çocukların babalarıyla her hafta görüşmesi konusu+2 küçük çocuk+iş hayatı=ben nezamn ders çalışcam

kucukken kandırmak daha kolay
benım sıze gore sanslılıgım bu , adam ortada yok hıc bır zaman olmadı karsımıza cıkarmayı rabbım nasıp etmesın
ben egeye belkıde sırf bu yuzden ve bebecıkken bıle calısmıs olmamdan oturu hanı kendıme pantolon almadım gıttım ona ıstedıgı oyuncakları aldım( sankı marıfetmıs gıbı) hanı acaba ben bıyolojık babayla olsaydı daha ıyı bır hayatım olsaydı dıyebılecegı hıc bır secenek bırakmamaya calıstım. ve onu cok sevdım ve sevıyorum sevgıylede buyutuyorum.
cocuklarımız bıze layık evlat olacaklar ben bunun ıcın hep dua edıyorum Allaha
sevgili cute..
bu her cocuk icin ayni sekilde olmuyor..
maalesef bazi cocuklar nankor oluyor..
tanidik bir bayqnin 11 yasinda oglu vardi..
hafta sonlari babaya gidiyordu..
sonra noldu..
cocuk babasini secti ..
nankor okuyor bazi cocuklar sen yedir icir onlar en kucuk seyde senden vazgecebiliyorlar..
cevremdeki herkes benim cocuk icin..
bu cocuk olerde babasina gider diyorlar..
ama ben elimden geleni yaptiktan sonra gitnek isterse zorla tutamma yolu acik olsun..
kiynetimi bilmeywne yol vermesini cok iyi bilirim ben.

kızlar kpss kursuna yazıldım haftasonları sabahtan öğleden sonraya kadar.

eşimden ayrıyım birçoğunuz biliyorsunuzdur 2 haftada bir gidiyorlardı babalarına çocuklar.. eski eşime haftasonlarıda çalışıcam o yüzden çocukları istersen her haftasonu alabilirsin dedim..

dedim ama içim içimide yiyor bu sınavı kazanmam lazım çocuklarım ve kendi geleceğim için çünkü şuan çalıştığım işimin 3 yıl sonra bir geleceği yok kapanacak. özel sektörde iş bulması zor ayrıca ben yalnız bir kadınım ilerleyen yaşlarda özel sektörde nasıl iş bulabilirim ki..

emeklilik yaşıma kadar çalışmam gerek bunun içinde memuriyet çok daha uygun diye düşünüyorum.

halkla ilişkiler önlisans mezunuyum önlisans kpss sınavına hazırlanmak istiyorum ..

çocuklarımla bir haftasonu ben bir haftasonu babası ilgileniyordu şimdi bütün haftasonlarını babalarıyla geçirirseler onların psikolojileri açısından daha mı iyi olur daha mı kötü olur bilemedim...

babaları çocukların kıymetini boşanınca anladı kafasında iyi mi kötümü planı var bilmiyorum ama çocuklarla çok kaliteli vakit geçiriyor çocuklar babalarına gitmeyi seviyorlar..

ama kendime hakim olamıyorum ya babalarıyla iyice kaynaşır onunla yaşamak isterlerse içimden bu korkuyu atamıyorum moralim bozuluyor elim kolum kalkmıyor üzülüyorum..

hafta içi çocuklarla zaten 3 saat ancak vakit geçirebiliyoruz akşamları sonra onları uyutup evi toparlıyorum sonrada zombi gibi oluyorum esnemekten ağzım ayrılıyor ben hangi ara ders çalışcam bilmiyorum..

iş yerinde mi çalışsam acaba o da bir garip geliyor..

fikirlerinize ihtiyacım var hem çocukların babalarıyla görüşme konusu hemde kpss ders çalışma konusu hakkında

çocukların yaşları biri 4 yaşına gircek diğeri 2 yaşında ikiside erkek

2016 kasım güncelleme..

iyi haberlerle döndüm azmettim vazgeçmedim ve sınavdan 85 puan aldım atanabilirmiyim bilmiyorum ama ben elimden gelenin en iyisini yaptım :)))

tebrik ederm :)

