çocuklu anneler

Mandalinakolik

Ceketine ihtiyacim yok ,yüreğimi üşütme yeter
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
588
1.191
28
33
Merhaba arkadaşlar,
O kadar yalnızım ki korona da işin içine girince iyice yalnizlastim.

Yaşadığım şehir bana yabancı. Bir kız kardeşim bile yok alo diyebileceğim.
Çocuklarım olduktan sonra hayatım duzenim her şeyim değişti. Bir komşum 2. Hamilelik haberimi aldığında sosyal hayatın bitti demişti de gülüp geçmiştim.
Ne kadar da haklıymış.
Şikayetçi değilim halimden çocuklarımı o eski kalabalığa değişmem mesela.
Eski sosyal hayatimi özlüyorum demek istemiyorum. Sadece benim durumumda olan annemlerle arkadaşlık yapmak istiyorum. Etrafımda hiç çocuklu kadın yok hepsi yasini başını almış torun torba sahibi.
Oturduğum apartman 3 katli ve hepsi kendi hayatlarını kurmuş arkadaşlık edinmiş. Bir de hepsi büyük olunca sohbet kafa da uymuyor aralarında gorusseler de benimle gorusmuyorgorusmuyorlar. Çocuklarımı parka indriyorum ama tek basimiza kalıyoruz. Hiç çocuk yok parkta o kadar bunaldim ki yalnız olmaktan konusmamaktan bir çay icememekten. Çay çok severim ama yalnız olunca canım bile istemiyor.

Var mi benim gibi olan sizler nasıl geçiriyorsunuz bu süreci ya da nasıl geçirdiniz?
Iyi ki burası var .
burada olmasa kime anlatırım bunları?

Okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden tşk ederim. Lütfen kısa da olsa yorumlarinizi çok görmeyin.
.

Not : çocuklu kadınlar yerine anneler yazmışım 😂😂 kusura bakmayın sonradan farkettim duzeltemedim de .

Son düzenleme:
Şunu anlamadım o sosyallikten neden bir anda böylesi yalnızlığa düştünüz? Sadece sizin gibi annelerle arkadaşlık etmek istemeniz olabilir mi buna sebep? Eski arkadaşlarınızdan kimseyle mi görüşmüyorsunuz, iletişimde değilsiniz?

Valla bende aynı durumdayim. Çok sıkıldım artık. Birde ben parka tanimadigim insanlarla muhabbette kuramam.zaten korono var parka gitmiyoruz. asosyal olacağım yakında:deli:

Üstelik ikizlerim var onları bırakıp çalışamıyorum. Son iki senedir bı iki akraba hariç kimseyle görüşemiyoruz. (Sağlık sebebiyle) şimdi bir de korono çıktı. Tamamen evdeyiz, bir çözüm bulamıyorum ben. Çocuklar büyüyup okula başlayacak ve insalah çalışmaya başlayacağım.

Cozum bulursanız bana da haber verin.🥺

O sosyal hayatınızın yogun oldugu zamanki arkadaşlarınız çevreniz nerde. Onlarla yaşınız sojbetleriniz uyusuyodur çocukları olur sizin çocuklar olur. Görüşmeyi kestiniz mi naptınız?
Apartmandaki yaşlı teyzelerle biraz kaynaşsanız onların gelini kızı falan vardır belki tanışırsınız. Birde sakin biuerdemi yaşıyorsunuz parklar çocuk dolu buralarda.

Merhaba arkadaşlar,
O kadar yalnızım ki korona da işin içine girince iyice yalnizlastim.

Yaşadığım şehir bana yabancı. Bir kız kardeşim bile yok alo diyebileceğim.
Çocuklarım olduktan sonra hayatım duzenim her şeyim değişti. Bir komşum 2. Hamilelik haberimi aldığında sosyal hayatın bitti demişti de gülüp geçmiştim.
Ne kadar da haklıymış.
Şikayetçi değilim halimden çocuklarımı o eski kalabalığa değişmem mesela.
Eski sosyal hayatimi özlüyorum demek istemiyorum. Sadece benim durumumda olan annemlerle arkadaşlık yapmak istiyorum. Etrafımda hiç çocuklu kadın yok hepsi yasini başını almış torun torba sahibi.
Oturduğum apartman 3 katli ve hepsi kendi hayatlarını kurmuş arkadaşlık edinmiş. Bir de hepsi büyük olunca sohbet kafa da uymuyor aralarında gorusseler de benimle gorusmuyorgorusmuyorlar. Çocuklarımı parka indriyorum ama tek basimiza kalıyoruz. Hiç çocuk yok parkta o kadar bunaldim ki yalnız olmaktan konusmamaktan bir çay icememekten. Çay çok severim ama yalnız olunca canım bile istemiyor.

Var mi benim gibi olan sizler nasıl geçiriyorsunuz bu süreci ya da nasıl geçirdiniz?
Iyi ki burası var .
burada olmasa kime anlatırım bunları?

Okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden tşk ederim. Lütfen kısa da olsa yorumlarinizi çok görmeyin.
.
Aynı durumdayım çok katlı bir sitede oturuyorum ama komşuluk arkadaşlık hep kendi aralarında. Ben zaten tanımadığım insanla pek konuşmam meraba meraba. Yani halimden çok şikayetçi değilim. Sadece bazen insan telefonla değil yüzyüze laklak etmek istiyor bu da 4 aydan fazladır mümkün değil. O yüzden sıkılıyorum. Ve evet ben de çalışmayı çook özledim biraz daha sabır.

