cocuklar kendi aralarinda neden dislanir?

kızımla parka çıktık kızım 1 yaşında ambalajlı şeyler yedirmiyorum çikolata dondurma vs.. gibi bir erkek çocuğu geldi 6-7 yaşında kocaman çocuk geldi dondurma yiyor ama o nasıl bir yalayış Allahım
kocaman dondurmayı gırtlağına kadar sokup cokkkk diye çıkarıyor ohhhh diyor yerken kızımın gözüne sokuyor ben anlamadım ne yapmaya çalıştığını...
çocuk döndü bana sende alsana bebeğine dedi
bende biz öyle ürünler yemiyoruz bence sende yeme dedim
çocuk cooopppp cuuukkkk diye yalıyor ama tüm dndurmayı sokuyor ağzına ohhhh diye çıkarıyor valla abartmıyorum
sen zaten alamazsın bu 2.5 tl dedi
bunu annem aldı 2.5 tl siz alamazsınız
bebeğe alsana ohhh çok güzel dedi

bende asabi biriyim nerde senin anan dedim bankta birini gösterdi yürü git ananın yanına dedim çektim gittim benim kızda nasıl seviniyor çocuğa bakıp sevgi kelebeği
bu çocuklar karakter olarak mı böyle sonradan mı böyle olmuş hala anlam veremiyorum canını mı çektirmeye çalıştı ne yaptı
ama parkta böyle sayısız çocuk var genede neden bilmem iç güdümüdür nedir

Kendilerinden görmedikleri için. Farklı gördükleri içindir. Ellemeyin rahat bırakın, ya çocuklarınız onlar gibi olur yada onlar çocuklarınız gibi

Benim 6 yasindaki kizimdada ayni sorun var soyleki binamizda 2 kiz var kizimin yasiti zile basar asagi cagirirlar sonra ikisi oynar kizim kosede oturur yada geri gelir eve ben cok gozlemledim ve cozdum gizli gizli gozlemleyin benim kiz ters bakiyo ters davraniyo bisey olunca ani sert tepkiler veriyo cocuklarda bizimkinin tribini cekmiyolar konusuyorum ama nafile bizimki degisik biraz

Bazen biz yetiskinlerde olduğu gibi elektrikleri tutmuyor çocuklarında.
Birde 2 kardeslermis birbirleri oynamayi tercih ediyor olabilirler.
Sizin cocuklarinizin kurallari diğer cocuklara sıkı geliyor olabilir. Belki diger anneler farkli yerlerde oynamalarina izin veriyor olabilir.
Sizin çocuklarınız diger cocuklara daha naif geliyor olabilirler. Belki onlar daha farklı oyun oynamaktan hoslaniyor olabilirler

farklılıklardan kıskanabilir
duyduklarıyla yönetilebilir
içgüdüsel bile olabilir bence..

sizde onalrla olun, çikoota vs turu biseyler alip gelin berbaer oynayin diyebilrisniz
çocuklara dogum gunu yapip onlarida çagirabilirisniz
bide çocuk satyisi tekli bi sayi oldumu kesin uyumsuzluk oluyor

yani iki yaada dort oldumu sorun yok çocuk sayisi ama 3 yada bes oldumu kesin kavga çikiyor dislma ve aglamaya kadar gidiyor bu durum

bide okul durumu nasil
ayni okul sinifa giden varmi sizinkilerle yada otekiler arasinda varmi bu durum
ayni okula gidenler illaki daha kanki oluyolar

bende aynı dertten muzdaripim bnm kızımda 5 yaşında bi sitede oturuyoruz belli başlı çocuklar var yaşca büyük bnm kızım ve bi kaç çocuğu daha almıyorlardı aralarına diğer çocuklar sürekli dışarı çıka çıka girmişler aralarına ama ben çalıştığım için sürekli çıkaramıyorum ve hala dışlanmaya devam ediyor.birde sakin sessiz bi kızım var bağırsalar bile bişey diyemiyor bilmiyorum napıcaz

80'lerde ki çocukluk arkadaşlıklarıyla şimdikileri kıyaslamayın.. şimdikiler bildiğiniz çete.. 6 -10 yaş arası resmen çete halinde geziyorlar.. bence kızlarınızı hiç bulaştırmayın onlara.. onlardan biri olmaktansa bırakın dışlansınlar..

6 ve 8 yaşına gelene kadar nasıllardı? ya da başka ortamlarda nasıllar?
Okulda nasıllar?

Bak cekingenlikleri var napsam yinede yanlarina gonderip uyum saglamalari icin beklesemmi yoksa sen kendi kendine oynami desem yada hic karismasammi?
Cnm belki kk hanimlari beni taslayabilir ama sokakta yetisen cocuk cok edepsiz oluyo ve kufur agizlarindan eksik olmuyo ztn cetelesme vardir bu saatten sonra biraz zor aralarina alirlar

cocuklar da buyuk insan mekanizmasi gibi frekansi uyani seviyor uymayani sevmiyor. Bir farklilik bir cekim uyusmazligi oldu demek ki. Bunu burdan tahlil etmemiz zor. Dayak kotek yoksa siz de mudahele etmeyin. Bu onlarin bireysel iliski kurma cesaretlerini zedeler. Buyuklerin kaynastirmasi iyi bi sey degil cocukta ozguven olusumu acisindan.

