- 17 Aralık 2020
- 826
- 1.358
- 23
- 34
- Konu Sahibi hayatguezel
-
O kadın gelirse bana haber eder misiniz suan ne yaoıyor çok merak ediyorumSiz şu eski kocası üçüncüye evlenir mi diye sürekli bunu soran kadın değilsiniz değil mi?
Yanılıyorsunuz çocuklu kadınla evlenmek çocuklu erkekle evlenmekten daha iyi cünkü çocuğun yemeği içmesi bakımı annede oluyor, kendi cocuğu olduğu için sorun etmiyorlar. Ama çocuklu erkek bu bakım işlerinin hepsini yeni eşten bekliyor. Başka birinin çocuğuna bunları yapmak çok zor. Kendi çocuğuna bile zorlanırken. Ayrıca eski kadın cocuğu doldurup gönderiyor. Burda bi üye vardı 13 yaşındaki erkek üvey cocuğu tuvalete kakalarını sürüyordu sırf kadına inat olsun diye. DüşününAnne çocuğu ile bir beyle evlense bencesorun olur ama erkkle evlenince cok sorun olmaz bence .eski es anneyede bagli durum medeni biri ise size sorun çıkarmaz cocugda öyle yetiştirir ama anne sorunlu ise babaya da yansir nafaka hastslik saglik okul vs durumlarda surekli eşinizi arayacak siz rahatsiz olmam derseniz olur bence ama aşılması zor durumlar turk kadini bu kdr rahatmi bilmem avrupada amerikda daha rahat sanirim
Ben bir ara görüşüyordum onunla o psikolojiden çıktığını,artık adami takıntı yapmaktan vazgeçtiğini söylemişti,ne hali varsa görsün dedi.Merak ediyorum dediğiniz için yazdımO kadın gelirse bana haber eder misiniz suan ne yaoıyor çok merak ediyorum
Ara sıra geliyor. Ama onun eski herifin 2 çocuğu var, biri ilk kadından biri de bizimkinden. Konu sahibi o ise yine kafa gitti geçmişe.O kadın gelirse bana haber eder misiniz suan ne yaoıyor çok merak ediyorum
Çok safsın şekerim. Adam onu geri alsın diye memlekete dönmüyor bedevi, neymiş çocuğa baba modeli lazımmış, model de malum.Ben bir ara görüşüyordum onunla o psikolojiden çıktığını,artık adami takıntı yapmaktan vazgeçtiğini söylemişti,ne hali varsa görsün dedi.Merak ediyorum dediğiniz için yazdım
Son durumda belki bu konudaki fikri de değişmiştir.Ben de baba yüzünden memleketime gidip gitmeme konusunda kararsızım,benimle evli kalsın diye değil mesela benim gitmekteki kararsizligim. Memlekete gitsem ailem destek değil köstek diyordu, pişman olsam geri de gelemem tayin işi sıkıntı olur diyordu,bu konularda aynı düşünüyoruz(Ailenin köstek olması dışında).Benim de buradan gitmem mümkün olsa bile dönüşüm imkansız olur.Çok safsın şekerim. Adam onu geri alsın diye memlekete dönmüyor bedevi, neymiş çocuğa baba modeli lazımmış, model de malum.
Altina imzami atarimYanılıyorsunuz çocuklu kadınla evlenmek çocuklu erkekle evlenmekten daha iyi cünkü çocuğun yemeği içmesi bakımı annede oluyor, kendi cocuğu olduğu için sorun etmiyorlar. Ama çocuklu erkek bu bakım işlerinin hepsini yeni eşten bekliyor. Başka birinin çocuğuna bunları yapmak çok zor. Kendi çocuğuna bile zorlanırken. Ayrıca eski kadın cocuğu doldurup gönderiyor. Burda bi üye vardı 13 yaşındaki erkek üvey cocuğu tuvalete kakalarını sürüyordu sırf kadına inat olsun diye. Düşünün
Adam bunu kandırıp boşadı ayol, tekrar evleniriz diye kandırdı, tek kuruş vermeden anlaşmalı boşadı. Olduğu yerde kimi var, kim destek oluyor da memlekette köstek olunacak?Son durumda belki bu konudaki fikri de değişmiştir.Ben de baba yüzünden memleketime gidip gitmeme konusunda kararsızım,benimle evli kalsın diye değil mesela benim gitmekteki kararsizligim. Memlekete gitsem ailem destek değil köstek diyordu, pişman olsam geri de gelemem tayin işi sıkıntı olur diyordu,bu konularda aynı düşünüyoruz(Ailenin köstek olması dışında).Benim de buradan gitmem mümkün olsa bile dönüşüm imkansız olur.
