Çocuklar arasında ayrım haksızlık

pinkyellow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
91
0
86
İstanbul
Arkadaşlar yeni üye oldum ama o kadar doluyom o kadar mutsuzum ki sizinle paylaşmak istedim.Sorun kayınvaldemin çocukları dolayısıylada gelinleri arasında yaptıgı büyük haksızlıklar.Eşim büyük çocuk küçüklüğünden beri nerdeyse üvey evlat muamelesi görmüş kaynımın çocukken geçirdiği hastalıktan dolayı daha düşkünmüş annesi neyse bu anlaşılabilir birşeydir belki ama çok bariz örneklerle bunu ortaya koymuşlar mesela kendilerine ait apartmanın ismi kaynımın ismini taşıyor desem biraz fikir verir sanırım.Bunun gibi birçok örnekten dolayo eşim ailesine karşı hep soguktur.Hatta ben il zamanlar bunu aşmak için hep eşimi yönlendirmege çalışmışımdır.Neyse kaynım 1,5 yıl önce evlendi bütün herşeyini dörtdörtlük yaptılar daha iyisi onların olsun ama biz evlenirken o kadar az yardımda bulundularki.Neyse bunları fazla takmamaga çalıştım ama hep yüreğim buruldu.Fakat biz 10 yıldır kirada oturuyoruz maddi durumları çok iyi olmasına ragmen bize ev almadılar,eltim çalışmadıgı için kiranın yarısınıda ödemekte zorlanınca kayınvaldemlere ait merkezi olmayan bir semtteki apartmanın bir dairesine taşınmaga karar verdiler bizde hayırlı olsun dedik sonra bir ögrendikki o apartmanın teras katına yeni bir ev yaptırmaga karar verilmiş ve uygulanmaga geçilmiş bizim o zaman haberimiz oldu ve sonuçta saray yavrusu gayet lüks bir ev yapıldı kaynımlara tamam eşimin fikrini felan almak yok olsun hayırlısı olsun.Ama bizde isteriz aynısından dedik kayınpeder tamam dedi üstünden 6 ay geçti hala tadilata başlanacak ve şimdi tamam yapacagız fakat para yok diyorlar.Eşimde kafasına çok takıyor gidip konuşmaga çalışıyor yapılan haksızlıkları dile getirmege çalışıyor ama yok hiç konuşamadan olay kavgaya dönüşüyor.Bizim çocugumuz olmuyor zaten yıllardır bu sorunla mücadele ediyoruz maddi manevi bu insanlardan hiç hir destek görmedik ama artık kaldıramıyorum eşimi çok seviyorum ama artık kaldıramıyorum her gün huzursuzluk

eşinde onları görmeye gitmesin maden çok üzgün onlar onu yok sayıyorsa oda ona göre
morelini bozmasın [/FONT]zorlada banada ev yap denmiyor zaten istekli olması gerek karşı tarafın bence üstelemeyin

Bence eşinizle ikiniz mutluysanız geride kalanları boşverin..
Hem size ev alsalar,maddi yardım yapsalar bu defa da evinize karışmayı kendilerine hak sayarlarsa o zaman daha çok üzülmez misiniz?
Hiç kimseden bişiy minnet etmeden kendi yuvanızda mutlu olmak bence en güzeli...

gerçekten büyük haksızlık yapmışlar ve bunun karşılığını da bir şekilde alacaklardır.
kabullenmek ya da görmezden gelmek de çok zor.
sanırım asıl sorun maddiyat değil de, haksızlık yapılması
yine de bunun evinizin huzurunu bozmasına izin vermeyin.
ev sahibi olmayın da kiracı olun sağlığınız , huzurunuz olduktan sonra ne önemi var ki bunun
ailesiyle de fazla görüşmemeye çalışır, Allah'a havale edersiniz.
kendinizi üzdüğünüze bile değmez böyle insanlar.
inşallah bir an önce bebeğinize kavuşursunuz.

eşinde onları görmeye gitmesin maden çok üzgün onlar onu yok sayıyorsa oda ona göre
morelini bozmasın [/FONT]zorlada banada ev yap denmiyor zaten istekli olması gerek karşı tarafın bence üstelemeyin

evet haklısınız ama içimde beynimde birşeyler beni kemiriyor kabullenemiyorum.

Çok teşekür ederim beni çok iyi anladıgınız için şu anda gözlerimde yaşlar boşanarak yazıyorum.İnşallah zaten bir bebegimiz olsa başka hiç birşey önemli değil

sabır etmekten başka çare yok yeri ve zamanı geldiğinde onları bunları söylersiniz işte mutlaka size diğerlerini şikayet edecekler sizde o vakit gerekenleri söylersiniz

zaman bakalım neler gösterir...yaşlanıp muhtaç olduklarında diğer oğlu ve gelini bakalım
ne yapacak..sen canını sıkma..eşinlede bir problemin yok gerisini boşver...

