Yapma bence de senSırf bu halde olanları gördükçe ara ara vazgeçmiyor değilim, çocuk yok henüz emin olarak istemedim
afhdznsjYapma bence de sen
Çocuğunuzun olmadığı o kadar belli kiBazıları cok abartıyor, bu kadar kendini ikinci plana atmaya gerek yok ki ya da çok çocuk yapmadan önce bunları da düşünmek gerek
Sizene bundan anlayamadım? Yoksa siz de mi zırlayanlardansınız?Çocuğunuzun olmadığı o kadar belli ki
Napsın konu sahibi gerimi yollasın yani şimdi diğer çocuğunu.Bu yaşadigi bı süreç zor ama geçici.Hep böyle kalmayacaklar ya.Bu yüzden en ideali tek çocuk, bu kadar kendini yıpratmaya yok saymaya ne gerek var yahu
Geri yollasın mı diyen oldu mother? ashldNapsın konu sahibi gerimi yollasın yani şimdi diğer çocuğunu.Bu yaşadigi bı süreç zor ama geçici.Hep böyle kalmayacaklar ya.
Hmm ne kadar da kaba bir mesajSizene bundan anlayamadım? Yoksa siz de mi zırlayanlardansınız?
Yorumunuza istinaden yazdım.Destek olmak yerine köstek olamk sizin bu yaptığınız.Olmuş hayatta olan bir çocuk var.Konu sahibi sadece öneri istemiş yargılanmak değilGeri yollasın mı diyen oldu mother? ashld
Allah kolaylik versin inşallah. Duydukça beni bir korku aliyor. Benimki de yolda cunku.3 yas ve 6 yas. ikisiyle ayni anda oyun oynamaya calismak imkansiz 6 as olan anaokulna gidiyor esime kalsa yollamayacakti ne gerek varmis evde napcak benle dedim yolladim. okuldan gelince basliyorlar kavga ya iki kardes... top oynayalim diyorum kavga ediyorlar daha iki dakika icinde. 6 yas olan hic kendi kendine oyun oynamaz hep bizle oynamak istiyor 1 saat oynadim diyelim sonra aglama krizleri siz benle oynamiyosunuz diye. ogretmen i de bireysel oynamiyor bazi cocuklar var oynar ama sizinki arkadas istiyor dedi sordugumda. bende bunaliyorum evde aksama kadar. ortak oyunlar bulamiyorum en fazla puzzle ondanda biktilarilgisiz bir anne degilim ama saatlerce cocuklarimla oyun mu oyanamam gerek ne yapmam gerek. gun icinde 1 saat bilemedin iki saat oynuyorum. en mantiklisi anaokuluydu buyuk. icin. hatta kucugude eylulde yarim gun baslatacagim. ne zormus cocuk buyutmek.
esim okula gidiyor yarim gun yetee orda oynadigi evde oynuyosa tek oynamayi bilsin diyor. bizi kucukken hani kik. oynatti der genelde. ama ilgilenir mesela yarim saat falan babasiyla oynar. benim buyuk olan hic kendi oyun kurmaz hep onla oynanacak kucuk tam tersi o oyuncaklariyla oynar.Tek çocuk anaokulunda ise tüm gün bu kadar perişan olmanızı ben anlayamadım, ikisi de evde olsa haklısınız da biri zaten yok tüm gün, akşam 1 saat oyun oynasaniz , yemesiydi meyvesidir vs hızlıca geçiyor vakit zaten , öyle saatlerce oynamanız gerek de yok zaman da yok
Eşiniz geç mi geliyor işten? O ne yapıyor aksam
esim okula gidiyor yarim gun yetee orda oynadigi evde oynuyosa tek oynamayi bilsin diyor. bizi kucukken hani kik. oynatti der genelde. ama ilgilenir mesela yarim saat falan babasiyla oynar. benim buyuk olan hic kendi oyun kurmaz hep onla oynanacak kucuk tam tersi o oyuncaklariyla oynar.
