Cocuklara kotu davranilmasi

Ben o surukleme olayindan sonra kizimi doktora goturdum doktorumuz bize aile bagi yakin oldugundan baska yakin akraba olmadigindan dolayi ve kizim bu olayi anlatirken bana anlatirim ne oldugunu ama beni ananeme goturecegine soz ver demesi sebebiyle bana guveni sarsilmasin ve bir sorun yasarsa anlatabilsin diye doktor gotur sozunde dur ama asla yalniz birakma demisti.
Benim tek hatam defalarca kirilmama ragmen susmam kizima yapildi onada sustum.kizimdan ozur dile desem beni afaroz ederler.asla ozur dilemez cunku daha once defalarca olay oldu kizimla ilgili hatta kendi oglunun yaninda oldu oglundan ozur diledi kizimdan dilemedi.oglu demiski cocuktan ozur dile benden degil ama dilemedi.cunku annemin hatrina ben hep sart kosmadan gittim ama suan hic mi hic istemiyorum gitmeyi.hatta annen olecek deseler yine gitmek istemem

ohhh cocuga vurduklarini bilmiyordum. eger böyle bir gecmisiniz varsa birakin. belki kendi arar- aramazsada aramasin. ne hakla vuruyor minicik cocuga.
Yerlerde suruklemis cocugumu daha 5 yasindaydi o zaman.sinirlenmis yapmis ne ozur diledi ne bisey.psikolog goturun dedigi icin goturdum o zamanlar

Yerlerde suruklemis cocugumu daha 5 yasindaydi o zaman.sinirlenmis yapmis ne ozur diledi ne bisey.psikolog goturun dedigi icin goturdum o zamanlar

yuhhh- kusura bakmayin sonucda anneniz ama gercekden günah. cocuga günah yani.

Mesajlarınızı kizlariniza olan düşkünlüğünü ve ihtimaminiz anlaşılıyor. Sizin aile ilişkinizi ve nelerin nasıl etkileyeceğini bilmem ama ben olsam sanırım küçük ablamla olan ilişkimi hatasını anlayana dek dondurur anneme de ona kırıldığını zaten tüm ömrümce bunu çektiğimi kizlarimada çektirmeyeceğimi afedersin ama haddini bilmesini söylerdim. Küserse küssün. O kendi kızını göz ardı etmiş olabilirsiniz etmeyin ne kendinizi ne kizinizi

Tesekkur ederim oncelikle.fakat annem ve ablamlar ayni evde yasiyorlar.malesef gittigimde oda o ortamda oluyor zaten bu sebepten iliskim defalarca kopma noktasina gelmesine ragmen annemin hatrina sustum.
Artik devam edecek gucu bulamiyorum .frida kahlo demis ya tek birsey icin aglanmaz birikmistir.aynen onu yasiyorum birikti yillarca.esimde yasli kadin ilerde pisman olursun diyor ama inanin gucum yok ne yapmam gerektigini hic bilmiyorum

Hatir gönlü yaşli şu bu için çocuklar heder edilmemeli. Eşiniz sizin hissettieklerinizi senelerdir kirginliklarinizi yaşayan kişi olmadığı için bunu söylüyor. Ama siz yasadınız şimdi kendinize sorun aynısını kizlarinizin yaşamasını istiyormusunuz?

Çocuk için küsmek çok gereksiz. Toplum içinde terbiye etmek ayrı bi konu da çocuğunuz yaramazlık yapıyorsa ve siz diğer insanları rahatsız etmesine engel olmuyorsanız uyarana neden kusuyorsunuz ki ? Bence alinganliginiz gereksiz olmuş

Canım ya kıyamam kuzuya, yanlış hatırlamıyorsam sizin daha önce de aileniz çocuğunuza yanlış bir davranışta bulunmuştu.
Sıkıntılı gibiler bu konularda biraz..
Tabi ki çocuğuma benim dışımda kimse uyarıda bulunamaz, ciddi tepki veririm.
Ayrıca ne yalanı söylemiş, 7 yaşındaki çocuk çok da büyük değil, hayal dünyasıdır, veya başka sebepten söylemiş de olabilir..
Çok da anormal gelmez şahsen bana 7 yaşındaki çocuk yalan söylese, üstüne gidemem..
Benim de mesela oğlum hareketli ve fena gürültülü ağlar, ablam uyarır, benim olduğum ortamda, sen karisamazsin, ben uyaririm derim.
Bırak şunu bunu, babası bile bir üst tondan konuşsa noluyorsun derim..
Haklısın yani, tabi ki sen koruyup kollayacaksin kuzuyu.

