Çocukları saçma sapan sıfatlarla sevmek !

Ben sokakta beslediğim köpeğin adını kepaze koydum sürekli hamile kaldığı için. Adini da öğrendi :)))

Ne bilim benim çocuğum olsa karışmam nasıl severse sevsinler ..sevgi dolu büyüyen çocuktan zarar gelmez.,

Çocuğu güzel ifadelerle sevmek lazım.ama bende bazen bu kelimeler gibi olmasa da değişik kelimelerle seviyorum oğlumu.mesela maymun,dana,kuzu,sanırım saydığım hayvanları da çok sevdiğimdenbaskasinin çocuğuna demem ama o kelimler oğluma özel

Kesinlikle haklisiniz.Kucuk cocuk o sekilde sevilmemeli.
Annesi nasil tepki gostermemis hayret ettim.
Afacan, bucur derim ama genelde guzel ifadeler kullanip severim.Sonra cocugumda bana oyle hitap etmeye basladi.:)
Cocuklar duyduklarini tekrarliyor ileride o cocukta cevresindekilere o ifadeleri kullanicak kucucuk yasta.
Hos bazi cocuklara neler ogretiliyor .cok vahim bir durum.

Ne dediginden cok nasil dedigin onemlidir ya bence olay yaratmaya gerek yok.Tamam dogru degil ama niyet kotu olmasin.Senin hemen uyarman da hos degil.
Olay yaratmadım kavga çıkarmadım ki olay yaratayim .. benim uyarmam bilinçli bir insan olarak hoş bir davranis bence size hoş gelmese de ... zaten el kadar çocuğa kötü niyetle haydut şerefsiz denmez ama çocuk ne duyarsa görürse onu uygular . İlerde de ağzı bozuk saygısız bir çocuk olabilir .Sizin çocuğunuza bu kelimeler dense ama o iyi niyetle dedi mi diyeceksiniz ?

Hemen herkes zaten kuzu maymun vs der . Bunlar apayrı.. haydut şerefsiz farklı bir boyut .

Valla surekli cocugumun yaninda olan biri surekli demiyosa hemen uyariyi yapistirmam.Hosgoruyu de ogrenmeli cocugum.

Benim kizim bebekken eski kv de bir defa maymun bu maymun dedi.bende sensin maymun dedim.terbiyesiz diye dikti gozunu ne oldu dedim bak bende seni sevdim.
Zaten bi dahada gormedim kadni cok sukur : )

ya malesef benimde kaynanamlar öyle küfürlü severler bende hamileyim inşallah doğsun muhtemelen öyle sevmeye çalışacaklar ama soyletmicem ben ne saçma işler ya tuhaf insanlar güzelim tatlım yakışıklım balim kuzum demek varken o ne ya ilginç ler..

Ben bazen kendi oğlumu çirkin seni derim nazarım değmesin diye. . Öyle bişey dedi sandım şerefs.z ne ya. . Pess..

Tabi ki çok yanlış.Sonra büyüyünce o çocuklar küfürlü konuşmayı normal görüyor.Yada çocuğa o kelimeleri kullanmamalarını söyleyince;"neden ki bu kelimler yanlış kelimler değil"diye cvp veriyorlar.Özelikle bebeklere çocuklara dikkatli hitap etmek gerekirmiş.Bazen çocuklara ;annecim,babacım,ablacım,teyzecim vs.şeklinde seslenmek bile çok yanlışmış.Dudağından öpmek falan.Bunlar bebeklerin çocukların bilinç altına hep olumsuz msj olarak geçiyormuş.

Geçen hafta katıldığım doğum gününde 4 yaşındaki çocuğa dayısı "faydasız" diye seslenip gülüyordu.
Çocuk ondan daha akıllı olduğu için ben faydasız değilim diyordu.
Annesine söyledim yanlış olduğunu anlattım. Çünkü o ortamda annesi hiç müdahale etmedi.

Ne dediginden cok nasil dedigin onemlidir ya bence olay yaratmaya gerek yok.Tamam dogru degil ama niyet kotu olmasin.Senin hemen uyarman da hos degil.
Peki o çocuk niyeti nereden bilecek?
Şu an şerefsiz ve haydut kelimeleri kendine kullanılıyor. Ve çocuk bunu kaydediyor.
Bence büyük olay yaratmak lazım.
Herkes ne konuştuğunu bilecek.

Anne degilim insallah Rabbim o guzel duyguyu bana da yasatir benim cocuguma bu sekil biri seslense sevse agzini yirtarim her halde kisi kendinden bilir isi bi akrabamizin cocugu sokakta ki cocuklar oynarken kufur duymus babasiyla top oynarken babasina o kufru etmis o. cocugu topu dogru atsana diye Rabbim iyi insanlarla kardilastirsin bizi de cocuklarimizi da

Düdük makarnam derim bende nasıl bişeyse o :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…