Çocukluk travmaları

Canım benim çok üzüldüm.Ben de diğer arkadaşlar gibi üvey veya başka bir durum var diye düşündüm ama yok diyorsun.İnsan bir anlam veremiyor .Kimbilir sen neler yasadın?
Başka bir doktora gitme imkanın var mı ? Umarım o kadının yüzünü bir daha görmezsin.

Annenin eseride baban ve bunları biliyordu sizden hınçini çıkarıyordu annenin yaptığını savunmuyorum ama şöyle bir şey yapabilirsin o döneme gitsen annenin nasıl davranmasını isterdin hayal kur moralin bozuldugunda biraz kendini toparlarsin ve annene mesafeli davran seni bir nebze rahatlatir

Annem babamın eseri değil babam annemin eseri. Babamıda bir okadar sevmiyorum ama allah var ne bir annemi dövdü ne bir gün kötü söz çıktı ağzından kavga ettiklerini bile bilmem. Kaldıki olgun bir kadın bunlara maruz kalsa bile bununla başedebilir acısını çocuğundan çıkarmaz. Çok tanıdığım var anne babası sorunlu olup kendi çok sağlıklı mutlu olan. Psikologlarda aynı sizin dediğiniz gibi nasıl davranmasını istersin öyle düşün diyor ama ben onunla ilgili tek bir güzel şey düşünemiyorum düşünsem kendimden iğrenirim.

Yazdiklarin cok uzucuydu okumak bile yetti... ki sen bunları yasadin haklisin...
Şöyle dusun 20 yilini üzülerek gecirmissin zaten... o zmnlar gücün yoktu ve bi cok seyin farkinda degildin hic bir seyi degistiremiyordun... simdi farkindasin ve artik kendini toplamak icin yaşa. .. boyle seyleri unutmak cok zor kabul ama aklinin bi köşesine at artik bunları. .. kendini mutlu edecek seyleri bulmaya çalış. .. seni mutlu eden insanlari sık sık gormeye calis...
Her cocuk mutlu olmayi hakeder senin hakkini vermeyen anneye bu saatten sonra harcama guzel gencecik yillarini... her sey gönlünce olsun. .. rabbim hayirli iyi insanlarla karsilastirsin...

Başta ki cümleyi yanlış yazmışım pardon sen haklısın, herkesin huyu suyu bir değil canim malesef o yüzden kimseyi kendinle kıyaslama annene şunu da sorabilirsin neden bana o zaman öyle davransin. bende terapi alıyorum emin ol ki ise yarıyor babam anneme bıçak çekerken gördüm uzun zaman önce boşandılar benim bilincimde bu olay unutamadım psikoloğa gittim ve hayalim söyledim ve daha rahatım babamla tamamen mesafe var o yüzden rahatım ama psikolojim bozuldu hakkı varmiydi hayir

