Cocuklariniz siz olmadan babaannesine gidiyor mu?

ben okula baslayana kadar surekli goturdu beni babannemler, annemle babami hatırlamıyorum küçükken,
halam o zaman bekardi, bana surekli annen kor, cirkin sana bakamiyo annen pis annen seni sevmiyo biz seviyoruz falan derlerdi, teyzlerim ve anneannem icin daha da kotu konusrlardi

anneme anlatmak istedigimde ben duymak istemiyorum bana anlatma derdi, ne uzuldugumu ne derdimi ne korkumu anlattirmadi onlarin soylediklerini duymamak icin

su an oglum var annem de biraz buyusun ben onu alip kacicam diyo ama ne anneanne ne babaanne hayatta bensiz alip da keyfi olarak goturemez cocugumu

benim yillardir hala o ufacık seyler hayatimda karsima cikiyo engel olarak

benim annemin gozlukleri cok kalindi o yuzden kor diyolardi ama ben annem uzulcek diye hic soylemedim onu.
islerine gelince iyi davranir severlerdi, islerine gelmeyince kizarlardi sanki ben annesinden al da gotur dedim ufacik çocuğu

Cok uzucu samdan kiyamam.
Boyle durumlar azimsanmayacak kadar cok maalesef. Buyuklerin arasindaki guc savaslarinda kaybedenler hep cocuklar ve cocukluk...

Cok uzucu samdan kiyamam.
Boyle durumlar azimsanmayacak kadar cok maalesef. Buyuklerin arasindaki guc savaslarinda kaybedenler hep cocuklar ve cocukluk...

sagolasin canim benim bi sekilde buyuyo insan iste...
annem torununa cok iyi bakar eminim ama ben hemen hemen lise cagina gelene kadar kalmasini istemiyorum kimsede

yasayinca yasatmak istemiyosun, kaynanama da guvenmiyorum acikcasi
birinde kal otekinde kalma de denmez

Bizimkiler kızım daha çok küçükken (2-3 yaş) götürmek istemişlerdi, net bir şekilde karşı çıktım. Çocuğun anne-babasıyla kalması gerektiğini düşünüyorum. (zorunlu bir durum olmadıkça benim annem-babam ya da eşimin annesi-babası fark etmez.)

Liseye gelene kadar demissin ya iste bence burasi onemli. Akli ersin muhakeme yapabilsin olani biteni anlayabilecek yasa gelince neden olmasin ama cocukken olmaz. Cocuk icin en guvenli yer anne yanidir. Cocuklar anne ister.

Kendi çocuğum yok yeğenimden örnek verebilirim. 1 buçuk yaşında ve haftada 3 4 gün abim alıp getirir annemin (babannesinin) yanına. O arada yengem işlerini halleder, dinlenir, uyur... vs. 3 4 saat sonra bizim sıpa geri döner evine. Annem de oynatır, uyutur, yemeğini yedirir. Gece kalma işine başlamadılar henüz. Özellikle annem "arada sırada kalsa siz de gece deliksiz uyursunuz" diyor ama bizim bebe henüz anne babasından ayrılmaya hazır değil. Böyle olması da annemin yengeme cadı kaynanalık yapmamasından, yengemin de anneme çirkef gelinlik yapmamasından kaynaklı. İki taraf birbirinin iyi niyetini görünce sıkıntı olmuyor "hülooooğğ çocuğumu sahiplendi" diye.

Benim 1 er yaş arayla iki bebeğim olduğu için, büyük oğlum gündüzleri anneme ve kayınvalideme gitti birkaç ay.
Çiçek gibi bakıyorlar özellikle büyükbabası ve halası.
Kayınvalidem dizlerinden rahatsız olduğu için o da yemekti bilmemneydi işlerini hallediyor çocuğumun.
Bırakmak zorunda olduğumda da ilk tercihim eşimin ailesidir.
Çocuğum orada çok mutlu ve güzel zaman geçiriyor, büyük görümcemin kızları da geliyor bazen ve sürekli curcuna şeklinde oyun oynuyorlar, parka gidiyorlar.
14 aylıktan beri düzenimiz bu şekildeydi, son 1 aydır kaçmayan bakıcımız var artık beraberiz, haydi hayırlısı.

