Anasınıfı zorunlu eğitim kapsamında değil6 yasinda anaokuluna gitmek zorunda değil mi cocuklar?
Evet üst üste üste çocuk yapma konusundaysa sadece dediğiniz hak veriyorum size. 2. Çocuk kesinlikle çok iyi düşünülmeli. Yetmeyeceğinizi düşünmeyin mutlaka yetiyor enerjiniz bir şekilde adapte oluyorsunuz. Açıkçası ben çok detaylı düşünmedim çocuktan önce çünkü hayatımın bir döneminde anne olmak istediğimi ve bunun zor olacağını biliyordum. Çocuk yapma veya yapmama konusunda kararsız hiç olmadim. Tamamen hazır olmayı beklesem olamazdım sanırımYanlış anlaşılacak bir durum yok, ben üst üste çocuk yaparken bunun mutlaka zorlaşacağını düşünmeyen ya da sırf birileri arayı açma dedi diye toplum baskısından yapanlar açısından söylüyorum, tek bebeği olup büyütürken zorlananlarla ilgili değildi farkındaysanız? Her şeyiyle sana bağlı bi canlı, elbette kolay olmayacak bunun farkındayım bu yüzden zaten 2 buçuk yıldır emin olmaya çalışıyorum, ara ara istesem de bazen enerjimin yetmeyeceğini düşünüyorum
Hobi evleri oluyor tek odalı bahçeli bulunduğunuz sehirde varsa fiyatı da uygunsa böyle bir bahçe kiralayın verin eline kazma kürek kazsin eksin bicsin toprak enerjisini atar hem de üretmenin keyfine varir3 yas ve 6 yas. ikisiyle ayni anda oyun oynamaya calismak imkansiz 6 as olan anaokulna gidiyor esime kalsa yollamayacakti ne gerek varmis evde napcak benle dedim yolladim. okuldan gelince basliyorlar kavga ya iki kardes... top oynayalim diyorum kavga ediyorlar daha iki dakika icinde. 6 yas olan hic kendi kendine oyun oynamaz hep bizle oynamak istiyor 1 saat oynadim diyelim sonra aglama krizleri siz benle oynamiyosunuz diye. ogretmen i de bireysel oynamiyor bazi cocuklar var oynar ama sizinki arkadas istiyor dedi sordugumda. bende bunaliyorum evde aksama kadar. ortak oyunlar bulamiyorum en fazla puzzle ondanda biktilarilgisiz bir anne degilim ama saatlerce cocuklarimla oyun mu oyanamam gerek ne yapmam gerek. gun icinde 1 saat bilemedin iki saat oynuyorum. en mantiklisi anaokuluydu buyuk. icin. hatta kucugude eylulde yarim gun baslatacagim. ne zormus cocuk buyutmek.
Ay şiir gibi anlatmisin, cocuk dogurasim geldiAma çocuk sürekli oyalanmasi gereken bir varlık.
Ya TV telefon karşısında hipnoz halde bir çocuk yetiştireceksin,tüm terbiyesini TV verecek,
Ya eski usul anneler gibi kapı önüne salıp gozkulak olacaksın , büyüğü kucuge emanet edeceksin
Ya da her an çocuğu oyalayacaksin.
Çocuk 6 yaşında kendi başına oyun kuramıyor. Bu hiç normal değil ki.
Çocukların cinsiyeti ne bilmiyorum ama evde manav tezgahı kurun, büyük pazarci olsun, küçük de oyuncak bebek arabaisni pazar arabası gibi kullansın, alışveriş yapsın.. siz de başlangıçta oyunu gösterin, sonra çekilin içeriye, onlar devam etsinler. "Ben mutfağa geçiyorum,oyun bitince aldıklarınızi gosterin' diyin. 'yemek yapmam için iki havuç bir soğan lazım, alışveriş yap bana getir' diyin, böyle böyle oyunu mutfaktan idare edin.
