çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

Ben o dalinin annesini kakılmış yapardim valla temizlemeden cikabiliyor mu evden

ben böyle yapsam eltim küser kesin.

alaturka tuvaleti olan evlere gittikleri zaman lazımlıkla dolaşıyor

Gecen 8 yasindaki ogrencimin tuvaleti geldi gonderdim. Aglayarak geldi yapamadim diye. Hic alaturka wc kullanmamis.
O da lazımlıkla dolaşsın... Anlamıyorum ki biz de mi var tuhaflık bir çocuğun tuvalet eğitimi kaç yaşında verilmesi gerekiyor ki, ciddi ciddi soruyorum benim de 8 aylık çocuğum var çok geç kalınmış bir yaş değil mi ayrıca klozet mikrop yuvası en sağlıklısı alaturka tuvalet bunun bilincine varmamışlar mı

işte örneği, yazık ya o çocuklara çok yazık. herkes anne, baba olamıyor maalesef. eğitim ailede başlar diye boşuna dememişler.

Megersem cocuk ishal olmus. Sinifin ortasinda agladi. Yillarca unutabilir mi bu travmayi. Velisini cagirdik da halletti.

cahil cühela anne baba olunca böyle oluyor.
okumak değil bahsettiğim.nerde ne yapacağını,çocuk nasıl yetiştiriliri bilmemek.
saldım çayıra,mevlam kayıra.

herkesin çocuğu gözünde ilah sanki.
sınırsızlığı büyük bir nimet sanıyorlar.

benim yakın bir akrabam her yaz tatile gelirdi bize.
ben de üniversite tatillerimde hep onun çocuklarının dağıttıklarını,döktüklerini toplardım.süpürürdüm.
kahvaltıyı yapar balkona çay içmeye çıkardı her sabah.
evdeki hiç bir işe karışmadığı gibi aşırı dağınık çocuğunun yaptıklarından memnun bile olurdu.

benim çocuğum oldu.uslu,beni hiç yormayan bir çocuktu kızım.
onun ufacık döküntülerini bana hemen toplattırmıştı.

o zaman farkettim ki çocuk değil mesele, kendini kraliyet ailesinden görmeleri.

benim 3 çocuğum var.sürekli konuşuruz,anlatırım.
yeri geldiğinde kızarım ama kuralsız değiller.

çevremde ve akrabalarımda herkesin özendiği çocuklardır.

adalet,hak,özgürlük herkes için geçerli.
sadece ben ve benim çocuğum için değil.

insanların egolarını başkaları üzerinde şişirmeleri bu tarz davranışları.

konu sahibi arkadaşım ablan olsa kırmamaya çalışırsın.uygun şekilde çocukları uyarırsın vs.
ama eltini idare etmek zorunda değilsin.
zaten bir nevi rakip gibi görüyorlar ve çocuklarını senin evinde zıvanadan çıkarınca tatmin oluyorlar.

ilerde senin çocuğun olsun kapıdan girerken hemen uyarırlar.
zamanında başında rahatça tepindikleri için küçük görüyorlar.

Çocugu yaramazsa tanıyosam her kırılcak bibloyu aksesuarı topluyorum ebeveyn banyoma koyuyorum zaten yatak odamı da kitlerim daima..
ortada ilgi çekcek bi şey bırakmam..sonra da çok takmam dökecekmiş edecekmiş olur böyle çocuk der geçerim zaten çok titizlenenlerin basına geliyo..

yani anlayamıyorum, çocuğu yerde almış bilgisayarı oynuyor, cd takıp çıkarıyor kıracak nerdeyse gözünün önünde. kızı aynı şekilde ünitenin camını kıracaktı, küçük çocuk çekmeceleri açıp kapatırken hızlıca küt küt kapatıyor, sanki düşman evi.. insan çocuğuna yapma, dur demez mi.. anlam veremiyorum. eşyalarıma zarar verdiler resmen...

ani olunca gelmeleri toplayamadık. ama toplamak zorunda da değilim aslında. onlar çocuklarını düzgün yetiştirseler böyle şeylere hiç gerek yok. o bilinçte kimse değil ki.

