Cocuklariniz siz olmadan babaannesine gidiyor mu?

Ben eşimle yolluyordum. Çalışıyordum bir de hamile olunca götüreyim biraz uyu dinlen diye götürüyordu. Ta ki benim de onlarla gittiğim bir gün çocuğun ağzına kaşıkla toz şeker vermeye çalıştıklarını görene kadar. Tabiki de engel oldum itiraz ettim ama eşim sanki yaptıkları çok normalmiş gibi ağzını açmadı. Benim kızım 17 aylık daha, çok pinpirikli değilim ama şekerden tuzdan elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum, o hareketlerini görünce tiksindim. Bir de o mahallede çocuklar genelde sokakta oynuyor, eşimin ailesinde de bu rahatlık var. Çıksın oynasın birşey olmaz mantığı var. Güvenemediğim için göndermiyorum ben artık.

Niye ayol,ben normal bir insansa babaanne gonderirim. Yemeyecek ya kadin Ki yanindaki el de degil babaanne yani. 3 yas cok uyar bana,her derdini anlatiyor benimki,daha 3 degil hatta.

Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Nasil yani anlamadim. Tamam beraber gidiyorsunuzdur illa ki,ama ayri olarak da babaanneyle vakit gecirebilir yani. Babaanne dengesiz mi? cocuga bir sey mi yapiyorlar?

Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Sizden ayrı istemesinin sebebi ne. Cok istiyorsa gelsin gorsun. Çocuk henüz küçük. Bir üyenin de dediği gibi kendini ifade etmesi gelişsin, kazalara karşı biraz daha kendini koruyabilecek yasa gelsin öyle diyin.

3 yas cocugu uzun sureli gondermem ama 6 yas cocugu gonderirim

Yoo ahlak davranis bakimindan kotu etkilemez hakkimda bise solemez ama istiyor ki ona asiri duskun olsunlar gözleri ana baba gormesin babanne gorsun
Duskun olsun ne guzel. Ben yollamam diyenleri cidden anlamiyorum. Babaannelere cocuk baktiranlar da ayni gruptan sanirim bakmaya gelince he baksin, ayri gitsin vakit gecirsin deyince yok

Bence alınsın, henüz küçük benim de aklım kalıyorm o da huzursuz oluyor diyin. Ama anlamak istemeyen insana ne deseniz boş.

Bence alınsın, henüz küçük benim de aklım kalıyorm o da huzursuz oluyor diyin. Ama anlamak istemeyen insana ne deseniz boş.
Cevabi hemen niye aklin kaliyor biz cocuk buyutmedik mi oluyor

Sizden ayrı istemesinin sebebi ne. Cok istiyorsa gelsin gorsun. Çocuk henüz küçük. Bir üyenin de dediği gibi kendini ifade etmesi gelişsin, kazalara karşı biraz daha kendini koruyabilecek yasa gelsin öyle diyin.
Ben her istedigin de gidemem sonucta hani o cocuk yolla gelsin misali

Nasil yani anlamadim. Tamam beraber gidiyorsunuzdur illa ki,ama ayri olarak da babaanneyle vakit gecirebilir yani. Babaanne dengesiz mi? cocuga bir sey mi yapiyorlar?
Yo yetistirme tarzlarimiz tam uymasada hayır dengesiz degil ama gerek gormuyorum sik sik bensiz gitmesini sonra eve geliyor ve surekli bi yerlere hadi gideyim modunda oluyor cocugum eve alisamiyor

Niye ayol,ben normal bir insansa babaanne gonderirim. Yemeyecek ya kadin Ki yanindaki el de degil babaanne yani. 3 yas cok uyar bana,her derdini anlatiyor benimki,daha 3 degil hatta.

Derdini benimki de anlatıyor uzun zamandır ama babaanne dikkatsiz mesela. Bahçede bırakıp yemek yapmaya gider mutfağa. Ya da dış kapıyı açık bırakır, tuvalete gider.

Bir de kişisel problemlerimiz var. Beni kötüleyebilir çocuğa. Yanında korkacağı tarzda konuşabilir “uyumazsan öcü gelir” “sol elle yersen Allah çarpar” gibi...

E şimdi çocuğun bunların saçmalık olduğunu bilmesi açısından 4 yaş erken.

Bir de şu anda doğru ve yalanı tam ayırt edemediği için, okulla ilgili birşey sorsam yanıltıcı Bilgi verebiliyor. Babaanneyle ilgili de öyle olacak muhtemelen.

