Çocukluk travmaları

Maha

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2016
141
141
18
23 yaşında üni okumuş iyi kötü çalışan biriyim. Günlük hayatımda çok büyük problemler yaşamamama rağmen hep mutsuzum hiçbir şey yapmak istemiyorum hiçbir şeyden tad alamıyorum. Çocukken yaşadıklarım aklıma geliyor sürekli ve buna engel olamıyorum. Bütün günlerim bununla geçiyor ve gerçekten elimde değil. Psikiyatriste gittim ya ben kendimi anlatamadım ya da o yardımcı olamadı bilmiyorum.doktor bile çözüm bulamayınca iyice içime gömüldüm. Yaşadığım binlerce şey var ama ben buraya birkaçını yazıcam.

Okula başladığımdan itibaren yıllarca annem kahvaltı hazırlamadı. Günde tek öğün yiyordum onda bile bana diyet yaptırıyordu. Tabağıma hep az koyardı ekmeği kendi ölçer verirdi fazlasını yedirmezdi. Fotoğlarım bile var çöp gibiymişim zaten. Akrabalar doktora götür hastalıklı gibi şeyler söylerlerdi.

Alerjiye bağlı olarak çocukken kesik kesik öksürürdüm. Öksürdüğüm içinde hep azar işittiğim. Öksürme, veremliler gibi öksürüyorsun, gebericeksin der dayat atardı. Misafir geldiğinde beni odaya kapatırdı. Saatlerce sorgusuz sualsiz "suçumu" bilir çıkmazdım odadan. Genelde beni götürmezdi ama misafirliğe gittiğimizde benim adıma insanlardan özür diler aslında veremli olmadığımı sadece öyle öksürdüğümü söylerdi.

Hiç unutmuyorum 4 yaşındaydım. Ananemlerde bizdeydi kahvaltı yapıcaktık. Annemi yanına oturdum yanağından öptüm annemi. Elinin tersiyle beni itip sapık mısın be diye bağırmıştı. Ananem kızmıştı o an anneme.

Okul hayatım boyunca tek bir lira bile harçlık vermedi bana. Yılda bir iki kere gelirdi ananem ozaman bana demir para verirdi bana. Onun hesabını sorardı bana. O parayla kendime bisküvi gibi bir şey almıştım sorduğunda söyledim harcadım diye tokat attı bana.

Arkadaşlarımın yanında hep aşağıladı hakaret beddua etti bana. İyice kısalıp üstümde parçalanana kadar kıyafet bile almazdı. Zaten almazdı. Başkalarının verdiği ablamdan kalanları ya da komşunun çöpe attıklarını giyerdim.

Şunu özellikle söylüyorum hiçbir şey bu yapılanların sebebi olamaz gerçi. Durumumuz iyiydi iki evimiz vardı ve babam bir şirkette müdür yardımcısıydı. Abim ve ablam özel okulda okuyordu. Annemin bağış yaptığı hayır kurumları vardı. Fakirlik bile olsa hangi anne evladına sarılmazöpmek sevgi vermez iyi davranmaz. Her evebeyn ne kadar ne kadar bilinçli olursa olsun Hatalar yapar ve çocuk hah işte hata yaptı ve benim psikolojim bozuldu moduna girmez. Benim söylediklerim yıllarca süren şeyler ve anlattıklarım sadece birkaçı. Çocukken evden kaçmayı intihar etmeyi düşünürdüm. Zaten çocukken depresyona girdiğimi ve çıkamadığımı düşünüyorum. Ya da karakterime işledi mutsuzluk.

Canımcım kıyamam ben sana. Bütün bunlar olurken baban, akrabaların vs onlar nerdeydiler kimse bir şey demedi mi?

Annen çok problemli bir insanmış, üzüldüm gerçekten senin için.

Ama bak genceciksin , önünde kocaman bir hayat var. Çık gez eğlen, arkadaşlarınla takıl kötü günleri düşünmemeye çalış.

Tavsiyem terapiste git, konuş ağla açılırsın. Bana da istediğin zaman özelden yaz konuşmak istersen burdaki herkes her zaman yanında.

İlk paragrafta 'aman kaç yıl geçmiş takılma ' diye dusundum ama devamında cidden çok uzuldum

Annen hayatta mı? Artık aklı başında eğitimli bir kızsin eğer hayattaysa konuş yoksa bir ömür içinde kalacak belli ki

Sana katacagi tek olumlu şey senin cook iyi bir anne olman olacaktır , beyi yapmayacağını bileceksin en azından ve evladının neylerden darilacagini

Allah yardımcın olsun kendi hayatını kurunca bunlar hafifi hafif silinir kafandan ister istemez

Yalnız birşey sorcam baban , abin Ablan annenin bu tavrına ne tepki veriyordu seni koruyup kollayan biri oldu mi ev içinde

Sadece sizemi boyleydi diger kardeslerinizedemi boyleydi.
Annenizin psikolojisi bana hic normal gelmedi sevgi dolu degilmis.
Anneniz simdi nasil peki buyudunuz hala aynimi.onunla konustunuzmu bu konuyu bir aciklamasi varmi.