Sosyal medyada bir yazı gördüm: şu davranışları bize eşimiz yapsa boşanırız,çocukların ebeveynlerini boşama imkanı olmadığı için mi bu kadar rahat davranıyoruz? diyordu.Ne haklı değil mi çocuk diye her saygısızlığı her kabalığı yapabileceğini sanıyor bazıları.
Yavrum benim kıyamam gözünden akan yaşa çok üzüldüm.ne geçti eline torun ayrımını açıktan beyan etmekle? Çocuk az daha büyük olsa “aferin annane alkış cippan” deseymiş vallahi.
Çok iyi yapmışsınız ortamdaki kavgayı daha da tırmandırmadan köpürtmeden çıkıp gitmişsiniz.akli dengesini kaybedecek kadar yaşlı değilse sırf dünyada daha fazla yıl nefes almış diye çocuğu üzme ezme kötü hissettirme hakkı yok.kusura bakmayın sert yazdım çünkü bu konuya aşırı kızıyorum.Normal şekilde uyarmak,kural koymak tamam annane teyze de yapabilir bunu diyen arkadaşlara katılıyorum.ama azarlamak,kasten sinirlendirmek,duygularını özgüvenini incitici konuşmak kabul edilemez.yani ben çocuğumu terbiye edicem diye bunları yapmıyorum başkası da yapamaz.ha ben nasıl uyarıyorsam annane de öyle güzelce anlatır eğitir uyarır o tamam.

Şu an anlayamıyorlar,belli ki sizinle ilgili de anlayamamışlar ama şu var: çocuğun bunca şeye rağmen onlarla muhattap olması,onların ne dediğini sevip sevmediğini önemsemesi umursaması aslında çok kıymetli.bunu kaybettiklerinde yani çocuk artık onların sevip sevmemesini umursamadığında,onların söylediklerini takmadığında,görüşüp görüşmemeyi önemsemediğinde belki anlayacaklar çok geç olacak.hele fiziksel şiddet de varmış.o çocuk bir gün onların boyunu geçecek,istese vurup devirir hale gelecek.bir gün belki bir bardak su getirmesine muhtaç düşecekler.hiç düşünmüyorlar yazık..
Siz hiç üzülmeyin gayet iyi yapmışsınız,gayet iyi düşünmüşsünüz.

Ben konu ile ilgili yorum yapamayacağım. Çünkü arkadaşlar yeterince fikir paylaşmış ne yapmanız gerektiğine dair.

Ama ben sizde genele yayılmış bir yanlış gördüm: çocuğum yalan söylemez.. çocuğum onu yapmaz... bunu yapmaz.. diyorsunuz.. demeyin.

Ben öğretmenim ve çalışırken bütün veliler bunu söylerdi. Benim çocuğum yalan söylemez hocam ...

O durumda da yalan konuşan ben oluyorum.

Ben öğretmeni olarak hiçbir öğrencimin kötülüğünü istemem neden yalan konuşayim manyak miyim ben... diyemedim tabi... siz bilirsiniz dedim konuyu kapattım.

Sevgili konu sahibi; çocuklar yalan konuşabilir. Herhangi bir konuda çocuktan emin olmamak daha iyi olur. Çünkü o bir çocuk. Her türlü ihtimali her zaman düşünmenizi öneririm.

Çocuklarla ilgili kesin kararlara varmadan önce durumu iyi anlamak ònemli.. yalan söylemez derseniz yanlış kararlar alırsınız.

5 yaşındaki bir çocuk hic bilemeyeceği bir konuda size bi sey söylüyorsa o dogrudur (mesela kötü niyete yaklaşan sevmek okşamak gibi seyler). Çünkü çocuk bunun ne anlama geldiğini bile bilemez.

Aksi durumlarda cocuklar icin kesin yargilara ulaşmamak daha isabetli olacaktir.

dozunda olmak şartıyla çocuğa teyzesi, anneannesi söz söyleyebilirler. yaşca büyük insanlarla çocuğun söz hakkı eşit tutulamaz. ayrıca çocuklar pekala yalan söyleyebiliyorlar. başlık sahibi çocuğunu biraz abartmış gibi sanki. büyüklerin olduğu bir ortamda küçük çocukların söz hakkı yok. daha önce travmatik olaylardan bahsetmiş konu sahibi ama yazdıkları hiç anlaşılır değil. edindiğim izlenim şu. anne çocuğunu aşırı kutsadığı için çocuk etrafındakilere istediğini söyleyebiliyor. etrafından tepki görünce de siz benim çocuğuma laf edemezsin tavırlarına giriliyor. bunu kimse çekmez. teyzeler de öyle bir yazılmış ki sanki düşman. madem bu denli sakat insanlar neden evlerine gittiniz. kusura bakmayın ama yazdıklarınız tek taraflı ve abartıdan ibaret.
sadece annenizin çocuğunuza olan tavrı yanlıştı. o tavra siz söz söyleyecektiniz. söz söylemeden çekip gitmişsiniz. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış olay bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…