• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesi birden panter Emel oldu inan ki. Yani neredeyse balıklama atlayacaktı o kadar parladı. Bak sen şu sakin sessiz kadına dedim içimden. Kendi çocuğu olunca nasıl da canavar kesildi .
Bence iyi yapmissin.. dovmedin ya terbiyesizlik yapmislar. Cok panterse ogluna mudahale edeydi

Bazen geç yaşta (30'lu yaşlar) anne olmuş, tek çocuğu olan kadınlar böyle oluyor.
Tabi ki hepsi değil. Çoğu çok bilinçli oluyor ama arada böyleleri de çıkıyor.
Bir de oğullarını paşam, prensim, şehzadem diye severler..:KK70::olamaz:
Benim cocuklarimda tedavili.. terbiyesizlik yapmalarina asla musade etmiyorum, erkek kiz ayrimi yapmiyorum. Tam tersi kizima pozitif ayrimcilik yaparim belki, dunya zaten yeterince erkek dunyasi

Yeni nesil şımarik veletlerle dolu ortalik annesinden asiri yuz bulan. Tabi ilk catacagim kisi annesi olur susmasi garip geldi. Ustelik uste cikmasi bana kibirli biri gibi hissettirdi herseye cocuk bu dersek olmaz biraz disiplinli de buyumeleri sart.
Ben annesi olsam ne diyorsun sen özür dile derdim onunla ylniz kalincada uzun sure konusurdum.
Çok doğru söylediniz. Ben de kendi çocuğuma o dakika orada özür diletirdim. Bir daha yapmasın diye de serr bir uyarı yapardım. Kımsenin çocuğuna bu kelimeyi kullanmasına da izin vermezdim.

Çocuk 6 yaşında okulda belki arkadaşları arasında bu şekilde bı konu geçmiş olabilir oda herkese aynı tavrı gösteriyor olabilir annesi bu yüzden ses etmemiş sanırm daha öncede yaptiysa aynı şeyi anne tamamen hatalı burda çocuğunu uyarsaydi ilk yaptığında eminim bu kadar ısrarla tekrarlamazdi bebeğinizi görünce siz iyi yapmssnz ama elalemin çocuğunada terbiye vericez yakında napalm artk 😕😕
Böylesini de ilk defa görüyorum inanın, ama demek ki daha çok göreceğim yeni nesil böyle yetiştiriliyor maalesef.

Bence iyi yapmissin.. dovmedin ya terbiyesizlik yapmislar. Cok panterse ogluna mudahale edeydi
Ben açıkçası bu zamana kadar susmamdan cesaret aldığını düşünüyorum kadının. Beni sessiz ve pasif olarak gördü sanırım ki hiç öyle değilimdir sadece kavgadan hoşlanmıyorum.

Ailede problem var asikar canim, anasinin cocugu baskalarina laf ederken susup susup kendi çocuğuna aslında onun yapmasi gereken ikazi baskasi yapınca saldirmasindan belli.. Siz artik son raddeye gelmissiniz tavriniz oyle asiri derecede yadirganacak bir durum degil malesef bu bilinçsiz ebeveynler yuzunden boyle bu cocuklar ve bu uslubu birbaska ebeveynin minnos uyarisi cogu zaman duzeltmeye yetmiyor cunku hamur el vermiyor. Ayrica birbaska cocuga kotu soz soyleyip dalga geçmek ozguvenin degil aksine ozguvensizligin emaresidir. Evde ailede basliyor orada bitiyor cogu sey.

Zaten siz belli ki çocuğun bunu demesinden çok annesinin tepkisiz kalmasina sinir olup tepki göstermişsiniz ki haklısınız da. Anne de çocuguna bişey denilmesini istemiyorsa bi zahmet o zamana kadar kendisi uyarsaymış 6 yaşındaki çocuk uyarıldığında anlamayacak yaşta degil. Evet cocuklar oynarken şakalaşırlar falan ama daha kemdisiyle oynayacak yasta degil ki karsisindaki bebek sayilir. Sanki biri ozellikle ogretip soyletiyormus gibi

Yani evet aslında ben sürekli bir müdahale bekledim anneden aslında daha önce tepkisiz kalma sebebim buydu. Ama sabah sabah fırında bir sürü insanın içinde de bizi görünce inek diye bağırması çok çirkin bir hareket. Herkes de tuhaf tuhaf bakıyor sanki çocuğumda ineğe benzer bir yön arar gibi , gerçekten aşırı gerildim öyle böyle değil.
Olmuş geçmiş üzülmeyin o an sinirle böyle tepki vermissiniz cocuktan cok annede hata okul döneminde boyle seyler öğrenebiliyorlar ama oğlunu uyarmalıydı ya da çocuğun yanında sizde özür dilemeliydi. O an sinirle insan tam dediğini bile hatırlamıyor sonradan şöyle deseydim böyle deseydim diyor. Anne normalleştirirse çocuk öyle görür

