Çocuklarım

Alarm kurun , o çalınca yemeği kaldırın.
3 saat yemek mi durur.
Yeni öğün geliyor.
Birini kreşe verin , en azından kurallı düzenli hayatı olsun.
Diğerini de 1 sene sonra verin.

bence işten ayrılmanız çok gereksiz olmuş.iyi bir kreş bulun birini kayınvalidenize bırakın birini kreşe yollayın en kötü.siz de işe dönün tekrar.

İşte 2.çocuk neden olmamalı konusu
2.çocuk olsun da ilkiyle arasında en az 3 yaş olsun diye boşuna söylemiyoruz.
Annenin ruh sağlığı için, büyüğün en azından temel özbakımını yapıp, oyun kurup sürdürebilecek yaşa gelmesi lazım.

Alarm kurun , o çalınca yemeği kaldırın.
3 saat yemek mi durur.
Yeni öğün geliyor.
Birini kreşe verin , en azından kurallı düzenli hayatı olsun.
Diğerini de 1 sene sonra verin.
2öğün anca yiyiyor zaten. Donuyor o yemek, ben alıştım bu duruma pek kızmıyorum ama bazen misafirim oluyor yetiştiremiyorum.

Valla bana göre tek çocuk ideal insanların amacı sadece üremek değil bana göre
Tam oyun çağına gelsin hoop başa dön sonra sinir stres çocukların derdi bitmez çok tatlılar ama bu böyle
Anne baba kendine vakit ayırmalı hayata katılmalı tek gaye çocuk olmamalı yoksa görüldüğü gibi mutsuz olunur
Günümüz ekonomik ve sosyal şartkarıtek çocuğu getiriyor maddi manevi yetikrcekse çocuk yapılmalı bence

Maddi kazanç azalsa bile sigorta yatıyor olur mu? Esim gelip bana öyle saçmalasa ağzına legoyla vururdum sanırım. Hem kreş enerjilerini aliyor sosyallesiyorlar oğluma inanılmaz faydası oldu. Benim de akıl sağlığıma. Oğlan çocuğu çok hareketli oluyor. Eskisi gibi değil etrafta beraber oynayıp sokağa çıkacaklari çocuk yok. Çocuk olsa bizde çocuğu salacak yürek yok. Evde koltukların tepesinde büyüyor çocuklar.

Süpriz geldi oğlum, bazen çok ağladım da böyle oldu diyorum aslında onları çok seviyorum bazen iyiki bile diyorum ama kendi hayatımı feda ediyorum,hadi buda önemli değil diyelim ama artık onlara da yansıtmaya başladı kızıyorum ve buna çok üzülüyorum

Evet artık anneler oyun arkadaşı olmak zorunda kalıyor.
Kızımla evcilik oynuyorum, oğlum tepemde geziyor

Kreşte dayak yermiş durmazmış, kimse onların yemeleri ile uğraşamazmış.
Eşimde caz geçti tabi tutturdu çok işten diye.
2 yasindaki kizim krese gidiyor , eger duzgun bir kres bulursaniz ne dayagi yahu , benden iyi bakiyorlar kizima ki ben isten cikarildim 1 ay once ama kizimi krese gonderiyorum yine de
Cunku orada cok mutlu , gelisimi hizla ilerliyor , cok guzel aktiviteler yapiyor ve evde yemedigi kadar cok yemek yiyor kreste
Ben anlayamadim neden kv sozuyle isten ayrildiginizi bu devirde

Benim tek bir çoçuğum var ama 'doğrusu budur,herkes tek çocukla kalmalı' gibi bir düşüncem yok.
Herkes kendi sosyo-kültürel ve ekonomik şartlarına göre çocuk sayısına karar vermeli.
Bununla birlikte kardeş bir çocuğun gelişiminde önemi yadsınamayacak bir olgu.
Kendi kardeşimle olan ilişkimi ve paylaşımı oğlumun yaşayamayışı kararımın negatif yönü.
Tüm maddi ve manevi kaynaklarımızı tek çocuğa kullanmamız ve mesleğimden sadece onu büyüttüğüm 3 yıl ayrı kalmam da pozitif yönü.
Kısacası herkese kar-zarar hesabını yapıp kendine göre doğru kararı vermeli.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

