evet arkadaşlar, dün evimize eşimin abisi, yengesi ve çocukları geldi. küçük çocuk 5 yaşında, büyük kız 10 yaşında.. küçük çocuk bütün çekmecelerimi karıştırdı. salondaki konsolun, ünitenin çekmecelerini, mutfak dolaplarını, yatak odasındakiler her yeri. ve anne babası en son kalkmaya yakın karıştırma dediler. çok sinirlendim. büyük konuşmayayım diyorum, benimde çocuğum böyle olursa, ilk öğreteceğim şey başkasının evine gittiğimizde kimsenin çekmecelerini karıştırmamasını öğretmek olacak. eline tablet, laptop ne geçerse aldı oynamaya başladı, oyun cd si taktı ama görseniz cd yerini kıracaktı resmen biraz daha zorlasa.. eşimde bir şey diyemedi, bende öyle. belki içinde özel resimlerimiz, dosyalarımız var kimsenin görmesini istemediğimiz anlayamıyorum böyle rahat aileleri. bir de yatak odasına da gitti şifonyeri karıştırıyor iyice sinirlendim. kendi ablamın çocukları olunca gördüğümde uyarıyorum, yapamıyorlar. ama eşim kırılmasın diye tek kelime etmedim. bir de salondan annesini kaldırdı, başka odaya götürdü, anne salonun kapısını kapat birşey göstericem diyor. annesi kapatmadı, geldi çocuk kapattı kapıyı... içim içimi yedi. çok gerildim, konuşurken bile gözüm çocuğu takip etti. ünitenin camı kırılacaktı az daha... size de gelen böyle misafirler oluyor mu, nasıl baş ediyorsunuz? aileleri değil de, sırf çocukları yüzünden evime gelmesini istemediğim insanlar var.
çocukların çoğu duracağı, oturacağı yeri bilmiyorlar. hepsinin elinde bilgisayar, tablet, cep telefonu.. hiç bir çocuk yaşının oyuncağı ile oynamıyor..