- 19 Kasım 2013
- 18.794
- 33.896
- 798
Ya bide insanlar kızıyor du bazen; yok kendine guvensin yok bizde kalsın. .yobaz davranmayin fln diye:--( kim ne derse desin umrumda değil. .dikkat edeyim de sonra zaten Allaha emanet. .
Birde cocuklari operken sarilirken mutlaka izin istemek gerekiyormus. bir sure sonra cocukta izin istemiyorsa bu insan yabanci - garip bir durum var - bilinci olusmaya baslarmis bana cok mantikli gelmisti
Hiç canınızı sıkmayın küçük kız kardeşim 10 yaşında 4.sınıfa gelene kadar amcam geldiğinde bile bi'yere sokulup otururdu. Şimdi zorla susturuyoruz.Aynen benimkide öle.içine kapanık deil yalnız çok utangaç, biri bişey uzattığında istese bile anne sen al Dio.
Benim üzüldüğüm aile fertlerine bile mesafeli.
Aman zaten elinden gelen birsey yok.buyuyunce senin gibi açılır inşallah:)
Kayınvalidem annene kese dikilen kangren gibi diyor kızıma))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cok mantıklı asla benim yavrum gitmez yapmaz dememeli defalarca cocuklarımıza hatırlatmalıyız ister yabancı olsun ister tanıdık gitmesin yavrular sonra kor ateşler düşüyor yüreklere.
Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah dostu insanlarla karşılaşmayı nasip etsin. Her türlü kötülüklerden korusun bizleri.
Hepimize görev düşüyor. Anne olun olmayın gozlemleyin arkadaşlar çevrenizi. Zaman kötü, milletçe cigerimiz yanıyor sonra.
Bende bir anneyim, çocuğumu sitenin içindeki parkta bile ayırmiyorum yanımdan. Diğer cocuklarida mümkün mertebe gozlemliyorum.
Geçen gün kızımı hep goturdugum parkta bir adam dolaşıyor amacsizca çocukların yanında rahatsız oldum aileleri uyardım, niyetini bilemiyorum ama rahatsız olunduğunu anlayinca gitti.
Kızım kumda oynuyor bu bahsettigim parkta, insanlar uzaktaki bankta oturup kahve içerken bende kumda oturuyorum. Komik duruma düşüyorum belki , baskaları uzaylıymısım gibi bakıyor üstüm başım kirleniyor ama çocuğum güvende.
Bende isterim gönlünce kossun oynasın, bende oturup keyif yapayım ama olmaz arkadaşlar, çocuklarımız gelecegimiz bizim. Uyanik ve farkında olmalıyız.
Bence de çok mantıklı.
Umarım herkes bu gibi önlemler alır da artık böyle haberler duymayız.
bu kaçırmalar %80 tanıdıklar tarafından gerçekleşiyormuş
yani şifre işi de anlamsızlaşıyor
Birde cocuklari operken sarilirken mutlaka izin istemek gerekiyormus. bir sure sonra cocukta izin istemiyorsa bu insan yabanci - garip bir durum var - bilinci olusmaya baslarmis bana cok mantikli gelmisti
Ya bu eziyet oluyor resmen ya:)) bir bebek var akrabamizin resmen isi gücü birakip Kosa Kosa eve geliyorum bize geldiklerinde
Her yarim saatte Bir tekrarliyorum bir tane opeyim mi diye diye aksami ediyorum ve inat opturmuyoriçim kayniyor ama artik yemin ederim dislerimi sıkıyorum opmemek için:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Her çağıranın yanına gitmeyiversin. Büyüdüğünde zaten açılacak. Diyorum ya bizim ablamla aramızda bi'yaş vardı utandığımızdan teşekkür bile edemezdik. Annem hep üzülürdü bu çocuklar hep böyle mi kalacak diye şimdi susturamıyo
Ya ben şeyi de anlamıyorum mesela; bi'arkadaşım var yolda bebek mi görüyo şapur şupur öpüyo elin bebeğiniKomşunun bebeği mi indi utanmasa ağzından öpecek. Bi'düşün annesi rahatsız olur mu diye yok. Ben hep uzaktan severim. Dışarda çok tatlı bi'bebek gördüysem elim pistir belki diye eline bile dokunmam. Anneleri, babaları bu konuda rahatsız etmemeli bence kimse, azıcık ince düşünmekten kimse ölmez. Bizim komşu bebeği olduğunda öpmeyin lütfen derdi de herkes ayıplardı, napsın kadın bıraksa öpücükten tükürük içinde bırakacaklardı
Hiç canınızı sıkmayın küçük kız kardeşim 10 yaşında 4.sınıfa gelene kadar amcam geldiğinde bile bi'yere sokulup otururdu. Şimdi zorla susturuyoruz.
