• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları arasında 2.5 - 3 yaş olanlar

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
kızlar merhabalar,
benim tam 2 yasında bir kızım var. bu ay ikinci çocuğu düşünmeye başladım ve hemen olacağını hissediyorum ama çokk endişeliyim. bu yas aralığında çocukları olanlar neler yasıyor, çocuklar nasıl tepki veriyor? büyüdülerse iyi anlaşabiliyorlar mı? ve bir anne olarak hiç pişmanlık duyduğunuz oldu mu? bazen deliler gibi ağlamak istiyorum. bazen de 3-4 sene sonra birbiriyle arkadaş gibi olan çocukların olacak diyorum. lütfen yorumlarınızı paylaşın:18:

Benim ve kardeşim arasında 2,5 yaş var ve o benim en iyi arkadaşım. Beşiğini bile sallamışım. Bence güzel bir yaş farkı.

kızlar merhabalar,
benim tam 2 yasında bir kızım var. bu ay ikinci çocuğu düşünmeye başladım ve hemen olacağını hissediyorum ama çokk endişeliyim. bu yas aralığında çocukları olanlar neler yasıyor, çocuklar nasıl tepki veriyor? büyüdülerse iyi anlaşabiliyorlar mı? ve bir anne olarak hiç pişmanlık duyduğunuz oldu mu? bazen deliler gibi ağlamak istiyorum. bazen de 3-4 sene sonra birbiriyle arkadaş gibi olan çocukların olacak diyorum. lütfen yorumlarınızı paylaşın:18:

merhaba canim
konunu sabote etmek istemem ama benimde 3 yasina martta girecek bir kizim var.
Bende 2. cocugu bazen deli gibi istiyorum.bazende erken diyorum.
Böyle bir konu açmayi düşünüyordum.eger izin verirsen bende burdan fikir alayim
konu acmiyim daha..izin verirsen benimde bir sorum olacak?

Cocuklarinizin arasinda kaç yaş var.ve deneyimlerinize göre en fazla ne kadar yas olmali?

Benim kizim 3 yasinda mesela 4-5 yaş fark olsa nasil olur?

merhaba canim

Cocuklarinizin arasinda kaç yaş var.ve deneyimlerinize göre en fazla ne kadar yas olmali?

bence fazla geciktirmeyin, oyun arkadaşı da olsun kızınıza. tam zamanı
tabi ki devam edebilirsiniz
:34:

merhaba canim

sizin kızınız daha küçük anlamaz belki ama kardeş hakkında ne düşünüyor? çocuklar genelde 4 yasında kardeş istemeye başlıyorlar ama tabi onlar eve bebek değil oynayabileceği kardeş istiyor. bebek gelince hayal kırıklığı oluyor bir sure:1:

Son düzenleme:
Benim kızım ve oğlum arasında 5,5 yaş var ve ona rağmen birbirlerini deli gibi kıskanıyorlar. Oğlum küçükken kızım kıskanıyordu şimdi oğlum 5 yaşında oldu o ablasını kıskanıyor. Bu yüzden ertelemenize gerek yok arada kaç yaş fark olursa olsun sorlukları mutlaka olacaktır.

Uzamanlar iki çocuk arasında en uygun yaş 4 yaş diyorlar. benim ki 4,5 yaşında. cesaretim yok. Ama geç kalınmış olma ihtimalim yüksek daha erken cesaret edebilseydim. üç yaşındayken falan iyiydi sanki.

Benim kızım ve oğlum arasında 5,5 yaş var ve ona rağmen birbirlerini deli gibi kıskanıyorlar. Oğlum küçükken kızım kıskanıyordu şimdi oğlum 5 yaşında oldu o ablasını kıskanıyor. Bu yüzden ertelemenize gerek yok arada kaç yaş fark olursa olsun sorlukları mutlaka olacaktır.

birlikte oynuyorlar mı yoksa aradaki fark hissettiriyor mu ciddi ciddi kendini.

bence fazla geciktirmeyin, oyun arkadaşı da olsun kızınıza. tam zamanı
tabi ki devam edebilirsiniz
:34:

anlayisli davrandiginiz icin tesekkur ederim.
Ya aslinda oyun arkasindan cok ilerde birbirlerine sahip olsunlar.
Bu konuda dertliyim biraz.
Ben tek kizim iki abim var ve birbirimizin dilinden anlamiyoruz
hem yas farki hemde cinsiyet farki

insallah 2 kizim daha olurda(Allah hayirli evlat versin)
kizlarim birbirlerine destek olur.

