- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
bazı çocuklar özellikle duvar ve halılara sürrealist çalışıyorlarhatta bir kere evimin duvarlarını mahveden bir çocuk için geleceğin ressamı diye düşünmüştüm,annesi kısıtlamak istemiyormuş,çocuk özgür olsunmuş.içindeki coşkuyu bizim eve akıttı özgür çocuk
o çocuğun anasını parçalamadığım için çok pişman oldum,olan benim duvarlara oldu küçük salvador dalinin ilk eseleri bizim evde şu anda
ben böyle yapsam eltim küser kesin.sanki kendimi gördümağlamıştım sinirden ilk geldiklerinde aynen benimde eşimin abisi ve çocukları bide küçük görümcem geldi toplam 5 çocuk bende bişey diyemedim ilk ağladım ağladım bunlar gidince yapmadıkları şey kalmadı mutfaktaki sebilden su doldurup lavaboya boşaltıp durdular bütün gece çizgi film açıyorum yok oyun açıyorum yok karıştırmadıkları yer kalmadı duşakabine kadar girdiler düşün ordaki duş jellerini sıkmışlar heryere neyse işte eşimden çıkardım sinirimi anneleri hiç durun demedi hiç hemde neyse sonra birdaha gelcez dediklerinde evde ne kadar biblo aksesuar tablet laptop hepsini kaldırıp yatakodasına koydum kapıyı da kilitledim çekmecelere saldırdıklarında banyoya daldıklarında yada sebile gittiklerindede söyledim kendim kızdım onlara hıı bide gelmeden önce sevdikleri abur cuburlardan alıyorum hep yemekten sonra veriyodum bu sefer yaramazlık yapmazlarsa eve giderken vereceğimi ama yaramazlık yaparlarsa ben yiycem hepsini dedim azıcık etkili oldu bu arada ben bunları yaparken eltim gülüyo hala yani hiç umursamadı gayet relax ama alıngan değil yani umrunda değil işte
alaturka tuvaleti olan evlere gittikleri zaman lazımlıkla dolaşıyorbilemiyorum o mu bir şey yapmıştır ama baştan size gelmesi hata. kv niz ve eltinizin buna müsaade etmemesi gerekirdi. birde tuvaletini kendi başına yapması gerekir. 7 yaşındaki çocuk okula gittiğinde ne yapıyor acaba? ben olsam sorarım bunu annesine...
yazık o çocuğa nasıl yetişirse öyle devam eder. eminim yetişkin birey olduğunda özgüven eksikliği olacaktır.alaturka tuvaleti olan evlere gittikleri zaman lazımlıkla dolaşıyor
alaturka tuvaleti olan evlere gittikleri zaman lazımlıkla dolaşıyor
işte örneği, yazık ya o çocuklara çok yazık. herkes anne, baba olamıyor maalesef. eğitim ailede başlar diye boşuna dememişler.Gecen 8 yasindaki ogrencimin tuvaleti geldi gonderdim. Aglayarak geldi yapamadim diye. Hic alaturka wc kullanmamis.
O da lazımlıkla dolaşsın... Anlamıyorum ki biz de mi var tuhaflık bir çocuğun tuvalet eğitimi kaç yaşında verilmesi gerekiyor ki, ciddi ciddi soruyorum benim de 8 aylık çocuğum var çok geç kalınmış bir yaş değil mi ayrıca klozet mikrop yuvası en sağlıklısı alaturka tuvalet bunun bilincine varmamışlar mıGecen 8 yasindaki ogrencimin tuvaleti geldi gonderdim. Aglayarak geldi yapamadim diye. Hic alaturka wc kullanmamis.
işte örneği, yazık ya o çocuklara çok yazık. herkes anne, baba olamıyor maalesef. eğitim ailede başlar diye boşuna dememişler.
O da lazımlıkla dolaşsın... Anlamıyorum ki biz de mi var tuhaflık bir çocuğun tuvalet eğitimi kaç yaşında verilmesi gerekiyor ki, ciddi ciddi soruyorum benim de 8 aylık çocuğum var çok geç kalınmış bir yaş değil mi ayrıca klozet mikrop yuvası en sağlıklısı alaturka tuvalet bunun bilincine varmamışlar mı
yani anlayamıyorum, çocuğu yerde almış bilgisayarı oynuyor, cd takıp çıkarıyor kıracak nerdeyse gözünün önünde. kızı aynı şekilde ünitenin camını kıracaktı, küçük çocuk çekmeceleri açıp kapatırken hızlıca küt küt kapatıyor, sanki düşman evi.. insan çocuğuna yapma, dur demez mi.. anlam veremiyorum. eşyalarıma zarar verdiler resmen...cahil cühela anne baba olunca böyle oluyor.
okumak değil bahsettiğim.nerde ne yapacağını,çocuk nasıl yetiştiriliri bilmemek.
