- 2 Haziran 2016
- 310
- 306
- 103
- 34
- Konu Sahibi senkoyadimi
-
Ahh ahh çalışan her annenin yüreğinin yandığı durum.. Benimki de daha 8 aylık... Ama onlara daha güzel bir gelecek sağlamamız için mecburuz..Merhaba arkadaşlar. Şuan 32 aylık bir oğlum var sabah 7:40 da evden çıkıyorum akşam 6:00 da eve geliyorum işimle ev arası 1 saat eşimde sabah 7:10 da çıkıyor akşam 5:30 da evde oluyor. Oğluma komşum bakıyor şükür çok güzel anlaşıyorlar ancak çocuk bana her akşam anne seni çok özledim çok seviyom nolur işe gitme müdürüne söyle falan deyince kahroluyorum. Şimdi bide kızım olacak inşallah iki ay sonra bazen düşünmekten uyuyamıyorum kızım iki yaşına gelene kadar ücretsiz izin alacağım inşallah sonrasında oğlumu ana sınıfına kızımı kreşe yollamam gerekecek bu olayın koordinesi meselesi bile beni üzüyor. Sabah çocukları kim giydirecek akşam kim karşılayacak eşimde bende uzağız adama desem gel benim iş yerime yakın yere taşınalım iki saat mesafe olacak işine. Benim gibi olan anneler var mı nasıl idare ediyorlar ?
Hayırlısı artık çalışan herkes bizim gibi sanırım canımgünaydın canım..bende seninle aynı durumdayım tek fark annem bakıyor kızım a .
kızım 29 aylık ve bende 26 haftalık hamileyim.annem normalde şehir dışında yaşıyor babam öğretmn ve hala çalışıyor. garibim kadın her hafta cuma dan gidip pazar günü yanımıza geliyor her hafta 4 saatlik gidiş dört saatlik geliş
babamın da yalnız kalması ayrı bi dert. bakıcıya yada kreşe verecek durumda değil maddı imkanlarım zaten annemde babamda bunu istemiyor.kayınvalidemle aynı şehirde olmamıza rağmen kızının çocularına bakıyor ve bize kreşe verin siz diyorlar..
kızım bana da aynısını yapıyor her sabah işe giderken anne gitme çok üzülürüm diyor
ama çalışan annelerın sorunu bu..onların geleceği için çalışmak zorunda olduğumu düşünüyorum yoksa işin içnden çıkamam zaten çocuklar okul çağına geldiğinde okula gidecek inşallah ve onlarda sabah çıkıp akşam evde olacak elimden geldiğince kızım a zaman ayırıyorum. onunla oyunlar oynuyorum ve birlikte yatıyoruz( birlikte yatmayı doğru bulmayanlar olabilir ama eşim sürekli şehir dışında çalışıyor zaten)... yapacağımız çokta bişey yok işi bırakıp evde oturacak imkanlarımız olmadığına göre kendimizi ev iş ve çoçuklar arasında paralamaktan başka...
İki buçuk yaş 30 ay olur canım 2 ay bu yaş için çok önemli çocuğunuz var mı bilmiyorum ama anneler özellikle hesaplıyor bu yaşlardaOnce yavrunuz icin 2.5 yasinda diyerek baslayin aklimdan hesap yapiyorum kac yas oluyor diye.
Merhaba arkadaşlar. Şuan 32 aylık bir oğlum var sabah 7:40 da evden çıkıyorum akşam 6:00 da eve geliyorum işimle ev arası 1 saat eşimde sabah 7:10 da çıkıyor akşam 5:30 da evde oluyor. Oğluma komşum bakıyor şükür çok güzel anlaşıyorlar ancak çocuk bana her akşam anne seni çok özledim çok seviyom nolur işe gitme müdürüne söyle falan deyince kahroluyorum. Şimdi bide kızım olacak inşallah iki ay sonra bazen düşünmekten uyuyamıyorum kızım iki yaşına gelene kadar ücretsiz izin alacağım inşallah sonrasında oğlumu ana sınıfına kızımı kreşe yollamam gerekecek bu olayın koordinesi meselesi bile beni üzüyor. Sabah çocukları kim giydirecek akşam kim karşılayacak eşimde bende uzağız adama desem gel benim iş yerime yakın yere taşınalım iki saat mesafe olacak işine. Benim gibi olan anneler var mı nasıl idare ediyorlar ?