O yüzden ben erken buluyorum. Kişiye/çocuğa/duruma göre değişir tabi ki.

Ama konu sahibi gece kalma durumundan bahsetmiş. Ben kendi anneme ya da eşime dahi bırakıp da 1 gece uzaklaşmadım henüz yanından. Babaanne çok uç bir ihtimal o nedenle

Yo yetistirme tarzlarimiz tam uymasada hayır dengesiz degil ama gerek gormuyorum sik sik bensiz gitmesini sonra eve geliyor ve surekli bi yerlere hadi gideyim modunda oluyor cocugum eve alisamiyor
O nasil is? Bence ya siz abartiyorsunuz ya da cocugunuzda bir sorun var bu konuyla ilgili.
Babaanneyi bir kenara birakalim, cocugunuz esinizle bas basa bir yere hic gitmez mi? Veya sizin ailenizden herhangi biriyle? Atiyorum bir avmye gidip uzun sure vakit gecirmez mi? Oralardan donerken nasil davraniyor? Yine eve alisamiyorsa sorun var evet cocugunuzda.

Mesela bizim pazar gunleri esimle oglumun basbasa gunudur. Eger ki esim ise gidecekse tabii. Mutlaka oglumuzu da goturur. 6-7 saat gelmezler bazen. Birlikte yemege giderler,bazen baska yere giderler.

Hani eve alisamiyor dediniz ya,soz konusu da babaanne olunca bana supheli geldi. Elbette yatili yollamak icin kucuk cocugunuz. Ama atiyorum sabah yollarsiniz gece gelir esinizle beraber. Siz de keyfinize bakarsiniz. İnsan hic mi kuafore alisverise gitmez? Yaninizda cocukla yapilamayacak seyler var yani. Mesela sac boyamak,kiyafer almak icin denemek,sicak havada carsiya cikmak gibi gibi

Babasiyla gidiyorlar üstelik ufağı hala emmesine rağmen.

Yok sizin babaannede sorun varmis,cocuklar 6-7 yasinda da ocuden falan korkarlar. Korkmasalar da tehdit altinda gibi olurlar. Siz yollamamakta haklisiniz elbette. Tamamen babaanne kaynakli

Evladiniz uzun omurlu olsun o babaanneyi de oculer gotursun

Yok sizin babaannede sorun varmis,cocuklar 6-7 yasinda da ocuden falan korkarlar. Korkmasalar da tehdit altinda gibi olurlar. Siz yollamamakta haklisiniz elbette. Tamamen babaanne kaynakli

Evladiniz uzun omurlu olsun o babaanneyi de oculer gotursun

Amin, hepimizin evlatları uzun ömürlü olsun babaannelerin büyük kısmını da öcüler götürsün

Bu arada böyle yazdığıma bakmayın. Biz aradaki meselelerden dolayı görüşmüyoruz, oğlumu da görmüyorlar bu durumda.

Ben bu sorunlar olmasa görüşme durumu nasıl olurdu diye düşünerek yorum yazdım.

Ya ben bu babaanne düşmalığı nedir gerçekten anlamıyorum.Kayınvalide olarak sevmeyin çok iyi anlarım ve hak veririm de.Ama babaanne olarak torun sevmek yanlarında kalmasını istemesi çok doğal ve güzel bence.Benim babaannem babamla küstüğü için ben adını taşımama rağmen 5 yıl beni de aramadı sormadı halamda kaldı küstü.Ne güzel seviyor ki istiyor Canının canı.Senin kocanı büyütmüş beslemiş sende onu beğenmiş kocan olmaya layık görmüşsün.Kendi torununa Ne kötülüğü olabilir verin ne yapacak sanki son zamanlarında herkesin torun sevmek hakkı.İçinizi sıkıp vesvese yapmayın alışsa Ne olur.Siz annesiniz hiçkimse sizin yerinizi zaten tutamaz

Simdi bi parka avm ye gitmek baska bisedir haftad bi kac kere evden sabahtan aksama kadar ayrilmasi baska bisedir bana yoll derken bi sureklilikten bahsesiyor haftada uc dort gun sabahtan aksama kadar durmasi bence normal degil

Kvnin iyi bakacagini dusunuyorsunuz ama ne gerek var evden sogur diye yollamiyorsunuz.

Cocuk sizin yollamayin ancak burada fikir almaksa amac babanneye, annaneye gitsin cocuklar, torun sevgisi baska yasli insanlar mutlu olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…