Çocuklarda giyin(me)me sorunu

Margaret Hale

Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla…
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Kasım 2017
28.916
125.479
598
Merhabalar. İki yaşındaki oğlum giyinmeyi oldum olası sevmez. Buraya kadar normal, çocukların geneli böyle zaten. Ama birkaç gündür bizi odadan dışarı atıp kapıyı yüzümüze kapatıyor. Alt eşofmanını çıkarıyor. Muhtemelen tekrar giydirmeye çalışacağımızı bildiği için kovuyor bizi odadan. İki yaş için bu davranış normal midir, yoksa endişelenmeli miyim acaba?

Bu arada bir kere bezini de çıkardı. Cinsel organıyla uğraştığını fark ettim. Bazen bacaklarını kaşıyor, losyon kullanıyorum ama cildi biraz kuru. Bunlarla ilgili de olabilir.

Fallik dönem başlamış. Bırakın öyle dolaşsın. Kendini izole etmesin.

İki yaşında oğlum da aynı anlattiginiz gibi. Alt pijamasini çıkartır çorap çıkartır ben giydiririm tekrar çıkartır. Şuan bı çözüm bulamadım ben de. Ayrıca bezini de taktırmak istemiyo ve dediğiniz gibi açık olduginda direk dikkatini cinsel organı çekiyor

Havalar da soğudu. Üşütür hasta olur diye korkuyorum biraz da. Sizinki üstünü çıkarırken sizi odadan atıyor mu

Havalar da soğudu. Üşütür hasta olur diye korkuyorum biraz da. Sizinki üstünü çıkarırken sizi odadan atıyor mu

Hem odadan atiyo hemde nerden öğrendi nasıl geliştirdi hiç bı fikrim yok tükürüyo bana şaşkınlıkla seyrediyorum gerçekten huy edinecegi falan kimse de yok

Oğlum 3 yaşında. Yani neredeyse yeni bıraktı. Pipisiyle oynamayı aşırı oynuyordu çekiyordu. Bazen hala eli orada. Pijamasini giymek istemiyordu bende hiç zorlamadan yaz günü diye kötü bişey gelmedi hiç aklıma. Bizim mahalledeki tüm çocuklar pipisini tutar hep bezden çıktıktan sonra. Ama kapıyı kapatması falan bizimkiler genelde çok edepli derler

Apartman da bir abla var 3 çocuğu var. İnanın daha 2 oğlu kimsenin yanında üstlerini degistirmezlermis. Hep anlatırdı. Annesinin yanında bile. Kapıyı kapatırlar mis. Şuan delikanlı oldu bir sıkıntısi yok herkes çok edebinden diyor bizimkine farketmiyor donsuz dolanabiliyor milletin içinde

Benim 16 aylık olacak iki velet bile altını açınca o bölgesini tutuyor. Ben silince gevrek gevrek gülüyorlar senin oğlan bana çok normal geldi benimkiler böyle olunca kızım özellikle yüz ifadesi dahi değişiyor. Üst çıkma bizde de dönem dönem zor oluyor.

Kızım cinsle organını ilk 14 aylıkken falan keşfetti baya şaşırmıştı altını açınca oynuyordu bakıyordu falan hiç ellemedim. İzliyordum şaşkınlığını siz yazınca aklıma geldi çok kısa sürede bıraktı o davranışı

25 bitti, 26 ay içinde. İnşallah bizimki de unutur bir an önce.
Bu kötü birşey değil korkmayın bebeğiniz kendini keşfediyor. İlgisi mecbur kayacak bu dönemde travma geçirmemesi çok önemli. Onunla daha çok oyun oynayın ilgisini dağıtabilirsiniz.

Bizde de onu öğreneceği kimse yok. Huy demek ki Ama sadece çıkarırken öyle. Donsuz markete bile gitse canına minnet.

Reactions: Z P
Bu kötü birşey değil korkmayın bebeğiniz kendini keşfediyor. İlgisi mecbur kayacak bu dönemde travma geçirmemesi çok önemli. Onunla daha çok oyun oynayın ilgisini dağıtabilirsiniz.
Konuşarak ya da oyunla ilgisini dağıtmaya çalışıyorum zaten. Aslında kendini keşfetmesinden ziyade öyle durmak istemesi beni hasta olur diye düşündürüyor. Keşke yaza denk gelseydi bu keşfediş.

Bu da ezelden beri bezi açılınca oynar hep. Bize git git diyor, zorla kapıdan dışarı atıp soyunuyor. O kısım ilginç geldi bana ahjsjajaja

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…