Cocuklarim cok yaramaz

2.cocuk için şeytan durttugunde açıp okumalık konu yaşları çok yakın. Uzmanlar normal görmüş. Bilemiyorum, en mantıklısı ikisini de spora vermek ve enerjilerini o şekilde atmalarını sağlamak

En hareketli yaşları, oyun çağındalar. Trambolin alın, hoplayıp zıplasınlar. Kreş dışı bir kurs, aktivite, spor da iyi olur. İnsanın kafası kaldırmaz çok zor, geçmiş olsun size.

Kesinlikle spora yonlendir. Madem Almanya'dasin, bir suru imkan var. Mesela gecen gun bir Ilan gordum, yuzme kursu. Saglam yorulurlar orda

Dijital baba ve gabor u takip edebilirsiniz. Beslenme sekilleri nasil arti internet ile aralari nasil tv tableti kesen 1 2 hafta zorlanan aileler var ama 2 .haftadan sonra asiri toparlanan cocuk hikayeleri var dijital babada .mesela gabor dehb li cocuklar icin cok guzel bi konuşması var dinleyin derim

Çocuklarınızda anormal bir durum olmadigina sevinmelisiniz. Derin nefesler alın ve devam edin. Bu dönemler hizla geçecek.

5,5 yasinda bir oglum var benzer seyler yasiyoruz. Kardesi sakin olmasina ragmen onu aglatir, bagirtir. Evde hep bir bagirti aglama gürültü. Sessizce oynadiklarini bilmem. Daha kucukken se boyleydi hala boyle. Bazi cocuklar ozellikle de erkek cocuklar dürtülerini kontrol edemiyor, empati yapamiyor bencil oluyor. Çat diye gelip çizgi film açıyor, sen yemek yerken bir şeyler istiyor. Çocuga hayir demek, sınır çizmek apayrı bir vakit ve stres. Sabretmekten, enerjisini atabilecegi aktiviteler yapmaktan baska cozumu yok gibi

Benim de 5 ve 3 yaşında çocuklarım var, sizi çok iyi anlıyorum ama bir kaç tavsiye verebilirim. Çocuklarınızla duygusal bağınızı kuvvetli tutun, öncelikle yatmadan önce sakinlestikleri vakitte sohbet edin, konuşun, bu davranışlarının sizi yordugunu söyleyin,

Diğeri ise elbet katılmayan olur ama büyüğe biraz sorumluluk verin. Küçük anlamıyor, 3 yaş sendromu halleri vs. çok oluyor ama büyükte empati duygusu gelisiyor yavas yavas, ona abla olduğunu, kardeşinin küçük olduğunu, inatlastigini ama dedigini yapınca sakinlesip mesela oyuncağını sana geri vereceğini, paylaşmanın iyi olduğunu vs. devamlı hatırlatin. Biraz abla kardeş ilişkinin de farkında olmaları gerektiğini düşünüyorum yaş aralığı az olduğu için daha çok yaşıt gibi davranabiliyorlar

Son olarak eşinizden daha çok yardım isteyin ev işlerinde

Süper dadı tüm bölümleri bitirin, yabancı versiyonlarını da izleyebilirsiniz. Düzgünn uygularsanız, yüzde yüz sonuç alırsınız

Konu sahibi Avrupa'daymış ama. Üstelik yine burada Avrupa'da yaşayan bir üye yazmış, otobüste bir kadın yaramazlık yapıyor diye çocuklarına bağırmış orada.
Toplu taşımada itiş kakış başkalarını rahatsız edecek şeyler yapıyorlarsa ve yanlarındaki ebeveyn ses çıkartmıyorsa bağıran kişi haklı kimse kusura bakmasın.

Ama kavgalarda büyük olduğu için sürekli taviz vermek ablaya haksızlık olmaz mı? Sonuçta o seçmedi kedisinden küçük bir kardeşinin olmasını.

