çocuklarda tablet ihtiyaci

valla otorite varda çok fazla deil galiba ,yani telefon ve pc den kaldiiryorum ama tabletde ayni olur ehrhalde
tamam alicam bide kocayi ikna etmek lazim

markalara bakmaya abslasam iyi oalcak,
cuma gunu dogum gunu oda aardan iksin artik napalim :)
Siz sözünüzü tutarak hem örnek olup hemde güvenlerini de kazanmış olursunuz.
Baştan bir anlaşma yaparsanız onlar da uyacaktır. Çocuklara laf dinletmek çok kolay inanın, yeterki yöntemini, usulünü bilelim.
Haydi rasgele :)

Almışken iyi bişey alın. Sonuçta para vereceksiniz. Kurallar koyun cumartesi pazar dışında ellerine alamasınlar. Tabi dersler ve ödevler bittikten sonra

Almışken iyi bişey alın. Sonuçta para vereceksiniz. Kurallar koyun cumartesi pazar dışında ellerine alamasınlar. Tabi dersler ve ödevler bittikten sonra

Siz sözünüzü tutarak hem örnek olup hemde güvenlerini de kazanmış olursunuz.
Baştan bir anlaşma yaparsanız onlar da uyacaktır. Çocuklara laf dinletmek çok kolay inanın, yeterki yöntemini, usulünü bilelim.
Haydi rasgele :)
BANA OGRETIN lutfen o usulu yontemi bildigimden emin deilim :)))

Benim bebeğim var, onun uyku saatinde de büyük olanın tv saati oluyor. O zaman dışında tv izlemek isterse hayır diyorum.

Siz de öyle bir saat belirleyin, akşam yemekten önce mesela, siz yemek sofra işleri ile ilgilenirken onlar da sırayla sizin yanınızda oynasınlar. Başka zaman isterlerse işte akşam ben yemek yaparken oynarsınız deyip izin vermezsiniz.

Alın günde yarım saat kullanma hakkı verin hafta sonu 1 saat kullanabilsin
Söz vermissiniz çocuğunda sözünü tutmuş sizde tutun

merhaba hanimlar 9 yasinda kizim var, kardesiyle uzun zamandir benden tablet istiyolar ama elim gitmedi hiç almadim herkesde varmis da bilmemne :KK43: evde bilgisayar var zaten , arada telefonumuda aliyolar kardesiyle, hep atlattim idare ettim orta okul da dersler iyi olunca vs dedim, çunku hep duyyorum tablet eve girdimi çocuklarin dersi kotuye gidiyormus tersini soyleyeni gormedim bende hep korkdum almaya..

kuçuklugunden beri tirnak yeme sorunu var naptiysam çozemedim en son yemezsen tablet alicam dedim ve oda yemiyor 1 aydir, ben ise yarayacgini dusunmemistim ama yaradi

simdi tabi sira bende sozumu tutmam lazim .. çokmu buyuk bi hata olur eve almam bu mereti :KK43: ne dersiniz
evde tablet mi daha zararli sozunu tutmayan annemi yoksa tirnak yememi :KK43: (((..derslerinde çok basarili bi ogrencidr, 1.5 yas kuçuk kardesi var oda istiyor tabiki kavga da olacak arada :KK43: napiyimda tablet isini ortadan kaldiryim .. gordgunuz gibi kafam çok karisik,babamizda istemiyor oda ayri dert ..

bide almis olsam hangi marka tavsiye edersiniz,orta seviyede bisey olsun, hatta mumkunse bi sure sonra bozulsun :))
O zaman gidin 100 200 tl lik ucuz bir şey alın çoğuna oyun bile yüklenmiyor hafıza olmadığı için

merhaba hanimlar 9 yasinda kizim var, kardesiyle uzun zamandir benden tablet istiyolar ama elim gitmedi hiç almadim herkesde varmis da bilmemne :KK43: evde bilgisayar var zaten , arada telefonumuda aliyolar kardesiyle, hep atlattim idare ettim orta okul da dersler iyi olunca vs dedim, çunku hep duyyorum tablet eve girdimi çocuklarin dersi kotuye gidiyormus tersini soyleyeni gormedim bende hep korkdum almaya..

