Cocukla bu isler nasil oluyor

Bence de yeter yahu,daha allahtan belamizi mi isteyelim?
Cocuk olumca her bos an her bos yer degerlendirilmeli kafasindayim ben. Banyoda da olur,oturma odasinda da olur. Yeter ki cocuk uyanip geldiginde gormesin
Banyo iyidir ya 😄 Dusa da yakin oluyorsun. 😂 Valla dogdugundan beri evin her alaninda bir ani biraktik. Konfor aramiyoruz biz pek o durumda 😁

Benim de 9 aylık bebeğim var eskisi gibi olmasa da bi şekilde devam ediyor cinsel hayatımız. Ama ben eşini anliyorum. Bazı insanlar kafaları tamamen rahat olmadan cinsel haz alabilecek kadar gevseyemez. Ben de eşin gibiyim çocuk olduğundan beri yapsak bile tam anlamıyla odaklanıp işin içine giremiyorum. Bazen bu iki arada bi derede olayı heyecanlı geliyor ama bazen ne saçma bi şey yapiyoruz biz ne şimdi bu diye düşünürken yakaliyorum kendimi sevisme anında 😀

Bebeğin uyku aralıklarını takip edin mutlaka diğerlerine nazaran daha uzun ve derin uyuduğu bir zaman dilimi vardır. Benimki ilk gece uykusuna yattiginda 12 ye kadar filan gayet derin uyuyor hiç bir şey duymuyor. Muhtemelen çoğu bebek de öyledir. O zamanı tercih edebilirsiniz. Dur çay içelim , TV izleyelim, iş yapalım filan demeyin. illa yatak odası da olmak zorunda değil.Önemli bence bu mesele. O kadar ara girdikten sonra buyunce de tam anlamıyla düzeleceğini sanmıyorum ben. Hiç bı şey olmasa bile bol bol öpüsmeyi dokunmayı ihmal etmeyin birbirinize. Sonra aşamayacağınız mesafeler girebilir aranıza.

Kızlar siz küçük çocukla nasıl oluru tartismissiniz ama ergenuslarla bu iş daha zor, söyliiim. Valla iki yaşındaki oğlumu pek sorun etmiyorum. 13 yasindaki oglumdan daha tırsıyorum 🙈
Benim biri 10 diğeri 7 yaşında odalarına yollayıp kendi odamızı kapatsak geliyor kapıyı tikliyor anne uyuyamıyorum kapınızı neden kapattınız diye soruyor :confused:

O oyun alanı oluşturmak için 7.5 ay geç mi sizce? Bizimki de aynı. Geceleri zaten ben yanında olmazsam sürekli uyanıyor, gündüzleri de kapıdan çıktığım an ağlıyor.
Hiç bir şey için hiç bir zaman geç değildir tek farkı sonradan alıştırmak daha zordur.. ben oturmaya başladığı andan itibaren ki benim oğlum erken oturmaya başladı 4 aya yakindi desteksiz oturabildigi hep yere oyun alanı yaptım sadece pige serip oyuncakları koydum orada onunla oynadım hep bu şekilde alıştı

Eşime gore bu durum çok normal benim niye taktigimi anlamiyor. Canin hic mi istemiyor diyorum istiyor ama ne yapalim diyor :) kabullenmisligin de bu kadari...
Galiba esınız zaten pek duskun degılmıs, bu da bahanesi olmus.
Buyuyunce acısını cıkarırız cumlesıne istinaden söyledim bunu.

İleride oooo neler yaparız cumlesını ne zaman duysam hep guldum cunku, ileride hıcbısey olmadı. Gecistırme cumlelerını nerde görsem tanırım.

Oğlum 3 bucuk yaşında hamilelik ve doğum sonrası uzaklaşmalar çok normal büyüdükçe rahata erdikçe eski düzene dönüyor herşey. Uyku düzenini kurduğunuzda daha normal cinsel hayatı yaşıycaksınızdır. Biz şuanda onun uyuduğu zamanları tercih ediyoruz cünkü artık uzun uyuyor gece uykudan uyanmıyor vs. Sizde. Öyle olacaktır.

