çocuklarda tablet ihtiyaci

ben A101 den almıştım hem gayet ucuz hem de oldukça dandik :KK53:
şarjı gitmiyor kilitleniyor harici hafıza kartı almazsanız kapasitesi düşük
benim kızım sıkıldı attı bir kenara sormuyor bile ama 5 yaşında benimki, sizinki sıkılana kadar sürekli şikayet edebilir
ben arada sırada telefon veriyorum youtube u sildim çok saçma videolar var
bir iki eğitici oyun var ona bakıyor yarım saat dolmadan geri alıyorum sıkıntı çıkarmıyor

tableti bir davranış değişikliği için söz vermişsiniz sözünüzü tutmalısınız yoksa size güveni sarsılır
ayrıca çok istekli olduğunu söylüyorsunuz kolay kolay vazgeçmeyecek o yüzden saplantı haline dönüştürmeye gerek yok
nelerle uğraştığını kontrol edip, derslerini ihmal etmemesini sağlarsanız ve süre sınırı getirirseniz elektronik aletler düşündüğünüz kadar kötü etki yapmaz
bunlar bu çağın çocuğu mahrum etmek de sıkıntı yaratır
ders, kitap okuma, arkadaşlarla sosyalleşme gibi öncelikli durumlarda sorun yoksa içinizi ferah tutun

bu tür elektronik aletler üç yaş altı çocuklar için çok zararlı
dün instagramda bir arkadaş video koymuş çocuğu telefondan çizgi film izliyor galiba 6-7 aylık :KK57:
içim acıdı ama bişey söylesek biz suçlu oluyoruz
sizin çocuklar epey kendini kurtarmış rahat olun ;)

Cevap veriyorum;
Sözünü tutmayan anne en kötüsüdür.

*Tablet kullanımına sınırlama getirilebilir.

*Tırnak yeme alışkanlığı ileride çok çok çirkin ellere neden olur. Ve enfeksiyon riski hep var.

*Ama sözünü tutmayan anneye güven duyulmaması, bunun sürekli yüzüne çarpılması, bir zaman sonra ciddiye alınmaması ve bu kalıp kırıklığıyla başa çıkmaya çalışan bir çocuk büyütmek en kötüsüdür..

Yaşadım da oradan biliyorum. Nasıl içerlediysem hala anneme söylenirim. :işsiz: Konu tablet değil tabi bizim zamanımızda en büyük lüks bisikletti.. :süslü:
ay kiyamam yaa unutamadinmi :(
tamam tamam alicam sozz :hasta:

benim kızım sıkıldı attı bir kenara sormuyor bile ama 5 yaşında benimki, sizinki sıkılana kadar sürekli şikayet edebilir
bir iki eğitici oyun var ona bakıyor yarım saat dolmadan geri alıyorum sıkıntı çıkarmıyor

tableti bir davranış değişikliği için söz vermişsiniz sözünüzü tutmalısınız yoksa size güveni sarsılır
ayrıca çok istekli olduğunu söylüyorsunuz kolay kolay vazgeçmeyecek o yüzden saplantı haline dönüştürmeye gerek yok
nelerle uğraştığını kontrol edip, derslerini ihmal etmemesini sağlarsanız ve süre sınırı getirirseniz elektronik aletler düşündüğünüz kadar kötü etki yapmaz
ders, kitap okuma, arkadaşlarla sosyalleşme gibi öncelikli durumlarda sorun yoksa içinizi ferah tutun

dün instagramda bir arkadaş video koymuş çocuğu telefondan çizgi film izliyor galiba 6-7 aylık :KK57:
sizin çocuklar epey kendini kurtarmış rahat olun ;)

tabletden eksik ler dogru da ne bilem çok gereksiz gordugum için bunu sorun gormemisitim
oglumun dilproblemi var, gecen sene sonunda ogretmeniylede konustum bu konuyu,tableti alirsaniz kimle konusacak dahada cogalabilir sorunu demisti, su an disari çikiyor artkadasalriyla oynuyor surekli vs .. ama ekledide dort çocugu dortde tavleti varmis evde tabi kadin yasli çocuklari buyukdur
bide o çocukken bi arkadasinin evinde tv yokmus herkes bilirmis ondan bahsedermis vs onuda anlatti, 50 yasinda kadin onu hatirliyor demekki baya gaddar bu çocuklar
uzun zamandir dusunuyorum arastiyoruyorum soruyorum annelere okula heryere
hep ikimde kaliyordum
bu sefer kendi bacaklarima SIKDIM :)