Kardes candir ama kiz kardesler farkli oluyor.

Abimle aramda 3,5 yas var. Abim hic kiskanmamis .beni ama bi kuzenim varki 8 yasinda kardesi de 2 yasinda ikiside erkek buyuk olan kucugu uyandiriyor, kucuk olan buyugu isiriyor :-D cocuga bagli birazda galiba

birlikte oynuyorlar mı yoksa aradaki fark hissettiriyor mu ciddi ciddi kendini.

Birlikte oynuyorlar ya da oynamaya çalışıyorlar diyelim, kızım genelde kardeşini oyun oynatma bahanesiyle odalarına götürüyor sonra bir ağlama sesi geliyor gidiyorum anne ablam beni itti, kolumu sıktı diye şikayetler başlıyor kızıma neden böyle yapıyorsun anneciğim o senin kardeşin diyorum banane ya istemiyorum ben bunu eve geldi gitmek bilmiyor hem ben kız kardeş istiyordum erkek değil diyor. Diğer yandan kalabalık bir ortamda bir çocuk kardeşine bir şey dese ya da yapsa anında pençelerini gösteriyor benim kardeşime sen bunu yapamazsın diye. Hem çok seviyorlar birbirlerini hem de çok kavga ediyorlar. Belkide oynayacak ortak oyuncak bulamıyorlar, biri bebekleriyle oynamak istiyor, diğeri arabalarıyla.

sizin kızınız daha küçük anlamaz belki ama kardeş hakkında ne düşünüyor? çocuklar genelde 4 yasında kardeş istemeye başlıyorlar ama tabi onlar eve bebek değil oynayabileceği kardeş istiyor. bebek gelince hayal kırıklığı oluyor bir sure:1:

evet kucuk
bazen siruyorum kardes istiyormusun diye.
Bagirip hayir istemiyorum o benim besigimde yatmasin diyor
sanki bebek varda kiskaniyor gibi...

Bazende o benim besigimde yatsin ben sizinle yatayim
ona dandini dastana sarkisini soyleyecem.ee e yapicam öpecem sevecem falan diyo.

Simdi yine sordum hayir diyo neden diyorum hayir diyo anlamadim valla:9:

Abimle aramda 3,5 yas var. Abim hic kiskanmamis .beni ama bi kuzenim varki 8 yasinda kardesi de 2 yasinda ikiside erkek buyuk olan kucugu uyandiriyor, kucuk olan buyugu isiriyor :-D cocuga bagli birazda galiba
:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:cocugu uyandiran haketmis valla.
Biri beni uyandiracak oldumu bende vahsilesebiliyorum:9::9::9::9:
Birlikte oynuyorlar ya da oynamaya çalışıyorlar diyelim, kızım genelde kardeşini oyun oynatma bahanesiyle odalarına götürüyor sonra bir ağlama sesi geliyor gidiyorum anne ablam beni itti, kolumu sıktı diye şikayetler başlıyor kızıma neden böyle yapıyorsun anneciğim o senin kardeşin diyorum banane ya istemiyorum ben bunu eve geldi gitmek bilmiyor hem ben kız kardeş istiyordum erkek değil diyor. Diğer yandan kalabalık bir ortamda bir çocuk kardeşine bir şey dese ya da yapsa anında pençelerini gösteriyor benim kardeşime sen bunu yapamazsın diye. Hem çok seviyorlar birbirlerini hem de çok kavga ediyorlar. Belkide oynayacak ortak oyuncak bulamıyorlar, biri bebekleriyle oynamak istiyor, diğeri arabalarıyla.
Ayyy cok tatlilAr valla:9::9:
Kizinizin lafi cok komik eve geldi gitmek bilmiyor:9::9:
Kiziniz kac yasinda?

