Çocuk Hastalıkları Çocuklara bu ilaçları vermeyin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BenDenizYildizi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2006
3.385
20
358
Muğla
Soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının çocuklarda işe yaramadığı ortaya çıktı
ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) danışmanları, soğuk algınlığı ve öksürük ilaçlarının 6 yaşın altındaki çocuklarda işe yaramadığını ve kullanılmaması gerektiğini bildirdi.

FDA'nın kendi bünyesi dışındaki uzmanlardan oluşan danışma komisyonunun üyelerinden Pennsylvania Üniversitesi öğretim üyesi Sean Henry, "şu anda elimizdeki verilere göre, bu ilaçlar işe yaramıyor görünüyor" dedi.
Uzmanların 6 yaşın altındaki çocuklarda etkili olmadığı için kullanılmamasını istediği ilaçlar dekonjestanlar, balgam sökücüler (ekspektoranlar), antihistaminikler ve öksürük kesenlerden (anti-tussiflerden) birini ya da birden fazlasını içeren ilaçlar.

Bu ilaçların büyük kısmı reçetesiz olarak eczanelerde satılıyor.

Komisyonun aldığı başka bir kararla bu etken maddeleri içeren ilaçlarla ilgili daha fazla inceleme yapılması da istendi.

İlaç şirketlerinin 2 yaş altındakilere reçetesiz satılan bu tür ilaçların satışını durdurmak için harekete geçtiği belirtildi.

Uzmanlar bu tür ilaçların daha büyük çocuklarda işe yaradığını gösteren veriler de olmadığını belirtiyorlar, ancak bu ilaçların kullanımına karşı bir tavsiyede bulunmaktan kaçınıyorlar.
İlaç sanayi yetkilileri ise çocuklarda soğuk algınlığı ve öksürük tedavisi için yılda 3,8 milyar kez kullanılan bu ilaçlarının işe yaradığını ve güvenli olduğunu savunuyor.
Kaynak: A.A.

teşekkür ederim ki bizi böyle bir konuda bilgilendirdin.bende oğlum hasta olduğu için ilaç veriyordum.ve dediğin gibi pek faydasını gördüğümü söyleyemem.bu ilaçlar hangileri bir bilgin var mı? varsa bana mail atar mısın ...a.s.

teşekkür ederim ki bizi böyle bir konuda bilgilendirdin.bende oğlum hasta olduğu için ilaç veriyordum.ve dediğin gibi pek faydasını gördüğümü söyleyemem.bu ilaçlar hangileri bir bilgin var mı? varsa bana mail atar mısın ...a.s.

Yok canım adları yoktu.Bu haberi internette gazeteleri okurken görüp ekliyeyimdedim.Ama haberde ilaçların adlarını yazmamışlardı:1no2:

eee ne yapmak lazım ki şimdi:uhm:oğlum çok öksürüyor ve yaklaşık 10 gündür hep şurup veriyorum.aslında ben de hiç ilaç kullnmak taraftarı değilim ama bu sene okula başladı ve hastalığı hiç geçmiyor.hep birbirlerine bulaştırıp duruyorlar:sm_confused:
neyse çok teşekkürler paylaştığın için.en iyisi robinin doktoruna danışmak sanırım
sevgilera.s.

Rica ederi.Ayrıca çok geçmiş olsun talin umarım en kısa zamanda iyileşir.a.s.

saağol canım benim:1hug:...neyse ki çok öenmli birşeyi yok.sadece öksürük ve bu sene grip aşısı yaptırdığım için hafif atlatıyor sanırım
tekrar teşekkürlerŞeniz
sevgiyle kala.s.

merhaba ben daha önce o ilaçlardan kullanıyordum bu haberleri bende duymuştum
zaten fayda ettinide düşünmüyordum doktorlar yazdiğı için kullanıyordum bende hepsini çöpe attim.

aranızda cocuğu cok sık hasta olan varmı birde cok antibiyotik kullanıyor musunuz benim çocuğum kış aylarında 20 günde 1 öksürük tutuyor.

ya şimdi hasta zaten 4 gündür antibiyotik kullandım.bugün sadece öksürük şurubunu verdim. her seferindede dr ekspektoran veriyor. eeeee nolcek şimdi....kafam karıştı.....kafamçokkarıştı

Bende balgam sökücülerin işe yaramadığını düşünenlerdenim.Öksürük şurubuda işe yaramıyordu ama drun son verdiği bir öksürük şurubu var çok etkili çok memnun kaldım.Benim kızımda okula gidiyor 1-2 kere öksürdümü veriyorum hemen geçiyor.

talin dut pekmezini dene sabahları ac karnına 2 tatlı kasığı içir öksürüğe birebir geliyor ben artık ilac kullanmıyorum.

Back
X