Niye ayol,ben normal bir insansa babaanne gonderirim. Yemeyecek ya kadin3 yaş da gönderilmez yaa. Benimki 4 yaşında. Göndermem yani...
Karşı tarafın durumu da önemli tabi bunda. Ama sanki 6-7 yaş civarı daha iyi bana göre. En azından hayal dünyasından biraz daha çıkmış oluyor çocuk. Söylediği şeyler daha net ve güvenilir oluyor. Bir de kazalara karşı vs daha bilinçli oluyor.
Nasil yani anlamadim. Tamam beraber gidiyorsunuzdur illa ki,ama ayri olarak da babaanneyle vakit gecirebilir yani. Babaanne dengesiz mi? cocuga bir sey mi yapiyorlar?Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Sizden ayrı istemesinin sebebi ne. Cok istiyorsa gelsin gorsun. Çocuk henüz küçük. Bir üyenin de dediği gibi kendini ifade etmesi gelişsin, kazalara karşı biraz daha kendini koruyabilecek yasa gelsin öyle diyin.Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Duskun olsun ne guzel. Ben yollamam diyenleri cidden anlamiyorum. Babaannelere cocuk baktiranlar da ayni gruptan sanirimYoo ahlak davranis bakimindan kotu etkilemez hakkimda bise solemez ama istiyor ki ona asiri duskun olsunlar gözleri ana baba gormesin babanne gorsun
Ben yollamak istemiyorum huzursuz oluyorum cocugum evde yokken üstelik bayila bayila da gitmedigi icin sirf babannesi mutlu olsun diye ikimizde huzursuz olamayiz malesef benim sizden yardım istegim alingan ve bahaneden anlamayan birine nasil bunu izah edebilirim ya nasil anlatabiirim
Cevabi hemen niye aklin kaliyor biz cocuk buyutmedik mi oluyorBence alınsın, henüz küçük benim de aklım kalıyorm o da huzursuz oluyor diyin. Ama anlamak istemeyen insana ne deseniz boş.
Ben her istedigin de gidemem sonucta hani o cocuk yolla gelsin misaliSizden ayrı istemesinin sebebi ne. Cok istiyorsa gelsin gorsun. Çocuk henüz küçük. Bir üyenin de dediği gibi kendini ifade etmesi gelişsin, kazalara karşı biraz daha kendini koruyabilecek yasa gelsin öyle diyin.
Yo yetistirme tarzlarimiz tam uymasada hayır dengesiz degil ama gerek gormuyorum sik sik bensiz gitmesini sonra eve geliyor ve surekli bi yerlere hadi gideyim modunda oluyor cocugum eve alisamiyorNasil yani anlamadim. Tamam beraber gidiyorsunuzdur illa ki,ama ayri olarak da babaanneyle vakit gecirebilir yani. Babaanne dengesiz mi? cocuga bir sey mi yapiyorlar?
Niye ayol,ben normal bir insansa babaanne gonderirim. Yemeyecek ya kadinKi yanindaki el de degil babaanne yani. 3 yas cok uyar bana,her derdini anlatiyor benimki,daha 3 degil hatta.
O nasil is? Bence ya siz abartiyorsunuz ya da cocugunuzda bir sorun var bu konuyla ilgili.Yo yetistirme tarzlarimiz tam uymasada hayır dengesiz degil ama gerek gormuyorum sik sik bensiz gitmesini sonra eve geliyor ve surekli bi yerlere hadi gideyim modunda oluyor cocugum eve alisamiyor
Yok sizin babaannede sorun varmis,cocuklar 6-7 yasinda da ocuden falan korkarlar. Korkmasalar da tehdit altinda gibi olurlar. Siz yollamamakta haklisiniz elbette. Tamamen babaanne kaynakliDerdini benimki de anlatıyor uzun zamandır ama babaanne dikkatsiz mesela. Bahçede bırakıp yemek yapmaya gider mutfağa. Ya da dış kapıyı açık bırakır, tuvalete gider.
Bir de kişisel problemlerimiz var. Beni kötüleyebilir çocuğa. Yanında korkacağı tarzda konuşabilir “uyumazsan öcü gelir” “sol elle yersen Allah çarpar” gibi...
E şimdi çocuğun bunların saçmalık olduğunu bilmesi açısından 4 yaş erken.
Bir de şu anda doğru ve yalanı tam ayırt edemediği için, okulla ilgili birşey sorsam yanıltıcı Bilgi verebiliyor. Babaanneyle ilgili de öyle olacak muhtemelen.
O yüzden ben erken buluyorum. Kişiye/çocuğa/duruma göre değişir tabi ki.
Ama konu sahibi gece kalma durumundan bahsetmiş. Ben kendi anneme ya da eşime dahi bırakıp da 1 gece uzaklaşmadım henüz yanından. Babaanne çok uç bir ihtimal o nedenle
Yok sizin babaannede sorun varmis,cocuklar 6-7 yasinda da ocuden falan korkarlar. Korkmasalar da tehdit altinda gibi olurlar. Siz yollamamakta haklisiniz elbette. Tamamen babaanne kaynakli
Evladiniz uzun omurlu olsun o babaanneyi de oculer gotursun
Simdi bi parka avm ye gitmek baska bisedir haftad bi kac kere evden sabahtan aksama kadar ayrilmasi baska bisedir bana yoll derken bi sureklilikten bahsesiyor haftada uc dort gun sabahtan aksama kadar durmasi bence normal degilO nasil is? Bence ya siz abartiyorsunuz ya da cocugunuzda bir sorun var bu konuyla ilgili.
Babaanneyi bir kenara birakalim, cocugunuz esinizle bas basa bir yere hic gitmez mi? Veya sizin ailenizden herhangi biriyle? Atiyorum bir avmye gidip uzun sure vakit gecirmez mi? Oralardan donerken nasil davraniyor? Yine eve alisamiyorsa sorun var evet cocugunuzda.
Mesela bizim pazar gunleri esimle oglumun basbasa gunudur. Eger ki esim ise gidecekse tabii. Mutlaka oglumuzu da goturur. 6-7 saat gelmezler bazen. Birlikte yemege giderler,bazen baska yere giderler.
Hani eve alisamiyor dediniz ya,soz konusu da babaanne olunca bana supheli geldi. Elbette yatili yollamak icin kucuk cocugunuz. Ama atiyorum sabah yollarsiniz gece gelir esinizle beraber. Siz de keyfinize bakarsiniz. İnsan hic mi kuafore alisverise gitmez? Yaninizda cocukla yapilamayacak seyler var yani. Mesela sac boyamak,kiyafer almak icin denemek,sicak havada carsiya cikmak gibi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?