Çocukları cepten korumak

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
42
Izin alamadigim icin babaannede kalıyor yavrum ara tatilde oooooyle cebe baktı ....normalde bakmaz çünkü biz oyunlar oynuyoruz geziyoruz vs vs vs ....cebi hatırlamıyor bile ama.boyle olmamız bile ilk fırsatta ceple saatler gecirmekten geri kalmıyor nolacak bu illet böyle?

Cep?
Cep telefonu falan mı?
Ben kardeşime vermemekte buldum çözümü.
Küçükken bağımlıydı.
Kademeli kademeli azaltmak işe yaramadı.
Bende birden bire oyun,youtube instagram kısacası bütün telefon ortamını bitirdim,daha da giremiyor.

cep ne ya telefon mu? çocuk kaç yaşında ki , alın vermeyin eline oyalanacağı başka şey verin.o seçeneği hiç yokmuşçasına ortadan kaldırın.

Harbiden telefon neden demiyorsunuz hakkaten nefret ediyorsunuz sanırım :)

Cep kelimesi niye şaşırttı ki konu baska ....konu benim cep yazmam olmus birdenbire...ne olduğu belli işte anlaşılıyor sonuçta ...ben diyorum ki kendi aile ortamımızda sakınsak bile ilk firsatta sanki onla dogmus gibi saatlerini geçiriyorlar....bu nasil aşılır

Okul.acikken ve beraberken zaten aklına bile gelmiyor...biz oyalıyoruz ...büyüklerin işine geliyor tabi anliyorum ama ...keske hic olmasaydi hayatımızda illet sey. ....11yasina gircek benim çocuğum...yani beraberken cep aklina bile gelmezken anannede babaannede sanki cep.telefonuna susamış gibi cocuk

Kesin yasak koyacaksın. Başka çaresi yok. 1 saat vb. sınırı da işlemiyor. Ellerine alınca yapışıyorlar bırakma istekleri gelmiyor.

Bizimki de 12 yaşında işte.
Yeni girdi.
Aslında vermemek lazım,keşfetmek istiyorlar.
Ve öğrenmek,okumak istiyorlar.
Ama internette her zaman yararlı şeyler çıkmıyor karşılarına,bir de kandırılmaya müsait yaşlar.. O yüzden vermeyin,anneanneyi babaanneyi mutlaka uyarın.

Kesin yasak koyacaksın. Başka çaresi yok. 1 saat vb. sınırı da işlemiyor. Ellerine alınca yapışıyorlar bırakma istekleri gelmiyor.
Evde zaten anca ödevler vs eline alamıyor bunu baska.ortamda devam ettirecek içsellliğe sahip degil yaştan ötürü sanırım

Allahtan sadece sömestre tatilinde..devamlı onlarla degil allahtan ki değil...yazin da yaz okulu yani.saatlerinj baska seylerle gecircek birşeyler devamli buluyoruz..şu 10gunde bile orda saatlerce bakıyor olduğunu bilmek deli ediyor beni...
Maalesef yaşlı degiller yani onlar da cepte vakit geçiriyor zaten çocukla oynamayınca cocuk da onlarin evinde öyle işte cebw dalıyor

cep ne ya doğru düzgün konu yazmaktan aciz misiniz?

Buyuklerinden ne goruyorsa onu yapiyor cocuk. Babaannenin elinde telefon yoktur herhalde,sorun sizde ya da babada olabilir mi? Ailede telefon bagimlisi bir buyuk var mi?

Büyükmüş çocuğunuz. İlgisini çekecek kitaplar, dergiler bırakın babannesine. Ama bir haftadan da bir şey olmaz. Tatil bitince yine aynı sistem telefonsuz hayatınıza devam edersiniz.

cebe ne yahu!!!su an konuyu bi yana birakip tek dusundugum sey cep kelimesi ben uyuz olurum boyle kisaltmalara telefon yazin cok uzun bi kelime degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…