Cocuklariniz siz olmadan babaannesine gidiyor mu?

Bizim de babaanne ruh sagligi bozuk bir kadin. Esim de gorusmuyor,gorusunce sorun yasiyor. Benim oglan da dolayisiyla gormuyor babaanneyi hatta hic tanismadilar bile. Ama inanin eksikligi coook var benden yana. Gonlum isterdi ki normal bir babaannesi olsun oglumun, arada gitsin,basbasa da vakit gecirsin,mutlu olsun. Cocuklar icin dede-nine gercekten cok onemli.

Simdi bi parka avm ye gitmek baska bisedir haftad bi kac kere evden sabahtan aksama kadar ayrilmasi baska bisedir bana yoll derken bi sureklilikten bahsesiyor haftada uc dort gun sabahtan aksama kadar durmasi bence normal degil
Yok aslinda baska bir sey degil de haftada 3-4 gune gerek yok. Kaldi ki o kadar vakit olmaz zaten 3 yasindaki cocugu ya anasi ya babasi goturmeli bir yere, kim goturup kim getirecek ciddi mesai isteyen bir is. Ben sizin yerinizde olsam haftada 1 gunu babaanne gunu yapar gotururum 6-7 saat takilsinlar sonra da gider alirim. Siz kendi rutininizi olusturmamis oldugunuz icin emrivakilere maruz kaliyorsunuz. Cunku hic goturmuyorsunuz degil mi? Yani cocugunuz sadece anne babasi esliginde babaannede vakit gecirebiliyor dogru mu?
Kendi rutininizi olusturun,kadina da soyleyin, haftada 1 gun sen ilgilen,diger zamanlarda bizim de oglumla aktivitelerimiz oluyor onlari aksatmak istemiyorum deyin. Kim surat asarsa alinirsa artik kendi bilir ama siz hatalisiniz duzen olusturmadiginiz icin. Dedesi hayatta mi cocugun? Bir cocugun anneye babaya ihtiyaci oldugu kadar dedeye nineye de ihtiyaci vardir. Ayrica annesine yapisik olmamasi,ozguven olusturmasi icin de buyuk ebeveynlerle ozel vakit gecirmesi gereklidir istediginiz pedagoga sorabilirsiniz bunu

Benim kv gorumcemin çocuklarına bakıyor arada esinle gönderiyorum çocukları kuzenleriyle babaannesi dedesiyle gorussun diye aksama kadar dururlar eşim yanında olduğu için gozjm arkada kalmaz olmasa da kalmaz aslında her ne kadar sevmrsek de birbirimizi çocuklara iyi bakar..

Simdi bi parka avm ye gitmek baska bisedir haftad bi kac kere evden sabahtan aksama kadar ayrilmasi baska bisedir bana yoll derken bi sureklilikten bahsesiyor haftada uc dort gun sabahtan aksama kadar durmasi bence normal degil
Ayrica onceki mesajimda sordugum sorulara cevap vermediniz,sadece o baska bu baska dediniz neden baska? Olay tamamen ayni,cocugun yaninda siz yoksunuz,bir baskasi var. Cocugunuz gittigi her yerde bu sorunu yasiyor musunuz?yani gittiginiz yerden gelmek istememe ve eve yeniden alisamama sorununuz sadece babaanneye yalniz gittiginde mi yasaniyor?

Siz calismiyorsunuz sanirim. Cocugunuzla gun icerisindeki aktiviteleriniz neler? Birlikte ne yapiyorsunuz veya babaanneyi yahut baska her hangi bir yeri daha cazip kilan ne var cocugunuza ki eve alisamiyor ve evde durmak istemiyor? Bence bu sorularin cevabi cok onemli, sanirim bazi eksiklikleriniz var

Son düzenleme:
Gidebilir tabi ki, ayrıca alışsın ne olacak. Kreşe başladığında da arkadaşlarına öğretmenine alışacak kapıdan girdikten sonra yüzünüze bakmayacak. Ama bu sizi yarım anne yapmıyor tabi ki.
Ben gece kalmayı uygun bulmuyorum yaş itibari ile.