Ya söyleyin de yine gelsin hala eski konularını ve verilen cevapları okuyup gülüyorumAdam bunu kandırıp boşadı ayol, tekrar evleniriz diye kandırdı, tek kuruş vermeden anlaşmalı boşadı. Olduğu yerde kimi var, kim destek oluyor da memlekette köstek olunacak?
Söyleyin de yine gelsin :)Ben bir ara görüşüyordum onunla o psikolojiden çıktığını,artık adami takıntı yapmaktan vazgeçtiğini söylemişti,ne hali varsa görsün dedi.Merak ediyorum dediğiniz için yazdım
Neyseki sonradan nafaka davası açıp kazanmış,1250 ödüyordu adam.Boyle baba olmaz olsun ya,sanki babamizin evinden getirdik bu çocuklarıAdam bunu kandırıp boşadı ayol, tekrar evleniriz diye kandırdı, tek kuruş vermeden anlaşmalı boşadı. Olduğu yerde kimi var, kim destek oluyor da memlekette köstek olunacak?
Ayakta alkışlıyorum sizi helal olsun kararlılığına duruşuna helal olsunEğer konuda bahsi geçen yaşayan anne bensem evlenilir. 11 seneyi geçti ne bir kez ihtiyaç için eski eşimi aradım nede herhangi bir konu için. Çünkü karar aldığımda bu konuda da kendimi ölçtüm. Ben tek başıma (kendi ailemin desteği sahanedir) bu işin altından kalkabilir miyim? Evet dediğim de kızım 8 aylık değildi.
Kızımı görmek konuşmak isterse engel olmadım ama görüşün diye zorlamadim. Çünkü kızım benim en değerlim kimsenin zorla yalvar yakar görüşmek zorunda olacağı birisi değil.
Arkadaşlar maddi konudan bahsetmis. Çok küçük bir nafaka ödüyor kızımonun dışında bir lira istemiyorum. Tüm masraflarını ben karşılıyorum çünkü benim canım o.
Ayrıca eski este kalmıyor. 5 6 ayda bir iki üç saat görüşüyorlar. Eski eş arayınca telefonda görüşüyorlar.
Ailemle hiç gorusmez ( kendisi bazen babamı bayramlarda arar onun dışında). Ben ailesi ile hiç görüşmem. Ama onlarda kızımla istedikleri Aman gorusebilirler. ( 10 kez gorusmemislerdir )
Demem o ki bahsettiğiniz kişinin hayatını iyi öğrenin. Evlenilebilir. Çünkü karşıda ki insan benden uzak Allah'a yakın demiş olabilir
Çok teşekkür ederimAyakta alkışlıyorum sizi helal olsun kararlılığına duruşuna helal olsun
Nıye cocuklular evlenemezmıİyi akşamlar hanımcımlar,
Sizce çocuklu biriyle evlenmek kötümüdür?
Adamla herşey uyuşuyorsa, karakter sevgi ahlak, tek rahatsız eden konu çocuksa, fakat oda zaten annesinde yaşayıp ara sıra geliyorsa..