kuçuklugunden beri tirnak yeme sorunu var naptiysam çozemedim en son yemezsen tablet alicam dedim ve oda yemiyor 1 aydir, ben ise yarayacgini dusunmemistim ama yaradi

simdi tabi sira bende sozumu tutmam lazim .. çokmu buyuk bi hata olur eve almam bu mereti :KK43: ne dersiniz
evde tablet mi daha zararli sozunu tutmayan annemi yoksa tirnak yememi :KK43: (((..derslerinde çok basarili bi ogrencidr, 1.5 yas kuçuk kardesi var oda istiyor tabiki kavga da olacak arada :KK43: napiyimda tablet isini ortadan kaldiryim .. gordgunuz gibi kafam çok karisik,babamizda istemiyor oda ayri dert ..

bide almis olsam hangi marka tavsiye edersiniz,orta seviyede bisey olsun, hatta mumkunse bi sure sonra bozulsun :))
orta yollu bır tablet alın, gun ıcınde bellı bır saat belırleyın maksımum 1 saat olacak sekılde sırayla kullanmalarına ızın verın hatta okul donemı haftaıcı yasak olsun, haftasonu da odevlerın yapılması kosulu ıle maksımum gun ıcnde 1-2 saat kullanmalarına ızın verın.

Kizimda 9 yasinda.1.sinifa basladiginda aldim.yazin istediği kadar okul zamani sadece c.tesi gunu 2 saat hakkin var dedim.bir gun olsa israt etmedi fazlasi icin.arkadaslariyla bulusuyoruz hepsi tabletle geliyor ici gidiyor ama kurallarimizi ihlal edemeyecegini biliyor.
Duzen kurarsaniz sorun olmaz.almazsaniz eksik hisseder evet herkesde var.sozunuzu tutun

Kizimda 9 yasinda.1.sinifa basladiginda aldim.yazin istediği kadar okul zamani sadece c.tesi gunu 2 saat hakkin var dedim.bir gun olsa israt etmedi fazlasi icin.arkadaslariyla bulusuyoruz hepsi tabletle geliyor ici gidiyor ama kurallarimizi ihlal edemeyecegini biliyor.
Duzen kurarsaniz sorun olmaz.almazsaniz eksik hisseder evet herkesde var.sozunuzu tutun

evde tablet mi daha zararli sozunu tutmayan annemi yoksa tirnak yememi :KK43:

Cevap veriyorum;
Sözünü tutmayan anne en kötüsüdür.

*Tablet kullanımına sınırlama getirilebilir.

*Tırnak yeme alışkanlığı ileride çok çok çirkin ellere neden olur. Ve enfeksiyon riski hep var.

*Ama sözünü tutmayan anneye güven duyulmaması, bunun sürekli yüzüne çarpılması, bir zaman sonra ciddiye alınmaması ve bu kalıp kırıklığıyla başa çıkmaya çalışan bir çocuk büyütmek en kötüsüdür..

Yaşadım da oradan biliyorum. Nasıl içerlediysem hala anneme söylenirim. :işsiz: Konu tablet değil tabi bizim zamanımızda en büyük lüks bisikletti.. :süslü:

Bidaha sonucundan hosnut kalmayacaginiz sozler vermeyin :)
Yurt disinda nasil bilmiyorum ama burda 3 yasinda cocuklarin bile elinde tablet var. Zaman kotasi koyarak, dersten sonra kisa sure oynamasina izin verebilirsiniz.
Marka modeller konusunda hic fikrim yok, hayatimda tablet kullanmadim, isyerinde bile koca laptopla dolasiyorum :)

o zaman en ucuzunu bulup alayim onlar donuyormus galiba surekli :)))

Çok kaçak dövüşüyorsunuz çok..
İnşallah çocuğunuz anlamaz bu dalavereciliğinizi. Garibim ne güzel tutmuş sözünü. Artık ne kadar istiyorsa.

yorumları okumadım ama söz vermişsiniz alın

bir süre sonra bozulacak olanından da almayın

biz öyle yaptık

aman bilmiyor oynamayı da idare eder hem kırılırsa vs de ucuz olsun dedik

tabii bir süre sonra da bozuldu

bu sefer oyunlarını yeni tablete aktarmak sıkıntı oldu vs

bir de işte üzülmesin sen bozmadın vs gibisinden zaten o çok kaliteli değildi bozulması normal vs dedik ama neden ilk baştan düzgününü almadık vs dedi

okul vakti benimki çok sarmıyor

herkeste var ve özeniyorlar

zira arkadaşları sabah erken kalktım tablet oynadım vs diye anlatıyormuş

annesi ile sohbet ederken dedi ki 5 dk falan bakıyor oğlan erken hazırlanıyor ablasını beklerken dedi ama çocuk 2 saat gibi anlatıyor