Hepsi geçiyor zamanla. Çocuklarınız büyüdüğünde rahatlayacaksınız inşallah.
Ben çalışan bir insanım, iki çocuğum var. Arkadaşlarım var ama şu zamana kadar iş dışında çok az katıldım ortamlarına.
Bana çok zor geliyor mesela, bir kafeye gidiyorsun, tam muhabbet koyulaşıyor ben çocuk kovalamaya başlıyorum. Çayım kahvem soğuyor vs vs. Bana pek tat vermediği için nadiren bulunurdum yanlarında. Ama tercih meselesi, küçük çocuğu olup da son derece sosyal hayatlrı olan insanlar da var. Onlar sıkıntı etmiyor mesela benim söylediklerimi.
Tam biraz büyüttüm artık ben de gezip tozacağım dediğim dönemde bu corona çıktı, iyice beter eve tıkıldık. Ama çocuklardan sebep hiç sıkılmaya fırsatım olmadı .
Geçecek elbet, sabretmeye çalışın.

Cevrenizde kimse olmamasından kaynaklanıyor sanirim. Ben de ilk 2-3 yıl eve kapandım sayılır ama şimdi eşime anneme bırakıp çıkabiliyorum. TTaşınma durumunuz yok mu yani imkansız ölçüde mi annenizle ya da kvnizle aynı şehre taşınsanız? Gurbet zordur

Eski arkadaşlarım evlenip başka şehirlere gittiler. Benim yakinimda hiç arkadaşım kalmadı. Tlf la konuşurduk bazılarıyla çok samimiydik konusmadigimiz gün olmazdı benim sorumluluklarim artınca onların da boş zamanı çok olunca iki taraf da birbirinin beklentisini karsilayamadi onlarla da öyle iletisimi kestik.
Tlf arkadaşım bile yok benim durumumda olan anlayan. Bazen evimde bir duzenim olsun yemeğimde bir fikir veren olsun istiyorum. Mesela bir arkadaşım olsa birbirimize şöyle yapalım diye heveslendirsek ne güzel olurdu. Insan kendisine gaz verecek arkadaşı olsun istiyor ya her dönem Lazim. Birbirini cesaretlendirecek. Olumlamalar Yapacak.
Takma kafana arkadaşım biz bunları da aşarız cümlesine hasret kalıyor insan yalnız kalınca.

Aynı durumdayım çok katlı bir sitede oturuyorum ama komşuluk arkadaşlık hep kendi aralarında. Ben zaten tanımadığım insanla pek konuşmam meraba meraba. Yani halimden çok şikayetçi değilim. Sadece bazen insan telefonla değil yüzyüze laklak etmek istiyor bu da 4 aydan fazladır mümkün değil. O yüzden sıkılıyorum. Ve evet ben de çalışmayı çook özledim biraz daha sabır.

Ne yapicaz arkadaşım insanlara bakıyorum çocuklu da olsa kaynasiveriyorlar. Çocuktan sonra giriskenlik özelliğimi mi kaybettim acaba diyorum.

Cevrenizde kimse olmamasından kaynaklanıyor sanirim. Ben de ilk 2-3 yıl eve kapandım sayılır ama şimdi eşime anneme bırakıp çıkabiliyorum. TTaşınma durumunuz yok mu yani imkansız ölçüde mi annenizle ya da kvnizle aynı şehre taşınsanız? Gurbet zordur

Malesef canım eşimin oralarda çalışması zor burda belki bir düzeni çevresi iş arkadaşları var. Başka yere gitsek sıfırdan başlar buna da gücümüz yetmez

Ne yapicaz arkadaşım insanlara bakıyorum çocuklu da olsa kaynasiveriyorlar. Çocuktan sonra giriskenlik özelliğimi mi kaybettim acaba diyorum.
Bence bu iyi birşey. Tanımadıkları insanlara hava atan tipler görüyorum sadece o sohbetlerde. Midem bulanıyor. Yok benim eşim söyle yok işi şöyle iyi bilmemne. Susup kafa dinlemeyi tercih ederim. Teyzeler de ha keza öyle. Çocuğun donuna kadar karışıyorlar yüz verince. İnan böylesi daha iyi. Nisbeten yani

Bence bu iyi birşey. Tanımadıkları insanlara hava atan tipler görüyorum sadece o sohbetlerde. Midem bulanıyor. Yok benim eşim söyle yok işi şöyle iyi bilmemne. Susup kafa dinlemeyi tercih ederim. Teyzeler de ha keza öyle. Çocuğun donuna kadar karışıyorlar yüz verince. İnan böylesi daha iyi. Nisbeten yani

Evet bak hiç bu şekilde düşünmemiştim güzel bir bakış 😀

Bende tek cocuk var. Onun gurultusunden,onunla ilgilenmekten komsuluk yapmaya firsatim dahi olmuyor. Zaten insanlar da normal insan degil,cocuklu olmanizi firsat bilip sizi davet etmek yerine kendileri gelip corekleniyor bu da bana uygun degil. Surekli onlar bana geleceklerine ben evimde tek otururum diye dusunuyorum. Cunku komsulukta her sey karsilikli bana gore, sen uc kere davet ettiysen bir kere de davet edilmelisin en azindan.

Ayni durumdayim. En samimi arkadasim bekar. Onla bile bi mesafe girdi aramiza. Korona ustune tuz biber ekti. Is arkadaslarim hic kafa dengi degil. Sevdigim iki arkadasim var cocuklu, onlar da cok uzakta oturuyolar. En basitinden sahilde kahve icip iki dedikody yaptigimiz gunleri ozledim. Her acidan o kadar uzak ki simdi bu..

Açkçası noktası noktasna aynyz..🙄 sadece uzaktalar ama bulunduğum şehrde annemler sıkıldığım zaman eşm haftasonları oraya götürüyor.. kalmak istersem kalyorm istemezsem dönüyorm

Back
X