Çocuklarınızı dışarı çıkartıyor musunuz?

Synem

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
123
79
13
Merhaba herkese korona dan dolayı ıkı bucuk yasındaki kızımı hıc dısarı cıkartmıyorum cok nadir kimsenin olmadığı yerlere hava alsın diye esımle goturuyoruz. Komsu kuzen vs de yok evde cocuk hep babaanne dedeyle hapis. Cok uzuluyorum haline camdan parktaki çocukları bir izleyişi var Görmeniz lazım.
sizler neler yapıyorsunuz bu sekilde buyuyen cocuklar ilerde ne gibi olumsuzluklar yasar acaba?

Merhaba .olumsuzluklari dusunme bence. Kimseye yaklasmadigi surece disari cikarabilirsin .
1 2 kere erken saatlerde parka goturdum ben cocuklarimi , kimse yoktu. Ellerini yuzune goturmuyorsa goturulebilir bence. Sonra eve gelince yıkarsın. Zaten yakinda havalar soğuyacak, hic cikamayacaklar disari.

Biz corona atlattık bu arada, öncesinde full tedbirli yaşadık, tam biraz normalleşelim dedik yakalandık .. Benim çocuğum tam 21 gün evde kaldı bu süreçte şimdi sakin saatlerde parka çıkarıyorum ama psikolojik olarak bu süreç çok zarar vermiş.
Şunu öğrendim ben kalabalık kapalı ortam görüşmeleri çok riskli ayıp olur bir seferlik diye düşünmemek lazımmış ..
Çocuk içinde kontrollü sosyallik şart ..

Haftasonu yasaklarının olduğu dönem hiç dışarı çıkmadık. Yasakların kalkmasıyla yavaş yavaş rahatladık, şimdi kalabalığa girmemek kaydıyla düzenli olarak dışarı çıkıyoruz. Park yerine çimde koşabileceği alanlar tercih ediyorum.
Şimdi vakalar da arttı. Ne yapmak gerek bilmiyorum. Fakat bir artı eksi hesabı yapmak lazımdı, çok kontrollü olup virüs riskini en aza indirmek mi, sosyalleşmeye ihtiyacı olduğu dönemde bir miktar kontrol ile daha serbest davranmak mı?
Ben ikincisinden yana oldum. Uzun vadede bu kadar uzun süre evde kalmanın çocuğuma faydadan çok zarar getireceğini düşündüm.

Ben aksamlari parka goturuyorum kizim cok hareketli kimsenin yanina yaklasmaz gelince de agzimizi burnumuzu elimizi ayagimizi iyice yikiyoruz ben zaten maske takiyorum yemek vakti goturunce daha iyi oluyor hic kimse olmuyor
Nereye kadar iceride kalacak olmadi yuruyus yapiyoruz kimsenin olmadigi yerlerde
Hazir oglumu hirpaliyor iki cocukla basetmek daha zor
Kizim 30 aylik
Oglum 11 aylik

Cok gecmiş olsun izmir deyiz sıcagı malum ne sabah Cıkabılıyoruz ne aksam sakin saatine denk gelmek mümkün degil. Ama haklısınız cocuklar varken de olsa biraz biraz cıkartabılırız. Yaklasma uzak dur da diyemiyorum anlamıyorki o kadar hasretki birileriyle oynamaya

Çocuklar hayat deneyimlerinin tamamını oyun oynarken oluşturur. Bu şartlarda imkan buldukça değil düzenli olarak onu aktif tutmanız lazım. Benim 10 buçuk aylık oğlum var ben de çok dikkat ederek açık alanlara götürüyorum oğlumu. Açık hava çok iyi geliyo çocuklara. Parka goturdugumde elimde kolanyali mendil salıncağı falan siliyorum. Çocuklarla bu süreci yönetmek çok zor a anne babalar olarak mecburuz

yasaklar varken site bahçesine çıkardık sabah erken saatlerde bisiklet falan sürerdi 5-10 dk eve gelirdik sonrasında banyo üst baş değişimi, belirli günler serbestisi gelince parka falan götürdüm hep, sonrası normalleşme sürecine girdik yazlıkta hep dışarda arada deniz kenarına gidiyor, ailemin yanında şu an halen birlikte market pazar geziyorlar, tatile de gittik orada mini clup ta falan takıldı hep, denize havuza girdik birlikte yani dışarı çıkıyor ve hava soğumadıkça çıkacakta.
zaten ekim de okula da başlayacak (ana okuluna) eve hapsedecek değiliz ki...

