çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

bende öyle anne babalara terbiyesiz diyorum
hatta manyak da derim cunku cocugun özgürlügü kisitlanmamasi adina herseye izin veriyorlar..
egitim adi altinda egitimsizlik resmen
hangi doktor cikardiysa bu sacma seyi ortaya kabus gibi ve cok yanlis

Bize gelen misafir çocukları da kardeşim olduğu için gitmek bilmezlerdi. Odayı savaş alanına çevirir sonra da anneleri hadi artık kalkalım derlerdi ya da aynı apartmandaysak çocuğu bırakıp geri almaya gelirlerdi.
ben çocuklar odayı toplamadan göndermezdim valla, bekleyin odayı toplasınlar gidersiniz derdim. Mesele kalan işin büyüklüğü küçüklüğü değil, bu yaşlarda arkalarını nasıl olsa toplayan var diye düşünen veletler ileride sorumluluk sahibi de olamıyor.

Gerçekten büyük Konuşmak istemiyorum ama çok sinir bozucu birşey gerçekten.peşinde gezenlere lafım yok ama bazıları varki'' e sende ne kadar biblo ıvır zıvır doldurmuşsun eve ,hemde çocuk geleceğini biliyorsun kaldrsaydın sen kaşındın yani 'diyenlere ne demeli .(bunu söyleyen eltim ,arkadaşım)ne yani milletin çocukları gelecek diye ben onlara göre mi evimi düzenlemeliyim,ne saçma.benm eltimin kızıda çok yaramaz kesinlikle laftan anlamıyor,yatak odasına gitmiş geçen tableti almış biraz oynadı sonra aldım Elinden,Kaynım diyor nolacak oynasa vs dedim içinde özel dosyalarım var,eğitim Şart gerçekten

Çocuklarını öyle ortalığa salıp milletin evinde herşeyi yapmalarına göz yumanlara gıcık oluorum.bizim eve geldiklerindece öyle tiplere direk çocuklara söylüorum yapmayın oturun die.annelerinin ne düşündüğü hiç ımrumda olmaz.başkasının evinde buladar serbestlikolmaz.hadlerinî bildiririm hiç çekemem

Direk mudahale edip cocuklari uyarmak lazim hic cekinecek bi sey yok bunda.

Annemlere gelen bir misafirin 3 yaslarindaki cocugu su isteyip bi yudum icip gerisini yerlere dokmus iki defa annem de annesine "Elif ben yanlıs mı anlıyorum acaba baska bir sey mi istiyor" diyince cevap şu şekilde: "Yok biz özgür yetiştiriyoruz o yüzden yapma falan demiyoruz..."

Şok oldum.

Benim cocugum cok uysal mesela ve bize birini davet ediceksem cocugu da varsa oglumda sevmiyosa gelmesinler diyo
Sebebi oglumun odasini dagitmalari,esyalarina zarar vermeleri
Oglumu germiyorum bizde seciyoruz arkadaslarimizi
Cocuk da hakli ne diyim.ben simdi

Az insan cok huzur

Ebeveynleri yanindayken cocuga bisi diyemiyosun
Bi arkadasimla sirf cocugu yuzunden gorusmuyorum hatun kizina bakici ariyo bize gelince ogluma xi oyalasana diyo
Cocuguma vuruyo oyuncak firlatiyo hersyini kiriyodu baktim olmuyo engelledim nosunu falan anladi yani bi zahmet anlasin gorusmuyorum

küçük yaşta çocuğun "yapma,etme,hayır"dan anlaması lazım. çocuktur yapar normaldir ama başkasının evinde nasıl davranması gerektiğini anne baba çocuğa öğretmeli.

Canım aynı dertten bende muzdaribim bir komşum aynı anlattığın gibi. kadın çocuklarına dur demeyi bırak resmen bize geldiğinde çocukları sallamıyor. Geçen evime geldi çocuğunun eline vermiş yüz boyamak için olan şu boyalardan ben farketmedim, daha 1 senelik evliyim eşyalarım yeni, çocuk tüm koltuğumu boyadı çıkarana kadar öldüm. bi de sonra hala çocuğun elinden boyaları almıyor boyama diyor sadece bende suratımı astım öyle olunca anladı. Daha önceden de vukuatı olmuştu döktü saçtı çocukları ama bu sonuncusu bardağı taşırdı artık ne davet ediyorum ne evine gidiyorum. Bu tür annelere gerçekten sinir oluyorum azıcık terbiye edin şu çocuklarınızı. Resmen saygısız, herşeyin serbest olduğunu zanneden mübah gören bir nesil yetişicek böyle anneler yüzünden.

Son düzenleme:
evet malesef böyleler.bizde küçük olduk ama hiç birzaman misafir olduğum evde ev sahiplerin değil özel eşyalarını karıştırmak annemin yanından bile kalktığımı hatırlamıyorum ama şimdiki çocuklar çok fenalar ya.
birkaç sene önce baba tarafımdan akrabalar gelmişti.şimdi herkes oturuyor muhabbet falan ediyorlar.misafir gelen kadının çocukları evi savaş haline çeviriyorlar.neyse diyoruz ses etmiyoruz.birşey söylemiyoruz.biraz geçtikten sonra diğer odaya geçince odaa nee.meğerse bu küçük kız git benim ve ablamın özel çekemecelerini karıştır ve çekmecelerin içinden molpedleri bul,hepsini teker teker aç ve duvarlara yapıştır.şok olduk resmen.duvarları pedlerle süslemişler resmen.sanat galerisi yapmışlar.işin kötü tarafı o odadan babam falanda geçmiş ve görmüşler.
bu anneler neden çocuklarını bu kadar rahat yetiştiriyorlar anlamıyorum ki ben.uyarmak falan da yok o derece.
çocuklarına kızınca annelerin hoşunada gitmiyor küsüyor birde.bu konuda çok dertliyim ben çoookk.

