valla kardes 1 saat ayiriyorumda yine ayni iste:) tamam ozellikle dikkat edecegimHer çocuğunuza ayrı sadece ona özel diğer kardeşi olmadan 1er kaliteli mutlu olacağı saat ayırmanız en önemlisi diye okumuştum. Ortak oyunlarda oynarsınız ama gerekli olan her çocuğun sadece kendisine ayrılan zaman. Tüm gün oynamalıyız diye dert etmeyin o birer saati verin kalan zamanda nasıl isterseniz öyle yapın.
Tamam işte sonrasını akışına bırakın zaten didişmeden kıskanmadan nazlanmadan büyümezler. Tüm gün kendinizi oyun için zorlamayın en azından öyle çok zor gerçekten.valla kardes 1 saat ayiriyorumda yine ayni iste:) tamam ozellikle dikkat edecegim
Valla o kadar haklısın ki tek çocukla katılıyorum sonuna kadar her söylediğine. Annelik çok çok zor bir şey hele ki iki tane Allahım kolayliklar versin. Kardeşin bile olsa lütfen moralini bozma ne varmış üstünde başında elinden geleni yapıyorsun çocukların için. Yapabilene helal olsun ama insan gerçekten kendisini düşünmüyor, ben ilk fırsatta yatıp dinleniyorum ve ev işi yapmıyorum şahsen eşime bıraktım komple. Yoksa kırmıştım kafayı. 4.5 aylık benim minik. İlk 3 ay nerdeyse hiç uyumadı geceleri yine bu halime bile şükrediyorum.bekar kiz kardesim var bugun bize geldi oda dalga mi geciyor nedir ustume basima laf ediyo sanki bende hal kaliyo. ev halime. bende iki cocukla gel sen nasil oluyon dedim
Yanlış anlamayin lütfen ama çocuk olmayınca böyle konuşmak kolay oluyor. Kim ister ki kendisini ikinci plana atmayı ama çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. 4.5 aylık bir kızım var öyle önceden ne planlandığı ne düşünüldüğü gibi değil. Çok şükür asla pişman değilim doğurduğuma ama aynaya bile bakmadığım, kahvaltı edemediğim, tuvalete gidemediğim günler oldu. Başkası anlatsa abartıyor veya niye kendini bu kadar salıyor diye düşünürdüm ben de sizin gibi önceden. Bazı insanların çocuğu çok sakin ve kolay uyuyan bebekler oluyor onlar belki o kadar yorulmuyordur her bebek de aynı değil. İnşallah sakın bir bebek olur bebeğiniz olursa ilerde düşünüyorsanızBazıları cok abartıyor, bu kadar kendini ikinci plana atmaya gerek yok ki ya da çok çocuk yapmadan önce bunları da düşünmek gerek
Yanlış anlaşılacak bir durum yok, ben üst üste çocuk yaparken bunun mutlaka zorlaşacağını düşünmeyen ya da sırf birileri arayı açma dedi diye toplum baskısından yapanlar açısından söylüyorum, tek bebeği olup büyütürken zorlananlarla ilgili değildi farkındaysanız? Her şeyiyle sana bağlı bi canlı, elbette kolay olmayacak bunun farkındayım bu yüzden zaten 2 buçuk yıldır emin olmaya çalışıyorum, ara ara istesem de bazen enerjimin yetmeyeceğini düşünüyorumValla o kadar haklısın ki tek çocukla katılıyorum sonuna kadar her söylediğine. Annelik çok çok zor bir şey hele ki iki tane Allahım kolayliklar versin. Kardeşin bile olsa lütfen moralini bozma ne varmış üstünde başında elinden geleni yapıyorsun çocukların için. Yapabilene helal olsun ama insan gerçekten kendisini düşünmüyor, ben ilk fırsatta yatıp dinleniyorum ve ev işi yapmıyorum şahsen eşime bıraktım komple. Yoksa kırmıştım kafayı. 4.5 aylık benim minik. İlk 3 ay nerdeyse hiç uyumadı geceleri yine bu halime bile şükrediyorum.