Bu kadar işin içinden çıkılmaz ise durum tam gün kreş ya da okul öneririm. Çünkü orda çok enerji harcıyorlar eve geldiklerinde çok yorulmuş olurlar. Ben çalışıyorum mecbur 11 aylık başlattım bebeğimi kreşe. Kreşle birlikte tüm hayatı düzeldi bebeğimin. Ki kendisi çok yaramaz
Oğlum da kreşte büyüdü o akıllı bir çocuktu ama o kreşi hiç sevmezdi zorlandım.
Kızıma çok iyi geldi kreş. Koşa koşa gidiyor. Enerjik çocuklara göre bence kreşler

Yani ona gercekden daha fazla yüklenemiyorum. Cok fazla calisiyor, vakit buluncada hep cok ilgileniyor. Cocuklarin banyosu, yok uyku saati yataga koymasi, alisverisi o yapar.

Ama kavgalarda büyük olduğu için sürekli taviz vermek ablaya haksızlık olmaz mı? Sonuçta o seçmedi kedisinden küçük bir kardeşinin olmasını.
Ben de böyle olduğunu düşündüğümden uzun bir süre birbirlerine karşı sorumlu olmadan davrandım ama maalesef ki böyle bir davranış onlardaki büyük küçük ilişkini kavramlarına engel oluyor, bunu yaş aralığı az olan çocuklar için söylüyorum, yoksa 4 + yaş aralığı olanlar kendiliğinden bunun farkında. Tamamen büyüğe yük olacak şekilde değil sadece farkında olmak için arada hatırlatma yapılabilir

Valla benim çocuk eğitim şeklimde bağırma vurma korkutma yok. Zaten korku ile saygının sağlanacağına inanmıyorum. Yetişkinler için de geçerli. Öyle de yetistirilmedim. Bizde sınırlar var. Çocuk bunları bilir. Sınırı aştığı zaman ceza gibi değil ama belli şeylerden mahrum kalacağını da bilir. Örneğin AVM'de bağırınca orda yemek yiyemeyip eve dönmek zorunda kalması gibi. Tekrar eder mi bu davranisi? Bence artık bunu yapmaz ama yapadabilir. Çocuklar hep sınırları deniyorlar maalesef. Bazı aylarda bu daha fazla oluyor biz de suanki gibi. Bazen ise çok sakin. Yaş sanırım. Ama bizden korkarak ilerde ergenliğin de aramıza duvar ormeyecektir en azından. Bizimle birşeyleri paylaşacaktır. O duvar örülen çocukları da gördük. Hepsi yetişkinliğe geçiştr büyük sorunlar yasadilar. Aileye yansıtmadığı için burda neler yaşayan insanlar okuyorum her gün

bırakın kavga etsinler bağırsınlar, hiç kendinizi kasmayın çünkü işe yaramayacak.
onlar 5 dk sonra dediginiz gibi oynamaya devam edecek siz sinirlendiginizle kalacaksiniz.
herseyi yapmak çozüm olmadiysa belkide çozüm hiç bir şey yapmamaktadır bu konuda kendi hallerine bırakın

Cogu cocuk boyle degil mi zaten? Ya da benim gorduklerim hep boyle.
Sizin icin demiyorum genel konusuyorum, yeni nesil annelik ve bunu bizim toplum olarak abartmamız cocukları boyle yaptı.
Amerika'da cocuklar bir birey olsun diye serbest birakilir. Sınırlar net cizilir ama. Cocuk kendi basina herseyi yapmayi ogrenir.
Bizim sınır koyma problemimiz oldugu icin serbest birakilan cocuklar genelde paşa olur, padisah olur. Hicbir seyi de tek basina yapmayi ogrenemez.
Anneler olarak uzerlerine titriyoruz cocuklarin. 4 yasina gelip ayakkabisini bile giyemiyorlar sonra.
Neyse de... Konu sahibi bence siz cocuklari krese verin, yasitlariyla sosyallessinler. Siz de rahatlarsiniz hem.

Krese zaten gidiyorlar.

Aslinda Tam sizin anlattiginiz gibi büyüttüm ve öylede devam ediyorum ama Su siralar ciddi anlamda canimdan bezdirdiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…