İnanılmaz hiç normal değil , bu ortamda ki en sağlıklı insan sensin canım

Ya annen sadece sana karşı mi böyleydi. Anladığım kadarıyla öyleymiş. Ve ablan abin özel okulda okumuş. Sen devlet okuluna mı gittin yani neden ayırmışlar sızı.
Sana böyle davranmalarıniñ sebebi kesinlikle fakirlik olamaz zaten onu geç zaten ayrım yapmışlar hastadan doktor o göturselermis öyle değilmi. Benim doğduğum yıllarda babam issizdi çok sıkıntılı zamanlarimiz oldu hatta ben kazara dogmusum hiç istememisler bazen dayak yediğimde oldu babam ve kardeşlerinden. Ama yinede severlerdi beni bilirdim. Annem ise benim sansimdi yemez yedirir giymez giydirirdi bir gün olsun kahvaltısız dışarı çıkarmadı bizi. O yoklukda. Elinden geldiğince harçlık verirdi bende biriktirir geri anneme verirdim çünkü caresizdi canım annem bilirdim.
Hiç iyi bir babam yoktu hatta çocukken işten gelmişti birgün okula bile gitmiyorum daha sarıldım babam geldi diye beni itti ve yere düştüm başımı masanın kenarına carptim alnında hala izi durur o sıralar nefret ederdim babamdan baba bile demezdim. Sonra düzeldi aramiz iyi kötü severdi bizi iste her ne kadar kendi annesi kardeşi ve babası kadar sevmesede. Hissederdim az çok. Suan babamla hiç görüşüyorum 2 yıl önce evi terkedip gitti önceleri çok üzüldüm ama şimdi hiç üzülmüyorum keske hic gelmese ya da cok once gitseymis.
Benim babam p roblemliydi ama hepimize karşı aynıydı. Bizimde psikolojimiz hiç sağlam degil, sağolsun ailecek. Ablam abim yanlış evlilikler yaptı biri boşandı biri hala çekiyor bense korkuyorum hayattan... neyse fazla uzattım ama belki sadece sen y asamiyorsun böyle bir durumu sorunlu kafası kirik insanlar başkalarının psikolojilerini bozmakta üzerlerine yok zaten böyle insanlar yüzünden bizim gibiler hayata kusuyor. Yani demem o ki boşver geçmişi geçmişte bırak hesabını sorma kimseye hiçbir şeyi degistiremezsin. Hayatını yeniden kur çAlış kendin gibi tertemiz birninsanla evlen yeni bir hayata başla. Sıfırdan tertemiz bir sayfa aç. Inaclimisin bilmiyorum ama bu c ektiklerimiz inşallah gelecek güzel günlerin kefareti olsun. Çok dua et. Arkadaşlarınla iyi vakit geçir. Geçmişi hiç hatırlama artık.
Senin annene gelecek olursak ya yaşadıklarının acısını senden çıkardı yada senin öz annen değil aklıma bunlar geliyor.

Son düzenleme:
Yaa canım çok sıkıldı çocukluğumu hatırladım...
Seni çok iyi anlıyorum hiç tam olamayacağız sanki bu hayatta gibi geliyor bana bazen.
Ama güçlü olmalıyız psikiyatri dipteyken çıkmana yardım eder. onun dışında tedavinin gerçek tarafı terapi canım. bir psikoloğa gidebilirsen sana yardım edecektir.

baska doktora git canim durumunda var artik anladigim kadariyla internetten en psikoloklari ve psikatrileri arastir tatkim ipnoz yontemi falan varmis.

erkek bir hocam kendi çocukluk travmalarını anlatıp kendisi için kaldırım taşlarının arasındaki çimim ben diyordu . hiç bakılmayıp ,ekstra özen gösterilmeyip , sulanmayıp bir de üstüne basılmasına rağmen inatla çıkıyorlar çünkü demişti. onun da çocukluk anıları çok benzer . ergenlik travmaları falan gerçekten çok zormuş . ama hayatımda gördüğüm en çok empati yapabilen , bu kadar özgüvenli birini sayılı tanımışımdır . kendisi bu tip anılar anlatınca nasıl bu kadar öZgüvenli oldu bu adam diye aklıma takılmıştı . konunun sonunda da kendi yukardaki örnekle açıklamıştı . inşallah kendin bu meseleyi çözersin ve çoğumuzdan fazla özgüvenin olur . geçmişi değiştiremiyoruz ama senin yaralanman artık belki daha da zor . güçlendiğin kısımlarınla motive ol .

o cocuklukta yasananlar hic bir zamsn unutulmuyor zaten biz yok saysak bile yok oyle bir sey yasanmadi tesek bile gun gelip su yuzune cikiyor. cocuklukta yasana siddet unutulmuyor iste

Çok üzüldüm. Dışarıda arkadaşlarımızla, sevgililerimizle,eslerimizle ne yaşarsa yaşayalım sığındığimiz en sağlam liman annelerimizin, ailemiz.
Keşke telafisi olsa bireylerin.
Ben de terapiyi tekrar denemeniZi tavsiye ediyorum.
İnşallah bundan sonraki hayatında çocuklar gibi mutlu olursun. Karşına hep iyi insanlar çıksın.

Yanlış anlama beni ama gayet ciddi bir şekilde soruyorum üvey olabilir misin ?
Diğer kardeşlerine oranla büyük ayrımcılık olmus annenin hareketleri bi öz annenin yapacağı hareketler değil bence .

Abinle ilişkin nasıl?

Diyecek birşey bulamadım. Bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir.