Zaten iki kiz kardeslermis, onlar oynasinlar, yalniz degiller. E okullar da aciliyo sokak mevsimi de geciyo. Takmayin kafaniza

Küçücük çocuklar nerden öğreniyorlar bu dışlamayı bende anlamıyorum,kıskanmalar,kullanmalar,birbirine karşı fitlemeler,aynı büyükler gibi.bende biraz öğretmeye çalışıyorum oğluma,yok,olmuyor,demekki içinden gelicek yada anne babadan mı bilmem.oğlum balkondan arkadaşını gördü,bende geleyimmi diye seslendi,çocuk yok diyor gelme,haydaaaa insan ne diyeceğini şaşırıyor.bşy desen çocukla bir mi oluyosun.hiç dışarı çıkarmayayım diyorum o da olmuyor,oynasınlar oyun kursunlar diyorum,çikolata dondurma tarzı şeyler dağıtma işini denedim,bu seferde daha çok küsüp barışmak için bşyler istemeye başladılar,galiba dışlamayı güç göstergesi sayıyorlar

Ev hanımıysanız çocukların bırbırıyle iletişim kurabileceği geziler düzenleyin ailelerle birlikte.. Lunapark,hayvanat bahçesi falan filan çocukların birbirlerini tanımasını daha fazla iletişim kurmasını sağlamış olursunuz..

çocukalara terbiye veremeyen bu anaları varya esas onları yereceksin toplulukta bozacaksın ağızları bir karış açık gelene gidene bakarlar dedikodu yaparlar birde bu tiplerin eğitimlileri var sözüm ona rahat ebebeynler yaa çok müdahaleci değiller rahat bırakıyorlar onlarda çok kzııyorum bir dur yapma deyip kenara çekip konuşulmazmı yaa ayyy nefret ediyorum bu sorumsuz ebeveynlerden relax relax oturmuyolarmı.

ama ne oluyor söleyim sonunda ağlayan onlar oluyor çocuklar buyuduğunde sosyal ortamlarda ne söleyeceklerini bilmeyen ebeveynleri tarafından kural konulmadığı için karşılaştıkları ilk kurallarda dökülen sorun yaşayan çocuklar onların oluyor hayat boyu sorunlarıyla uğraşıyorlar ölene kadar.halbuki çocukken ver eğitimini abuk sabuk konuşmasına izin verme parkta büyüklerle nasıl küçüklerle nasıl konuşulacını öğretsen toplu yerlerde ağlamanın bağırıp çağırıp insanları rahatsız etmenin doğru olmadığını anlatsan sonunda önce siz kazanırsınız sonra toplum kazanır.

Bugun baska biyere gittik ,orda biraz gozlemledim, buyuk kizimda bir sorun yok, herkesle oynuyo. kucugu secici kimseyle oynamak istemiyo .belki ondan olabilir bazen buyugunu gonderip,kucugunu oyalamayi denicem..

Kendiniz cevabı vermişsiniz zaten; hassas ve sakinmiş çocuklarınız...

Benim oğlumda aynen öyle. Evet elindeki oyuncağını alıyorlar, oturduğu sandalyeyi hatta bisikletini.. Oynadıkları oyunda bir ebe olacaksa % 90 oğlum ebe oluyor.

Ben kendimi ve eşimi suçluyorum. Biz hep paylaşmasını, uyumlu olmasını, kimseye vurmamasını, kötü söz söylememesini tembihledik. Yanlış yapmışız... Çünkü küçükken hep yanındaydım onu koruyabiliyordum ama şimdi büyüdü, dışarıdaki arsız çocukların oğlumu hırpaladığını, üzdüğünü gördükçe içim parçalanıyor...

Eşimle amacımız iyi bir çocuk yetiştirmekti ama dışarıdaki kötülükleri hiç hesaba katmamışız.

Şimdide tam tersini öğütlüyorum, sana vururlarsa sende vur, oyuncaklarını kimseye verme... Ama şimdiden sonra bu öğütler işe yararmı bilmiyorum çünkü hala değişen bi şey yok.

Şimdilik dışarda oynarken ben yada babası da yanında oluyoruz. Ama okulda ne yaparız bilmiyorum.

Evet ben gidip gelmiyorum,fakat yine gidip gelmedikleri ailelerin cocuklari beraber oynuyolar...bizim hakkimizda evde konusuluyosa ondanmidir diyosun.aile oyle bir aile degil sadece samimi degiliz yoksa disarda gordugumuzde selamlasir konusuruz..
Kardeş en iyisi çocuklarını spora yazdır hem kapris çekmezler hem gelişimleri iyi olur hemde boş vakit gecirmezler

Ayrıca çocukların 2100 gibi bir saat de dışarda oynatiyorlar çok sorumsuz ebeynler oyleleri aralarına almasın zaten mafya gibi cocuklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…