Çocuklu arkadaşlarım

Yaaa dimi konu çocuğa gelmesin diye de ekstra çaba sarfediyorum
Tam ee oğlan nasıl diyorlar o değil de diyip kaçıyorum konudan. Yoksa orası bataklık. Konu çocukta saplanıp kalıyor

Yaaa dimi konu çocuğa gelmesin diye de ekstra çaba sarfediyorum
Tam ee oğlan nasıl diyorlar o değil de diyip kaçıyorum konudan. Yoksa orası bataklık. Konu çocukta saplanıp kalıyor
Evet yav ben de onlar sormadıkça bahsetmem çocuklardan. Bahsedersem de kısa geçerim, baymaya gerek yok. Aynı yollardan ben de geçtim.

Eşim savunma sanayii de haftada 6 gün yoğun mesai calisiyor. Öyle 3 - 5 gün önceden ayarlamadan çocuklara 2 saat bakıver deme lüksüm yok. Annem asla bakmaz, kafasi 10dk bile kaldırmıyor. Kayinvalidemin evinde gorumcem üniversite sınavına hazırlanıyor ve engelli bir görümcem var arada çocuklarıma zarar veriyor, sürekli kollamqk gerekiyor. Durumum bu. Şu durumda tesadüfen bulunduğum şehre gelmiş bir arkadaşımı ben de evime davet ederim. çocukları bırak 1 saat de olsa görüşelim dışarıda diye ısrar ederse de üzülerek reddederim. Keşke imkanım olsa çat diye bırakıp çıkarım çocukları, hiç de aklım kalmaz. Ama 3 ayda 1 belki böyle bir imkanım oluyor. Yapacak bir şey yok. Çocukla hayat bazıları için nispeten kolay ama bazıları için de zor.

Ne yapsın kadıncağızlar? Sizin için küçücük çocuklarını boşlayıp, sizi mi avutup eğlendirsinler? Bir çocuk yapın sizi de görelim. Gidip çocuğu olmayan bekar arkadaşlar bulabilirsiniz.

Şu yorum ne kadar doğru bi yorum ya. Biz bir kaç saat çocuksuz dışarıda kafa dağıtıyoruz diye çocuğumuzu yeterince sevmiyor önemsemiyormuşuz. Sosyal ortam bildiğimiz gibi.
Konu sahibicim ben çocuksuz bekar arkadaşımla ayda 1 defa da olsa tek buluşurum, onun da derdini dinlerim, yeterince bebemden bahsederim, öncelik olarak onu dinleme odaklıyımdır. Malesef arkadaşların sana dost değiller:/ umarım benim gibi gerçek arkadaşlar bulabilirsin ajdkdk:)

Oğlum 4.5 yaşında. İlk iki sene gerek emzirme, gerek covid dönemi kapanmalari derken kız kıza arkadaşlarımla görüşme olayım olamamıştı.
Ama daha sonra fırsat buldum, yarattım, yatılı arkadaş buluşmasına bile gittim. Çünkü ben besleniyorum bu görüşmelerden.
Çocuklu arkadaşım çok fazla var. Kimisi benim gibi, kimisi asla çocuksuz olmaz diyor. Çocuğun yaşına bağlı olarak bence asla birkaç ayda bir birkaç saat için bile olsa çocuksuz bir aktivite yapamamak fazla bağımlı bir anne profili canlandırıyor gözümde. Çocuğunu birkaç saat babaya emanet edememek ailedeki iş bölümü açısından da büyük bir yolunda olmayan şeyler olduğunu gösteriyor bana göre.

Annelik dünyanın en korkutucu şeyi gibi geliyor yeni nesil anneleri görünce . Neyse ki sizin gibiler de var
Bu konular inanın çok bireysel.
Ben eşime bıraktım arkadaşıma farklı şehre gittim. Mecbur kaldım kayınvalideme bıraktım iş seyahatine gittim. Hiç de dram yaşamadım.
Önümüzdeki ay 4-5 gün eşime bırakıp arkadaşımla tatile gitmeyi planlıyorum

Bunu açıkça ifade ettinmi?

Burada eşi bakıyor mu, bunu gözardı ediyorsunuz.
Gerçekleri konuşalım, hayatında 1 kere bez değiştirmemiş, 1 kere biberon mama hazırlamamış ya da çorba içirmemiş, uyutmamış adamlara bebeklerini nasıl bıraksın kadınlar?
O adamlar ‘ah hayatım ben bakıyorum sen çık nefes al’ dedi de, kadın mı oturuyor evinde sanıyorsunuz?
Veyahut çocuk annesiz durmuyor, o olmadan uyumuyor vs dir.
Deli herhalde bunlar olup yapmayan:)

7 aylık bebekle her yere gidilir,ama çocuklar büyüdükçe sıkılıyorlar büyüklerle olmaktan.Büyuk kızim 6 yaşında mağazalara bile girmek istemiyor artık bizimle değil ki arkadaşlarımla buluşmada dursun.
3 yaş kizım ise koşturup duruyor pek yerinde oturmuyor.
Belli bir zaman sonra rahat bir kaç saat nefes almak istiyorsunuz.Bebeklerken bende bırakamıyordum hiç.
Kendimle götürürdüm.
Şimdi arkadaş buluşmasına çocuksuz gidiyoruz.
Sanırım yaşam evre evre

Ne yapsın kadıncağızlar? Sizin için küçücük çocuklarını boşlayıp, sizi mi avutup eğlendirsinler? Bir çocuk yapın sizi de görelim. Gidip çocuğu olmayan bekar arkadaşlar bulabilirsiniz.
Az önce demiştim bi gerginlik var bazı annelerde diye yukarda yorumumda nedir bu gerginlik hanımefendi :) okuyunca güldüm mesajınıza 1 saat anne kendine vakit ayırınca sadece beni avutup eğlendirmiyor kendide avunup eğleniyor :))))

Belkide :))

Eşleri hiç ilgilenmiyor demek ki. Size de dışarda görüşmeye imkansız diyorlarsa siz de mecbur onlarla görüşünce evlerine gidin ama size tavsiyem artık yeni arkadaş grubu da edinmeniz lazım. Böyle olmaz çünkü insan farklı insanlarla farklı şekillerde de vakit geçirmeli. Sürekli bebekli ortamda çoluk çocuk muhabbeti bir yere kadar

Çocuğumsuz asla diyen bir anne hiç değilim bebeğim 2 aylık anneme bırakıp yemek yemeye gittiğim oldu arkadaşlarımla emzirmiyorum avantajım o.
Ama herkes şanslı olmuyor. Eşleri bakmayan, anneleri bakmayan çok kişi var. Malesef bırakacak yerleri olmadığından eve davet ediyorlar iki tarafı da anlamak lazım.. bence görüşmeyin zaten böyle keyif vermez

Verdiğiniz değeri görmüyorsanız 1 adım geri çekilin bence. Bırakın biraz onlar arayıp sorsunlar. Evet eş, çocuk hayatlarının merkezi ama dönüşüzün zor olacağını bile bile üstelik gelebilecekken gelmemeleri bilmiyorum. Ben olsam biraz kendimi çekip duruma bakardım.

Çocuklu arkadaşlarim kendileri için çocuklari bırakıp bir nefes alıyorlar. Eşlerini yeterli görmüyorlardır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…