Çocuklar davranışlarının pek farkında olmuyorlar yanı aşırı korumasizlar. Oturduğum sitede insanlar çocuklarını bahçeye çıkarmaya başladılar. Çocuklar alt alta üst üste bağıra bağıra oynuyor. Sabahtan hava kararana kadar. İçlerinden birinde virüs olma ihtimalini çocuğum olmamasına rağmen ben bile düşünemiyorum. Eğer vaktiniz ve imkanınız varsa parklar yerine daha doğal olan alanları tercih edin. Hamak falan kurarsınız çocuklar icin

Evet haklısınız. Hamak kurduk ama balkona :)) bız de denize goturuyoruz sakın koyar tercih ediyoruz ve Orman yuruyuslerı yapıyoruz

Parka hiç cıkarmadım. Hafta sonları ormanlara gidiyoruz kimsenin olmadıgı yerlerde piknik yapıyoruz orda rahatca koşup oynuyor oğlum. Hafta arası sıkılırsak arabayla azcık geziyoruz veya akşam saat 11 den sonra sokaklar boşalınca kapımızın önunde oynuyoruz. Yazlığa bir kaç kere gittim ama sokaga salamadım hep bahcede oynadı çünkü öteki cocuklarda maske temizlik yoktu

ilk 4 ay hic disari cikmadik sonrasinda kizimda bende daha fazla dayanamayinca 1.5 ay köye gittik döndügümuzden beride gunluk 2 saat cikariyorum
maskesini takiyorum diger cocuklarla cok iç içe olmadan oynatiyorum.
scooter bisiklet akulu araba falan suruyor.
salinca kaydirak tarafinda kimse yoksa onlardada oynatiyorum ama,aylardir anlatiyorum bir hastalik oldugunu elini asla agzina gozlerine ve burnuna goturmemesi gerektigini
eger bu kurallara uymazsa mecburen disari cikamayacagimizi.
bir kac dalginlik disinda daha hic elini yuzune goturmedi
kaydiraktan falan kayinca yanimda sabunlu su oluyor pet sisede onu dokup yikayip sonra duruluyorum.
eve gelince hemen banyoya ellerini yikamaya gidiyor sonra ustu basi degisiyor banyo yapiyor.
hafta sonlari daha buyuk alanlara goturuyorum ankarada ahlatlibel dikmen vadisi vs tarzi yerlere yanimada yere serecek ortu kek kuruyemis termosta cay falan aliyorum piknik gibi oluyor seviyor boyle seyleri 4 5 saatte oralarda takiliyor hafta sonlari.
hic cikarmamakta kotu cunku vucudunun bakterilerle tanismasi ve bu sekilde bagisikliginin guclenmesi gerekiyo.
tedbirli bir sekilde cikarabilirsiniz bence

Evet haklısınız. Hamak kurduk ama balkona :)) bız de denize goturuyoruz sakın koyar tercih ediyoruz ve Orman yuruyuslerı yapıyoruz
Ne güzel deniz gibi bir imkanınız da varmış burada en büyük görev aslında sizlere düşüyor çocuğunuza ebeveyn değilde oyun arkadaşı olmanız çok önemli.

Mecbur götürüyoruz, çocukları evde tutmak ne mümkün.

Bız dag bayır gexıyoruz hafta sonları kımsenın olmadıgı yerlere. Parka aksam kımse yokken gotur ıslak mendıl kolonyayla sıl bunalıyor cocuklar evde

evin icinde oldugumuz donemlerde oynamasi icin balkona kum ve havuz aldim onla oynuyor salincak kurdum, suyla oynatiyorum
gunluk yarim saat kitap okuyorum
boya cesitleri aldik evde bir duvari ona verdik gonlune gore boyuyor iz kaliyor ama yinede siliyorum duvari ertesi gun boyayacak yeri olsun diye

Ya bence çıkarın ya. Obsesif olacak çocuklar diye korkuyorum. Sabah erken saatlerde parka götürebilirsiniz bence.

Geçmiş olsun, buradaki çoğu üyeye örnek olmalısınız bence. Full tedbirin ne kadar önemli olduğunun kanıtı işte.

Ebeveyn değilim ama kendimiz bile bahsettiğiniz gibi sakin yerlere çıkıyoruz eşimle kamp sandalyelerimizi alıp. Çocuğum olsaydı anca bu şekilde çıkarırdım ben de. Başka çocuklarla oynamaması sosyal açıdan çok etkiler mi bilmem ama hasta olursak daha çok etkileneceği kesindir.
Mesela çocuğunu havuza sokan ebeveynler, başında durmadan sokağa salanlara şahit oluyorum aman aman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…