Haa bu arada kardesini korumak istemesi duygulandirdi gercekten:46:

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:cocugu uyandiran haketmis valla.
Biri beni uyandiracak oldumu bende vahsilesebiliyorum:9::9::9::9:

Ayyy cok tatlilAr valla:9::9:
Kizinizin lafi cok komik eve geldi gitmek bilmiyor:9::9:
Kiziniz kac yasinda?

Haa bu arada kardesini korumak istemesi duygulandirdi gercekten:46:

Kızım 10 yaşında, evet her seferinde söylüyor hatta ilk zamanlar bu ne zaman gidicek kendi evine anne diyordu, gitmeyecek kızım sen nasıl bizim çocuğumuzsan o da öyle seni bir yere gönderdikmi ki onu da gönderelim diye anlatıyordum. Şimdi ise geldi gitmek bilmiyor sinir oluyorum buna zaten diyor.

suan cok vaktım yok uzun uzadıya yazmak ısterım ama vaktım el verdıgınce yazayım benım buyuk kızım tam 2,5 yasındayken ıkıncı kızımı kucagıma almıstım . ılk bırkac yıl cok ama cok zorlandım ıkı cocuk ev ıslerı yemek buyuk kızım gozle gorulur bı kıskanclıgı olmadı bırbırlerıne zarar verecek davranısları da olmadı sımdı buyuk kızım 8,5 yasında kucugumse 6 yasını doldurdu ve cok ıyı bır arkadaslar ıkısıde kız oldugu ıcın butun sevdıklerı sey oynadıkları oyunlar ortak oldugu ıcın cok rahatım bazen kavgaları anlasmazlıkları olmuyo defıl onlarıda aralarında hallettırıyorum ama ben bıraz yıprandıgımımhıssedıyorum artık daha cabuk sınırlenıyorum daha tahammulsuz oldum cunkı ıkı kucuk cocugu tek basına buyutmek gercekten cok zor eger sen benım gıbı yanlız degılsen aılelerden yardımcı yada esının yardımı olacaksa hıc dusunme teksen ılk zorlanırsın buyudukcede cok rahat edersın

bu arada birsey söyliycem
benim kiz 3 gundur bebek gibi hareketler ediyor
mesela mutfaga geliyor bacagima vurup ingaaa ingaaa diyo ne oldu kizim diyorum
bebek su istiyor diyo.

İngaaa ingaaa ne oldu neden öyle yapiyorsun diyorum
bebegin çişi geldi falan diyor...

İlk yaptiginda gulmustun ama iyice ciddiye bindirdi isi.
3 gundur boyle anlatiyo derdini.

Sizce normal mi?:32:

Kızım 10 yaşında, evet her seferinde söylüyor hatta ilk zamanlar bu ne zaman gidicek kendi evine anne diyordu, gitmeyecek kızım sen nasıl bizim çocuğumuzsan o da öyle seni bir yere gönderdikmi ki onu da gönderelim diye anlatıyordum. Şimdi ise geldi gitmek bilmiyor sinir oluyorum buna zaten diyor.

Ayyy cok iyi yaa:9::9::9:

Hayir kiziniz anlamayacak yasta degil bence kiskandigindan mahsus yapiyor.

Birde kucugu kucuk oldugu icin seviyorsaniz kiskanir.
Allah anali babali buyutsun evlatlarinizi.

kardeşmle aramda 3 yaş var valla harikaaa bi çocukluk geçirdim. hiç sıkılmadım çünkü oyun arkadaşım kardeşimdi. annemde rahat etti. ikimizi salıyodu biz beraberce oynuyoduk anneme bulaşmadan.

bence siz geç kalmışsınız. çocuk sizin tam ilginize alışmış ondan bebeği istemez tabi.
en iyisi arada 2-3 yaş olması bence

Back
X