- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.352
- 348
Sizce de yanlış değil mi ,bugün kayınvalidemlerle bebek görmeye gittim oradaki ufak bir çocuğu severken (?) eşimin teyzesinin gelini haydut şerefsiz diye sevdi(?) , bende yanlış olduğunu söyleyince tamam seninkini sevmeyiz dedi , kimseye dedirtmem zaten dedim, sizce normal mi yoksa size de benim gibi anormal mi geliyor, çocuğa güzel şeyler öğretilmeli, sevimli şeyler söylenmeli, belki yanlış yere açıyorum konuyu taşınabilir ,sadece fikrinizi merak ettim..
E yani kimse ufacık çocuğa şerefsiz haydut derken kötü niyetle söylemez de çocuklar ne görüyor duyuyorsa onu uyguluyor ağaç yaşken eğilir misali, o çocuk da arkadaşlarına dese mesela, annesine babasına dese, hoş bir şey mi , insanlar bunu idrak edip söylememeliler bence bir birey kolay yetişmiyor abuk sabuk yetiştiriyorlar sonra başkalarının canını yakıyor bu çocuklar büyüyünce.Fikrimi değil de ilginç bir bilgiyi yazayım:
Sevimli bulduğumuz çocuklara hayvanlara vs karşı duyduğumuz bu tarz 'yerim seni' 'şerefsiz' tarzı saldırgan sevgi gösterilerine Cute Aggression diyorlar. Hemen hemen her toplumda var olan bir his, şimdilik sebebi tam açıklanamasa da bazı psikologlar insanın içindeki önlenemeyen, o şirin şeyi besleme-bakıp büyütme (nurture) istediğinin çok baskın olmasıyla başa çıkılamamasından kaynaklı oluştuğunu söylüyorlar.
Yani, evet hoş olmasa da, kötü niyetli yapılan bir şey değil, insani bir tepki.
http://www.gobroadreach.com/broadreach-blog-cute-aggression
Daha genç 20 li yaşlarda..Bilinçaltı zehirlenmesi hep bu teyzelerden
Tabi ki, bu yüzden eğitimin yaşı yok, çocuğunuza bunların yanlış olduğunu öğretirken, bunları kullanan yetişkinlere de derdimizi uygun bir dille anlatacağız artık, neyi neden istemiyoruz vs.E yani kimse ufacık çocuğa şerefsiz haydut derken kötü niyetle söylemez de çocuklar ne görüyor duyuyorsa onu uyguluyor ağaç yaşken eğilir misali, o çocuk da arkadaşlarına dese mesela, annesine babasına dese, hoş bir şey mi , insanlar bunu idrak edip söylememeliler bence bir birey kolay yetişmiyor abuk sabuk yetiştiriyorlar sonra başkalarının canını yakıyor bu çocuklar büyüyünce.
Ahh anlatsak anlamıyorlar ki pişkince cevap veriyolar:)Tabi ki, bu yüzden eğitimin yaşı yok, çocuğunuza bunların yanlış olduğunu öğretirken, bunları kullanan yetişkinlere de derdimizi uygun bir dille anlatacağız artık, neyi neden istemiyoruz vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?