3 yaşındaki çocuk haftada birkaç kez neden babaanne ile hem de yalnız kalsın ki

Çalışan insanlar bile bırakıyoruz diye vicdan yapıyor ben evde iken çocuğum neden babaannesine gitsin

Oğlum 8 yaşında yalnız hiçbir yerde yatılı kalmadı

Arada karşı apartmandaki halasına oynamaya vs gidebilir ama çocuğu olmayan ya da büyütenler tehlikeleri takip edemiyorlar

O nedenle babaanneye 3 yaşındaki çocuk arada aile ziyaretine gider ama bende kalsın diyen babaanneye bahaneye gerek yok

Sende kalmasını gerektiren bir durum yok der geçerim küserse kendi bilir

Gitsin arkadasim.cocuga kotu bisey asilamiyolarsa bence mahsuru yok.belkide kvaliniz sizde dinlenin diye dusunuyordur.ben hem anneme hem kvalideme yollarim hep cocuklarimi.sonucta yabanci degiller.onlar hayattayken tadini cikarsinlar

Cocugum evde durmak istemiyor demedim malum cocuk ya bu ne kadar evde aktivitede yapsak disariya heves ediyor faklilik ariyor ister istemez babaaneyede o hevesle gidiyor ama sonra eve gidicem diyormus hal bole olunca sikca cocugumun bu duruma maruz kalmasına gerek yok.bide daha uc yasinda ya her ne kadar babannesi cok dikkat etsede aklim kaliyor ama bunu babaannye iletince kusuyor biz cocuk bakmayi bilmiyoz mu diyor

Eski konulariniza baktim da,ocak 2018de 3,5 yasinda demissiniz cocugunuza. Su anda 4 yasinda olmali. Ayrica mayis 2018de de 1 yasinda diger cocugunuzdan bahsetmissiniz.

Ayrica sizin sahsi olarak kvniz ile sorunlariniz oldugu goruluyor eski konularinizdan. Sahsi problemleriniz ugruna cocugunuza olumsuz yansitiyorsunuz bence. Her cocuk babaanneye gitmek ister,bir an usanir,eve donmek ister. Cocuk bu. Gayet normal. 4 yasindaki kiziniz evde yaptiginiz aktiviteleri,kardesinin varligini seviyor mu peki? Onceki konularinizda da kizinizin babaanneden eve geri gelmek istememesinden bahsetmissiniz. Bence kv ile kisisel sorunlarinizi cocuga yansitiyorsunuz ve bu son derece yanlis. Nacizane dusuncem. Cocugu rahat birakmalisiniz,goturun babaannesinde dursun,birkac saat,haftada 1 gun. Sorun cikarsa sizi arasin babaanne gidin alin.

Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Surat asarsa assın ya ne buyutuyorsun su insan tavırlarını. Umurumda olmaz

Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Canım vallahi çocuğun daha önemli sorun çıkarmak isteyen insan güllük gülistanlık kende çıkarır

Ben gönderirim. 3 yaşında. Hatta keşke daha çok talep etse daha çok göndersem.
Kayınvalidem dikkatli kadındır, yapma diye uyardığım bir şey varsa asla yapmaz.
Çocugu güzel besler yedirir, içirir, tek başına bırakmaz. Çok güzel oyun oynar; üşenmez hava güzelse parka götürür, parktan sonra otururlar bir yerde dondurma yerler yada portakal suyu içerler.
Gün içinde yaptıklarının fotoğraflarını bana da gönderir.
Oğlum mutlu olur, ben nefes alırım, kayınvalidem mutlu olur.
Bizim duzen ayda 1 bazen 2. Ama dediğim gibi keşke haftada 1 yapsalar böyle babaanne-torun günü.
Yatıya babaannede kalmak istemiyor oğlum. Çünkü tek başına yaşıyor, akşam enerjisi bitiyor, karşılıklı sıkılıyorlar.
Annemde kalır ama. Sebebi anneanne değil, küçük dayısı var evde.
E bir de orada oyun konsolu var. Akşamdan kuduruyorlar bir kaç saat... yoksa sanmıyorum orada da kalmak isteyeceğini :)
Babaannenin gönlü olsun, siz de nefes alın diye haftada 1-2 gönderin bence. Eğer babaanne ruh ve akıl sağlığı tam biriyse...