Bilmem kırıldım galiba çocuklarından sürekli şikayet etmelerine eşim de kızıyordu yaramazlık yapıyorlar diye işin canı cehenneme dedim çocuklardan önemli mi Gaza geldim sanırım

neden çalışma imkanınız varken kayınvalidenizin dolduruşuna gelip iş fırsatını geri çevirdiniz ki? eşiniz paşanın özel hayatı yokmuşmuş, çocuğu yaparken özel hayatını düşünmüyordu galiba? veya siz babanızın evinden getirdiniz bu çocukları? sorumluluk yükleyin, ben küçüğü yıkayacağım sen de büyüğe yemek yedirir misin gibi. kreş fikrini de yavaş yavaş işleyin kocanıza, zaten gerekli de çocukların disipline edilmesi için. haa

bir de son olarak, tüm hanımlara: büyümemiş, kendisi çocuk adamlardan çocuk yapmayın.

Öncelikle profesyonel yardım almalısınız gerçekten çok iyi geliyor aile terapisi olabilir.Çünkü Eşinizin tavrı hiç hoş değil siz kendi başınıza yapmadınız.Tamam kv bakmak istemeyebilir bu normal ama neden hala karışıyor.Bence kreş çok mantıklı evde çocuklar çok bunalıyor doğal olarak enerji atmaya çalışıyorlar. Ben kızımı 2 yaşında kreşe başlatmıştım gayet te kafam rahattı. Ne dövdüler ne sövdüler.Nede sık sık hasta oldu.Bağışıklığı düşükse zaten her şekilde hasta olur.Hem kreşte sosyalleşirler hemde düzenli uyku yemek saatleri olur.Birde en önemlisi annenin ruh sağlığı ve mutlu olmasıdır.Siz gerildikçe işler daha da zorlaşır.Bu yüzden iyice düşünün ama muhakkak profesyonel destek alın bazen uzman bir 3.göz iyi geliyor.

Esinizin tutumu cok kotu.

Kv ye ben hak verdim, siz anneleri iken su durumdasiniz.

Bir de duzeniniz yok gibi geldi bana okurken, ondan bu kadar bunaliyorsunuz.
Haftaici gununuzu programlayin, kahvalti saati oyun saati, tv saati, dinlenme/uyku saati, ... vs vs diye. Hep de bu ifadeleri kullanin, cocuklar bir hafta icinde alisirlar.
Eainizle de donusumlu paylasabilirsiniz. Aksamlari bir gun o bir gun siz ilgilenin, haftaaonu da ortak olsun, ailecek zaman.
Siz kendi gununuzde atin kendinizi evden disari, aekadas bulusmasi mi olue kuafor mu spor salonu mu bulun biseyler.
Ise donmeyi de bir yil erteleyin, iki cocukla her turlu zorlanacaksiniz.

Aynı işime geri dönmesen de o sektörde çok kolay iş ayarlaya bilirim güzel Bi cv hazırladım işle ilgili ay sonu gelen basarı mesajlarını filan koydum içine, fakat çalışma saatleri çok uzun 12 saat kısa olsa bende hiç düşünmezdim ama kreşlerle uyuşmuyordu maalesef. Sorumluluğa gelince evdeyim ve ben yapmak zorundayım gibi bir algısı var yani öyle söylediğim le kalıyorum üzerine bir ton da söz dinliyorum.
Bugun ilaç kutusu lavabonun uzerinde diye Bi sürü konustu yok çocuklar içer koyma diyorum filan gibi oysa çocuk emliyeti olan bir vitamin sadece bu kadar abartılacak birşey değil . Bazen tartışmak istiyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…