ilk alternatif çok yerinde...
ikinci alternatife gelince tutmaz; ama bir süre oyalar!!!
çünkü o tarz simarik çocuklar, bir süre sonra oynamaktan biktiklari için
evde turlamaya, evin altini üstüne getirmeye devam ederler!
ilerde basima gelirse açiktan uyaririm valla ben, dayanamam gelemem öyle seylere..

sanki kendimi gördümağlamıştım sinirden ilk geldiklerinde aynen benimde eşimin abisi ve çocukları bide küçük görümcem geldi toplam 5 çocuk bende bişey diyemedim ilk ağladım ağladım bunlar gidince yapmadıkları şey kalmadı mutfaktaki sebilden su doldurup lavaboya boşaltıp durdular bütün gece çizgi film açıyorum yok oyun açıyorum yok karıştırmadıkları yer kalmadı duşakabine kadar girdiler düşün ordaki duş jellerini sıkmışlar heryere neyse işte eşimden çıkardım sinirimi anneleri hiç durun demedi hiç hemde neyse sonra birdaha gelcez dediklerinde evde ne kadar biblo aksesuar tablet laptop hepsini kaldırıp yatakodasına koydum kapıyı da kilitledim çekmecelere saldırdıklarında banyoya daldıklarında yada sebile gittiklerindede söyledim kendim kızdım onlara hıı bide gelmeden önce sevdikleri abur cuburlardan alıyorum hep yemekten sonra veriyodum bu sefer yaramazlık yapmazlarsa eve giderken vereceğimi ama yaramazlık yaparlarsa ben yiycem hepsini dedim azıcık etkili oldu bu arada ben bunları yaparken eltim gülüyo hala yani hiç umursamadı gayet relax ama alıngan değil yani umrunda değil işte

"Cocuk buyutmekle yetistirmek arasindaki farki o cocuk insan icine cikinca anlarsin" demisler. Cok katildigim bir soz. Herkes cocuk yetistiremez. Ha buyutur, yedirir, icirir, her istedigini alir verir, ama yetistiremez. Bir insan yetistirebilmek cidden er kisinin isi.

Oturma odasi ve kizimin odasi disindaki butun odalari kapatiyorum. Kizim yokken ah o cekmecelerde tehlikeli seyler var acmasin diyordum şimdi ay benimki gormesin o cekmeceleri actirmiyorum oraya cikmasina kiziyorum vs diye kizimi bahane ediyorum :)
En iyi bahane orda kesici/delici seyler var oynama demek.

bazı çocuklar özellikle duvar ve halılara sürrealist çalışıyorlarhatta bir kere evimin duvarlarını mahveden bir çocuk için geleceğin ressamı diye düşünmüştüm,annesi kısıtlamak istemiyormuş,çocuk özgür olsunmuş.içindeki coşkuyu bizim eve akıttı özgür çocuk

o çocuğun anasını parçalamadığım için çok pişman oldum,olan benim duvarlara oldu küçük salvador dalinin ilk eseleri bizim evde şu anda

hahahahaaa sen de bir dahaki sefere seninkileri örgütle git.senin çocuğun yaptıklarını çok beğendim,benimkiler de sana hatıra bıraksın istedim dersin

hahahahaaa sen de bir dahaki sefere seninkileri örgütle git.senin çocuğun yaptıklarını çok beğendim,benimkiler de sana hatıra bıraksın istedim dersin

ah ablacığım benim çocukların resime yeteneği yok bol bol şiir okuyorlar

ama kadını bi daha evime kabul etmedim.

Ya bende deli oluyorum. Çocuğum yok, kınamıyorum ama böyle şımartılmış terbiye almamış çocuklara tahammül edemiyorum ama çocuğun suçu ne. Suç o rahat annelerinde!
Eskiden annem göz ucuyla baksa eve gidene kadar tek düşündüğüm "Acaba ne hata işledim?" sorusu olur, eve dönerken arabada uyuyor taklidi yapardım ki annem kızmasın diye. Kaldı ki başka odalara girmek karıştırmak falan ne mümkün! Şimdi ki ebeveynler bir tuhaf..

Annem bize hic "Dur" demezdi. Gozumuzun icine bi bakardi, mihlanir kalirdik orda. SIKIYSa kalk devam et. O bakisin arkasi gozunu ayirip disini SIKMA hareketiydi, bilirdik o ikisi birlesince evde kesin dayak var :)

Annem konusurken sozunu yanlislikla kessek hemen uyarirdi, aman kizimi baskalarinin yaninda rencide etmeyim demezdi. Bi bakis atardi biz sus pus olurduk aninda.

Eve dondugumuzde bizi sanki ev sahibi cok ovmus gibi anlatirdi, biz de inanir bi dahaki gezmede daha cok bgenilmek icin ugrasirdik :)

Kadin sohbetlerinin oldugu odaya da bizi asla almazdi. Kim nasil korunuyor, iliskiye ne zamanda bi giriyo vs vs biz boyle seyleri hic duymadik cogunuz icin belki cok gec sayilabilecek bir yasa kadar. O muhabbetler baslayinca annem bizi alir mutfaga gotururdu, burda arkadaslarinizla oynayin diye :)

Biz anneme asla sacmalama anne, delirdin mi anne, off anne, pff anne demedik. Liseye gidiyordum, anne cok giciksin demistim. 3 gun konusmamisti benimle, ustelik o kadar alinip uzulmustu ki o hayal kirikligini gormustum yuzunde.

Bir gun nasip olur da cocugum olursa, annem gibi anne olmak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…