Kendi günümEsinizin tutumu cok kotu.
Kv ye ben hak verdim, siz anneleri iken su durumdasiniz.
Bir de duzeniniz yok gibi geldi bana okurken, ondan bu kadar bunaliyorsunuz.
Haftaici gununuzu programlayin, kahvalti saati oyun saati, tv saati, dinlenme/uyku saati, ... vs vs diye. Hep de bu ifadeleri kullanin, cocuklar bir hafta icinde alisirlar.
Eainizle de donusumlu paylasabilirsiniz. Aksamlari bir gun o bir gun siz ilgilenin, haftaaonu da ortak olsun, ailecek zaman.
Siz kendi gununuzde atin kendinizi evden disari, aekadas bulusmasi mi olue kuafor mu spor salonu mu bulun biseyler.
Ise donmeyi de bir yil erteleyin, iki cocukla her turlu zorlanacaksiniz.
Kendi günümistemsiz güldüm eşim asla böyle birseyi kabul etmez
zor durum. Allah yardımcın olsun. kimse düşünmez ''bu kadıncağız bütün gün bu iki çocukla, ben hiç değilse işe geliyorum da biraz nefes alıyorum akşama kadar, gündemim değişiyor, iki insan görüp iki çift laf ediyorum, o da akşam bir nefes alsın, bir işin ucundan tutayım.' o yüzden kendini işe atacaksın, senin de bahanen hazır olacak.Aynı işime geri dönmesen de o sektörde çok kolay iş ayarlaya bilirim güzel Bi cv hazırladım işle ilgili ay sonu gelen basarı mesajlarını filan koydum içine, fakat çalışma saatleri çok uzun 12 saat kısa olsa bende hiç düşünmezdim ama kreşlerle uyuşmuyordu maalesef. Sorumluluğa gelince evdeyim ve ben yapmak zorundayım gibi bir algısı var yani öyle söylediğim le kalıyorum üzerine bir ton da söz dinliyorum.
Bugun ilaç kutusu lavabonun uzerinde diye Bi sürü konustu yok çocuklar içer koyma diyorum filan gibi oysa çocuk emliyeti olan bir vitamin sadece bu kadar abartılacak birşey değil . Bazen tartışmak istiyor galiba.
Doğu kültürü hakim maalesef (asla Doğulu erkekleri genelleyerek yazmıyorum) ama bana yardım etmez hiç çocklar ada bakmaz çalışıyorken yardımcı oluyordu ama şuan evdeyim ve bu benim görevim yapmıyorsam neden varımEttirin, yazik degil mi size.
Hem babalari olarak hic ilgilenmemeyi nasil kendine yediriyor, o da ayricq garip geldi bana. Utanmiyor mu, gunduz isteyim, yok aksam dinlenecem, o zaman niye coxuk yapmis?
O düşünceyi gectim çocuklarla kavga halinde, alıp odadan çıkıyorum bunalıp sonunda.onlarda babalarına gitmek istiyorlar Odada kalmalarını sağlarken iki kat daha çok yoruluyorum ve içten içe kendimi dolduruyorum..bazen kendime acırken buluyorum. ya nasıl bu hale geldin sen diye söylemiyorum kendimezor durum. Allah yardımcın olsun. kimse düşünmez ''bu kadıncağız bütün gün bu iki çocukla, ben hiç değilse işe geliyorum da biraz nefes alıyorum akşama kadar, gündemim değişiyor, iki insan görüp iki çift laf ediyorum, o da akşam bir nefes alsın, bir işin ucundan tutayım.' o yüzden kendini işe atacaksın, senin de bahanen hazır olacak.
Doğu kültürü hakim maalesef (asla Doğulu erkekleri genelleyerek yazmıyorum) ama bana yardım etmez hiç çocklar ada bakmaz çalışıyorken yardımcı oluyordu ama şuan evdeyim ve bu benim görevim yapmıyorsam neden varım
Neden kreşten vazgeçtiniz.. Kesinlikle denemelisiniz hem sizin için hem çocuklar için çok daha iyi bir seçenek..Merhaba hanımlar;
Uzun süredir takipteyim bu kulübü hiç üye olmayı düşünmemiştim açıkçası, genelde içinde bulunduğum sıkıntıları kendim yardım almadan aşmaya çalışırım, fakat son zamanlarda umudumu kaybettiğim için size yazmak istedim.
İkitane çocuğum var aralarında 1,5yaş var oğlum çok yaramaz(2yaşında) bundan birkaç ay önce iyi bir işim güzel bir kazancım vardı. Çocuklarıma kv bakıyordu kadın 8ay dayana bildi, eşime artık bakamayacağını bunalıma girdiğini söylemiş kreş buldum ikisi için tanıdık birilerini aracı yaparak 1500tl gibi bir rakam'a anlaştık. Bu kez de kv bırakma ben bakarım, bu çocuk durmaz sen nasıl rahat ediceksin diyerek eşimi vaz geçirdi.
Velhasıl kelam işten ayrıldım evdeyim tabi maddi sıkıntılar başladı borçlar VS derken iyice bunaldık.
