Cocuklarim cok yaramaz

Anladım. İsterseniz sayfasını inceleyip kitabı bir okuyun. Türkiye'ye geldiğinizde görüşme yapıp görüş alabilirsiniz. Aynı yazarın evde neler yapılabileceğine dair de bir kitabı var . Eğer böyle bir hassasiyet belirlenirse o kitaba göre evde siz de destek olabilirsiniz.

Bu kadar kavga gürültü nasıl normal olabilir ki ?
Hadi arada kavga olur da siz sürekli böyleler diyorsunuz.
İnşallah müstakil bir evde oturuyorsunuzdur , yoksa komşularınızdan da şikayet alırsınız
Çözüm olarak spora falan mı yazdırsanız enerjilerini atsalar orada ?

Valla normalmis, Bana göre degil. Komsularimdan Allah razi olsun cocuk onlar diyip ses etmiyorlar.

günün geri kalan zamanı için bakıcı tutup kendinize vakit ayırma şansınız var m?
başka bir çözüm bulamadım siz iyi hissedin en azindan

günün geri kalan zamanı için bakıcı tutup kendinize vakit ayırma şansınız var m?
başka bir çözüm bulamadım siz iyi hissedin en azindan

Burda bakicilar cok pahali, cocuk basi yarim gün icin ortalama 500€ vermem gerekiyor. Calissam bile degmiyor.

Benim aradigim cözüm zaten bu degil ki, benim aradigim cözüm daha sakin, daha laf dinleyen, uyumlu cocuklar olmalari icin neler yapabilirim.

İsteklerinizi çocuklara evcilik yoluyla anlatabilirsiniz. Bebekleri konuşturarak

Disipliniyle ünlü almanların bu davranışları normal kabul etmesi çok ilginç geldi bana. Online olarak bir Türk psikolog/psikiyatrist ile görüşmeniz daha mı iyi olur acaba.

Yani onlara göre yok Su sendrom yok bu sendrom, yok kiskanclik, yok kendini ispatlama, güc savasi yani bir sürü sebep var.

Yanlis bulsamda tehtit de ettim giderim diyerek, yada ceza vericem, oyuncak almicam, Eve gidicem diye. Dediklerimide yaptim. Ödülde koydum mesela akilli durursaniz Eve gelirken dondurma yeriz, hamburgerciler var ya isim vermeyim orda yeriz, oyuncak alirim falan diye.ama yok. Asla bisey fayda etmiyor.

Kizlarim var.
Aslinda birbirlerini cok seviyorlar, ama oynarken bir Anda bi kiyamet kopuyor, aglamalar vurmalar bagirmalar, sonra stresden tansiyonu cikan bi anne, sonra hic birsey olmamis gibi birbiryle oynayip gülen cocuklar.
Şu kısim Çok normal bence :) benim de ablamla aramızda iki yaş var. Bazen dalasirdik saç saça, on dakika sonra sarılır oynardık. Hep bir bağırış cagiris olurdu. Ne zaman ortak isteğimiz olsa iyi gecinirdik. Babam da bizi sarmaş dolas görünce dalga geçerdi "ittifak kurduğunuza göre kesin bir derdiniz var" derdi
Yaşı yakın kardeşler arasında hep olan seyler böyle fiziksel şiddet. Biz yine çok fazla zarar vermezdik, en fazla cimcikler,saç cekerdik. Bir aile dostumuz var,onların da bizim gibi yaşı yakın çocukları vardı ama onlar erkekti. Kardeşini yere atıp koltuktan kafasına zıplayan çocuklardı . Bir araya gelince onların minik kiz kardeşini emel sayın gibi halıya sarardik , sonra bir silkelerdik döne döne açılırdi (2-3 yaşında falandı ama o da isterdi . Aileler de ne güzel çocuklar sessiz sessiz oturuyor diye salonda takılırdı) simdi o kız mühendis oldu, maşallah beyninde bir hasar olusmadı
Yani ben geçecek diyeyim, uzun bir zaman alacak ama normale dönecekler. Şimdi ilk insanlar gibi dertlerini , üstünlüklerini böyle idare ediyorlar.
Bu arada çocuklar herkese karşı mi böyle kavgacı yoksa sadece kardeşe mi? Biz dışarda kimseyle tartismazdik bile, kibar kizlardik. Evde it gibi dalaşirdik