Hukuki olarak bunu deneyebiliyor 7 yasındayken velayet davası acabılıyor. kendım ıcın konusacagım bunu basarması mumkun degıl ben cunku cocuguma tamamen aıle ortamı saglıyorum evlıyım, egıtım ve hobılerıyle alakalı onunla ılgılenıyoruz , saglıklı buyumesı ıcın veyahut doktor kontrollerı elımızden gelenı yapıyoruz ote yandan maddı durumumuzda ıyı. alabılmesı ıcın bakamıyor durumda olmam veya ıffetsız bır yasam surmem gerekiyor , ve akıl saglılımın yerınde olmaması gerekıyor. Ama dedıgım gıbı 7 yasında cocugunda kararı cok onemlı sayılıyor ama hangı cocuk (benımkı suanda 5.5 yasında) 2 aylıkken ayrıldık. bunca zaman gormemıs bılmemıs bır adamla yasamayı kabul ederkı
ben cocugum ıcın guvenlı lımanım ondan gelen tum sıkıntılara razıyım
ya cute ciddi misin 7 yasinda velayet davasi acqbiliyor mu??
benim eski es acabilir??
ama benim cocugum maalesef babaya duskun ya giderse sindi korktum bak..
ben 12 yasinda cociga sorukuyor sandim..

Benim oğlum da ayda iki gün, şubat tatillerinde bir hafta ve yaz tatilinde bir ay babada kalıyor. Babası boşanırken velayeti kendi istememişti. Biz çekişmeli boşandık. Dava açıldıktan sonra baba olduğu aklına geldi. Daha doğrusu çocuğun ihtiyaçları ile ilgili bir şey yaptığı yok, sadece gezdiriyor o kadar. Nafakayı az ödemek için de SGK dan maaşını düşük göstermiş. Çocuğa ödediği komik rakamla babalık yaptığını, sorumluluğunu yerine getirdiğini düşünüyor. Oğlumun bütün maddi manevi sorumluluğu her şey ben de. O sadece gezdiriyor, haliyle iyi olan baba oluyor çocuğun gözünde. Anne ise disiplin sağlayıcı, ödev yaptırıcı...
Ben boşandıktan sonra başka bir şehre taşındım. Babasının olduğu şehirden 3 saat uzaklıkta burası. Ayda iki kez geliyor, bir otelde kalıyorlar. Biz görüşmüyoruz. Sadece bir kaç kez görüşmek zorunda kaldım oğlumun bazı sorunları için. Başka bir şehre taşınınca daha bir oğlumun üstüne düştü. Ona kalırsa her hafta sonu istiyor ancak ben kabul etmiyorum. Çünkü oğlumla vakit geçirmek için bana sadece hafta içi kalıyor, onda da ödevler yaptırmayla, yemek ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılamayla vakit geçiriyoruz. oğlum şu an 10 yaşında. Haliyle hafta içi geçirdiğimiz vakit oğlumla bana yetmiyor, şöyle ki daha çok okul, ödev, yemek.. gibi şeyler olduğu için çocuğun gözünde annem hep ödev yaptırıyor oluyorum. oysa babayla öyle değil. Baba geldiğinde ödevler bittiği için gezip birlikte vakit geçit geçiriyorlar, dolayısıyla baba cici anne kaka olabiliyor o yaştaki çocuk için. Bu nedenle ben her hafta babada kalmasını istemiyorum ve şiddetle buna karşıyım çünkü bunu kabul edersem oğlum benden soğuyacak. Bir de taviz tavizi doğuruyor. Ben ne zaman bir şeylerden taviz versem arkasından başka bir şey için de taviz vermemi isteyecek. O yüzden mahkemenin verdiği kararları asla ve asla bozmuyorum. Eğer o hafta gelemediyse bu onun problemi diyorum ve bana ait olan haftamı çalmasına müsaade etmiyorum. Ben onun hayatına endeksli ya da oğlum onun hayatına endeksli olamaz. O bundan sonra işlerini ona göre ayarlamak zorunda diyorum. Ben nasıl işlerimi ona göre ayarlayıp fedakarlık yapıyorsam o da yapmalı. Sonuçta evi terk eden oydu, boşanmayı isteyen de oydu. her şey onun istediği gibi oldu. Bazı şeylerde de fedakarlık yapmalı diyorum.
Şimdiki durum şu: Baktı ben taviz vermiyorum ve gelip gitmeler sanırım yordu adamı ve sanırım sevgilisiyle de evlenecek ki oğlumun velayetini almaya karar vermiş, oğluma seni alacağım diyormuş. 10 yaşındaki çocuk artık kendi ihtiyaçlarını kendi de görebilir, büyüdü diye düşünüyor sanırım. Bana tek başıma büyüttürdü oğlumu şimdi de almak istiyor. Ya da beni velayetle tehdit ediyor da olabilir, bilmiyorum. Her halükarda olan çocuklara oluyor. Tenis topu gibi bir annede bir babada.
Size tavsiyem mahkemenin belirlediği kuralları bozmayın. Çünkü erkekler bu olayı bize lütuf yapmış gibi algılıyorlar. Sen ders çalış diye çocuklara bile baktım şeklinde. Bırakın size ait olan hafta sonlarını da vermeyin o adama. Çocuklar anne gününü de bilsin, baba gününü de. Hafta sonlarını baba günü sanıp hafta sonunu iple çekmesinler. çünkü bu durumda sizinle daha az vakit geçirecekler.
Biliyorum üzerinizde çok yük var; iş, ev, çocuklar, KPSS... zor olduğunu biliyorum çünkü ben de tek başıma çocuk büyütüyorum. Ama bir şekilde her şey yoluna giriyor, inanın.
Kolay gelsin. Uzun oldu kusura bakma...
ya sonanda ..
benimde eski esle masfe koymam lazim..
eskiden hergun telf ediyordu cocukla konusmak icin simdi kural koydum sadece cunartesi aryip konusack..
ama benin sagolsun ablam diyorki babasiyla konismak hakki sen niy ekositliyorsun diyor ya..
bunu deyince ablam ben sinirden catliyorum..
benim cocuk degil mi??
istedigim vakit gorustirurm kimene !!!!
eski es cocugu kullanip hala yakinlik kurma pesinde..

