Çocukların sağlıklı gelişimi için neler yapabiliriz?

Anne değilim ama cevap vermek istiyorum öncelikle çocuğun bedenine zihnine ve ruhuna yatırm yapmalısınız küçük yaslardan itibaren 5-6 spora göndermelisiniz maddi durumunuz iyi değilse genclik spor cidden bu konuda iyi ayni şekilde resime müziğe de göndermelisiniz çocuğun boş vakitlerinde tv izlemesi yerine satranç dama oynamasını puzzle çözmesini spor yapmasını teşvik etmelisiniz küçük yaslardan itibaren ders çalışma alışkanlığı olmalıki lisede sıkıntı çekmemeli 5-6-7-8-9 yaşlarında yapilan şeyler çok önemli bir ileriki yıllarda çok faydasını görecektir ve en önemlisi ona sevginizi zamanınızı ve ilginizi vermeniz...
Su an çok küçük ileride düşünürüm bende isterim bişeylerle ilgilensin spor yapsın bi uğraşı olsun boş boş bi ömür geçirmesini istemem

Nasıl oyunlar oynuyodunuz ?kitap mi okuyodunuz birlikte
Bu iki parçalı üç parçalı yapbozlar var onları önerebilirim. Hatta yukakids diye bi site var orda ki oyuncaklara bakabilirsin çöl güzel seyler var. Kitapları aslında okumuyordum daha çok resimlerinden uyduruyordum :) nesneleri öğrensin diye. Bide benim kız epey erken konuştu kitap sayesinde olduğunu düşünüyorum. Yemek yaparken de mesela onu yere oturup leğene az bi su koyup oyuncaklarını içine atıyordum.

benim çocuğum yok ama instagram'da akademisyenanne isimli bi kadın var kendisi hacettepe çocuk gelişimi bölümünde öğretim görevlisi.5-6yaşlarında bir çocuğu var yaptıkları aktiviteleri yüklüyorlar ve çok eğleniyorum onları izlerken.eğitici oyunları falan paylaşıyor kendisi.çocuğu olanlar bir göz atsın derim.

Bize bi tane saray lazım bi eve zor sigariz :rolleyes: amacı zaten o ben tamam desem dünden razı hiç ayrilmiyoz ki boşuna masraf iki ev
Şu muhteşem yüzyıl ve kösem dizileri bu ülkenin psikolojisini tırlattı. Erkekler kendini paşa sanıyo, kadınlar da kaynana gelin diye güç savaşına girer oldu şu yılda..Kocan ne bilsin Osmanlı birlik dirlik, şu dizilerden görüyo işte.
Yok Safiye bi Rum kızını kaçırmış babasını kardeşini öldürmüş hünkarın koynuna sokup falan. Gülüyorum valla.. Anne bloglarına bak bakalım neler oynuyolar neler okuyolar...

bugun kahvaltıya bir arkadaşım geldi oğlu var 11-12 yaşlarında sanırım sürekli annesi doyuruyor oturmuş koltuğa kolunu bile kıpırdatmıyor. şöyle yetiştirmeyin bu çocukları bırakın aç kalsın kendi öğrensin. sonra benim oğlum niye adam olamadı diye düşünmenize gerek kalmaz !
O da bisey mi?
Yurdum kadini sagolsun essek kadar cocuklari kendisi giydirdiginden cocuklar kendi baslarina donlarini bile degistiremiyorlar
Ozellikle kirsal kesimde var bu
Anneee cisim var diye geliyor cocuk
Anasi pek errrrkek cocugunun fermuarini acmasa altina iseyecek o cocuk

Benim de eşim yogun çalışıyor o yüzden tek gibiyim...ama tavsiyem yap Boz yapın beraber kızım bayılıyor.top oynayın birde çocuğunuzun ilgileri oluşmaya başlamıştır yavaş yavaş ona göre hareket edin

senin kocaya kiziyorum niye izin vermez bi anneyle yavrusunun parka gitmesine.aksam ustu 2 gundur aksam ezani okunmaya yakin cocugu disari cikariyorum.esim gonderiyor .hadi cocugu parka gotur ben dinleneyim evde diyor.marketlere giriyoruz parka gidiyoz oynayan cocuklari izliyor.inan kahkahalar atiyor ciglik atiyor bebegim sevincinden..cok iyi geliyor ona.suan 11 aylik..