Bence kendinize zaman vermelisiniz. Yerinizde olsam izne ayrılırdım hem kendime gelirdim biraz hemde eşine vakit ayirabilirdim. Ayrıca bebeği annenize veya kayınvalideye de bırakabilirsiniz. Dediğim gibi izne ayrılmayı düşünün bence

8 aylık bebek niye kendi kendine oynasın onun dünyayı keşfetmeye ihtiyacı var. Dediğiniz oyun alanlarından ben de aldım da içine kitapları oyuncakları doldurup beraber vakit geçirmek için. Ya da lavaboya filan giderken kendine zarar vermesin diye bir dakika bırakıyordum. Daha 3 yaşına kadar kendi kendine oynama oyun kurma durumu olmaz. İlla ki anne babayla oynamak ister. Üzgünüm ama bir süre daha böyle gidecek, bebek zaten siz ilişki yaşarken başka odadadır gece 3-4 kez kalkması da çok değilmiş demek ki yine 2-3 saat kesintisiz uyuyor o arada gayet birlikte olabilirsiniz. Ha sorun yorgunluksa bebeği bir yere bırakmak da çözüm değil. Asıl sorun ikiniz de enerji olarak bitik hissediyorsunuz supradyn gibi vitaminler işe yarıyor günlük yorgunluklara
Kendi kendine oyun kurmasını beklemiyorum elbette. Dediginiz gibiben de wc ye gittiğimde veya kısa süreli mutfağa gittiğimde dursun biraz oyalansin diye koyuyorum ama o kdr bile durmuyor. Zamanla icinde kaldığı sürenin artmasını umuyorum. Emzirdigim icin o bahsettiğiniz takviyeler olur mu bilmiyorum. Demir takviyesi alıyorum sadece

Bence kendinize zaman vermelisiniz. Yerinizde olsam izne ayrılırdım hem kendime gelirdim biraz hemde eşine vakit ayirabilirdim. Ayrıca bebeği annenize veya kayınvalideye de bırakabilirsiniz. Dediğim gibi izne ayrılmayı düşünün bence
Izindeyken de cok farkli degildi ise yeni basladim. Eşimin durumu da uzun zamandır böyle

Bebeği 1 gün 1 gece anne yada kv'deye birak. Bizde arada hafta sonlari birakiyorduk.

Bebek rahat, sevgi dolu bir ortamda. Sizde eş olarak birbirinize vakitiniz olur.Daha fazla enerjinile çocuğa bakarsiniz. Yoksa bu şekilde ne çocuk için, ne sizin için iyi.

Çocuk nerede uyuyor? Kendi odasi varmi? Uyku eğitimi denedinizmi?
Gece olmaz ama gündüz deneyebiliriz. Çünkü gece emmeye kalkıyor halen. Kendi odasında yatıyor 6.aydan beri. Kendi odasında yatmaya basladigindanberi daha uzun uyuyor ama kesintisiz değil. Uyku eğitimi isi bana fazla katı geliyor. Ağlayarak bsyleri öğrensin istemiyorum. Zamanla doğal biçimde duzene girerdiye umuyorum uykulari tabii o arada biz bitmezsek

Neredeyse bebekliğinde saat başı uyanan kızıma rağmen cinsel hayatımız hiç değişmedi. Gecede birlikte olduk,sabah uyanıncada.. şimdi biri yaklaşık 4 yaşında diğeri 13 aylık iki çocuğumuz var ama yinede değişim yok cinsel hayatımızda. Bizim çocuklar erken yatar,akşam 9’dan sonra canımız ne istiyorsa onu yaparız. Belkide çocukların erken yatması etkilememiştir bizi,bilemiyorum.. ama dediğim gibi bebekliklerinde saat başı uyansalarda etkilenmiyorduk biz. Lohusalıkta eşimin 40,39,38 diye geri sayım yaptığını hatırlıyorum..
Eşiniz bi sebeple soğumuş yada kendine daha eğlenceli gelen ve daha az yoran aktiviteler edinmiş olabilir.. o yüzden takipte kalın derim.
Valla baska aktiviteleri yok ondan eminim. Soğuma olayı da yok temas isteği öpme vs var ama benimki tembel iste. Ha deyip girişemiyor mükemmel ambiyans olacak illa:))

Gecede 3-4 defa uyanan çocuk cinselliğin olmaması için sebep değil bence. Hafta içi çalıştığınız için yorgun oluyorsanız haftasonu birlikte olursunuz isterseniz. Esinİzin çocuk evdeyken istememesi oldukça anlamsız, o çocuk artık hep sizinle olacak.