ya sonanda ..
benimde eski esle masfe koymam lazim..
eskiden hergun telf ediyordu cocukla konusmak icin simdi kural koydum sadece cunartesi aryip konusack..
ama benin sagolsun ablam diyorki babasiyla konismak hakki sen niy ekositliyorsun diyor ya..
bunu deyince ablam ben sinirden catliyorum..
benim cocuk degil mi??
istedigim vakit gorustirurm kimene !!!!
eski es cocugu kullanip hala yakinlik kurma pesinde..
Ben kimsenin lafini dinlemedim. Sadece kalbimin sesini dinledim. Sen de oyle yap. Bana da cok sey diyen oldu. O onun babasi, azicik empati yap, kizginligini cocugu gorusturmemekle mi aliyorsun gibi birsuru seyler soylendi. Ben gaddar bile gotuldum. Oysa benim dusuncelerim farkliydi. Oglumun bu durumuna disiplin getirmek ve onunla daha fazla kaliteli zaman gecirmekti. Bana gore dogrusu buydu. Ve dogru buldugumu uyguladim. Cunku cocuk brnim cocugum. Siz kendi cocuklariniza bildiginiz gibi yapin, ben de kendi cocugumu bildigim gibi yetistiriyim dedim. Ve bence de dogrusu bu. Hala da fikrim degismedi. Kalp yalan soylemez cunku. Sen de kalbinin sesini dinle.baskasina bakma. Hayat senin hayatin.

kızlar kpss kursuna yazıldım haftasonları sabahtan öğleden sonraya kadar.

eşimden ayrıyım birçoğunuz biliyorsunuzdur 2 haftada bir gidiyorlardı babalarına çocuklar.. eski eşime haftasonlarıda çalışıcam o yüzden çocukları istersen her haftasonu alabilirsin dedim..