Düşünün biz psikologa bile götürmüştük doktor hep dönemsel şeyler bunlar açılır kendi haline bırakın demişti, cidden de öyle oldu
Amiiiin! Zaten sürekli bu yönde çocuklarımızı, kardeşlerimizi uyarır anlatırsak onlar da içine kapanık olmaktan ziyade durumu kavrarlar. Çünkü bizim sandığımızdan çok daha zekiler. Malesef ortalık çok çok berbat kapı komşumuza bile güvenemez olduk:26:
Çok taktir ettim sizi, neden komik duruma düşecekmişsiniz en değerliniz, emanetiniz o sizin. Güzelce vakit geçirir, keyif kahvenizi de gönül rahatlığıyla evinizde içersiniz :) 5 dakikalık boşluk bile hayat karartır olmuşken bu tür önlemler çok çok önemli
Ben Kanada da yasiyorum.Benzer olay gecen yil olmustum.10-11 yaslarindaki kiz okuldan eve donerken bir araba yaklasiyor.sofor koltugunda bir adam yanindada bir genc kiz.Genc kiz, cocuga annen aradi seni eve birakmamaizi soyledi demis.Kiz da parolayi soyleyin deyince bu ikisi kafadan atiyorlar yok,yok yalnis baska bir kelime deyince kiz anliyor arabadakilerin kotu niyetli olduguna ve ordan kosarak uzaklasiyor.Aile sonra polise gidiyor sikayet,eskal vermeye ama bulunamiyor.Yani bir kelime ile kucucuk kizin hayati kurtuldu.Arkadaşlar merhaba, şu son yaşanan çocuk vahşetlerinden sonra herkes korkar oldu dünyadan...
Bugün Facebook'ta bi'paylaşıma denk geldim çok mantıklı geldi oyüzden paylaşmak istedim.
Adam bunu duyunca, hızlıca çocuğun yanından kaçtı.
Çünkü; Annesi daha önce çocuğu ile konuşmuş ve aralarında bir şifre oluşturmuşlardı. Şifreyi söylemeyen hiç kimse ile gitmemesi gerektiğini tembihlemişti.
Ve bu küçük ayrıntı, belki de küçük çocuğun hayatını kurtarmıştı.
Çocuklarınızla konuşun.
Aranızda bir şifre oluşturun. O şifreyi söylemeyen kimse ile gitmemesini söyleyin.
Belki de bu şekilde çocuklarımızı biraz daha koruyabilir, hiç olmazsa kendi dünyamızı biraz daha emniyetli hale getirebiliriz."
Kaynak: Facebook
Allah bütün minikleri korusun inşallah
bu kaçırmalar %80 tanıdıklar tarafından gerçekleşiyormuş
yani şifre işi de anlamsızlaşıyor
Valla belki çok yanlış birşey ama. Bu son haberleride çocuklar ile paylaşıyorum. Napayım..Başka türlü havada kalıyor.Bak başlarına neler gelmiş diye çocuklara en azından örnek gösteriyorum. Tembihliyorum büyük 9 yaşında artık biraz anlıyor ama küçük 6 yaşında onada çok tembihliyorum ama yinede kanaat edemiyorum birtürlü biraz korkusuz sanırım..