KK genelinde öyle bir anlayış var ya, kadınların boşanmama nedenleri çocukları, babasız büyüyen çocuk sorunlu olur vs...Bu önermeleri farklı konularda da çok kez duymadık mı
Offf
Baba once adam olsun da
O zaman hicbir cocuk babasiz buyumemis olur
Anneden bosansa da cocugundan bosanamaz yani
Kadinlarin dertleri baska da iste ayip olur soylrmesem daha iyi

Kendi anne babamın bana yaptıklarını yapma.

Bir kere kendi sıkıntılarını, esinle, kayınvalidenle vs sorunlarını bebeğinden çıkarma. Çocuğun seni seçmedi, diğer insanları hayatına sokmak senin Secimindi. Faturayı çocuğa yükleme.

Çocuğun senin uzantın degil bir birey. Çocuğa ona göre muamele et.

Yeteneklerini keşfetmeye calıs. Mutlaka bir kursa yolla.

Sık sık ne kadar değerli, önemli ve özel olduğunu, onu ne kadar cok sevdigini, ne yaparsa yapsın hayatta hep arkasında duracağını soyle.

Gündelik telaşlar, ev isleri derken çocuğuna ayıracağın vakti bunlara ayırma.

Bi sey istediğinde atıyorum dondurma, param yok alamam degil bunu yersen Boğazın sisebilir vs diye açıkla ki, çocuğun seni süpergüç olarak gördüğü bu donemde yapamayacağın seyler olduğunu düşünmesin.

"Hayır" derken mutlaka açıklamasını ve gerekçesini soyle.

Ceza verme demiyorum ama cezan tutarlı olsun.

Atıyorum ilerde yurtdışına gitmek istedi, ama sen güvenlik gerekçesiyle onay vermedin. İstesen gönderebilirsin, maddi acıdan uygunsun, cocuk icin önemli bir fırsat ama iste anne yüreği belki özlerim diyosun. İste bu noktada bence ebeveyn egosu devreye giriyor. Senin Özlem duygun, endişelerin, icinin rahat olması cocugun yurtdışına çıkmasından daha mı önemli? Cocugun isteklerinde ebeveyn egonu bir kenara kaldır. Sen oyle uygun gördün diue, daha Mutlu olacaksın diye, egonla karar verme. Mantıklı olanı seç.

İlgi ilgi ilgi ilgi.

Bir elin hep çocuğunun üstünde olsun ama her isi de cocugun adına kendin yapma. Kendisinin yapmasına fırsat tanı.

Tv izlettirme.

Babasıyla yanında kavga etme. Cocugun yanında ses yükseltme. İlerde kavgalarınızda çocuğu kendinize hakem tayin etmeyin. Birbirinizi çocuğa kötülemeyin.

Hayır demesini öğretin. Bir sey yaparken mutlaka fikrini alın. Ne renk istersin vs diye görüsünü alın. Bir seye hayır dediğinde aksini yapmayın.

Asla özgüvenini kırmayın, eleştirmeyin, bağırmayın, el kaldırmayın bunu başkasının yanında hic yapmayın

Hayvanlara su yiyecek vs verdirin. Merhamet duygusunu gelistirin
Çok güzel şeyler yazmışsın canım Allah razı olsun

Bu iki parçalı üç parçalı yapbozlar var onları önerebilirim. Hatta yukakids diye bi site var orda ki oyuncaklara bakabilirsin çöl güzel seyler var. Kitapları aslında okumuyordum daha çok resimlerinden uyduruyordum :) nesneleri öğrensin diye. Bide benim kız epey erken konuştu kitap sayesinde olduğunu düşünüyorum. Yemek yaparken de mesela onu yere oturup leğene az bi su koyup oyuncaklarını içine atıyordum.
Siteyi inceliycem maddi olarak elimden bişey gelmiyor eşimin ailesi benim ailem alıyo genelde bişeyler ve ben kimseden bişey isteyemiyorum çalışmam lazim ki rahat rahat istediklerini alayım maddiyat da önemli