Canim doktora gitmen gerek yok. Se terapileri gideceksin. Doktor ancak sende kişilik bozukluğu veya Nevroz ne bileyim depresyon benzeri hastalık olabilecek şeyler varsa ilaçla tedaviye çalışır. Sen terapi alacaksın. Senin yerinde olam böyle şimdi konuşsam ne olacak ki deme. Önce ablan ile basla. Sonra atıyorum abin ile devam et. Sonra baban ile konuş. Hiç sıkılmadan usanmadan yaşadıklarını bunların sana ne hissettirdiğini uzun uzun anlat. Sonra annen ile konuş. Onada ne derse desin hiç sıkılmadan usanmadan ne hissettiğini anlat. Terapi al mutlaka. Tek başına böyle bir sevgisizlik ile başa çıkman mümkün değil. Bu arada ablanin yaptıkları da çok tuhaf. Onu da annen istismar etmiş bence. Sen küçük olduğun için farkında olmayabilirsin.

Bunları okadar düşündüm okAdar uygulamaya çalıştım ki. Kendimi kurtarmak iyileşmek için denemediğim yol kalmadı. LiSe boyunca Üniyi kazanıcam ozaman özgüvenli başarılı mutlu biri olucam diye avundum kazandım ünideyken işe başlicam para kazanıcam ayaklarımın üstünde durucam ozaman olucam dedim. Her yeni başlangıç yeni umutlar yeni hayal kırıklıkları. Sorun artık onlar değil Yaşadıklarım ruhuma işlemiş. İçten içe sevdiğim insanların yanında bile boğulucak gibi oluyorum elimde değil
Gerçekten şu yazdığınız bana ümit kaynağı oldu. Benimki depresif kişilik gibi bir şey 5 yılda düzelmez belki ama 10 yıl sonra bunları hiç yaşamamış gibi bile olurum belki. Burdaki arkadaşlar sayesinde tekrar cesaretlendim terapi işine

Seni çok anlıyorum. Benzer yollardan geçtim benzer bir hayat yaşadım.
Şimdi mutsuzum diyorsun ama otur bir düşün. Şuan neredesin? Kimsin? Hayattan ne bekliyorsun? Eksik gördüğün ne?
Geçmişimiz anılarımız tecrübelerimiz iyi kötü bizi biz yapan şeylerdir fakat kim olacağımız bize ne olacağı bizim elimizde.
Anlattıklarından anladığım en önemli şey kendini değersiz hissetmen. Anne baba kardeş hepsi değersiz hissetiriyor değil mi?
Aslında öyle değil. Eminim anlattıklarından daha fazlası var. Eminim evinizde herkesin sorunları var. Bunun bası anne babanın problemleri oluyor. Sen değersiz değilsin. Sen değerlisin. Bir kere dünyaya geliyoruz. Geçmişte yaşadıklarını değiştiremezsin ama onları bir kenara koy, yarının için geleceğin için elinden geleni yap. Belki içinde bir parça hep kırık kalacak ama mutlu olmayı öğrenmelisin. Hergün geçmiş için üzülmeyi bırakmalısın. Geçmişin yasını tutmak geleceğinden çalmaktan başka bir şey değil.
Bunu gerçekleştirmek için güçlü olmalısın. Güçlü olmak kolay değil ama önce kendinle barısmalısın kendini sevmelisin. Kimsenin sana senin değersiz olduğunu söylemesine izin vermemelisin. Bunu sana söyleyenlere dur demelisin. İçinde o gücü bulmanı ümit ederim. Unutma hayatımızın bile sonu var. Sonsuz mutluluk sonsuz mutsuzluk yok. İniş çıkışlar var. Lütfen profesyonel destek al ve herşeyi olduğu gibi anlat. Bazen düşünceleri sesli ifade etmek anlatmak ilk etapta ağır gelsede aslında yükümüzü hafifletiyor.
Ben güçlü olmayı seçtiğimde dipteydim.
Önünde iki seçenek var.
Ya isteğin hayatı yaşayacaksın yada sana biçilen hayatta rolünü robot gibi yerine getireceksin. Keşke dememen adına umarım sende kendi hayatını yaşamayı seçersin içinde, o gücü bulursun.
Artık o küçük çocuk değilsin, yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…