Ben izin vermem bensiz gidemez ve kalamaz. Şuan 4 aylık kv geçen diyor ki lafa bak kuzuuum m babannemde kalacağım diye tutturacak mısın sen bakalım istiyorum diyecek misin? Görümcem diyor ki halama gidicem orada kalacağın diyeceksin dimi annen gider sen bizde kalırsın baban sonra alır dimi diyor aaaa dedim 4 aylık bebeğe neler diyorlar ç. Takılma sebebim şuydu görümcem kızlarının kv hala ve kendi annesine gidip huy değiştirmelerinden şikayet ettiği halde benim bebeğime bunu sundu ileride kim bilir neler sunar. Bir nerede kızım orada bendiz gidemez gönderme bışver sende aran bozulsun gerekirse iki taraflı şımarık çocuklar yetişiyor ısrarcı ailelerde

Ben gönderiyorum çok iyi bakar zünkü güveniyorsanız gönderin kafa dinleyin 6yasında benimki.bugün orda mesela halasyla falan güzel vakit ğeciriyor

Benim çocuklarım bebekliklerinden beri babaanne anneannede kalırlar tatillerde falan vallahi ben sadece faydasını görüyorum, bizde eşimle arada kaçamaklar yapabiliyoruz

Ben evlenirken adaya dikkat ettiğim kadar onun ailesine de dikkat ederdim. Şöyle dusunmustum eşimin ailesiyle tanıştigimda, ilerde çocuğumun böyle bir ortamda büyümesini ister miyim? Çok şükür o gün de harika bir ortam vardı hala da eşimin ailesini beğenirim o yüzden de şu an 3 buçuk yaşında olan oğlum geçen yıl bı hafta kayinvalidemde kalmıştı. Şebebi de diğer kuzenleri de olacak, eğlenceli geçer diyeydi. Öyle de oldu. Sonra gittim ben aldım. O ara benim bir sınavım vardı o yüzden yalnız gitti. Gözümde arkada kalmadı şükür. Eğer eşinizin ailesine güveniyorsanız neden yollamayasiniz. Sonuçta onlar da babaanne dede hala amca...

Kesinlikle katılıyorum , hatta zaruri durumlar dışında, çalışan anne ,hastalık, vs gibi , bir çocuğu en iyi annesi korur kollar , bekirli bir yaş düzeyine gelmeden kesinlikle gitmemeli ,bu benim annem içinde geçerli olur.

Gönderin ne var ki babaannesi yabancı değil. Sizde kendinize zaman ayırmanız temizlik yapmanız alışveriş yapmanız gereken zamanlara ayarlayın gönderin onlar sevsin sizde işlerinizi yapın.birde bu acıdan düşünün. Ben öyle yapıyorum bebekliğinden beri . Çok seviyor kvdem torunlarını çocuklarım da onu.faydasi var zararı yok
Çocukların öyle büyüdü beni tabiki çok seviyorlar düşkünler orada uyumayı bir dönem yaptılar sonra kendileri kalmayı istemediler. Bir sorun olmaz benim icin babaanneleri kurtarıcı biz ne kadar ıyi de olsak kötü de olsak kv.gelin olarak .onlar torunları gözü gibi bakar severler.onlarin da torun sevgisine ihtiyacı var.

Benim kayınvalidem yok ama bebekliğinden beri görümcelerime gönderirim. 2.5 yaşından beri de kalmaya gönderiyorum. Abartılmadığı sürece neden olmasın?

Benim yok ama. Yeğenim var
Ablamin çocukları.
Babaannelerini cok seviyorlar. Babaanneleri de onları cok seviyor. Ablam da bu fırsatı değerlendiriyor . Bazen bırakıp gezmeye çıkıyor . Bazen gelip bende kalıyor. Babaanne bakıyor. Hiç sorunsuz.
Ablamın kv öz anne gibi. Ablam da onu çok seviyor .ana kız gibiler. Allah herkese böyle kv böyle gelin versin

Vallahi su zamanda ancaberaber kancaberaber aman aman mazallah bahceye bile bensiz cikmiyorlar...gondermeyin bence gozunuzun onunde olsun o grlsin siz gidin bu zamanda birakilmaz

Göndermem.
Birak kvdeyi Anneme bile.
Kimsenin çocuğunuda annesi olmadan yatılı almam.
Allah korusun herşey var artık.
Depremi var hırsızı var kazasi var belasi var.
Yanında yok mu derseniz var ama o sorumluluk zaten bende her zaman.
İyi olur Allah"tan kötü olur kuldan bilirler denmiş

Birde cocuklarla ilgili durumlarda empati yapmak lazim.
Mesela siz 3 yaşında olsaydiniz anneniz olmadan biryerde kalmak istermiydiniz?

Çocuğumun kendisi gitmek, onlarla zaman geçirmek ve kaç gün kalmak istediğini söyleyebilene, ben ve babası olmadan kalacağını anlayacak bilince gelene kadar hiçbir yere göndermem. Önce çocuğumdan tamamen istekli olduğu konusunda güven almam gerekiyor. Onun ne hissettiğini tam olarak kestiremeden, eşya gibi hiçbir yere gönderemem. Birileri mutlu olsun diye, gerek yok böyle maceralara. Zaman geçirmek isteyen bütün gün geçirebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…