Bakın biz geç alan ailelerden biriyiz

oğlum ilkokula başladığı sene aldık

ondan önce ona bilgisayar aldık

bu senin dedik

izin vs istemeden istediğini yap dedik

bilgisayar oyunu bile oynadık hatta ikili oyun vs

sonra anaokulu bittt yaz tatilinde bir ara tablet vs muhabbeti geçti

babası da okuldan da isterler belki okul açılsın o ara alalım ona göre alalım dedi

bir daha kimse tablet konusunu açmadı

o süreçte oğlumu BİLSEM sınavlarına yazdırdı öğretmeni sınav tabletle imiş

eşim dedi ki panik olur hiç tableti yok alalım biraz en azından kullanmayı öğrensin

aldık ve çocuk bize dedi ki okul açılınca alacağız demişlerdi ne zaman alacaksınız diye ben de bekliyordum

yani siz de söz vermişsiniz alın

bir de o konuşma problemlerinin çoğu da bu tarz isteklerin ötelenmesi ile de ortaya çıkıyor

yani kendini eksik hissediyor bir de konuşamıyor içine kapandıkça kapanıyor

okul saatlerini bilemiyorum

iki çocuk tek tablet ile aynı zaman aralığı da sıkıntı

ama en azından sen oynadın sıra onda diyerek ikisine de aynı süre ile süre kısıtlaması getirmek kolay olabilir

birisi anlatmıştı çocukları 8-10 saat okula kapatıp evde de sürekli ders diyoruz onlar da agresif oluyor

istediklerini yapmalarına izin verilen bir yarım saatleri ya da bir saatleri olmalı diyen bir pedagogu

sizin çocuklar epey kendini kurtarmış rahat olun :KK66:
yok karateye yazdiricam dun denemeye gitti çok sevdi,camiye gide, haftada 1.5 saat turkokulu varn bir saat odev yardimi var
karate haftada dort gun hangisine giderse
arkadasalriylada istediigi kdr oynar disarda hatta kosarak gider,dersleri çok çok iyi sinifin en iyilerind,ekitap okumaya bayilir artik kitap yuzunden kavga ediyiryz kutuphanede okumadigi kitap kalamdi :( ne yapacagimi bilmiyorum kitap kosunda .. çok sitiyorum okusun ama ne okuycak sehirdeki degisk kutuphanelerede goturdum hep ayni kitaplar varmis :((

aslinda butçe oalrak çok ayiramam , karateye yazdiricam,oglan karateye arti footbol istiyor hepsi parali :KK43:
100 euro dusunmsutum ama a o parayada ipad vermezler tabi,en kotuleri 30-40 e galiba bu fiyata orta kalite bulabilirliymki acaba
Ben yıllardır apple kullanıyorum hiç bozulmadı ,bir tanede ucuz birşey almıştım niye aldıysam onu elimde varken 5 aya kalmadan pert oldu ısındı dondu sonra ısınınca camı çatladı bende çöpe attım onu .Yurt dışında ki fiyatları bilmiyorum tabi ama biraz zorlanabilir bütçe.