Ben Kanada da yasiyorum.Benzer olay gecen yil olmustum.10-11 yaslarindaki kiz okuldan eve donerken bir araba yaklasiyor.sofor koltugunda bir adam yanindada bir genc kiz.Genc kiz, cocuga annen aradi seni eve birakmamaizi soyledi demis.Kiz da parolayi soyleyin deyince bu ikisi kafadan atiyorlar yok,yok yalnis baska bir kelime deyince kiz anliyor arabadakilerin kotu niyetli olduguna ve ordan kosarak uzaklasiyor.Aile sonra polise gidiyor sikayet,eskal vermeye ama bulunamiyor.Yani bir kelime ile kucucuk kizin hayati kurtuldu.
Neden anlamsiz olsun ki???Bir seifre sadece anne baba cocuk arasinda olsa ve cocuga kim olursa olsun sifresiz gidilmeyecek dense ise yarar.
ben anaokuluna giderken bir gun nedenini hatirlamadigim bir sebepten ayni sokaktaki evimize erken gelmistim, ztn normaldede kendim gelip giderdim. babamin is yeride iki sokak otedeydi ve babamin dogdugu mahallede oturuyorduk. annem o gun sans eseri evde yoktu. kapida beklerken bir adamin ben babanin arkadasiyim seni gel babana gotureyim dedigini hatirliyorum. babamin ismini sormustum cevap verememisti. ben yolu biliyorum diip gitmemistim ama zorla goturebilirdi onu ne yaptim annemmi geldi yoksa birimi gordu ben apartmanami girdim hatirlamiyorum. evet etraf igrenc ama ben 6 yasindayken gerekeni etrafimdan kapmisim bence su anki cocuklar cok daha uyanik biraz tedbir hayat kurtarir..
Bu aşamada işte çocuklara hep seni "ben ve baban" dışında kimse bi'yere götüremez cümlesini aşılamak lazım.
Sürekli "ben yokken x amcan bile çağırsa annem kızar de gitme"ler tekrarlanmalı.
Gerçekten de hep tanıdık ya ne kadar korkunç
benim annem gitse ona da mı şifre soracak ?
sosyo-ekonomik düzeyi normal olan kimsenin akrabası cinayet işlemez
çocuğumun akrabalarıma şifre sormasına gerek yok
yabancı biriyle zaten hiçbir koşulda gitmesin
Hah işte bu!! Benim annem masaallah hep derdi kızım, oğlum, biz yokken amcaniz bile gelse kapıyı açmayın annem babam yok deyin gitsin tlfn var arasın derdi,bende ama anne amcam o benim ne zarari olacak derdim,oda amcan koca adam ne anlayacak senden küçük çocuk alma kimseyi içeri derdi,,takdir ediyorum annemi ve biz. 5-15 yaş arası idik bunları duyduğumuz da aradan 10-15 yıl geçmiş ama hâlâ kafama kazınmış... Ne demişler %5o tedbir,%5o takdir. Uyanık olmak lazım ve uyanık nesiller yetiştirmek lazım
bende geçen yaz kızımı parka götürmüştüm bir anda kzım ortadan kayboldu eşimle nasıl panik olduk
sağa sola baktık kız yok bağırdık yok
ben bi tarafa eşim bi tarafa aradık taaa ilerde yaşlı bir kadın elinden tutmuş giderlerken yakamış eşim bende karakola götürcektim felan demiş kadın eşim kızmış tabi biz o anaın şokuyla kadını felan unuttuk kızıma kavuştum diye şimdi düşünüyorumda ya bulamasaydık insan bulsa iyi niyetli olsa demez mi sağa sola nerde bu çocuğun annesi babası almış kızımı tutmuş elinden konuşa konuşa götürüryormuş allahım sen koru tüm yavrucakları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?