çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
evet arkadaşlar, dün evimize eşimin abisi, yengesi ve çocukları geldi. küçük çocuk 5 yaşında, büyük kız 10 yaşında.. küçük çocuk bütün çekmecelerimi karıştırdı. salondaki konsolun, ünitenin çekmecelerini, mutfak dolaplarını, yatak odasındakiler her yeri. ve anne babası en son kalkmaya yakın karıştırma dediler. çok sinirlendim. büyük konuşmayayım diyorum, benimde çocuğum böyle olursa, ilk öğreteceğim şey başkasının evine gittiğimizde kimsenin çekmecelerini karıştırmamasını öğretmek olacak. eline tablet, laptop ne geçerse aldı oynamaya başladı, oyun cd si taktı ama görseniz cd yerini kıracaktı resmen biraz daha zorlasa.. eşimde bir şey diyemedi, bende öyle. belki içinde özel resimlerimiz, dosyalarımız var kimsenin görmesini istemediğimiz anlayamıyorum böyle rahat aileleri. bir de yatak odasına da gitti şifonyeri karıştırıyor iyice sinirlendim. kendi ablamın çocukları olunca gördüğümde uyarıyorum, yapamıyorlar. ama eşim kırılmasın diye tek kelime etmedim. bir de salondan annesini kaldırdı, başka odaya götürdü, anne salonun kapısını kapat birşey göstericem diyor. annesi kapatmadı, geldi çocuk kapattı kapıyı... içim içimi yedi. çok gerildim, konuşurken bile gözüm çocuğu takip etti. ünitenin camı kırılacaktı az daha... size de gelen böyle misafirler oluyor mu, nasıl baş ediyorsunuz? aileleri değil de, sırf çocukları yüzünden evime gelmesini istemediğim insanlar var.
çocukların çoğu duracağı, oturacağı yeri bilmiyorlar. hepsinin elinde bilgisayar, tablet, cep telefonu.. hiç bir çocuk yaşının oyuncağı ile oynamıyor..

Son düzenleme:
Odalarin kapisini kitle. :) Cocugun dikkatini cekecek tum esyalari lapto tablet cart curt bi odaya sakla. Gidince yerine cikarirsin. Ben de nefret ediyorum oyle cocuktan.

Bi de evinize cocuklar icin iki kamyon ayicik mayicik alin oyuncak ya da yapboz cart curt. Cocuk gelince verirsiniz. :)

Benim annem ve ben misafir cocuklarina boyle yapiyoruz. :))

Ben olsam dayanamaz derdim valla yapma diye gene iyi sabırlı davranmışsınız.

Geliyor....pcyi ve cdyi aldiginda sana oyun acmami ister misin diye ilgisini cekeceği şeyleri kendim aciyorum

Çekmeceleri karistirinca kagit kalem getirip çizim yaptırmaya calisiyorum.

Ya da cekmeceleri bosaltip eğlenmesini izliyorum. Annesi yapma diye bagirinca ben annesine birak oynasin diyorum vs..

Cocuk neticede

benim eşimin abisinin çocuklarıda öyle ve onlarda bi dur demiyorlar,eşyalar yeni ben kıyamıyorum çocuk resmen kalemle çiziyor ve bişey demiyorlar ben artık dayanamadım elinde aldım kibarca kalemi falan,annesi biraz dur desene ufaklığa falan dedim de öyle biraz anladılar

Benim evime gelenden bahsetmiyim çünkü 22aylık ikizlerim olduğu için çekmeceler kilitli yada bantladım. Biz eğer bir yere gitmişsek pek karıştırmazlar ama diğer çocuklara uyup karıştırmaya kalkarlarsa onların peşinde dolanmaktan yapmayın etmeyin demekten hiç oturamam.

eşim aksesuar için aldığımız 2 arabayı saklamayı akıl etmiş sadece ...

Baktınız yatak odasına gitti çıkarıp kapıyı kilitleseydiniz, mutfağın kapısını çekip kapatsaydınız, cd leri de alıp koyuverseydiniz kilitli yatak odasına yani bozabileceğini anne babası bilmiyor mu güzellikle söyleyip aa canım onlarla oynanmaz deyip alabilirdiniz müdahale etmeleri gerekir tabii ki daha önce hiç gelmediler mi bilmiyor musunuz çocuğun huyunu önlem almak lazım anne babalarda daha duyarlı olsa iyi olur biz küçükken annemin birşey demesine bile gerek yoktu bir bakması yeterdi oturuverirdik yerimize.

Bazen kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum

ben diyemiyorum ve kendime kızıyorum.. annesi babası varken benim demem yanlış olur diyorum. birde desem ömrü billah gelmezler küserler.

çok ayıp...birdaki geldiğinde kalkın çok ayıp falan deyin alın elinde ne varsa...iyiki iç çamaşırı alıp getirmemiş yanına...böyle rahat insanlara hayran oluyorum valla...yatak odanızın kapısını kapatın bidakine..

ani oldu gelmeleri. birde çocuk kendi evlerinde öyle değil. bize geldi zıvanadan çıkmış haldeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…