• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu ve duzenli

Valla ben de cok merak ediyorum ayni seyi.
Bir yeri toplarken diger taraf dagiliyor, sıkılıyorum, bunaliyorum, daraliyorum.
Salonu supurup sigara yakiyorum, biraz facebooka bakiyorum sonra devam diyorum. 140m2 evi temizlemek butun gunumu aliyor.
Ayda bir gelen abla var, ay allahim kadin karinca gibi. Ben koca gun supurup, silip toz alirken o halilara kadar siliyor, saat 5 te bitiriyor . Ev sıkır sıkır oluyor.
Ya da tam tersi manyaklik geliyor uzerime fayans aralarini dis fircasiyla ovuyorum. Hic ayarim yok.
Dikkatim cok daginik, toz alirken sevdigim hir sarki calmaya baslarsa evde dans etmeye basliyorum. Ardindan gaza gelip playlist yapiyorum yarim saat onunla ugrasiyorum bilgisayarda. Hop biri yaziyor facebooktan onunla muhabbet yarim saat. Toz bezi elimde tabi bunlar olurken.
Off bana da biri el atsin. Sparta usulu temizlik egitimi sart bana.
bende böyleyim ayarsızız :)

Bana da annem hiç yaptırmamıştı şimdi diyorum keşke yaptırsaymış. Saatlerce uğraşıyorum hala da öyle ciddi temiz olmuyor.
Ben bir markete gidiyorum, eşim başlıyor temizliğe bir geliyorum evin temizliği bitmiş üstelik pırıl pırıl. Nasıl oluyor cidden? Benim bir odayı temizlediğim zaman zarfında koca evi nasıl pırıl pırıl yapabiliyor?
Yetenek ve beceri tamamen...

bir buçuk yaşında kızımla olan ev toplama serüvenimiz çok da uzun sürmüyor
çümkü hepyarıda kalıyor
ya uykusu geliyor ya karnı acıkıyor
zaten bir hafta sonu temizlik yapabiliyorum
onu da yarı yamalak
hem çalışan hem çocuklu olp temizlik yapmak lüks lüks
genede pis değil dağınığım

:mad::mad:yada bilmiyorum pismiyim

kızım uyanıkken evi toparlar süpürürüm
uyuyunca siler toz alırım
oyuncaklarını kızıma toplatırım
alışkanlık haline geldi artık ben demeden toplar artık
yemegimi akşamdan planlarım
sabaha pişirmesi kalır

Bence esinizle is bolumu yapin. Temzligi iyi yapamiyo olabilirsiniz ama meselautuyu iyi yapiyorsunuzdur.siz onu yapin esiniz temizligi yapsin.ben de iyi degilimdir ozellikle toz alma konusunda.ama yetenek mi bilmiyorum benim adam piril piril yapar hic benim yaptigim gibi olmaz.o yuzden o yapar o tur isleri ben de baska isleri yaparim..

ya boşverin ya bırakın dağınık kalsın evlerimiz
bizim gibi dağınıkların moralini bozuyorsunuz ,
dağınık olun dağınık olalım hepimiz :D evi toplamakla uğraşmak yerine kendimize çocuklarımıza zaman harcayalım mutlu olalım :D

ya benim evde güzel kokmuyor temizliği yapıyorum ama olmuyor özellikle mutfak lavabomdan kötü koku geliyor birde sabahtan akşama kadar işyerindeyiz kapıyı açınca yüzüme sıcaklık+pis bir koku geliyor ilk işim camları açıp heryeri havalandırmak oluyor ama yinde içime sinmez. birde çamaşırlarımda güzel kokmuyır kullandığım vernelin pembe yumuşatıcısı deterjanım omo ariel kosla ne bileyim kokusu 1 gün içinde gidiyo çamaşırmarımın. heryere lavanta döktüm hala burnum kokudan arınmadı. başka ne yapabilirlim bilmiyorum.

vileda suyuna bir kaç damla parfüm damlatmak işe yarıyor
yanlız görünen yerleri değil görünmeyen yerleri silin çocuklarınız için zararlı olabilir
mesela halıların altını gibi koltukların arkası gibi

ya benim evde güzel kokmuyor temizliği yapıyorum ama olmuyor özellikle mutfak lavabomdan kötü koku geliyor birde sabahtan akşama kadar işyerindeyiz kapıyı açınca yüzüme sıcaklık+pis bir koku geliyor ilk işim camları açıp heryeri havalandırmak oluyor ama yinde içime sinmez. birde çamaşırlarımda güzel kokmuyır kullandığım vernelin pembe yumuşatıcısı deterjanım omo ariel kosla ne bileyim kokusu 1 gün içinde gidiyo çamaşırmarımın. heryere lavanta döktüm hala burnum kokudan arınmadı. başka ne yapabilirlim bilmiyorum.
Çamaşırlar icin chakra markalı sprey varmis utuden once çamaşıra sıkınca cok guzelkokuyormus ama nerde satılıyor bilmiyorum