Benim 2 oğlum var biri 9 biri 5 yaşında ikiside giderler kalırlar hiç sorun yaşamadım babaannelerinde durmayı cok seviyorlar oda sağolsun gayet iyi bakıyo isim olduğunda biyere gittiğimde de yolluyorum bana gore normal

Benim babaannem , yengem çalıştığından ve bulunduğu yerde bakıcı bulamadığından torununa baktı. Şimdi dört yaşına geldi ama babaannesi büyüttü resmen , yengem bir yaşında çalışmaya dönmek zorunda kaldı. Hiç bir sıkıntıları da olmadı , yengem de çok memnun durumdan. Bakıcı olsa aklım kalırdı bu şekilde daha iyi oldu diyor, kuzenim de zaten babaannemi ayrı seviyor. Bence normal bir durum neden istemediginizi ben çözemedim.

Bana da bir sene anneannem bakmış iki yaşlarında iken , herhangi bir olumsuzluk yok hayatımda, normal şeyler bunlar sonuçta uzak değil ki biri babamın annesi, biri annemin annesi ikisi de beni canı gibi sever, gözü gibi bakar hala.

Benim kızım 9 yaşında, doğduğundan beri babaanneyle iç-içe yaşıyor... hiç gözüm arkada kalmaz bıraksam ya da oraya gitse... ama benim kiz çok yapışkan bana gitmiyor pek, hele yatiya hayatta gitmez... simdi babaanneden 150km uzağa taşınıyoruz, umarım tatillerde gider kalır biraz... hem kızım hem de babaanne ve dede için iyi olur... Benim düşüncem bu tabi, çocukları aile büyüklerinden uzak tutmak yanlış geliyor bana, herkesin çocuk yetiştirme tarzi farkli, onların bizim gibi olmasını beklemek doğru değil... ilerde bizim çocuklarımız da bizi beğenmeyecekler... Bu yüzden torunumun benle vakit geçirmesine izin verilmeyecegini dusunmek beni rahatsız eder...

Biz pek pinpirik kimseye emanet edemeyen tipleriz eşimle eşinde bitiyor iş kaldı ki 3 yaş çok küçük bence 9-10 olsa bir derece, sizinle gitsin gündüz bir iki saat belki kaladabilir arada ama sürekli gidince çocuk ta ikircikli bir tavır oluyor anne babaya isyan , ama dedemle annanem herşeye izin veriyor siz neden izin vermiyorsunuz artık hep onlarda kalicam gibi laflar, babanneye gelince onda kalmazlar oda istemiyor zaten yaşlanmış enerjisi yok

Son düzenleme:
K.validem ile mesafeliyim,mecbur kalmadıkça görüşmem ama kızım torunları,canlari...tabi ki gorusecek vakit gecirecekler...dedesi ile babasnnesinin onunla ilgilenmesi,vakit gecirmesi benim hosuma gidiyor.ilgisiz olup arayıp sormasalar üzülürdüm açıkçası..benim kızıma çalıştığım ve yakın olduğumuz için annem baktı.6 yaşına kadar k.validem ayda 1-2 kez gelip aldı ya avm'de vakit geçirdiler ya da evlerinde takıldılar,akşam getirdi...6 yaşından itibarende tatillerde 4-5 gün yatılı kalıyor kızım..,kendi anneme güvenip bırakıyorken babaannesine haksızlık yapamam..torunuyls olmak istemesi kadar doğal bişey yok bence...gözü gibi baktığını,ilgilendiğini de biliyorum.korkmayın çocuk yine sizin annelerinin yerini kimse tutamaz.benim ki o kadar anneanneci olmasına rağmen yine de bişey olunca beni tercih eder..biraz empati kurun biz de ilerde torun sahibi olacağız inşallah ve bize de vermek istemezlerse diye bi düşünün bence...3 yaş kalmak için küçük ama evlerinde vakit geçirmelerinde bi sorun yok bence

Babaannenin niteligi, evin durumu, evde kalan diger sahislar... Babaanne anne ilgi ve dikkatiyle bakar mi, kendince disiplin vermeye calisir mi, bir seyleri dikte eder mi bunlara gore sekillenir gidip gitmeme. Ama benim sahsi kanaatim mecbur kalmadikca cocuklarin anne ve babasi kendi evi disinda uzunca ve yatili baska yerde kalmamasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…