- 5 Ekim 2020
- 14.651
- 40.054
- 548
- 36
Onları okuyunca dedim ki ben mi tuhafımBen de severim bekar arkadaşlarımla muhabbeti ya. Bizde konu hiç tıkanmıyor ki. İlla dedikodusunu yapacağımız bir şeyler buluyoruz. Alışveriş, tatil, yeme içme, flört muhabbetlerini de severim zaten.
Evet yav ben de onlar sormadıkça bahsetmem çocuklardan. Bahsedersem de kısa geçerim, baymaya gerek yok. Aynı yollardan ben de geçtim.Yaaa dimi konu çocuğa gelmesin diye de ekstra çaba sarfediyorum
Tam ee oğlan nasıl diyorlar o değil de diyip kaçıyorum konudan. Yoksa orası bataklık. Konu çocukta saplanıp kalıyor
Ne yapsın kadıncağızlar? Sizin için küçücük çocuklarını boşlayıp, sizi mi avutup eğlendirsinler? Bir çocuk yapın sizi de görelim. Gidip çocuğu olmayan bekar arkadaşlar bulabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar , en yakın arkadaşlarım evlenip çocuk yaptıktan sonra biz hiç bir şekilde kızkıza bişey yapamaz olduk illaki ya eşli takılmak istiyorlar ya da evde yine çocuklarla görüşmekten hiç bir şey anlamıyorum her çocuk bi yerde koşturuyor , eltime bakıyorum ne güzel çocuğunu eşine emanet edip arkadaşlarıyla gidip çok rahat bi kaç saat kahve içiyor benim arkadaşlarım neden yapamıyor çocuk bahane mi yoksa çocukla bunu yapabilmek zor mu ? Gerçekten arkadaşlarımı kaybetmiş gibi hissediyorum tamam eşlerde birbirini tanıyor iyiler hoşlar ama süreklide eşli vs buluşmak çok sıkıcı geliyor ben kız muhabbeti yapmak istiyorum buluşup, benim çocuğum yok benim için herşey bekarlığımdaki gibi , eşim gidip erkek arkadaşlarıyla takılıyor yemeğe vs gidiyor benim öyle kız kıza takılacağım bi arkadaş grubum kalmadı resmen .
Şu yorum ne kadar doğru bi yorum ya. Biz bir kaç saat çocuksuz dışarıda kafa dağıtıyoruz diye çocuğumuzu yeterince sevmiyor önemsemiyormuşuz. Sosyal ortam bildiğimiz gibi.Çocuksuz 1-2 saat kız kıza kahve içmeyi sohbet etmeyi “çocuğundan ayrılamama” olarak ne kadar dramatize etmişsiniz hanımlar yakundaklık bebek değillermiş yani babaları 1-2 saat bakamayacaksa çok vahim. Anne olduktan sonra hiç mi kendinize vakit ayırmıyor arkadaşlarınızla doyasıya sohbet etmek istemiyorsunuz gerçekten. Biz çocuklu buluşunca bir şey anlamıyoruz ne zaman görüşsek peşine çocuksuz plan yaparız kızlarla hepimiz anneyiz çok yakınız ve direk çocuklar durmayınca nerden böyle buluştuk hadi kız kıza plan yapalım moduna geçiyoruz
Bu konular inanın çok bireysel.Annelik dünyanın en korkutucu şeyi gibi geliyor yeni nesil anneleri görünce . Neyse ki sizin gibiler de var
Merhaba arkadaşlar , en yakın arkadaşlarım evlenip çocuk yaptıktan sonra biz hiç bir şekilde kızkıza bişey yapamaz olduk illaki ya eşli takılmak istiyorlar ya da evde yine çocuklarla görüşmekten hiç bir şey anlamıyorum her çocuk bi yerde koşturuyor , eltime bakıyorum ne güzel çocuğunu eşine emanet edip arkadaşlarıyla gidip çok rahat bi kaç saat kahve içiyor benim arkadaşlarım neden yapamıyor çocuk bahane mi yoksa çocukla bunu yapabilmek zor mu ? Gerçekten arkadaşlarımı kaybetmiş gibi hissediyorum tamam eşlerde birbirini tanıyor iyiler hoşlar ama süreklide eşli vs buluşmak çok sıkıcı geliyor ben kız muhabbeti yapmak istiyorum buluşup, benim çocuğum yok benim için herşey bekarlığımdaki gibi , eşim gidip erkek arkadaşlarıyla takılıyor yemeğe vs gidiyor benim öyle kız kıza takılacağım bi arkadaş grubum kalmadı resmen .