aynen canim haklisinBüyüğü biraz alistirmaniz lazim , benim de kızım her akşam babasıyla 1 saat oynar , sonra tekrar oynamak istediğinde biz hayir artık baba dinlenecek sen de kendin oynayacaksın diyoruz , oyuncaklarını yönlendiriyorum
Biliyorum her çocuk farklı, öğretmeninden destek alabilirsiniz , sorun öğretmene neler yapabiliriz tek başına oyun kurması için deyin , siz de gündüz kendinize vakit ayırın biraz , ufaklık kendi başına oynarken koyun kahvenizi uzatın ayaklarınızı keyif aldığınız bir şey yapın günde 1 saat bile olsa
evet ondan yaptimAslında 3 ve 6 yaş birbiriyle güzel oynar.Birlikte oynamaya alıştırın onları.2.çocuğu ilkine arkadaş olsun diye yaptınız,boşuna değil
Ayyy ne şanslısınız. Bende oğlumu ev işine alistirmak istedim. Yemek yaparken temizlik yaparken falan. Yemeğe kısmen yardım ediyor seviyor da diğer işlerde bir iki heveslendi sonra ben sevmiyorum dedi bıraktı.erkek cocugu diye mi dicem ama babası da yapar ev işi süpürge falan yardım eder bana. Ama benim oğlan daha çok, koltuktan üniteye atlayayim , burnum aktı duvara sileyim, kıyafetleri dolaptan indirip üzerlerinde ziplayayim tarzı şeyler tercih ediyor.Geçenlerde bir pedagog dinledim, çocuklar birlikte ev işi yapmayı da oyun olarak görürlermiş. Tabi zorla değil, çocuk sevecek bunu. 2.5 yaşında kızım var, ne yapsam taklit eder mesela dışarı çıkarken güneş gözlüğümü aldım diyelim, o da almadan evden çıkmaz. Minik bir viledası var, eski bir süpürge ucu var bir de, işleri "beraber" yapıyoruz. Çok eğleniyor. Ben iş yapmaya başlayınca koşarak geliyor yanıma. Dışarı çıkıyoruz, bizim buraya çok kar yağıyor o da baya eğlendiriyor. Baharda da evin önü serbest, ben kahvemi içerken o toprakla oynuyor. Park olsa daha güzel olabilirdi belki, imkanınız varsa park daha çok yoruyor çocukları bence. Bunun dışında birkaç tane çizgi film buldum, öyle hızlı sahne geçişleri falan yok, onları izliyoruz bazen. Ben de yanında oluyorum şarkılara eşlik ediyoruz. Ben birisiyle oyun oynamayı beceremem pek, küçükken de hep tek oynardım. O işi de babası hallediyor, öyle geçip gidiyor zaman. Online derslerim var, eline kalem kağıt veriyorum güya o da ders yapıyor. Sonra zaten odada kendi kendine oynuyor benimle yeterince vakit geçirdiği için. İş yapma olayını tavsiye ederim, normalde biteceğinden daha geç bitiyor ama çocuk mutlu oluyor, birbirimize eline sağlık falan diyoruzKolaylıklar dilerim
Benimki de erkek ben ev süpürurken süpürgenin üstüne oturuyor supurmeme de mani oluyor.Ayyy ne şanslısınız. Bende oğlumu ev işine alistirmak istedim. Yemek yaparken temizlik yaparken falan. Yemeğe kısmen yardım ediyor seviyor da diğer işlerde bir iki heveslendi sonra ben sevmiyorum dedi bıraktı.erkek cocugu diye mi dicem ama babası da yapar ev işi süpürge falan yardım eder bana. Ama benim oğlan daha çok, koltuktan üniteye atlayayim , burnum aktı duvara sileyim, kıyafetleri dolaptan indirip üzerlerinde ziplayayim tarzı şeyler tercih ediyor.
Benim oğlum da mutfakta çok iyi çalışıyor elinden gelse beni mutfaktan dışarı atacak herşeyi kendi yapacak : sürekli anne sana yardım diye ağlıyorAyyy ne şanslısınız. Bende oğlumu ev işine alistirmak istedim. Yemek yaparken temizlik yaparken falan. Yemeğe kısmen yardım ediyor seviyor da diğer işlerde bir iki heveslendi sonra ben sevmiyorum dedi bıraktı.erkek cocugu diye mi dicem ama babası da yapar ev işi süpürge falan yardım eder bana. Ama benim oğlan daha çok, koltuktan üniteye atlayayim , burnum aktı duvara sileyim, kıyafetleri dolaptan indirip üzerlerinde ziplayayim tarzı şeyler tercih ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?