Bakın biz geç alan ailelerden biriyiz

oğlum ilkokula başladığı sene aldık

ondan önce ona bilgisayar aldık

bu senin dedik

izin vs istemeden istediğini yap dedik

bilgisayar oyunu bile oynadık hatta ikili oyun vs

sonra anaokulu bittt yaz tatilinde bir ara tablet vs muhabbeti geçti

babası da okuldan da isterler belki okul açılsın o ara alalım ona göre alalım dedi

bir daha kimse tablet konusunu açmadı

o süreçte oğlumu BİLSEM sınavlarına yazdırdı öğretmeni sınav tabletle imiş

eşim dedi ki panik olur hiç tableti yok alalım biraz en azından kullanmayı öğrensin

aldık ve çocuk bize dedi ki okul açılınca alacağız demişlerdi ne zaman alacaksınız diye ben de bekliyordum

yani siz de söz vermişsiniz alın

bir de o konuşma problemlerinin çoğu da bu tarz isteklerin ötelenmesi ile de ortaya çıkıyor

yani kendini eksik hissediyor bir de konuşamıyor içine kapandıkça kapanıyor

okul saatlerini bilemiyorum

iki çocuk tek tablet ile aynı zaman aralığı da sıkıntı

ama en azından sen oynadın sıra onda diyerek ikisine de aynı süre ile süre kısıtlaması getirmek kolay olabilir

birisi anlatmıştı çocukları 8-10 saat okula kapatıp evde de sürekli ders diyoruz onlar da agresif oluyor

istediklerini yapmalarına izin verilen bir yarım saatleri ya da bir saatleri olmalı diyen bir pedagogu
ben yurt disindayim evde hep tr konustum ana dili yerlessin diye biraz geç kalkdik o yuzden okuldaki fransizca dersine, ona ozel yardim aliyoruz .. derste okudugu soruyu yanlis cevapliyuor dogruusnu bildgi halde, yani konsatra olamiyor galiba :(

az sonra footbola yazzdirmaya goturcem çok istiyor oglan, tabi tableti buyuk kiza soz verdim ona deil
amann yaa çcougunmu var derdin var :)

ders sorunu olan 7.5 yasindaki oglum,soz verdigim 9 aysinda olan kiizm
ama birine alinca illaki otekide oynayack az da olsa vermek zorundayim:(

Yıllardır aynı tableti kullanıyorum almışken kaliteli alın derim henüz bozulmadı ama markası iyi olduğu için ,200-300 liralık almayın derim tabi bütçede önemli ama ben olsam alacaksam iyisini alırım
ooo 400 euro dan bahsediyolar ipad için google a ayzinca
onu bi geçeyim ben samsung lar nasilki

ben yurt disindayim evde hep tr konustum ana dili yerlessin diye biraz geç kalkdik o yuzden okuldaki fransizca dersine, ona ozel yardim aliyoruz .. derste okudugu soruyu yanlis cevapliyuor dogruusnu bildgi halde, yani konsatra olamiyor galiba :KK43:

az sonra footbola yazzdirmaya goturcem çok istiyor oglan, tabi tableti buyuk kiza soz verdim ona deil
amann yaa çcougunmu var derdin var :)

ben unutmuşum yurt dışında olduğunu

konuşma sıkıntısı normal o zaman

özetle verdiğin sözü tut

Bence tablet almanızda hiç bir mahsur yok.
sadece yapmanız gereken şeyler süre kısıtlaması koymak,
bazı belalı oyunlar var onlardan uzak tutmam ve katii yasak koymak.
mümkünse matematiksel oyunlar var onları indirsin tabletine.
böyle olursa sorun yaşamazsınız. kontrollü olmakta her zaman fayda var.

Benim oğlum da 9 yaşında tablet pc ve telefonu var. telefon mecburiyetten var.
ama çok şükür derslerimiz gayet iyi ve başarılı bir çocuktur. ve bağımlı da olmadı.
hatta ilk başlardaki o büyük hevesleri zamanla kalmayacak merak etmeyin.
Söz vermişsiniz sözünüzü tutun.