Çocuklarım sürekli kavga ediyorlar birbirlerine vuruyorlar, kızım yemek yemeye 9 'da başlıyor 11'de bitiriyor.oğlum sürekli eve ve kendine zarar verecek işlerle meşgul sanırsın özgür willy, lavaboya gidemiyorum baş başa bırakıp sürekli bir şeyler oluyor ve ben oradan kızım yapma, oğlum tamam diyerek çıkıyorum.
Eşim sabırlı değil, işten gelince başlıyor ben yorgunum bu evde rahat yok. Evden kaçmak geliyor içimden filan. Çocuklarını çok seviyor fakat bakmaya gelince ben yapmak zorundaymışım gibi bir hal alıyor. Tüm gün yaşadığım stres yetmezmiş gibi akşam birde çocukları alıp odaya gidiyorum onları oylamaya çalışıyorum. Durmuyorlar tabi ki de artık çok bunaldım. evet onlar benim çocuklarım tabi ki de ilgilenmek zorundayım ama neden tüm yük bende evden bir yere de gidemiyorum davetlere filan pek katılmıyorum. Çocuklar durmadığı için, yemek yemeleri de çok zor aç kalıyorlar bir yere gidince.
Sizce ne yapmalıyım profesyonel bir yardım mı almalıyım çünkü artık sinirlerim çok yıprandı , veya başka önerileriniz varmı ?
Okuyup yorum yapanlara şimdiden çok teşekkür ederim .
Anlamadım babaları rahatsız olmasın diye bir odada mı tutuyorsunuz.. Onların babalarına da ihtiyacı var babaları da ilgilenmek zorunda..O düşünceyi gectim çocuklarla kavga halinde, alıp odadan çıkıyorum bunalıp sonunda.onlarda babalarına gitmek istiyorlar Odada kalmalarını sağlarken iki kat daha çok yoruluyorum ve içten içe kendimi dolduruyorum..bazen kendime acırken buluyorum. ya nasıl bu hale geldin sen diye söylemiyorum kendime
Kres saatleri ile iş saatlerim uyuyordu. Eşime kabul ettirmedim.Neden kreşten vazgeçtiniz.. Kesinlikle denemelisiniz hem sizin için hem çocuklar için çok daha iyi bir seçenek..
Ne alaka ya. Asıl kreste bir düzene girerlerdi. Komsumun oğlu 3 yaşında yeme konusunda çok zor bi çocuktu, çok seciciydi zor yerdi ve yaşıtlarına göre zayıftı 2.5 yaşında krese başladı kreste yemesi düzene girdi şimdi herşeyi çok güzel yiyor. Esiniz cok yanlis dusunyorKreşte dayak yermiş durmazmış, kimse onların yemeleri ile uğraşamazmış.
Eşimde caz geçti tabi tutturdu çok işten diye.
Evet adam evde iken illa bir kaç saat şekerleme yapıyor elinde telefon oyun oynuyor.Anlamadım babaları rahatsız olmasın diye bir odada mı tutuyorsunuz.. Onların babalarına da ihtiyacı var babaları da ilgilenmek zorunda..
Benim oğlum da 2 yaşında kreşe gidiyor çok memnunum, gelişimine de bayağı etkili oldu hırçınlığı geçti, tutturmaları falan geçti..Annem var ama çocuklara dayanamıyormuş. Ben baksam döverdim herhalde diyor . Zaten onun huyunu bildiğim için çocukları bırakmadım çok zorda kalmadıkçaen son sınav a girmek için bıraktım oğlum koltuklarını çizmiş rezil etmişti gelince şok oldum
O zaman pasa pasa ilgilenicek siz köle degilsinizKreşte dayak yermiş durmazmış, kimse onların yemeleri ile uğraşamazmış.
Eşimde caz geçti tabi tutturdu çok işten diye.
Kesinlikle doğru, bizde doğuluyuz eşimle başka durumlarda anlaşamasamda beni en çok cezbeden tarafı babalığı, gece 10 da gelir eve oğlum uyumuş olur ama gece uyandığında o benden önce uyanır sütünü hazırlar tekrar yatırır, evde olduğunda ilgilenir yedirir içirir oynarEvet aynen öyle, benim merak ettiğim eşler ne derece yardımcı oluyor, Benim yardım beklentim doğru mu sizce ?
Bende araştıcam kıreş iş te bulmam gerekiyor. Saatleri uygun olsun desem asgari ücret üzerinden alıcam o yetmez, eski işime dönsem saatleri çok fazla çok ikilemdeyim. Kredi kartı borcum fazlası ile stres yapıyor bende şu ara.Benim oğlum da 2 yaşında kreşe gidiyor çok memnunum, gelişimine de bayağı etkili oldu hırçınlığı geçti, tutturmaları falan geçti..
Merhaba hanımlar;
Uzun süredir takipteyim bu kulübü hiç üye olmayı düşünmemiştim açıkçası, genelde içinde bulunduğum sıkıntıları kendim yardım almadan aşmaya çalışırım, fakat son zamanlarda umudumu kaybettiğim için size yazmak istedim.