Markasını hatırlamıyorum ya dandik bişey. Bakayım dedim de kalmamış evde. Bimde satılıyor. Kahverengi ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajı var. Hafif nemli bir yapısı var. Çok güzel toz alıyor. Hem de ahşabı parlatıyor.
Üzerinde toz alma mendili mi yazıyor? bende merak ettim ilk defa sizden duyuyorum.

Valla ben çocuksuz halimle dağınığım, dağınıklık konusunda tavsiye veremem.

Ama temiz görünmenin, mis kokmanın püf noktalarını biliyorum.

Mutfağın asla dağınık olmasın, yemek yap topla, yemek ye topla. Bulaşık birikmesin, tezgahın ocağın hep temiz olsun.

Her gün toz al. Benim evim çok tozlanıyor çocuk parkına baktığı için, senin için her gün olmasa da olur belki. Ben toz alma mendilleri kullanıyorum genelde. Çok pratikler, bir tanesiyle hallediyorum her yeri 5 dakikada. Sadece temizlik yaptığım günler normal toz beziyle falan girişiyorum dip köşe. Onun dışında görünen yerlerin tozunu alıyorum.

Kovalı vileda yerine şu düz olanlardan kullanıyorum. Küçük su şişesine kokusunu sevdiğim bir yüzey temizleyici ve az bişey domestos koyup kapağını deliyorum. Viledayı yıkayıp başlıyorum şişeden yüzey temizleyici püskürtüp silmeye. Bunu da mecburen her gün yapıyorum, dediğim gibi çocuk parkının bütün kumu tozu bizim evde. Kovalı vileda kullanırken çok üşeniyordum. Buna ayırdığım zaman 10 dakika.

Zaman ayarlı oda parfümlerinden kullanıyorum. Evin hemen girişinde duruyor. Böylece giren ohh mis gibi diye diye giriyor.

Yumoşun parfümlü çamaşır spreyleri var. Bir tanesi dışındakiler çok ağır. Hepsinin kokusu yoğun ama. Onun yarısını başka bir spreyli şişeye aktarıp üstünü suyla dolduruyorum. Böylece hem uzun süre kullanıyorum, hem de daha hafif kokuyor. Ara sıra, evin güzel kokmadığını hissettiğimde perelere sıkıyorum. Bunu ampüllerin üstüne sıkmak da bir püf noktası. Akşam ışıkları açınca koku yayılıyor. Nevresimlere de sıkıyorum arada ama zararlı olur diye çok abartmıyorum. Sanırım bu kadar.

ay o kadar kimyasal parfüm kullanmayın. hasta olursunuz....

(parfüme alerjim varda, doktorumla da görüşünce normallere de dokunur oda parfümü demişti)

Ben de temizlik kokusuna bitiyorum ya, özellikle perdeler yıkanınca evde çok hoş koku oluyor.Ama şu da bir gerçek, kanserojen maddelerle kendimizi bebeklerimizi zehirliyoruz. Sirkeyle karbonatla limonla her işini gören hatunlar var. Çamaşır-bulaşığa bile bunlar yetiyor aslında:KK43:

bir akım çıkmış millet saçını da sirkeyle yıkamaya başlamış.

aynı cümlede bile anlaşılmaz bir halde
cocuklu ve düzenli
olmaz arkadaş

ben titiizim yani iyi temizlik yaparım, ama o her aldığını yerine koy kısmını ben yapsam ben colugumu cocugumu bırak tuvalete bıle gıdemem
bende rahatsız oluyorum ama artık yapıcak bısey yok
bu bence tamamen cocuklu olusumuzdan
yoksa bende bılırdım evı 2 kirhem bir çekirdek bırakmayı ama

cocuksuz ınsanlara bakıyorum onların evı öyle :D

Markasını hatırlamıyorum ya dandik bişey. Bakayım dedim de kalmamış evde. Bimde satılıyor. Kahverengi ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajı var. Hafif nemli bir yapısı var. Çok güzel toz alıyor. Hem de ahşabı parlatıyor.
ondan hemen bnde alacam bazen üşeniyorum toz beziyle sil bezi temizle tekrar sil falan öyle bişey varsa süpermiş

ilk defa duyuyorum bunu resmi falan varmı kullan at şeklindemi

Back
X