Benim de yeni 8 ayini doldurmus oglum var. Ocakta dogdu. Ekimde tam 2 senelik evli olacagiz. Gece bizimle uyuyor o yuzden yatak odasini kullanamiyoruz bu konuda. Oturma odasi isimizi goruyor :KK66: bebis blok uykuya gectikten sonra yani aksam 8-12 arasi rahat rahat her sey yapilir. Ama gunduz istedigimizde bebis uyabiniksa oyun parkinda 15 20 dk duruyor bizsiz. Kacarken gocerken oluyor. Ama esinizin durumu norma degil bence. Yapmak isteyen havada karada affetmez. Dogum sonrasi bir travma olabilir. Destek almaya yanasir mi acaba psikologa falan gitseniz?
Acaba dogum sonrasi travma mi yaşıyoruz destek mi alsak desem bi saat güler bana:) dediğim gibi onagore cok normal bi süreç yaşıyoruz. Tembel benimki cok. Popoyu serip yatsın

Gecede 3-4 defa uyanan çocuk cinselliğin olmaması için sebep değil bence. Hafta içi çalıştığınız için yorgun oluyorsanız haftasonu birlikte olursunuz isterseniz. Esinİzin çocuk evdeyken istememesi oldukça anlamsız, o çocuk artık hep sizinle olacak.
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Her seks icin cocugu ananeye yollayacak değiliz herhalde diyorum büyüsün biraz yollamayız diyo. Şimdi illa yollanacak

Gece olmaz ama gündüz deneyebiliriz. Çünkü gece emmeye kalkıyor halen. Kendi odasında yatıyor 6.aydan beri. Kendi odasında yatmaya basladigindanberi daha uzun uyuyor ama kesintisiz değil. Uyku eğitimi isi bana fazla katı geliyor. Ağlayarak bsyleri öğrensin istemiyorum. Zamanla doğal biçimde duzene girerdiye umuyorum uykulari tabii o arada biz bitmezsek

Ama su an zaten aglayarak birseyler ögreniyor ki. Agladiginda siz hemen yanina gidiyorsunuz. Cocugun simdi süte ihtiyaci olabilir 8 aylik oldugu için, fakat 1 yasindan sonra yavas yavas birakmayi tavsiye ederim. Uyandiginda sadece su verin mesela. Cünkü o yastan sonra gece süt gerçekten gerekmez.

Ve sen süt sagamazmisin, annen gece çoçuga süt versin?

1 yasindan sonra oturdu bizimde cunku oncesinde heran uyanma stresiyle adapte olamiyorduk ki uyaniyordu da yada cok gec saatlere kaliyordu ozamanda insanin hali kalmiyor simdi oglum 9 da yatiyor birbirimize zaman ayiriyoruz

Ama su an zaten aglayarak birseyler ögreniyor ki. Agladiginda siz hemen yanina gidiyorsunuz. Cocugun simdi süte ihtiyaci olabilir 8 aylik oldugu için, fakat 1 yasindan sonra yavas yavas birakmayi tavsiye ederim. Uyandiginda sadece su verin mesela. Cünkü o yastan sonra gece süt gerçekten gerekmez.

Ve sen süt sagamazmisin, annen gece çoçuga süt versin?
Sağabilirim ama bu geçici çözüm olacak bizim icin.esim bu düzene alışsın istemiyorum. Bir iki kere olabilir ama her birliktelik öncesi oğlanı anneme bırakmamız cok sacma. Sadece gece ağladığında hemen gidiyorum ve besliyorum uykusu bölünmesin diye. Gerçekten de gozunu açmadan emip geri uyuyor hemen. Gece o göz açılırsa bi daha kapanmıyor cin gibi oluyor gecenin bi yarısı:/ bunu göze alamıyorum hele de sabah işe gidecekken

Aynen esim de böyle düşünüyor. Aylarca birlikte olmamak gayet doğal illa da birlikte olacaksak da bebek evde olmayacak. Uyandı mi ses mi geliyor derdi olmayacakmış
Boyle bi dunya yok herkes bebekli ilk zamanlqrda zar zor zaman buluyor ama buluyor bi sekilde ... ilk uykusu daha derin olur mesela yorgunux yorgnz demiceksiniz bi gece az daha gec uyuyacaksnz brbrnzle olmak istiyosaniz ... baska caresi yok.. hafta tatilinde bebebgn gnduz uyudugu vakitte de degelernirebilirsiniz .. siz ikinzde pek istekli deglsnz bu ise bence yoksa illaki firsat bulursunuz

Back
X