Valla ben çocuksuz halimle dağınığım, dağınıklık konusunda tavsiye veremem.
Ama temiz görünmenin, mis kokmanın püf noktalarını biliyorum.
Mutfağın asla dağınık olmasın, yemek yap topla, yemek ye topla. Bulaşık birikmesin, tezgahın ocağın hep temiz olsun.
Her gün toz al. Benim evim çok tozlanıyor çocuk parkına baktığı için, senin için her gün olmasa da olur belki. Ben toz alma mendilleri kullanıyorum genelde. Çok pratikler, bir tanesiyle hallediyorum her yeri 5 dakikada. Sadece temizlik yaptığım günler normal toz beziyle falan girişiyorum dip köşe. Onun dışında görünen yerlerin tozunu alıyorum.
Kovalı vileda yerine şu düz olanlardan kullanıyorum. Küçük su şişesine kokusunu sevdiğim bir yüzey temizleyici ve az bişey domestos koyup kapağını deliyorum. Viledayı yıkayıp başlıyorum şişeden yüzey temizleyici püskürtüp silmeye. Bunu da mecburen her gün yapıyorum, dediğim gibi çocuk parkının bütün kumu tozu bizim evde. Kovalı vileda kullanırken çok üşeniyordum. Buna ayırdığım zaman 10 dakika.
Zaman ayarlı oda parfümlerinden kullanıyorum. Evin hemen girişinde duruyor. Böylece giren ohh mis gibi diye diye giriyor.
Yumoşun parfümlü çamaşır spreyleri var. Bir tanesi dışındakiler çok ağır. Hepsinin kokusu yoğun ama. Onun yarısını başka bir spreyli şişeye aktarıp üstünü suyla dolduruyorum. Böylece hem uzun süre kullanıyorum, hem de daha hafif kokuyor. Ara sıra, evin güzel kokmadığını hissettiğimde perelere sıkıyorum. Bunu ampüllerin üstüne sıkmak da bir püf noktası. Akşam ışıkları açınca koku yayılıyor. Nevresimlere de sıkıyorum arada ama zararlı olur diye çok abartmıyorum. Sanırım bu kadar.