BANA OGRETIN lutfen o usulu yontemi bildigimden emin deilim :)))
Doğan cüceloğlu dinlediniz mi hiç, çocuk konusunda uzmanlar var, çocuğu sevgiyle eğitmenin en güzel yollarını gösteriyorlar.
Bol bol okumalısınız, sevmeseniz de! Anne olduğumuz için okumalıyız, bizden geçtiği falan yok aksine çocuklar bizi geçmeden okumalıyız.
Sonra, "anne sen ne anlrsın yeaaa" diyen gençler çıkmamalı karşımıza.
Velhasılı çocuğunuz ne yapıyorsa siz bir adım önde olmaya çalışın.
Size sevgisinin yanısıra saygısıda artacaktır inşallah.
Ve ondan sonrası sizden korktuğu için değil, üzülmeyin diye yapmayacak yanlışları :)

butun sartlari kabul ediyoalr, hafta içi evde olmayacak bbasi dukkana goturecek sadece ahfta sonu ellerinde olacak, saat sarti vs herseye ok diyolar ,çok istiyolar anlamiyoprumki ne var bu tabletdeee:KK43:(
tamam o zaman haftasonu sirayla ve saatle verirsiniz. Haftaici babalari yaninda goturur. Surekli ellerinde olmazsa sorun olmaz ki. Alin bence.

Seninkinin yasi gene iyiymis benimki 5 yasinda bile degil ne zamandir tablet playstation istiyor :) bilerek almiyorum.. tv ye o kadar cok bakiyolarki.. cep telefonundada oyun oynuyolar.. ilerde ben istemesemde alinacak nasilsa.. seninkilerin yasibuyuk bu yuzden pek secenegin yok gibi...

Bizim evde bir tablet var ama öyle saatlerce eline almıyor kızım. Kedi bakıyordu orda. (Oyun). Kediyi canlı eve aldık.
Ayda bir bile almıyor diyebilirim.
Çok kontrolsüz bırakırsanız o oyun bilmem ne bağımlılığı oluyor bence.

o zaman en ucuzunu bulup alayim onlar donuyormus galiba surekli :)))
Ucuzunu alma cnm aliyisan varsa maddi durumun iyisini al zaten tablet alışkanlığı kötü birşey bide kötüsünü alıp göz sağlığını etkileme ucuzlarin ışınları göze Zarar veriyomus oğluma aldık çok pahalı değil ama ucuzda değil yani tabi bin pişman oldum o ayrı bı konuda sinir koyularak kullansın başta anlaşarak al cnm yoksa benim oğlan zobi gibi olmuştu tablete bakmaktan ben okul açılınca bırakmak suretiyle almıştım şükür kaldrdik ortaliktan

Benim 5 buçuk yaşındaki kızım bile istiyor, sizinkiler daha da büyükmüş, söz verildiyse tabi ki alınmalı, ama sınırlı olmak şartıyla.

Ben yıllardır apple kullanıyorum hiç bozulmadı ,bir tanede ucuz birşey almıştım niye aldıysam onu elimde varken 5 aya kalmadan pert oldu ısındı dondu sonra ısınınca camı çatladı bende çöpe attım onu .Yurt dışında ki fiyatları bilmiyorum tabi ama biraz zorlanabilir bütçe.
Peki 5 buçuk yaşındaki kızım için hangi modeli önerirsiniz?
Bütçe 500 tl

tablet in zarari daha mi a z diyorsunuz
aklinizda bi marka varmi onerebilceginiz

en ucuzunu alsam iki gunde bozulurmuki
parasi umrumda deil butun gun onunla ugrastiklarini dusunmek bile istemiyorum
babamizin is saatleri çok afzla çok az goruyolar onu, tek basima ustesinden gelemem sinirlamanin diyede korkuyorum
genelde babalar sinir koyup aliyomus çocugun elindeki tableti :KK43:(
Çocuğunuza söz verdiğiniz için tableti almanız lazım ama eve sokmak istemediğiniz şeylerin sözünü vermeyin, sözümü tutup tableti alacağım ama günde en fazla şu kadar saat oynayabilirsin diye kuralınızı baştan koyun.

Tablet markası vermek reklama girer mi bilemedim ama çabuk bozulmasın, yıllarca kullansın, virüs vb sorunlar yaşanmasın diyorsanız tek bir marka var, ondan şaşmayın.

Back
X