İkitane çocuğum var aralarında 1,5yaş var oğlum çok yaramaz(2yaşında) bundan birkaç ay önce iyi bir işim güzel bir kazancım vardı. Çocuklarıma kv bakıyordu kadın 8ay dayana bildi, eşime artık bakamayacağını bunalıma girdiğini söylemiş kreş buldum ikisi için tanıdık birilerini aracı yaparak 1500tl gibi bir rakam'a anlaştık. Bu kez de kv bırakma ben bakarım, bu çocuk durmaz sen nasıl rahat ediceksin diyerek eşimi vaz geçirdi.
Velhasıl kelam işten ayrıldım evdeyim tabi maddi sıkıntılar başladı borçlar VS derken iyice bunaldık.
Çocuklarım sürekli kavga ediyorlar birbirlerine vuruyorlar, kızım yemek yemeye 9 'da başlıyor 11'de bitiriyor.oğlum sürekli eve ve kendine zarar verecek işlerle meşgul sanırsın özgür willy, lavaboya gidemiyorum baş başa bırakıp sürekli bir şeyler oluyor ve ben oradan kızım yapma, oğlum tamam diyerek çıkıyorum.
Eşim sabırlı değil, işten gelince başlıyor ben yorgunum bu evde rahat yok. Evden kaçmak geliyor içimden filan. Çocuklarını çok seviyor fakat bakmaya gelince ben yapmak zorundaymışım gibi bir hal alıyor. Tüm gün yaşadığım stres yetmezmiş gibi akşam birde çocukları alıp odaya gidiyorum onları oylamaya çalışıyorum. Durmuyorlar tabi ki de artık çok bunaldım. evet onlar benim çocuklarım tabi ki de ilgilenmek zorundayım ama neden tüm yük bende evden bir yere de gidemiyorum davetlere filan pek katılmıyorum. Çocuklar durmadığı için, yemek yemeleri de çok zor aç kalıyorlar bir yere gidince.
Sizce ne yapmalıyım profesyonel bir yardım mı almalıyım çünkü artık sinirlerim çok yıprandı , veya başka önerileriniz varmı ?
Bence sizin ev de kural eksikligi var bakın youtube da süper dadi programinin eski bölümleri var bikac tane izleyin inanin eviniz duzene girer cok super videolar nasil davrananiz gerektigini oyunlastirilmis kurallarla anlatiyi mesela yemek saati saate uyana yildiz hediyesi hediyeyi almak icin çocuklar yemekleri yiyo vs eger izlerseniz bana da soyler misiniz izledim diyeMerhaba hanımlar;
Tabi ki beklentiniz doğru. Sonuçta o çocukları tek başınıza yapmadınız. Mesela ben de şu an izindeyim esim çalışıyor. Işten geldikten sonra oglumuzla (19 aylik) en az 1 saat oynar ilgilenir. Sabah kahvaltısını ben hazirlarim esim yaptırır. Esim evdeyken yemeğini o yedirir. Ve dogdugundan beri esim uyutur. Ikimizde evdeysek kim musaitse altını o temizler ve banyosunu birlikte yaptiririz.Evet aynen öyle, benim merak ettiğim eşler ne derece yardımcı oluyor, Benim yardım beklentim doğru mu sizce ?
Benim eşim çok seviyor cockları ama sinirli, sabırsız biraz gürültü olsun başlıyor şikayete.Kesinlikle doğru, bizde doğuluyuz eşimle başka durumlarda anlaşamasamda beni en çok cezbeden tarafı babalığı, gece 10 da gelir eve oğlum uyumuş olur ama gece uyandığında o benden önce uyanır sütünü hazırlar tekrar yatırır, evde olduğunda ilgilenir yedirir içirir oynar
Benim eşim ben gelmeden önce yedir şunları ben strese giriyorum dediTabi ki beklentiniz doğru. Sonuçta o çocukları tek başınıza yapmadınız. Mesela ben de şu an izindeyim esim çalışıyor. Işten geldikten sonra oglumuzla (19 aylik) en az 1 saat oynar ilgilenir. Sabah kahvaltısını ben hazirlarim esim yaptırır. Esim evdeyken yemeğini o yedirir. Ve dogdugundan beri esim uyutur. Ikimizde evdeysek kim musaitse altını o temizler ve banyosunu birlikte yaptiririz. Sonuçta babası ve ilgilenmek zorunda ilgilenmeme gibi bir seçenek olamaz.
Mesela ben kreş 5 e kadar ama 6 da alıyorum bazen sıkıntı olmuyor ayrıca eşiniz erken çıkıyorsa alsın yani işi ne..Bende araştıcam kıreş iş te bulmam gerekiyor. Saatleri uygun olsun desem asgari ücret üzerinden alıcam o yetmez, eski işime dönsem saatleri çok fazla çok ikilemdeyim. Kredi kartı borcum fazlası ile stres yapıyor bende şu ara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?