Aynı şeyler benim başımdada var ben artık takmamayı öğrendim.Benimde eşimin 2 erkek kardeşi var kayınpederim 2.sinede ev aldı ama biz malesef hala kirada oturuyoruz yeni araba aldı kayınpederim asla araba kullanmaz çünkü kalp hastası onuda eşimin kardeşi kullanıyor uzak mesafeli yerlere gidemiyorlar diye bize gelince hiç bir faydaları yok ama gel gelelim asla evime karışamazlar bana neden bize gelmiyorsun diye hesap soramazlar çünkü hakları yok benim kafam rahatmı sağlığım yerindemi kımseye muhtaç değilim benım için önemli olan bu kıme ne alırlarsa alsınlar

zorla alamiycaginiza göre durumu kabullenmeniz gerekir mademki esinize ayni ilgiyi göstermiyorlar esinizde onlarla görüsmesin belki bu sekilde anlarlar hatalarini

evet haklısınız bizimde bişeyimize karışamıyorlar,heber vermeden gelemiyorlar ben zaten çalışıyorum ne aldıgıma, parayı nereye harcadıgıma karışamıyorlar ama eltimlerin herşeyine karışıyor bayramda nerelere gidip gitmeyeceklerini bile kayınvalidem belirliyor.Ama yine onlar yapacaklarını yapıyorlar istedikleri gibide yaşıyorlar.Ben ne yapayım şimdi tamamen ilişkimide kesmek istemiyorum görüştüğüm sürede herşeyi kafaya takmaga devam edeceğim.Eşim öyle bi noktada ki benim senden başka kimsem yok bu insanların umrunda değilim ben ölsem 2 günde unutup normal hayatlarına devam ederler diyor.Sen ben üzülmüşüz umurlarında değil diyor ama ben yinede artık bizde varız deyip bişeyleri değiştirmek için mücadele etmek istiyorum durumu kabullenemiyorum.

zorla alamiycaginiza göre durumu kabullenmeniz gerekir mademki esinize ayni ilgiyi göstermiyorlar esinizde onlarla görüsmesin belki bu sekilde anlarlar hatalarini

evet ama kayınvalidem çok kinci birisi kendi kardeşleriyle bile küs 3 aydır kayınpederimle görüşmüyor.Ya hep böyle devam eder ve aramıyor gelmiyor diye oglunuda silerse

kaynanan kayınbaban hatalı ama sizin yapabileceğiniz fazla bişey yok canım
ya gidip yüzlerine içinizi acıtan herşeyi söyleyip ilişkinizi keseceksiniz yada bu durumu hiç umursamadan gayet resmi bir şekilde onlarla ilişkinizi sürdüreceksiniz
ben olsam ikincisini yapardım.boşver canım dünya malı dünyada kalır.eşinle mutluysan sağlığında yerindeyse böyle konular için huzurunu bozma.anladaığım kadarıyla onların desteğinede muhtaç değilsiniz gerisini tınlama canım

Bir haksızlık yapıldığı ortada ama hayat onların yaptıklarıyla da devam etmiyor tabi ki. ınsan ister istemez üzülür, neden öyle olsun ki , neden eşit davranmasınlar ki, oda onların evladı değil mi? Ama yapmıyorlarsa da yapacak birşey yok. Ama sizden de çok birşey bekleyemezler bu durumda, saygınızı gösterirsiniz sadece, sevgiyi adaletsizlik ve haksızlık yaparak kendileri kaybediyorlar malesef.

Ablamın kayınvalidesi aklıma geldi de şimdi, kadıncağız konusu geçtiğinde, sana ne yaptıysam diğer gelinlerimede aynısını yaparım, ne eksik ne fazla der. Haktır sonuçta bu.

bosver eşinle mutluymussun ya gerısı bos
benım eşimin annesının de 10 tane evı yazlıgı herseyı var
kızlarına ev almıs sımdı
bızde kıracıyız
takıyomusun desen ınan hıc takmıyorum benden uzak dursunda ısterse 20 tane evı olsun
eşimle oglumla cok mutluyum huzurum yerınde bayanssulusmile

eşinle mutluymussun ne guzel allah bozmasın takma kafana canım tadını cıkar mutlulugunun yerimseniben

arkadaşım yaşadıkların zor ve yıpratıcı şeyler haksızlığı tolere etmek çok zor seni anlıyorum benim de uğradığım haksızlıklar oldu eşimin tarafından senin kadar olmasa da epey şey yaşadım.ama artık şunu düşünüyorum bunu yapan kendi çocuğuna yapıyor kendi çocuğunun gözünde değeri sevgisi düşüyor evlatlar arasında haksızlık yapıp rahat ça oturabilmek bunun diyetini nasıl ödiycek sanırım bir anne için en korkunç şey hayatta evladını güvenini kaybetmektir.allhın adaletinden geçebilecek mi bakalım

boş ver evden önce sana saglık ve mutluluk gerekli mutluysan bunları kafana takma kısmetinde varsa bir ev allah nasip eder elden gelecegine allahtan gelsin kula muhtaç etmesin sen allhtan iste onlardan istemeyin başlarını kabartmayın allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

canım bizde üvey evlat muamelesi görenlerdeniz,daha önce buna benzer bir konu bnde açmıştım,ama sen yine şanslısın,eşin yapılan ayrımın haksızlığın farkında,ben de eşime anlatmaya çalışıyorum ama hep suçlu ben oluyorum,tek lafı bizede yaparlar oluyor ve yapıldığı filanda yok zaten,ben takmamayı öğrendim,hepsini allaha havale ettim canım,onlar düşünsünler dimi artık gerisini

Evet haklısın canım en son gözyaşları içinde Allah'a havale ettiğimde, kayınvalidem oturduğu sandalyeden bacağının üzerine ters düşmüştü ve hala bacağı iyileşmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…