çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

bir nesil var, kendi ezilmişliklerini çocuklarının yaşamasını istemeyen bir nesil..işte bunu yapan o nesildir,neymiş efendim çocuğunun özgüveni kırılırmış,yahu çocuğu azarla diyen kim al karşına konuş bebeyle.
mesela öğretmenim ben öğretmenler odasındayız,hocamın tekinin çocuğu geldi,tekerlekli sandalyeye oturdu, ordan oraya çekiştirip duruyor üstüne biniyor ,çarpıyor oraya buraya.kadın yapma dedikçe çocuk yapıyor .yanıma aldım çocuğu eğildim gözgöze geldik elinden tuttum.çocukları seviyormusun dedim evet dedi.çocuklar kötü not alsınmı dedim hayır dedi.sen gürültü yapınca öğretmenler yanlış not veriyor.çocuklar kalsınmı dedim kalmasın dedi geçti bi yerde uslu uslu oturdu.ama tabi bunu uygulamak için sabır ve zaman lazım sevgili anneler.yapma dedikçe çocuğun kafası onu yap algılar,çocuklar olumsuz kelimeleri algılayamaz.yapmaması gerekenleri öğrenmezse de ilerde başınıza çok iş açar

öyle misafir gelmezmi hemde alası geliyor, benim ikizlerim var kollamak zor oluyor diye çekmece kulplarını söktüm, camlı eşyaları kaldırdım, ama gelenler hiç bişey bulamasa oyuncakları duvarlara vuruyor,
ben çocuklara değil anne babalara kızıyorum onların ayıbı bu , çocuğa ne kadar öğretsekte başka bi çocuk yapınca görüp bidaha yapmaya kalkar, anne baba ordaysa müdehale edecek, yada hiç ev oturmasına gitmicek.

kimse kimsenin gürültüsünü çekemiyor valla artık sokak park ta kalmadı adam gibi çocuklar fazla enerji atıp kendi başlarına kuduracak açık hava bile bulamayabiliyorlar.

Ben 14 aylik bebegimle ev gezmesi yapmaktan hic hoslanmiyorum bu sebepten. bebegim cekmece dolap bosaltmaya cok merakli,cokta hareketli. pesinde kosturmaktan hic oturup 2cift laf edemiyorum ve cok yoruluyorum. o yuzden biyere gitmiyorm,evimde rahatca oturuyorm,bebegimde rahatca kuduruyo:)

Bir arabamız aklıma geldi.5 tane çocuğuyla misafirliğe gitmiş çocuklar bir oraya bir buraya koşup durmuşlar kadın oturduğu yerden sessiz olun biraz şuraya kafa dinlemeye geldik diye kızmış çocuklara.Onun gibi kimisi dinlenmeye gidiyor ev sahibi peşinde koşsun diye.Ben mahcup olmamak için oğlumun peşinde koşmaktan birşey anlamıyorum.Bu şekil anneler ben çocuğuma şuradan kalk şuraya otur demedim diye övünürler ama marifet böyle anne baba olmak değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…