Burada eşi bakıyor mu, bunu gözardı ediyorsunuz.Ama mesela 3 ay görüşmemişiz çok özlemişiz birbimizi karşı tarafında bana değer verdiğini biliyorum bununla ilgili şüphem yok ama illaki onların evine gideceğim ve orada çocuklu ve eşli görüşeceğiz olay hep buna döndü , çocuk hep onunla zaten 1 saat bıraksa eşine biz 1 saat kaliteli bi görüşme olmaz mı belki çocuğum yok diye anlamıyorum galiba onları
7 aylık bebekle her yere gidilir,ama çocuklar büyüdükçe sıkılıyorlar büyüklerle olmaktan.Büyuk kızim 6 yaşında mağazalara bile girmek istemiyor artık bizimle değil ki arkadaşlarımla buluşmada dursun.Çocuklarını bırakmak istemiyorlardır belki. Kendimden örnek vereyim 7 aylık bebeğim var babası hariç kimseye bırakamam, bırakmak da istemiyorum dışarı çıkınca özlüyorum. Arkadaş muhabbetlerinde sıkılıyorum, kendimiz gibi çocuklu çiftlerle takılmak hoşuma gidiyor artık. Belki arkadaşlarınız da böyle bir değişim yaşıyordur.
Siz teklif edin,ya bunaldım akşam bı kaç saat kahvemi içsek diyin.Birininki çok küçük 2 yaşa yaklaştı diğerininki daha büyük 5 yaşında
Az önce demiştim bi gerginlik var bazı annelerde diye yukarda yorumumda nedir bu gerginlik hanımefendi :) okuyunca güldüm mesajınızaNe yapsın kadıncağızlar? Sizin için küçücük çocuklarını boşlayıp, sizi mi avutup eğlendirsinler? Bir çocuk yapın sizi de görelim. Gidip çocuğu olmayan bekar arkadaşlar bulabilirsiniz.
Evet, ama cevaplarını anlayamadım açıkçasıBunu açıkça ifade ettinmi?
Belkide :))Şu yorum ne kadar doğru bi yorum ya. Biz bir kaç saat çocuksuz dışarıda kafa dağıtıyoruz diye çocuğumuzu yeterince sevmiyor önemsemiyormuşuz. Sosyal ortam bildiğimiz gibi.
Konu sahibicim ben çocuksuz bekar arkadaşımla ayda 1 defa da olsa tek buluşurum, onun da derdini dinlerim, yeterince bebemden bahsederim, öncelik olarak onu dinleme odaklıyımdır. Malesef arkadaşların sana dost değiller:/ umarım benim gibi gerçek arkadaşlar bulabilirsin ajdkdk:)
Verdiğiniz değeri görmüyorsanız 1 adım geri çekilin bence. Bırakın biraz onlar arayıp sorsunlar. Evet eş, çocuk hayatlarının merkezi ama dönüşüzün zor olacağını bile bile üstelik gelebilecekken gelmemeleri bilmiyorum. Ben olsam biraz kendimi çekip duruma bakardım.Ya aslında bugün kısa süreliğine aynı şehirde denk geldik ve onların çağırdığı yere gitmem mesafe olarak çok uzaktı birbirimizide çok özledik ben ortak bi yere gelmelerini istedim 1 saat bile olsa onlarda evlerine gitmemi bekledi ama gidemezdim dönüşüm ulaşım açısından zor olacaktı , onlar gelseydi ortak yere araçları vardı eşleri bi saat sonra alabilirdi
Çocuklu arkadaşlarim kendileri için çocuklari bırakıp bir nefes alıyorlar. Eşlerini yeterli görmüyorlardır belkiEvet birde bazıları çok kızgın gibi cevap veriyorlar farketmişsinizdirbişey demiyorum ama anlamıyorum onları anne olmadığım için , anne olanlar tatlı tatlı anlatın ne olacak hemen biri diyor sizin keyfiniz için mi bıraksın bilmem ne yahu ona da iyi gelecek bi saatçik nefes alacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?