Çok afedersin ama annen manyağın önde gideniymis

Uzuldum canim benim
Annen sadece sana mi boyle
O kadar imkan varken s3ni imkansizla buyutmesi zalimce.
Para vermiyosa sevgi verseydi.
Insan uveyvcocugunâ bile yapmaz boyle yapmaz.

Toplu cevap veriyim burdan. Babam annemi defalarca aldatmış eve gelip uyuyan biridiydi ne benimle ne diğer kardeşlerimle ilgilenmezdi. Ama Allah var annemle ilgilenir severdi hediyeler alırdı tatile giderlerdi. Ablamın konusunu yazmıştım zaten beni kendi esiri olarak görürdü annem bir yere gitse ben artık senin annenim deyip temizlik yaptırır emirler verir işkence yapardı. Bir keresinde ayağını ağzıma zorla sokmuştu annem evdeydi. Anneme bu yıl bunu hatırlattım ve dediği şey "napiyim?" Oldu. Bir iki kerede diğerlerini değil ama beni dövdüğünü ve hakaret ettiğini söyledim sen hayal görüyorsun dedi her söylediğimde. Bu saatten sonra hesap sorsam bile diceği şeylerin hiç bir anlamı yok zaten mazeretide olmaz. Küçükkende çok farkında değildim yaşadıklarımın üzüntüden başka. Şimdi bakıyorum bir anne çocuğuna bakmak zorunda kahvaltı harçlık ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Bu dünyaya gelmek hiçbir çocuğun seçimi değil. Hiç durumu olmayan bile yılda bir pantolon iki tişört alıp çocuğunu mis gibi giydiriyor

Diğer kardeşlerine Nasıl davranıyordu? Tekrardan doktora git canım geçmişi halletmeden geleceğe yön veremezsin, bir de Sevgi'nin kökleri diye bir kitap var bir terapi yönteminden bahsediyor okumanı tavsiye ederim

Bunu şuanda söylemek garip ama abin ve ablana size davrandığı gibi davranmıyorsa, sizin babanız başka biri olabilirmi? Sizi istemiyor gibi yani ne bileyim.
Çok çok üzüldüm inş atlatmanıza yardımcı olacak bi el çıkar karşınıza..

Diğer kardeşlerine Nasıl davranıyordu? Tekrardan doktora git canım geçmişi halletmeden geleceğe yön veremezsin, bir de Sevgi'nin kökleri diye bir kitap var bir terapi yönteminden bahsediyor okumanı tavsiye ederim
Onlara normal davranıyordu abimi çok sever ablamıda ölümüne kollar. En çok doktor konusunda en çok hayal kırıklığına uğradığım şey oldu. Okadar hayaller ümitlerle gitmiştim ki iyi olacağıma dair sma bir kaç tavsiye verip yolladı. Kitabı okuyacağım tşk ederim

Babamla annemi karışık kopyası gibiyim. Dediğiniz gibi olmayı çok isterdim ama malesef anneminde babamında öz çocuğuyum

Annenin yanına oturduğun olayı okuduğum anda resmen istemsiz yaşlar aktı gözümden. Ya bi çocuk aradım, şuan bunu yaşayan o küçük kızı aradım alayım o annenin elinden diye..
Ve açıkçası en son kısımda acaba üvey misin diye düşünmeden edemedim. Eğer böyle bi şeyin ufacık dahi imkanı varsa ve seninde yaptırabilmen mümkünse bi DNA testi yaptır. Bi anne öz evladına böyle davransın, inanamadım.. Özellikle diğerlerini özel okullarda okuturken.
Allah o anneyi ıslah etsin diyorum başka da bi şey diyemiyorum..

Annen ile şuan görüşüyor musun? İlişkin Nasıl?

Off ya icim yandi resmen. Bu nasil aile. Ana boyle mi olur? Pislik sey.
Peki simdi araniz nasil? Yani sen evli misin? Beraber mi kalıyorsunuz?

Acaba evlatlik falan misin ne biliyim?
Gerci evlatlik bile olsa insan bir baska insan evladina bu iskenceleri yapar mi pes..

allah sana hayırlı evlatlar nasip eder inşallah ve iyi bir anne olmayı. Annelik doğurmakla olmuyor işte. Oturup kalkıp anayım ben ana diye çirkefleşirler birde. Anne ve babamın kopyasıyım malesef

Annen ile şuan görüşüyor musun? İlişkin Nasıl?
Aynı evde yaşıyoruz bekarım. Aylardır konuşmuyorum. Psikiyatristde uzak dur dedi ailenden. Şuan yüzünü görmediğim ve muhattap olmadığım için cesaret edemiyor ama biliyorum ki içi yine pislik dolu. Şimdide para konusunda kullanıyor

Uzuldum gercekten.

Bir abla olarak sunlari tavsiye edecegim: Gecmisi kurcalamayin, bir uzman destegi alin ve hayatinizi "23 oncesi" ve "23 sonrasi" olmak uzere ikiye ayirin.

Umarim cok mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…