cocuklar kendi aralarinda neden dislanir?

snm2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
365
65
123
İstanbul
2kizim bumahallede buyuduler mahalleden arkadaslari hep ezmeye elindeki seyleri almaya calisiyolar oyuncak degil kapinin onune koyulan bir kagit mesala bunlar alinca kiziyolar kendileri aliyor.biri 8 biri 6yasinda kapinin onunde oynuyolar bazen komsu cocuklariylada oynamak istiyolar ama onlar bunlari almiyolar nedeni ne olabilir,cok kiriliyolar zaten hassas sakin cocuklar..sonucta onlarda cocuk onlara bisey demem ama nedeni nedir merak ediyorum biseyler yapmak istiyorum..

bir farklılık mı var

yani üstleri başları süslü mü

ayakkabıları marka mı

diğerlerinin annesi ev hanımı sen çalışıyor musun

arabanız mı var

saçları uzun ve havalı mı

güzel oyuncakları mı var

bisikletleri vs

ya da tam tersi de olabilir

Hicbir farklilik yok herkes gibiler sonucta mahalle herkes ayni onlarda ev hanimi bende bisikletleri var onlarinda var.

Hicbir farklilik yok herkes gibiler sonucta mahalle herkes ayni onlarda ev hanimi bende bisikletleri var onlarinda var.

peki onlar birbirleri ile gidip geliyorlar seninle uzaklar mı

çocuklar genelde dışlamaz ama annelerinden bir şey duydular ise bu tavrı bariz hissettirir

peki onlar birbirleri ile gidip geliyorlar seninle uzaklar mı

çocuklar genelde dışlamaz ama annelerinden bir şey duydular ise bu tavrı bariz hissettirir
Evet ben gidip gelmiyorum,fakat yine gidip gelmedikleri ailelerin cocuklari beraber oynuyolar...bizim hakkimizda evde konusuluyosa ondanmidir diyosun.aile oyle bir aile degil sadece samimi degiliz yoksa disarda gordugumuzde selamlasir konusuruz..

Çocuğunuz onlara göre daha mı küçük? Bizim burda da öyleydi, dışlama vardı. Racon gibi. Tün çocuklar yapmıyordu ama grubun bir tane başı vardı. O kendisi küçükken de onu mahallenin başındaki çocuk ezmişti. Şimdi o de büyüyünce kendinden küçük olup sonradan dışarı çıkmaya başlayanları ezdi. Ordaki çocukların başı o olunca diğerleri de ona uyup dışladılar. Baştaki ağa yokken oynarlardı ama o ağa olan geldi mi onun dediği geçerdi, ezilenin hakkını savunmazlardı. O ağa da büyüyüp mahalleden çıkınca dışlama durumu kalktı, bıraktı burdaki çocuklar. Kendilerini iyi hissetmek için, ego tatmini, ağa konumuna çıkmak için ve en önemlisi daha önceden kendileri de ezildiyse bunu telafi etmek için fırsat geçer geçmez diğerlerini ezebiliyorlar.

Himm enterasanmis ,aralarinda 1yas var birinin odaha cok yapiyo 1yas buyuk

Öğretmenim ve sınıfta yaşadığım olaylardan örnek verebilirim.
*mesele gruba sonradan katılan çocuklar genel de dışlanırlar ilk zamanlar.
*yaş farkından dolayı büyüklük taslamaya çalıştıkları için dışlarlar.
*akranlarsa belirgin bir farklılık olduğu için dışlarlar. BU ya bedensel bir farklılık olabilir ya da kıyafetle alakalı olabilir. Kıskanabilirler ya da çirkin pis kokuyor diye düşünerek dışlarlar
*dışlayan çocuk dominant, lider özellikli kişiliği vardır. Bunu ispat etmek için genel de sessiz çocuğu dışlarlar
*mızmızlanan ve ya iletişim kurmayan, sessiz çocuklar da; genel de harektli çocumlar tarafından dışlanır.

Çocuklar da bizler gibiler. Karakterleri benzeyen çocuklar daha çabuk kaynaşır.
Sizinkine hangisi uyuyor bilniyorum ama aklıma gelenler bunlar.
Belki başka sebebi de olabilir
Gözlemlemenizi tavsiye ederim

Ağzı laf yapmıyor çekingen diye dışlar. Ailesi fakir diye dışlar. Kız çocuğuysa saçı kısa dye dışlar (çocukken çok çektim kısa saçlarımla dalga geçilmesinden, o kadar travma oldu ki 16 yaşımdan beri belimden yukarı çıkmadı saçlarım) Çocukları asla idealleştirmem. Yetişkinlerden daha acımasızlar.

Birara disari cikoyolardi sonra 2sene kadar cikartmadim ciksakta onlarla oynamadilar onlar yokken ciktilar bu sene cok cikiyolar.birde cok oyun bilmiyolar oynaya oynaya ogrencekler ona firsat olmuyo disarda kimse aralarina almiyo bizde hani cocukla oynayabilecegim bir alan yok evde oynuyorum ama yeterli gelmiyor sanirim

Saclarini ikisininde uzattim busene anasinifinda kestirdik uzun saclilari daha cok seviyolaranne diyodu yavrum.yani oyle ne biz cok fakiriz ne onlarcok zengin

Bak cekingenlikleri var napsam yinede yanlarina gonderip uyum saglamalari icin beklesemmi yoksa sen kendi kendine oynami desem yada hic karismasammi?

çikolata fln alıp sizin çocuklar onlara versin..sizde deyin x ablası,kardeşleride alıp oynatin..sen ablasin ,sen Abisin,kardeşler küçük oyun öğretin fln diye soyleyin..oynadıkca zamanla alışırlar

Oyun bilmiyorlar diye aralarına almak istemeyebilirler belki söyle dusunuyorlardir onlar oyun bilmiyor oyuna onları alınca onların yüzünden yeniliyoruz diye.
Siz de 2 sene çocukları cikartmamakla yanlış yapmışsınız ama.

Evet buyugunun pesine kucugu dusuyodu oyuzden cikaramadim kendisini koruyamaz bisey olur diye simdideboyle oldu

Aynı şey bu yaz basıma geldi kızım küçük o yüzden oyunlarını bozuyormus diye bi çocuk disladi yavrum diğer çocukları da kışkırttı bende bi gorunuverdim çocuğa şimdi mum oldu iki gün çıkarmadım kızımı dışarı baktım kendi çocuğum uzuluyo çıkardım başında bekledim beni görünce oynadılar zaten öbürleri oynuyordu ele başı olan çocuk çıkmadı ondan sonra dışarı eeee dinsizin hakkından imkânsız gelir

Be
çikolata fln alıp sizin çocuklar onlara versin..sizde deyin x ablası,kardeşleride alıp oynatin..sen ablasin ,sen Abisin,kardeşler küçük oyun öğretin fln diye soyleyin..oynadıkca zamanla alışırlar
Bende benzer yorumda buluncaktim.küçük kurabiyeler yapsanız yada alın , çocukları toplayıp hadi beraber güzel güzel yiyin sonra beraberce oynarsınız deseniz..belki ortama zemin hazirlarsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…