Siteyi inceliycem maddi olarak elimden bişey gelmiyor eşimin ailesi benim ailem alıyo genelde bişeyler ve ben kimseden bişey isteyemiyorum çalışmam lazim ki rahat rahat istediklerini alayım maddiyat da önemli
Tabi ki önemli anne kesinlikle kendini bu konuda düşürme motivasyon olarak. Bak instagramda yazaranne diye bi kadın var mesela o ep etkinlikleri kendi evde yapıyor çoğu Zaman az maliyetli seyler. Onun gibi bir sürü takip edebileceğim seyler var

Evet ev hanımı anneler nasıl zaman geciriyorsunuz çocuklarınız la ? Dolu dolu nasıl vakit gecirebiliriz örnekler verirmisiniz?

Mutlu olmaya calisin, esinizle birbirinize sevgi saygi duymayi asla birakmayin cocuklariniza sevgi ve saygi dolu bir yuva ortami saglayin. Evinizde siddet kufur bagris cagris birbirini asagilayan kufur eden surekli elestiren irdeleyen insanlar olmasin.
Cocugunuzun yasi ney olursa olsun diyalogunuzu iyi tutun. Bunlar baslangic icin yeter bence. Cocuklarinizi spor yapmaya yonlendirin haftasonlari avm lerde restaurantlarda pastanelerde vakit gecireceginize ailecek birer sirt catasi ve spor ayakkabisi edinin, evinizin yasadiginiz yerin memeleketinizin daglik yesillikli yerlerini gezmeye gidin dogayla ic ice vakit gecirin.
Anneleri olarak tek varlik sebebinizin onlara yemek yapmak ve babalarina gomlek utulemek oldugu mesajini asla vermeyin bunu belki 9 yasindayken anlamayabilirler ama buyudukce anlayacaklardir. Kendinize zaman ayirin sevdiginiz hobiler ve sizi herhangi bir alanda gelistirecek seylerle ugrasin. Kadin arkadaslarinizla gun ayarlayacaginiza birlikte ortak gidebileceginiz bir kurs ayarlayin, bu el isi de olabilir, bilgisayar kursuda olabilir dil kursuda olabilir.

Tabi ki önemli anne kesinlikle kendini bu konuda düşürme motivasyon olarak. Bak instagramda yazaranne diye bi kadın var mesela o ep etkinlikleri kendi evde yapıyor çoğu Zaman az maliyetli seyler. Onun gibi bir sürü takip edebileceğim seyler var
Instagramim yok sosyal medya da takılma mi istemiyo eşim yine de bakarım canım çok sagok

Mutlu olmaya calisin, esinizle birbirinize sevgi saygi duymayi asla birakmayin cocuklariniza sevgi ve saygi dolu bir yuva ortami saglayin. Evinizde siddet kufur bagris cagris birbirini asagilayan kufur eden surekli elestiren irdeleyen insanlar olmasin.
Cocugunuzun yasi ney olursa olsun diyalogunuzu iyi tutun. Bunlar baslangic icin yeter bence. Cocuklarinizi spor yapmaya yonlendirin haftasonlari avm lerde restaurantlarda pastanelerde vakit gecireceginize ailecek birer sirt catasi ve spor ayakkabisi edinin, evinizin yasadiginiz yerin memeleketinizin daglik yesillikli yerlerini gezmeye gidin dogayla ic ice vakit gecirin.
Anneleri olarak tek varlik sebebinizin onlara yemek yapmak ve babalarina gomlek utulemek oldugu mesajini asla vermeyin bunu belki 9 yasindayken anlamayabilirler ama buyudukce anlayacaklardir. Kendinize zaman ayirin sevdiginiz hobiler ve sizi herhangi bir alanda gelistirecek seylerle ugrasin. Kadin arkadaslarinizla gun ayarlayacaginiza birlikte ortak gidebileceginiz bir kurs ayarlayin, bu el isi de olabilir, bilgisayar kursuda olabilir dil kursuda olabilir.
Evet güzel faaliyetler bunlar keşke hepsjni yapabilsem

Back
X