Ailede problem var asikar canim, anasinin cocugu baskalarina laf ederken susup susup kendi çocuğuna aslında onun yapmasi gereken ikazi baskasi yapınca saldirmasindan belli.. Siz artik son raddeye gelmissiniz tavriniz oyle asiri derecede yadirganacak bir durum degil malesef bu bilinçsiz ebeveynler yuzunden boyle bu cocuklar ve bu uslubu birbaska ebeveynin minnos uyarisi cogu zaman duzeltmeye yetmiyor cunku hamur el vermiyor. Ayrica birbaska cocuga kotu soz soyleyip dalga geçmek ozguvenin degil aksine ozguvensizligin emaresidir. Evde ailede basliyor orada bitiyor cogu sey.
Benim asıl korktuğum nokta diğer çocukların da oğluma inek diye hitap etmesi. Ki ondan duyunca mutlaka söyleyecekler bunu. Yani benim çocuğumun üzerine bu kelıme isim gibi yapışıp kalacak diye endişeliyim.

Olmuş geçmiş üzülmeyin o an sinirle böyle tepki vermissiniz cocuktan cok annede hata okul döneminde boyle seyler öğrenebiliyorlar ama oğlunu uyarmalıydı ya da çocuğun yanında sizde özür dilemeliydi. O an sinirle insan tam dediğini bile hatırlamıyor sonradan şöyle deseydim böyle deseydim diyor. Anne normalleştirirse çocuk öyle görür
Kesinlikle ben olsam o an anneden de özür dilerdim.

Zaten siz belli ki çocuğun bunu demesinden çok annesinin tepkisiz kalmasina sinir olup tepki göstermişsiniz ki haklısınız da. Anne de çocuguna bişey denilmesini istemiyorsa bi zahmet o zamana kadar kendisi uyarsaymış 6 yaşındaki çocuk uyarıldığında anlamayacak yaşta degil. Evet cocuklar oynarken şakalaşırlar falan ama daha kemdisiyle oynayacak yasta degil ki karsisindaki bebek sayilir. Sanki biri ozellikle ogretip soyletiyormus gibi
Kesinlikle annesi bilinçli olarak müdahale etmiyor. Söz konusu kendi çocuğu olunca birden saldırıya geçti bana karşı . Aslında yanlış olduğunu kendsi de biliyor. Beni sindirmeye çalışıyor gibime geldi.

Çok doğru söylediniz. Ben de kendi çocuğuma o dakika orada özür diletirdim. Bir daha yapmasın diye de serr bir uyarı yapardım. Kımsenin çocuğuna bu kelimeyi kullanmasına da izin vermezdim.

Izlediniz mi bilmiyorum kizim dizisinde ki ilayda ve annesi geldi aklima. Annesinin cocuguna laf dokundurmamasi hatalarini kabul etmemesi. Sanirim o kadin ve cocuguda biraz bunlara benziyor.
Ani ofke ile cocuga kizmanizi da anlayabiliyorum ciddi birikmis sizde anneside susunca. Diyeceginizi demissiniz bence daha bulaşmaz :D

Seni anlayabiliyorum. Benim de saygisizliga tahammulum yok, hele topluluk içinde olunca...
Tabi ki toplum içinde olanlar insanı daha çok üzüyor. Sanki biz kendimizi ve çocuğumuzu savunmaktan aciziz de susuyoruz, oysa alakası bile yok . Çocuk bu dedim ses etmedim ama nereye kadar sabır göstereyim artık.

Izlediniz mi bilmiyorum kizim dizisinde ki ilayda ve annesi geldi aklima. Annesinin cocuguna laf dokundurmamasi hatalarini kabul etmemesi. Sanirim o kadin ve cocuguda biraz bunlara benziyor.
Ani ofke ile cocuga kizmanizi da anlayabiliyorum ciddi birikmis sizde anneside susunca. Diyeceginizi demissiniz bence daha bulaşmaz :D
Çok doluyum canım çok anlatılacak gibi değil. O kadar insanın içinde kendimi hakarete uğramış gibi hissettim . Zaten uzun zamandır kafamda dönüp duran bir konuydu bu, patlaması bu güne denk geldi.

Çocuğun özel bir durumu olabilir, belki her gördüğü çocuğa diyordur ya da sizin cocugunuzu takıntı yapmıştır.
Hiç böyle düşündünüz mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X