dedim ama içim içimide yiyor bu sınavı kazanmam lazım çocuklarım ve kendi geleceğim için çünkü şuan çalıştığım işimin 3 yıl sonra bir geleceği yok kapanacak. özel sektörde iş bulması zor ayrıca ben yalnız bir kadınım ilerleyen yaşlarda özel sektörde nasıl iş bulabilirim ki..

emeklilik yaşıma kadar çalışmam gerek bunun içinde memuriyet çok daha uygun diye düşünüyorum.

halkla ilişkiler önlisans mezunuyum önlisans kpss sınavına hazırlanmak istiyorum ..

çocuklarımla bir haftasonu ben bir haftasonu babası ilgileniyordu şimdi bütün haftasonlarını babalarıyla geçirirseler onların psikolojileri açısından daha mı iyi olur daha mı kötü olur bilemedim...

babaları çocukların kıymetini boşanınca anladı kafasında iyi mi kötümü planı var bilmiyorum ama çocuklarla çok kaliteli vakit geçiriyor çocuklar babalarına gitmeyi seviyorlar..

ama kendime hakim olamıyorum ya babalarıyla iyice kaynaşır onunla yaşamak isterlerse içimden bu korkuyu atamıyorum moralim bozuluyor elim kolum kalkmıyor üzülüyorum..

hafta içi çocuklarla zaten 3 saat ancak vakit geçirebiliyoruz akşamları sonra onları uyutup evi toparlıyorum sonrada zombi gibi oluyorum esnemekten ağzım ayrılıyor ben hangi ara ders çalışcam bilmiyorum..

iş yerinde mi çalışsam acaba o da bir garip geliyor..

fikirlerinize ihtiyacım var hem çocukların babalarıyla görüşme konusu hemde kpss ders çalışma konusu hakkında

çocukların yaşları biri 4 yaşına gircek diğeri 2 yaşında ikiside erkek

2016 kasım güncelleme..

iyi haberlerle döndüm azmettim vazgeçmedim ve sınavdan 85 puan aldım atanabilirmiyim bilmiyorum ama ben elimden gelenin en iyisini yaptım :)))

Masallah guzel puan tebrik ederim. Siralamaniz nedir acaba? Umarim emeginizin karsiligini alirsiniz.

Çok güzel harika bir haber sizi tebrik ederim azimle herşey oluyor . Dilerim evlatlariniza cokkk güzel bir gelecek sunarsiniz

Önlisansı sınavsız 4 yıla tamamlayın. bitaraftan kamuda çok işinize yarar. Sınavsız geçebileceğiniz bölümler oluyor bölümünüze göre.

''ayrıca ben yalnız bir kadınım ilerleyen yaşlarda özel sektörde nasıl iş bulabilirim ki..''

bu nerden çıktı onu anlamadım?

tebrik ederim inşallah atanırsınız.

Ben kimsenin lafini dinlemedim. Sadece kalbimin sesini dinledim. Sen de oyle yap. Bana da cok sey diyen oldu. O onun babasi, azicik empati yap, kizginligini cocugu gorusturmemekle mi aliyorsun gibi birsuru seyler soylendi. Ben gaddar bile gotuldum. Oysa benim dusuncelerim farkliydi. Oglumun bu durumuna disiplin getirmek ve onunla daha fazla kaliteli zaman gecirmekti. Bana gore dogrusu buydu. Ve dogru buldugumu uyguladim. Cunku cocuk brnim cocugum. Siz kendi cocuklariniza bildiginiz gibi yapin, ben de kendi cocugumu bildigim gibi yetistiriyim dedim. Ve bence de dogrusu bu. Hala da fikrim degismedi. Kalp yalan soylemez cunku. Sen de kalbinin sesini dinle.baskasina bakma. Hayat senin hayatin.
aynen ya benden iyice umidini kessin..
hiç gorusturmem demiyorum ki haftada bir kez yeter..
mesafeli olsa haftada iki kez olabilirdi...

Back
X