çocuklarda tablet ihtiyaci

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.263
12.552
298
merhaba hanimlar 9 yasinda kizim var, kardesiyle uzun zamandir benden tablet istiyolar ama elim gitmedi hiç almadim herkesde varmis da bilmemne :( evde bilgisayar var zaten , arada telefonumuda aliyolar kardesiyle, hep atlattim idare ettim orta okul da dersler iyi olunca vs dedim, çunku hep duyyorum tablet eve girdimi çocuklarin dersi kotuye gidiyormus tersini soyleyeni gormedim bende hep korkdum almaya..

kuçuklugunden beri tirnak yeme sorunu var naptiysam çozemedim en son yemezsen tablet alicam dedim ve oda yemiyor 1 aydir, ben ise yarayacgini dusunmemistim ama yaradi

simdi tabi sira bende sozumu tutmam lazim .. çokmu buyuk bi hata olur eve almam bu mereti :( ne dersiniz
evde tablet mi daha zararli sozunu tutmayan annemi yoksa tirnak yememi :( (((..derslerinde çok basarili bi ogrencidr, 1.5 yas kuçuk kardesi var oda istiyor tabiki kavga da olacak arada :( napiyimda tablet isini ortadan kaldiryim .. gordgunuz gibi kafam çok karisik,babamizda istemiyor oda ayri dert ..

bide almis olsam hangi marka tavsiye edersiniz,orta seviyede bisey olsun, hatta mumkunse bi sure sonra bozulsun :))

ama karşılığında bir söz istemişsiniz,o da sözünü tutmuş.ben de çocuklara tablet,cep telefonu alınmasına karşıyım ama siz bir söz vermişsiniz.almazsanız çocuğun size inancı kaybolur.alın ama ,kullanım saatlerine kısıtlama getirin.günde yarım saat ve dersler bittikten sonra gibi.

zaten bir şeyi yaptırmak için istediği şeyi almayı teklif etmek başlı başına bir hata. ama bu saatten sonra yapılacak bir şey yok almak gerek. yoksa tablet bir ihtiyaç değil tersine oldukça sorun yaratan bir şey.
asus, lenovo felan gibi markaların tabletleri var hatta gsm operatörleri bazı taahhütlere bedava bile veriyorlar. onlar çabuk bozuluyor. onları tercih edebilirsiniz.

ama karşılığında bir söz istemişsiniz,o da sözünü tutmuş.ben de çocuklara tablet,cep telefonu alınmasına karşıyım ama siz bir söz vermişsiniz.almazsanız çocuğun size inancı kaybolur.alın ama ,kullanım saatlerine kısıtlama getirin.günde yarım saat ve dersler bittikten sonra gibi.
tablet in zarari daha mi a z diyorsunuz
aklinizda bi marka varmi onerebilceginiz

en ucuzunu alsam iki gunde bozulurmuki
parasi umrumda deil butun gun onunla ugrastiklarini dusunmek bile istemiyorum
babamizin is saatleri çok afzla çok az goruyolar onu, tek basima ustesinden gelemem sinirlamanin diyede korkuyorum
genelde babalar sinir koyup aliyomus çocugun elindeki tableti :((

zaten bir şeyi yaptırmak için istediği şeyi almayı teklif etmek başlı başına bir hata. ama bu saatten sonra yapılacak bir şey yok almak gerek. yoksa tablet bir ihtiyaç değil tersine oldukça sorun yaratan bir şey.
asus, lenovo felan gibi markaların tabletleri var hatta gsm operatörleri bazı taahhütlere bedava bile veriyorlar. onlar çabuk bozuluyor. onları tercih edebilirsiniz.
yurt disindayim o bedava verenlerden bulamam pek

ise yarayacagini dusunmeistim ki oylesine soyledim ben ise yaramaz diye nerden bileyim
tabi tirnakalri uzun artik bu iyi bisey ama ne bileyim iste off:((

Yaşları küçük değil en azından. Ben küçük çocukların eline tel. Tablet verilmesine karşıyım. Alın ama sınır da koyun bence. Mesela günde 2 saat oynamalarına izin vereceğinizi söyleyin ki derslerini de etkilemesin. Bu şartla kabul ederim diye baştan söyleyin bence.. ve uygulayn da şartınızı.

o zaman en ucuzunu bulup alayim onlar donuyormus galiba surekli :)))

vallahi ben teknolojiden pek anlamam.yani hangisi iyidir hangisi kötüdür bilemem.ama ben olsam böyle bir söz verdiysem iyisini alırım.bozulursa yaptırmanızı isteyecekler çünkü.ama dediğim gibi günde en fazla 1 saat kullanacaksınız gibi kesin bir kural koyun.