Yanlış anlamayin lütfen ama çocuk olmayınca böyle konuşmak kolay oluyor. Kim ister ki kendisini ikinci plana atmayı ama çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor. 4.5 aylık bir kızım var öyle önceden ne planlandığı ne düşünüldüğü gibi değil. Çok şükür asla pişman değilim doğurduğuma ama aynaya bile bakmadığım, kahvaltı edemediğim, tuvalete gidemediğim günler oldu. Başkası anlatsa abartıyor veya niye kendini bu kadar salıyor diye düşünürdüm ben de sizin gibi önceden. Bazı insanların çocuğu çok sakin ve kolay uyuyan bebekler oluyor onlar belki o kadar yorulmuyordur her bebek de aynı değil. İnşallah sakın bir bebek olur bebeğiniz olursa ilerde düşünüyorsanız
İlgisiz anne değilsiniz. Aşırı ilgili annesiniz. Herşeyin fwzlasi zarar. Yapacağınız şey parça parça oyun olayından uzaklaşmak.cocuklarin kendilerinin oynaması ebeveynle oynamaları kadar faydalı. Hayal güçleri gelişir. Kendini oyalamayi öğrenir. Sıkılıyorum dese bile.bu da önemli. Siz hayata hazırlıyorsunuz. Sıkılmayi da bilmeli. Biz hep çok mu egleniyoruz. Bankada sıra beklerken bende sıkılıyorum mesela. Önce soyle yapın. Saat koyun. Seninle yarım saat oynayacağız. Yarım saat full onunla ilgilenin. Sonra deyin ki şimdi anne vakti. Ben yemek yapacağım yada başka bişi. Tepki de verse bırakın ses çıkarmadan işinizi yapın. Öğrenecektir zamanla. Her çağırdığında gitmek gerekli değil. Çünkü hayat böyle bişi. Çok istiyorsa siz iş yaparken yanınızda oynasın. Ama surelerinizi belirlemezseniz böyle çok yipranirsiniz.3 yas ve 6 yas. ikisiyle ayni anda oyun oynamaya calismak imkansiz 6 as olan anaokulna gidiyor esime kalsa yollamayacakti ne gerek varmis evde napcak benle dedim yolladim. okuldan gelince basliyorlar kavga ya iki kardes... top oynayalim diyorum kavga ediyorlar daha iki dakika icinde. 6 yas olan hic kendi kendine oyun oynamaz hep bizle oynamak istiyor 1 saat oynadim diyelim sonra aglama krizleri siz benle oynamiyosunuz diye. ogretmen i de bireysel oynamiyor bazi cocuklar var oynar ama sizinki arkadas istiyor dedi sordugumda. bende bunaliyorum evde aksama kadar. ortak oyunlar bulamiyorum en fazla puzzle ondanda biktilarilgisiz bir anne degilim ama saatlerce cocuklarimla oyun mu oyanamam gerek ne yapmam gerek. gun icinde 1 saat bilemedin iki saat oynuyorum. en mantiklisi anaokuluydu buyuk. icin. hatta kucugude eylulde yarim gun baslatacagim. ne zormus cocuk buyutmek.
Ama çocuk sürekli oyalanmasi gereken bir varlık.evet oyle canim ya surekli oynayamamki zaten
6 yasinda anaokuluna gitmek zorunda değil mi cocuklar?İyi de benim 6 yaşında oğlum 1.sınıfa gidiyor eşiniz anaokuluna da göndermeyip ne yapacakmış acaba o yaşta çocuğu evde?
Tabii ki gidecek.
2 yaşında kızım var o da seneye kreşe gidecek bizimle birlikte çıkıp gidecek yani.
Ev hanımı da olsam verirdim 3 yaşında.
Çünkü çocuklara evde vereceğimiz çok bir şey kalmıyor.
Bu arada benimkiler kendi kendilerine oynuyorlar ara sıra ben eşlik ediyorum şanslıyım sanırım bu konuda evde iki çocuk var kimse demez sessiz sedasız yaşayıp gidiyoruz şimdilik ilerde kavga ederler mi bilmiyorum
Zorunludur sanırım çünkü 6 yaş bile 1. sınıfa gittiğine göre.6 yasinda anaokuluna gitmek zorunda değil mi cocuklar?
Benimkilerde 8 ,6 ve 3 yaşında evet gerçekten zor kriz anlarında orta yol bulunmazsa oyuncağı da her neyse kaldırıyorum ağlayip susuyorlar3 yas ve 6 yas. ikisiyle ayni anda oyun oynamaya calismak imkansiz 6 as olan anaokulna gidiyor esime kalsa yollamayacakti ne gerek varmis evde napcak benle dedim yolladim. okuldan gelince basliyorlar kavga ya iki kardes... top oynayalim diyorum kavga ediyorlar daha iki dakika icinde. 6 yas olan hic kendi kendine oyun oynamaz hep bizle oynamak istiyor 1 saat oynadim diyelim sonra aglama krizleri siz benle oynamiyosunuz diye. ogretmen i de bireysel oynamiyor bazi cocuklar var oynar ama sizinki arkadas istiyor dedi sordugumda. bende bunaliyorum evde aksama kadar. ortak oyunlar bulamiyorum en fazla puzzle ondanda biktilarilgisiz bir anne degilim ama saatlerce cocuklarimla oyun mu oyanamam gerek ne yapmam gerek. gun icinde 1 saat bilemedin iki saat oynuyorum. en mantiklisi anaokuluydu buyuk. icin. hatta kucugude eylulde yarim gun baslatacagim. ne zormus cocuk buyutmek.
6 yaş oğlum 1.sinif şuan6 yasinda anaokuluna gitmek zorunda değil mi cocuklar?
Babaya kalsa demel askere gidicek cocul direkt6 yaş oğlum 1.sinif şuan
Cocuklar dışarıda oynayınca enerjilerini biraz boşaltmış oluyorlar daha dingin olunuyor bende öyle yapıyorum sizinki kadar çok duramayacak okuldan geldiğinde hep birlikte aşağıya iniyoruzBenim de birinci sınıfa giden oğlum, 3 yaşa girecek olan bir kızım var.
Sağolsunlar çok güzel oynuyorlar
Ben oğlumla çok oynadim, kızımla abisi oynadığı için pek ihtiyaç olmuyor.
Oğlum okuldayken biz iki saatimizi parkta geciriyoruz.
Akşam okul çıkışı da bir saat parkta oynuyorlar.
Kızımla toplamda üç saat dışarda oluyoruz.
Çok yoruluyorum fiziken ama ruhen daha az yipraniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?