saldım çayıra,mevlam kayıra.
herkesin çocuğu gözünde ilah sanki.
sınırsızlığı büyük bir nimet sanıyorlar.
benim yakın bir akrabam her yaz tatile gelirdi bize.
ben de üniversite tatillerimde hep onun çocuklarının dağıttıklarını,döktüklerini toplardım.süpürürdüm.
kahvaltıyı yapar balkona çay içmeye çıkardı her sabah.
evdeki hiç bir işe karışmadığı gibi aşırı dağınık çocuğunun yaptıklarından memnun bile olurdu.
benim çocuğum oldu.uslu,beni hiç yormayan bir çocuktu kızım.
onun ufacık döküntülerini bana hemen toplattırmıştı.
o zaman farkettim ki çocuk değil mesele, kendini kraliyet ailesinden görmeleri.
benim 3 çocuğum var.sürekli konuşuruz,anlatırım.
yeri geldiğinde kızarım ama kuralsız değiller.
çevremde ve akrabalarımda herkesin özendiği çocuklardır.
adalet,hak,özgürlük herkes için geçerli.
sadece ben ve benim çocuğum için değil.
insanların egolarını başkaları üzerinde şişirmeleri bu tarz davranışları.
konu sahibi arkadaşım ablan olsa kırmamaya çalışırsın.uygun şekilde çocukları uyarırsın vs.
ama eltini idare etmek zorunda değilsin.
zaten bir nevi rakip gibi görüyorlar ve çocuklarını senin evinde zıvanadan çıkarınca tatmin oluyorlar.
ilerde senin çocuğun olsun kapıdan girerken hemen uyarırlar.
zamanında başında rahatça tepindikleri için küçük görüyorlar.
ani olunca gelmeleri toplayamadık. ama toplamak zorunda da değilim aslında. onlar çocuklarını düzgün yetiştirseler böyle şeylere hiç gerek yok. o bilinçte kimse değil ki.Çocugu yaramazsa tanıyosam her kırılcak bibloyu aksesuarı topluyorum ebeveyn banyoma koyuyorum zaten yatak odamı da kitlerim daima..
ortada ilgi çekcek bi şey bırakmam..sonra da çok takmam dökecekmiş edecekmiş olur böyle çocuk der geçerim zaten çok titizlenenlerin basına geliyo..
ben kasıtlı yaptırdıklarını düşünüyorum canım.ani olunca gelmeleri toplayamadık. ama toplamak zorunda da değilim aslında. onlar çocuklarını düzgün yetiştirseler böyle şeylere hiç gerek yok. o bilinçte kimse değil ki.
daha 1 yıl oldu evleneli ben kıyamıyorum eşyalarıma temizlik yaparken bile çizilmesin diye dikkat ediyorum ama çocuk geldi heryeri rahat rahat açtı döktü. bilgisayarı kıracaktı gözlerinin önünde gıkları çıkmadı. bi daha ne gitmek istiyorum ne de onlar gelsinler istiyorum. aslında en güzeli dışarda görüşmek.ben kasıtlı yaptırdıklarını düşünüyorum canım.
bana çat kapı gelecek kadar yakınsın.daha sıfır eşyalarımı kırdıracak kadar yabancı,uzaksın.
bence hiç çekinme.onlar senden çekinsin.çocuklarına dur desinler.
başkası olsa ne kadar gerilirdi daha yeni amcalarının evine gelmiş,yerlerinde durmuyorlar diye.
emin ol aynısını başkası kendi evlerinde yapsa nefes aldırmazlar.
bir abla vardı tanıdık.yeni evlendiğim yıl bir gün bana gelmişti.kızı ve kuzenim 5 yaşındalar.dantel örtümü kesmişler,bilgisayarı bozmuşlardı.
o ablanın evinde bir gün misafir çocuklarını elinde oklavayla kovalarken görünce notunu vermiştim.
evleri mis gibi,her zaman pırıl pırıldır.
bir sürü süs eşyası da yıllarca kırılmadan durdu.
ne kadar oldu evleneli bilmiyorum ama tekrar görüşmenizde tabletin bozulduğunu,içinde çok önemli şeylerin olduğu cdnin çizildiğini eşinin çok canının sıkıldığını söyle.
sen kendini savunursan kimse canını sıkamaz.
Tabi ki zorunda değilsin ama her anne müdahale etmiyo işte malesef..önlem amaçlı topluyorum ben evim süslü çünkü..çocuklarım doğunca ve ayaklanınca çoğunu toplicam inş..bi süre kazalar için..çocuk çünkü..ani olunca gelmeleri toplayamadık. ama toplamak zorunda da değilim aslında. onlar çocuklarını düzgün yetiştirseler böyle şeylere hiç gerek yok. o bilinçte kimse değil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?