Yaşları küçük değil en azından. Ben küçük çocukların eline tel. Tablet verilmesine karşıyım. Alın ama sınır da koyun bence. Mesela günde 2 saat oynamalarına izin vereceğinizi söyleyin ki derslerini de etkilemesin. Bu şartla kabul ederim diye baştan söyleyin bence.. ve uygulayn da şartınızı.
butun sartlari kabul ediyoalr, hafta içi evde olmayacak bbasi dukkana goturecek sadece ahfta sonu ellerinde olacak, saat sarti vs herseye ok diyolar ,çok istiyolar anlamiyoprumki ne var bu tabletdeee:((

vallahi ben teknolojiden pek anlamam.yani hangisi iyidir hangisi kötüdür bilemem.ama ben olsam böyle bir söz verdiysem iyisini alırım.bozulursa yaptırmanızı isteyecekler çünkü.ama dediğim gibi günde en fazla 1 saat kullanacaksınız gibi kesin bir kural koyun.
bozmasaydiniz iki gunde bozdunuz yok baska desem olmazmi :)

bir kere söz vermişsiniz yapmak zorundasınız. yoksa bir daha sizin hiçbi lafınızı dinlemez yalancı konumuna düşersiniz.

Tablet alınca bütün gün elinden düşmeyecek diye bir şey yok bunu da siz yöneteceksiniz. Örneğin günde 1 saat tamamen atıyorum oynamasına izin verin.

Küçük bebeğe de vermeyin küçükler için çok zararlı. Hiperaktif ve odaklanamama sorunu yaşıyorlar ilerde derslerine yansır. O şu anda oyun bebeği sürekli keşfetmesi lazım etrafını. Tablete telefona kitlenmek değil.

hafta içinde birsuru alt
bir kere söz vermişsiniz yapmak zorundasınız. yoksa bir daha sizin hiçbi lafınızı dinlemez yalancı konumuna düşersiniz.

Tablet alınca bütün gün elinden düşmeyecek diye bir şey yok bunu da siz yöneteceksiniz. Örneğin günde 1 saat tamamen atıyorum oynamasına izin verin.

Küçük bebeğe de vermeyin küçükler için çok zararlı. Hiperaktif ve odaklanamama sorunu yaşıyorlar ilerde derslerine yansır. O şu anda oyun bebeği sürekli keşfetmesi lazım etrafını. Tablete telefona kitlenmek değil.
yok kuçuk kardes dedigim 1.5 yas kuçuk yani oda 7.5 yasinda

2.5 yasinda uçuncu var ama ondan sakinirim haklisiniz

Hanfendi evde hiç otoriteniz yok mu ki, Nasıl sözünüzü tutmanız gerekiyorsa, çocuklara sözünüzüde dinletebilmelisiniz.
Mesela bizde, çocuklar için tablet bilgisayar vs. ne olursa olsun hepsinin bir saati zamanı var. Kimse kimsenin saatine zamanına kastetmez, kavga etmez.
Okul dönemi hafta içi asla pc,telefon ,oyun yok(ders dışında ki ödevleri beraber yapıyoruz zaten). Hafta sonu da belirlenen saatler dışında istemezler bile, bilirler kuralı ve sınırları. Kendilerine de zaman ayırmalılar, oyun oynamalılar değilmi. Ve en önemlisi anneyle birebir vakit geçirmek!
Bunlar tabletten daha cazip hale getirilmeli çocuklar için.
Tablet aldık dersleri çok kötü diyen analara da pess diyorum PESSSS!!!!
Çocuk bunlar tabiiki özeniyorlar, haklılar da, çağın teknolojik hızına oyunlarla değil, başarılarla varabileceklerini zihinlerine kazımamız lazım. Sadece söyleyerek değil örnek olarak da tabiiki.
Bence alın ama sınırlarını bilsinler. Siz öncelikle kavga çıkacak, ders notları düşecek diye kendinizi şartlandırmamalısınız.
Kolay gelsin.