Ne bileyim, çocuklar için inşa oyunları var. Bakıp bakıp tornavida oyuncağıyla aynisini yapıyorlar. Onlardan alın 'hangisinu yapmak istiyorsunuz? Tamam, bunu bitirinceeeeeeee bir bölüm cizgifilm hakkınız olacak. Hadi beraber yapın, sen de abine yardım et' diyin sivişin.
Öğretmencilik oynayın, abi anaokulunda öğrendiklerini anlatsın kardeşine evde
Buz kırma oyunları var. O yaş için gayet güzel. Rekabet haline getirin, buzu kirilana komik cezalar verin falan.
Çocuklara oyun kurun, aradan çekilin .
Yoksa çocuğun önünde bin tane oyuncak atınca ne oluyor yani, çok mantiksiz:)
Önemli olan oyun kurmayı öğretmek. Bunu öğrendikten sonra zaten anneye de ihtiyaç yok, kendileri takilirlar
6 yas 1. Sınıf cocugu oluyor. Benimki 5,5 yasinda 1 . Sınıfa başladı. Okuma yazma öğrendi. İlk dönem bitti bile6 yasinda anaokuluna gitmek zorunda değil mi cocuklar?
6 yasinda napicakmis okulda, kac yasinda gondericekti acaba adama kalsaydi6 yas 1. Sınıf cocugu oluyor. Benimki 5,5 yasinda 1 . Sınıfa başladı. Okuma yazma öğrendi. İlk dönem bitti bile
İlginç okul çağındaki çocuk6 yasinda napicakmis okulda, kac yasinda gondericekti acaba adama kalsaydi
oyle deniliyoda gondermeyende cok cevremde demek sorun olmuyor.6 yasinda anaokuluna gitmek zorunda değil mi cocuklar?
evet o benim gibi dusunmez bu konuda. evde dursa ne olcakmista ben inat ettim yolladim butun kis camdan disariyi mi izleyecek dedim6 yasinda napicakmis okulda, kac yasinda gondericekti acaba adama kalsaydi
Benim gittiğim pedagog, çocuğun kendi başına oynaması da önemli. Kendini oyalamayi da bilmeli. Gelişimi için o da şart demişti. Birlikte oyun zamanları ve bireysel zamanlar diye günü planlamami önermişti. Yanlış anlamayın her evin dinamiği farklı tabiki. Benimkisi de asla tek oynamazdi ve parkta bile benimle oynamak isterdi. Onun için yazdım benTek çocuğum var,3,5 yaşında kreşe verdim. Kreşe verene kadar da günde 8-9 saat oyun oynadım. Çünkü çocuk bu elbette oyun ister,oyun ona çok şey katar,tüm gelişimi buna bağlı. Oynamazsanız ya tv ya da tablete bakar çünkü oyalanmaya ihtiyacı olur. Anne-baba olmak gerçekten zor.
haklisinizŞu sosyal medyanin yalancı annelerinin empoze ettklerini beyninizden atip kendinizle barışın lütfen. Hicbir anne butun hayatini bir kenara birakip cocugu her istediginde onunla saatlerce oyun oynamak zorunda degil. Bunu yapmayinca kötü anne olmazsiniz
Yok haklısınız elbette,her çocuk da bir olmuyor. Ben tercih etmiş de olabilirim hatta,başka şeylerle uğraşmasın oyun oynasın benimle de düşündüm. Aklıma “aman yine mi oyun istyor” diye düşünmek gelmemişti o dönem. Okulda yaşıtlarıyla oynamayı öğrendi bizimki,sonra benim yakamdan düştüBenim gittiğim pedagog, çocuğun kendi başına oynaması da önemli. Kendini oyalamayi da bilmeli. Gelişimi için o da şart demişti. Birlikte oyun zamanları ve bireysel zamanlar diye günü planlamami önermişti. Yanlış anlamayın her evin dinamiği farklı tabiki. Benimkisi de asla tek oynamazdi ve parkta bile benimle oynamak isterdi. Onun için yazdım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?