Hicbir farklilik yok herkes gibiler sonucta mahalle herkes ayni onlarda ev hanimi bende bisikletleri var onlarinda var.bir farklılık mı var
yani üstleri başları süslü mü
ayakkabıları marka mı
diğerlerinin annesi ev hanımı sen çalışıyor musun
arabanız mı var
saçları uzun ve havalı mı
güzel oyuncakları mı var
bisikletleri vs
ya da tam tersi de olabilir
Hicbir farklilik yok herkes gibiler sonucta mahalle herkes ayni onlarda ev hanimi bende bisikletleri var onlarinda var.
Evet ben gidip gelmiyorum,fakat yine gidip gelmedikleri ailelerin cocuklari beraber oynuyolar...bizim hakkimizda evde konusuluyosa ondanmidir diyosun.aile oyle bir aile degil sadece samimi degiliz yoksa disarda gordugumuzde selamlasir konusuruz..peki onlar birbirleri ile gidip geliyorlar seninle uzaklar mı
çocuklar genelde dışlamaz ama annelerinden bir şey duydular ise bu tavrı bariz hissettirir
Himm enterasanmis ,aralarinda 1yas var birinin odaha cok yapiyo 1yas buyukÇocuğunuz onlara göre daha mı küçük? Bizim burda da öyleydi, dışlama vardı. Racon gibi. Tün çocuklar yapmıyordu ama grubun bir tane başı vardı. O kendisi küçükken de onu mahallenin başındaki çocuk ezmişti. Şimdi o de büyüyünce kendinden küçük olup sonradan dışarı çıkmaya başlayanları ezdi. Ordaki çocukların başı o olunca diğerleri de ona uyup dışladılar. Baştaki ağa yokken oynarlardı ama o ağa olan geldi mi onun dediği geçerdi, ezilenin hakkını savunmazlardı. O ağa da büyüyüp mahalleden çıkınca dışlama durumu kalktı, bıraktı burdaki çocuklar. Kendilerini iyi hissetmek için, ego tatmini, ağa konumuna çıkmak için ve en önemlisi daha önceden kendileri de ezildiyse bunu telafi etmek için fırsat geçer geçmez diğerlerini ezebiliyorlar.
Saclarini ikisininde uzattim busene anasinifinda kestirdik uzun saclilari daha cok seviyolaranne diyodu yavrum.yani oyle ne biz cok fakiriz ne onlarcok zenginAğzı laf yapmıyor çekingen diye dışlar. Ailesi fakir diye dışlar. Kız çocuğuysa saçı kısa dye dışlar (çocukken çok çektim kısa saçlarımla dalga geçilmesinden, o kadar travma oldu ki 16 yaşımdan beri belimden yukarı çıkmadı saçlarım) Çocukları asla idealleştirmem. Yetişkinlerden daha acımasızlar.
Oyun bilmiyorlar diye aralarına almak istemeyebilirler belki söyle dusunuyorlardir onlar oyun bilmiyor oyuna onları alınca onların yüzünden yeniliyoruz diye.Birara disari cikoyolardi sonra 2sene kadar cikartmadim ciksakta onlarla oynamadilar onlar yokken ciktilar bu sene cok cikiyolar.birde cok oyun bilmiyolar oynaya oynaya ogrencekler ona firsat olmuyo disarda kimse aralarina almiyo bizde hani cocukla oynayabilecegim bir alan yok evde oynuyorum ama yeterli gelmiyor sanirim
Tesekkurler bunu deniyecegim.çikolata fln alıp sizin çocuklar onlara versin..sizde deyin x ablası,kardeşleride alıp oynatin..sen ablasin ,sen Abisin,kardeşler küçük oyun öğretin fln diye soyleyin..oynadıkca zamanla alışırlar
Bende benzer yorumda buluncaktim.küçük kurabiyeler yapsanız yada alın , çocukları toplayıp hadi beraber güzel güzel yiyin sonra beraberce oynarsınız deseniz..belki ortama zemin hazirlarsiniz..çikolata fln alıp sizin çocuklar onlara versin..sizde deyin x ablası,kardeşleride alıp oynatin..sen ablasin ,sen Abisin,kardeşler küçük oyun öğretin fln diye soyleyin..oynadıkca zamanla alışırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?