Hanfendi evde hiç otoriteniz yok mu ki, Nasıl sözünüzü tutmanız gerekiyorsa, çocuklara sözünüzüde dinletebilmelisiniz.
Mesela bizde, çocuklar için tablet bilgisayar vs. ne olursa olsun hepsinin bir saati zamanı var. Kimse kimsenin saatine zamanına kastetmez, kavga etmez.
Okul dönemi hafta içi asla pc,telefon ,oyun yok(ders dışında ki ödevleri beraber yapıyoruz zaten). Hafta sonu da belirlenen saatler dışında istemezler bile, bilirler kuralı ve sınırları. Kendilerine de zaman ayırmalılar, oyun oynamalılar değilmi. Ve en önemlisi anneyle birebir vakit geçirmek!
Bunlar tabletten daha cazip hale getirilmeli çocuklar için.
Tablet aldık dersleri çok kötü diyen analara da pess diyorum PESSSS!!!!
Çocuk bunlar tabiiki özeniyorlar, haklılar da, çağın teknolojik hızına oyunlarla değil, başarılarla varabileceklerini zihinlerine kazımamız lazım. Sadece söyleyerek değil örnek olarak da tabiiki.
Bence alın ama sınırlarını bilsinler. Siz öncelikle kavga çıkacak, ders notları düşecek diye kendinizi şartlandırmamalısınız.
Kolay gelsin.
valla otorite varda çok fazla deil galiba ,yani telefon ve pc den kaldiiryorum ama tabletde ayni olur ehrhalde
tamam alicam bide kocayi ikna etmek lazim

markalara bakmaya abslasam iyi oalcak,
cuma gunu dogum gunu oda aardan iksin artik napalim :)

herkeste varsa özenmişlerdir. Benimde annem babam çalışırdı, o yaşlardayken evde bilgisayarımız vardı tabi o zaman internet falan yoktu adsl bile çıkmamıştı. Hafta içi açmak yasaktı ama ben babam eve gelip anahtarla içeri dalana kadar oynardım :)

Çocuklara söz verdikten sonra almak zorundasınız. Dandik bişey alalım bozulsun mantığına karşıyım 2-3 seneye zaten evde tutamayacağınız, ne yaptığına karışmanızın git gide azalacağı yaşlara gelecekler. Söz verdiyseniz tutun, düzgün bir şey alın.

Ama sınır koyun, mesela günde 1 saat sınır olabilir. Ama günde 1 saat tablet istiyorsa 1 saatte kitap okuyacak, ya da şu kadar problem çözecek gibi. Ayrıca oynadığı oyunları da denetlemeniz lazım. Özellikle çoklu kişilerle oynanan oyunlarda sapıkça şeyler oluyormuş diye duydum. Cezadan çok ödülle gidilmesi taraftarıyım. Ama asosyalliği de önlemek adına spor kursları vs gibi sosyal ortamlarını arttırmayı da şart koyabilirsiniz.

Internet baglantisi yapmayin ve basta kesin bir şekilde kural koyun derim günde 1 saat ister 30 sar dklik iki defa kullansn ister tek seferde ama kesin kural koyun.

Ya söz verilmemeli ya da mutlaka tutulmalı.

Biz evde tablete bir yer belirledik ve kutunun içine koyduk. Üstünde not yapıştırdık; kendimizce belirlediğimiz kullanım saatleri (istediği gibi kullanacağı toplam 1 , haftasonu 1.5 saat) , çocuklar arasında kim hangi saatte alacak v.s yazıyor .
Benimde yarım saat kullanimim var , onda da çaktırmadan ne yapıp ettiklerine bakıyorum sözde oyun saatimde :) .

Ekstra ödev yapmak isteyen, oyun bozan olanlar , ertesi gün yarım saat az kullanıyor.

Evimizdeki internette kesinlikle tavsiye ettiğim ebeveyn şifreli.

Soz verdiyseniz almak zorundasiniz. Gunde birer saat oynama izni verirsiniz. Okuldan gelince ya tv izlerler ya tablet oynarlar. Sonra dersleri bitince diğerini yaparlar. Anne olarak otorite saglamak bize düşüyor. Zor ama almadan kurallari koyar bi kagida yazar ve imzalarsaniz bence sorun cikmaz. Eger derslerin kotulesirse tableti vermem diye se şart koyabilirsiniZ.

Back
X