Belki tecrübesi olanlar vardir :)
Sonuçta kardeşler diyorsunuz iyi güzel, ya eşinizin çocuğu ben tatile kardeşimle birlikte gitmek istiyorum derse. Ayrıca bu çocuk sizin olsaydı babası hep onunla ilgileniyor kızımla ilgilenmek bana düşüyor, gelmesin bizle mi diyecektiniz? O zaman eşiniz oğlunu ve kızını alsın götürsün tatile siz çocuğu istemiyorsunuz diye. Anlayamıyorum tatilde çocukla ebeveyninin ilgilenmesi niye kötü olsun? Bizim çocuklar da küçükken tatilde yolculukta falan paylaşıyorduk bakımı. Yani büyükle babası küçükle ben ilgileniyordum bebek olduğu için.Ben evlendim eşimin oğluda annesi ile kalıyor, biz evlendiğimizde 10 yaşında idi ama ben onu 4-5 yaşlarından beri tanıyorum eşimle uzun soluklu bir sevgililik dönemi yaşadık.Aynı şehirdeyiz, mesafe olarak araçla 15 dklık mesafede ikamet ediyorlar.
Çocuk belirli bir yaşa gelene kadar sürekli haftasonları bize gelirdi. Sonra ergenliğe girmesiyle araya pandemi girdi onun sınav zamanıydı ( liseye geçiş sınavı kastım) ev ortamında daha rahat ders çalıştığı için gelmemeye başladı , artık senede 1-2 kez gelirse geliyor ama babasıyla sürekli iletişim halindeler ve görüşürüyorlar.
Kızımız oldu bizim, onunla da baba aracılığıyla telefonda bazen de dışarda yüzyüze görüşüyorlar. Sonuçta kardeşler
Benim için en büyük zorluk ilk başlarda her planımıza dahil olması idi. Yalnız kalamıyorsunuz kendi doğurmadığınız bir çocuğa annelik olmasada ablalık yapmak zorunda kalıyorsunuz ki ben anaç biri değilim zorlandım o nedenle. Normalde de başkasının çcuğunu alıp sevmem ilgilenmem öyle bir yapım yok benim.
Birde eşim evlenip kendi çocuğumuz da olunca gittiğimiz tatilllere onu da getirmek istedi (öncesinde hiç tatile götürmedi çocuğunu annesi ile her sene giderlerdi bir yerlere ama eşimle başbaşa tatile çıkmamıştır hiç), birkaç kez gittik ama eşim ilk başlarda hep onunla ilgilendiği için o dönem kendi kızım bebekti onunla ilgilenmek bana düştü tatil zehir oldu, sonra konuştum isterse başbaşa gidebileceklerini ama birlikte senede bir kez gittiğim kısıtlı tatilimde onu istemediğimi açıkca söyledim çünkü bebekle tek başıma ilgilenmek zorunda kalınca tatilden birşey anlamıyordum. Bir süre gelmedi bizimle en son bu yaz birlikte gittik ama artık büyüdüğü için kendi modunda takıldı hep bende arada kızımla ilgilenmeyi bırakıp eşime emanet edip kafamı dinleme fırsatı buldum. (Tail demek hazır yemek, sıfr temizlik ve bolca dinlenmek ve eğlence demek benim için)
Ayrıca babalık görevini yerine hakkıyla getiren bir kişi ise eş adayınız her daim çocuğun eğitim sağlık vs masrafı olacak, özel günlerinde eski eşle bir araya gelmek zorunda kalacaklar, yeri gelecek eşinizin ailesi eski eşle irtibatı koparmadı ise aynı ortamda bulunmanız gerekecek.
Yani bunların hepsi büyük sabır gerektiren şeyler. Çünkü yeri geliyor 2. plana atılıyorsunuz, yeri geliyor eski eşle muhattap olmasanız bile aynı ortamı paylaşmak zorunda kalıyorsunuz. Kendi doğurduğunuz çocuk gibi sahiplenemiyorsunuz çocuğu bazen hareketleri sizin için katlanılmaz olabiliyor. Çünkü onun üzerinde laf söz hakkınız olmadığından tepkielriniz genelde ölçülü ve sakin olmak zorunda ama kendi çocuğunuza yeri gelir sesinizi yüksetebilir ve ceza verebilirsiniz. Bilmem anlatabildim mi?
Bunlar yaşayacaklarınız şeyler, gerisi size kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?