yani 2,5 yaşını biraz geçmiş oluyor. 32 ay nedir ya?Şuan 32 aylık bir oğlum var
32 aylık çocuk mu bunu diyor?çocuk bana her akşam anne seni çok özledim çok seviyom nolur işe gitme müdürüne söyle falan deyince
Canım yarımgünü bende düşünüyorum bakalım. Aslında bende işten yana sıkıntı yok çok rahat izin alınıyor hatta 24 -24 haftada iki günde çalışabilirim ama bilmiyorum ya o zamanda gece ayrı kalacağım hertürlüsü kötü.Sen yine büyütmüşsün çok şükürYarama parmak bastın ah canım ..ofiste masamda çocuklarımın fotoğrafları yaptıkları resimler var onlara bakarak motive oluyorum güne..ben sabah altıbuçukta evden çıkıyorum akşamda altıbuçukta eve geliyorum..oğlum 3. sınfa gidiyor kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor...hergün çok özledim anne seni diyor kızım daha çok özlüyor..kapıda beni bir karşılayışları var görmelisin içeri giremiyorum..geçen hafta anaokulunda veli etkinliği vardı sıra bizdeydi izin aldım ..kızım okuluna geleceğim diye sevinçten uyuyamadı ..çok istiyor geleyim gideyim kendimi göstereyim diye çünkü diğer anneler sürekli okulda ..benim işyerim çok uzak ufak tefek işler için izin alamıyorum tam gün izin almam lazım oluyor..Veli toplantısı vs olduğunda eşim gidiyor annesi gibi oldu anneler onu daha çok tanıyor bana göre..sabahları eşim kızımın saçını yapıyor ..at kuyruğu yapmayı biliyor sadece..birde omlet yapmayı öğrettim tost patates kızartması gibi şeyleri yapabiliyor ama omlet yapamıyordu artık onuda yapıyor ..eşim benden daha çok yoruluyor çok üzülüyorum aslında annem çok yakın ama ilgilenmek istemiyor ..bazen çok ağır geliyor herşey bana çalışmak istemiyorum ama işe çok zor girdim..çocuklarımın geleceği için diyorum ama gerçekten hem maddi hem manevi anlamda çok yoruldum..
yarım gün çalışma olayını bekliyordum ama daha yürürlüğe girmemiş ..
Bak yanlis hesaplamisim iste..kafam karisiyor..var var temmuzda iki yasina girecek bir kizim var.ben ise giderken agliyor.dayanamiyorum ama yapcak birsey yok.gittigim an susuyor diyor annemler.İki buçuk yaş 30 ay olur canım 2 ay bu yaş için çok önemli çocuğunuz var mı bilmiyorum ama anneler özellikle hesaplıyor bu yaşlarda
İki buçuk yaş 30 ay olur canım 2 ay bu yaş için çok önemli çocuğunuz var mı bilmiyorum ama anneler özellikle hesaplıyor bu yaşlarda
Allah razi olsun esinizden.calisin tabi yaslari kucuk degil.evde de onlara bol bol zaman ayirin.Yarama parmak bastın ah canım ..ofiste masamda çocuklarımın fotoğrafları yaptıkları resimler var onlara bakarak motive oluyorum güne..ben sabah altıbuçukta evden çıkıyorum akşamda altıbuçukta eve geliyorum..oğlum 3. sınfa gidiyor kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor...hergün çok özledim anne seni diyor kızım daha çok özlüyor..kapıda beni bir karşılayışları var görmelisin içeri giremiyorum..geçen hafta anaokulunda veli etkinliği vardı sıra bizdeydi izin aldım ..kızım okuluna geleceğim diye sevinçten uyuyamadı ..çok istiyor geleyim gideyim kendimi göstereyim diye çünkü diğer anneler sürekli okulda ..benim işyerim çok uzak ufak tefek işler için izin alamıyorum tam gün izin almam lazım oluyor..Veli toplantısı vs olduğunda eşim gidiyor annesi gibi oldu anneler onu daha çok tanıyor bana göre..sabahları eşim kızımın saçını yapıyor ..at kuyruğu yapmayı biliyor sadece..birde omlet yapmayı öğrettim tost patates kızartması gibi şeyleri yapabiliyor ama omlet yapamıyordu artık onuda yapıyor ..eşim benden daha çok yoruluyor çok üzülüyorum aslında annem çok yakın ama ilgilenmek istemiyor ..bazen çok ağır geliyor herşey bana çalışmak istemiyorum ama işe çok zor girdim..çocuklarımın geleceği için diyorum ama gerçekten hem maddi hem manevi anlamda çok yoruldum..
yarım gün çalışma olayını bekliyordum ama daha yürürlüğe girmemiş ..
Yok canım ay ay gelişim takibi falan varya 32 aylıkla 31 aylık arasında bile çok fark oluyor bunu söylemek istedim okula bile 66 aylıkları alıp 65 aylık olanları almıyorlar .her çalışan anne çocuğunun bu şekilde şeyler söylediğini söylüyor. benm bebeğim henüz 11 aylık. 5,5 aylıktı işe başladığımda. 2 yaşına kadar izin alcakmışsın. şimdiden sonrasını düşünüp darlama kendini. ne güzel 2 yaşına kadar ikisinin de yanında olucam diye düşün.
anneler neyi hesaplıyor anlamadım. 2. çocuk için ilkinin yaşını mı, nasıl olması lazımmış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?