şimdi ödev yok gelince bir süre takılıyor yemek yiyip sokağa çıkıyor

ödev başlayınca da zaten her şeyin zaman aralığı olur ki benimki gece 9 da yatıyor eve zaten 5,5 tan önce gelemiyor bu şekli ile de tablet oynamaya zaten çok zaman kalmıyor ama tableti var ve kimseden eksik değil

ben en zararlısının eksiklik duygusu olduğunu düşünüyorum, okullarda bu çok var bir de bazı çocuklar övünmeyi, pireyi deve yapmayı çok seviyorlar

Bidaha sonucundan hosnut kalmayacaginiz sozler vermeyin :)
Yurt disinda nasil bilmiyorum ama burda 3 yasinda cocuklarin bile elinde tablet var. Zaman kotasi koyarak, dersten sonra kisa sure oynamasina izin verebilirsiniz.
Marka modeller konusunda hic fikrim yok, hayatimda tablet kullanmadim, isyerinde bile koca laptopla dolasiyorum :)
Burdada oyle galiba sinifta bi benimkilerde yok galiba tablet denen zimbirti
icat edeni bogmak istiyorumm

Burdada oyle galiba sinifta bi benimkilerde yok galiba tablet denen zimbirti
icat edeni bogmak istiyorumm
Yıllardır aynı tableti kullanıyorum almışken kaliteli alın derim henüz bozulmadı ama markası iyi olduğu için ,200-300 liralık almayın derim tabi bütçede önemli ama ben olsam alacaksam iyisini alırım

yorumları okumadım ama söz vermişsiniz alın

bir süre sonra bozulacak olanından da almayın

biz öyle yaptık

aman bilmiyor oynamayı da idare eder hem kırılırsa vs de ucuz olsun dedik

tabii bir süre sonra da bozuldu

bu sefer oyunlarını yeni tablete aktarmak sıkıntı oldu vs

bir de işte üzülmesin sen bozmadın vs gibisinden zaten o çok kaliteli değildi bozulması normal vs dedik ama neden ilk baştan düzgününü almadık vs dedi

okul vakti benimki çok sarmıyor

herkeste var ve özeniyorlar

zira arkadaşları sabah erken kalktım tablet oynadım vs diye anlatıyormuş

annesi ile sohbet ederken dedi ki 5 dk falan bakıyor oğlan erken hazırlanıyor ablasını beklerken dedi ama çocuk 2 saat gibi anlatıyor

şimdi ödev yok gelince bir süre takılıyor yemek yiyip sokağa çıkıyor

ödev başlayınca da zaten her şeyin zaman aralığı olur ki benimki gece 9 da yatıyor eve zaten 5,5 tan önce gelemiyor bu şekli ile de tablet oynamaya zaten çok zaman kalmıyor ama tableti var ve kimseden eksik değil

ben en zararlısının eksiklik duygusu olduğunu düşünüyorum, okullarda bu çok var bir de bazı çocuklar övünmeyi, pireyi deve yapmayı çok seviyorlar
tabletden eksik ler dogru da ne bilem çok gereksiz gordugum için bunu sorun gormemisitim
oglumun dilproblemi var, gecen sene sonunda ogretmeniylede konustum bu konuyu,tableti alirsaniz kimle konusacak dahada cogalabilir sorunu demisti, su an disari çikiyor artkadasalriyla oynuyor surekli vs .. ama ekledide dort çocugu dortde tavleti varmis evde tabi kadin yasli çocuklari buyukdur
bide o çocukken bi arkadasinin evinde tv yokmus herkes bilirmis ondan bahsedermis vs onuda anlatti, 50 yasinda kadin onu hatirliyor demekki baya gaddar bu çocuklar
uzun zamandir dusunuyorum arastiyoruyorum soruyorum annelere okula heryere
hep ikimde kaliyordum
bu sefer kendi bacaklarima SIKDIM :)

Yıllardır aynı tableti kullanıyorum almışken kaliteli alın derim henüz bozulmadı ama markası iyi olduğu için ,200-300 liralık almayın derim tabi bütçede önemli ama ben olsam alacaksam iyisini alırım
aslinda butçe oalrak çok ayiramam , karateye yazdiricam,oglan karateye arti footbol istiyor hepsi parali :(
100 euro dusunmsutum ama a o parayada ipad vermezler tabi,en kotuleri 30-40 e galiba bu fiyata orta kalite bulabilirliymki acaba

Back
X