4,5 yaşında bir oğlum var.çok şükür doğduğundan beri uyku problemimiz yok

bebekliği yaza denk gelmişti. her akşam banyo yaptırıp masaj yapıp uyutturdum.8,5 da muhakkak akşam uykusunda olurdu.gece elbette emmeye kalkardı ama uyandığında hiç ışığı yakmayıp sesizce sadece göz temasıyla emzirirdim.gece çoğu annenin yaptığı hata çocuk uyanınca hemen ışık açmak çok ses çıkarmak .bu çocuğun uykusunu dağıtıyo çocuk böylece gece kavramını öğrenemiyo.gündüz uyandığında ay benim aşkım uyanmış mı falan diyerek kucağımıza alıp emzirmeliyiz.geceyse çıt yok :))) bu taktik çok işe yarar...küçük çocuğunuz için bu anlattığım yolu deneyin..
büyük çocuğunuz için ise her akşam 9 da muhakkak yatağa yatmalı...ilk günler tek başına yatmasını istemeyin.siz de onun yanına uzanın ,masal okuyun...masl her çocuğun uykusunu getirir..ama şu da önemli9 dan önce onu sakinleştirici oyunlar oynamalısınız...evin içinde koşturan bi çocuğa hemen yatalım derseniz uykusu gelmez...ilk günler zor olacaktır elbette ama siz kararlı olursanız çözüme ulaşırsınız...birde şuna çok kızıyorum
anne baba saat 12lere kadar gezmelerde..çocuğun uyku saati geçiyo umrunda değil...aman birgünden birşey olmaz diyo....çocuğun hemen düzeni değişiyo..bu çok önemli.çocuklarımız bize uyamaz,biz onlara uymak zorundayız...inşallah bu anlattıklarım işinize yarar ...sağlıkla büyütün evlatlarınızı