Uzmanlar normal görmüş bilemedim.
Hareketli çocuklara genellikle sportif faaliyet öneriyorlar. Benim oğlumda vıdıvıdı konuşma olayı vardı basketbola başladı,biraz susmaya başladı ne yalan söyleyeyim kreşten sonra top oynayabileceğiniz parklar varsa gidip deneyebilirsiniz. Günde 3-4 saati dışarıda geçirmek iyi gelebilir hem size hem gençlere

Kucakladım eve gidiyoruz diye saçımı yoldu. Üstümde tepindi. Nasıl aldım getirdim arabaya bilmiyorum. Tüm AVM de gözler üstümüzde.
Bizde sorun çocuk değil, ağlama-sinir krizi geçiren çocuğa ve annesine gözlerini dikip bakanlarda. Avrupa'da çocuk, markette avm de isterse çatlayana kadar ağlasın, yerlerde yatsın. Kimsenin umurunda olmaz yanından geçer giderler. Biliyorlar ki annesi çocuğa ağlayarak istediğini elde edemeyeceğini öğretiyor. Ağlatarak ağlamamayı öğretiyorlar çocuklarına. Bizim millet hemen başlıyor, bir çocuğu terbiye edememiş ne terbiyesiz şımarık çocuk diye. Çocuğu kaptığımız gibi ortamdan uzaklaştırıyoruz. Anne pes etmese, her zaman her istediği olamaz öğrenmesi lazım dese ayıplayan ayıplayana. Malesef kafamızı çevirip ilgilenmeme huyumuz yok.

Konu sahibi, çocukların ayrı odaları var mı? Benim kızlar da 3-5 yaşlarındayken hep itişip kakışırdı. Ben taşınmakta bulmuştum çareyi. İkisinin de kendi odası olunca azalmıştı bağırış çağırış. Ama vurma itme falan yoktu benimkilerde. Oyuncak kitap vs atıyorlardı birbirlerine. Yedikleri içtikleri de önemli, dikkat ediyor musunuz?

Ya eskiden cocuklar baba höt dedi mi korkarmis sinermis falan, bence bizde de var suc, tepemize çıkarıyoruz cocuklari simartiyoruz, yeni nesil pedagojik açıdan çocuğu anliycaz ,kizmiycaz ofkelenmiycez, sesimizi yukseltmiycez diye diye hepimiz timaranelik, cocuklar da pasa yavrusu oldu

Son düzenleme:
Yaşları farkı 2 yaş olacak iki erkek kardeş annesi olarak tırnaklarımı yedim yazıklarınızı okurken

Eskiden çocuklar bu kadar ana babayla dipdibe olmak zorunda değildi salardik sokağa akşam ezaninda gelirdi çocuk yorgunluktan perişan sonra da cuppa yatak. Resmen çocukların kodlarıyla oynandı çok üzülüyorum bu devirdeki çocuklara ve anne babalara da... Anaya yapışık oyun arkadaşı da anası okul arkadaşı da anası ne olacak bunlar böyle bilmem

Evet yedikleri ictiklerine dikkat ediyorum. Seker tabi yiyorlar ama asiri olmicak sekilde. Aksam saatinde hic. Yatmadan kudurma olmayan aktiviteler yapiyorum daha cok, mesela kitap okuma masal anlatma o sekil. Ayri Oda imkani yok

Konu sahibi Avrupa'daymış ama. Üstelik yine burada Avrupa'da yaşayan bir üye yazmış, otobüste bir kadın yaramazlık yapıyor diye çocuklarına bağırmış orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…