Benim çocuğum kadar yaramaz ve hiperaktif bir çocuk yoktur.Biz misafirliğe gidince sürekli peşinde dolanırım ve ev sahibine rica ederim oturduğumuz yer haricinde bütün odaları kilitletirim oğlum mecbur kalır yanımızda oynamaya.Giderken oyuncak alırım yanıma hiç olmadı çok bunaltıncada çekerim odaya "oyuncaklarını çöpe atacağım sen gör dderim "birazda gözlerimi kısınca tamam :)Ama asla kimsenin çekmecesini özel eşyalarını karıştırtmam!Ev gezmelerine çok nadir gidiyorum davet aldığımdada biraz büyüsün diyorum

ani olunca gelmeleri toplayamadık. ama toplamak zorunda da değilim aslında. onlar çocuklarını düzgün yetiştirseler böyle şeylere hiç gerek yok. o bilinçte kimse değil ki.
ben kasıtlı yaptırdıklarını düşünüyorum canım.
bana çat kapı gelecek kadar yakınsın.daha sıfır eşyalarımı kırdıracak kadar yabancı,uzaksın.
bence hiç çekinme.onlar senden çekinsin.çocuklarına dur desinler.

başkası olsa ne kadar gerilirdi daha yeni amcalarının evine gelmiş,yerlerinde durmuyorlar diye.

emin ol aynısını başkası kendi evlerinde yapsa nefes aldırmazlar.

bir abla vardı tanıdık.yeni evlendiğim yıl bir gün bana gelmişti.kızı ve kuzenim 5 yaşındalar.dantel örtümü kesmişler,bilgisayarı bozmuşlardı.
o ablanın evinde bir gün misafir çocuklarını elinde oklavayla kovalarken görünce notunu vermiştim.
evleri mis gibi,her zaman pırıl pırıldır.
bir sürü süs eşyası da yıllarca kırılmadan durdu.

ne kadar oldu evleneli bilmiyorum ama tekrar görüşmenizde tabletin bozulduğunu,içinde çok önemli şeylerin olduğu cdnin çizildiğini eşinin çok canının sıkıldığını söyle.

sen kendini savunursan kimse canını sıkamaz.

kendi evlerine zarar gelmesin diye evde ilgilenmek zorundalar,başkasının evinde oh attık üzerimizden diye gıkları çıkmıyor gerçekten bende çok sinir oluyorum çocuk neticede diyenlerde var ama ağaç yaşken eğilir.
Eğitimdir bu sonra serseri mayın gibi yetiştiriyorlar çocukları saldım çayıra mevlam kayıra diye onlarda hiç sağlam bireyler olmuyorlar ileride.

Evime gelen çocuklara hep önüne koyarım defteri kalemi karalattırırım, oturur yanına ben de bişeyler çizerim. Boya kalemi alıcam sırf çocukları oyalamak için
Bi kere eşimin ablasının kızı var küçük, baktım kitaplıktaki kitapları indirmiş, ben kule yapıyorum diyor Annesi dur yapma dese de anlamıyor maalesef.
Tabi anne babanın da etkisi vardır çocukların huylarında, davranışlarında ama topyekun çocukları, anneleri, babaları suçlamamak gerek. Onlar tam meraklı çağlarında. Mesela komşumuzun evine giderdim küçükken, genç bi ablaydı. Rujlarına, topuklu ayakkabılarına ölürdüm O da sağolsun bişey demezdi karıştırdığımda. Merak işte, kızmak yerine bi abla gibi yaklaşırsan zaten dokunmadan önce senden izin alır emin ol.

daha 1 yıl oldu evleneli ben kıyamıyorum eşyalarıma temizlik yaparken bile çizilmesin diye dikkat ediyorum ama çocuk geldi heryeri rahat rahat açtı döktü. bilgisayarı kıracaktı gözlerinin önünde gıkları çıkmadı. bi daha ne gitmek istiyorum ne de onlar gelsinler istiyorum. aslında en güzeli dışarda görüşmek.

arar ve çocuklarından rahatsız olduğumu söylerdim kırılan kırılsın umrumda olmaz

Konu sahibi genel gözlemimi anlatacağım,siz üzerinize alınmayın.
Bende çocuğuna dur demeyi bilmeyen annelerden hoşlanmam,ama çok fazlada dert etmem,aynı evde yaşamıyoruz sonuçta,evime gelip karıştıracakları 1-2 gün der umursamamaya çalışırım.
Yanlız benim etrafımda çocuklu ailelere hiç tahammül edemeyen tüm insanlar çocuk sahibi olduktan sonra hep aynı cinsten oldular.Başkasının çocuğuna karışan tiplerin çocuklarına yan gözle bakamıyorsunuz.Üstelik yaptıklarının farkında bile değiller.Kendi çocuklarını kendiler gibi MİKEMMEL görüp elaleminkine laf etmeye devam ediyorlar.

Tabi ki zorunda değilsin ama her anne müdahale etmiyo işte malesef..önlem amaçlı topluyorum ben evim süslü çünkü..çocuklarım doğunca ve ayaklanınca çoğunu toplicam inş..bi süre kazalar için..çocuk çünkü..
bu arada bence sen haberli gelmelerini sagla eşinle konuş pat diye gelmeleri zaten saçma eşini üzmemek için kendini üzme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…