Çocukluk travmaları

Dualarimda sana da yer vericem allahın izniyle hayatına öyle bir insan çıksın ki sana o evde yaşadığın herseyi unuttursun seni o evden çekip alsın o insan senin miladin olsun

Midemden yukarı öfke dalgası yükseliyor yemin ederim kafa göz girerdim karşımda olsalar o kadar yani

Psikoloğa gitmek seni baya rahatlatır canım.Mümkün olduğunca geçmiş sıkıntılarını düşünmemeye çalış.Hep geleceğe yönelik güzel hayaller kur.Hayatının bundan sonrasında hep çok mutlu olursun inşallah.

Çok üzüldüm.
Hayatını kurmalısın iyi bir meslek edinmelisin önce sonrada evini ayırıp yeni bir hayata başlamalısın.
Sevgi bütün yaraların ilacıdır unutma,ilerde sana değer veren biriyle evlenince yaraların da kapanacaktır.
Sana son tavsiyem duygularını yazman olacaktır,neyden korktuğunu neden mutsuz hissettiğini yaz,bu bir bilişsel terapi yöntemidir. Aslında mutsuzlukların nedeninin çokta aşılmayacak şeyler olduğunu göreceksin.
Umarım güzel günler seni bekliyordur

Benim de ablamdan ve enistemden yana cocukluk eegenlik ve ilk genclik travmalarim var.

Okurken içimde bi yerlerde çok derinlerde bir şeyler sızladı.Benim de var ufak tefek unutamadığım şeyler çocukluktan.Ama senin yazdıklarının yanında epey ufak tefek kalıyor.
Çok çok dibe çöktüğüm bi zaman dilimi olmuştu.Psikoloğa bile gitmeye üşendiğim yataktan çıkmak istemediğim zamanlar.
Ama bi şekilde gittim ve anlaşıldığımı hissettim bana çok şey iyi gelmişti.
Evet her şeye çözüm bulmuyor ama anlatmak anlaşılmak gerçekten iyi geliyor.
Kesinlikle tavsiye ediyorum gitmeni.
Onun dışında ayrı yaşama imkanın varsa o evden ayrılmaya bak bi an önce.Hatta gerekirse git yurtta kal.
Bir de annene şu saatten sonra para falan vermemelisin asla verirsen cidden kendine kötülük etmiş olursun.
Onunla konuş sık sık ona bir pislik olduğunu aşağılık biri olduğunu hatırlat.Sana yaşattıklarını hiçbir şey olmamış gibi sineye çekmemelisin asla.Utanmaz pislik evladına ekmeği bile zor vermiş bi de para mı istiyor.

Nefret ediyorum böyle anne baba müsfettelerinden...
Çocukların psikolojilerini bozup mutsuz bir hayat geçirmelerine sebep oluyorlar.
O kadar üzülüyorumki böyle çocuklar için..
Eşimde zor bir çocukluk geçirmiş.
Bazen ona bakıp üzülüyorum istem dışı çocuk gibi seviyorum onu..
O anlattıkça içim sızlıyor...
Sizin içinde çok üzüldüm..
Kocaman sarılasım geldi.
Aileniz utansın siz üzülmeyin..
Yardım almalı ve en azından mutsuzlukların farkında oldugunuz için aslında kurtulmak içinde bir şansınız olduğunu görmelisiniz.

O kadar zor bi gun gecirdim ki,uyumak icin sabirsizlaniyodum konunuzu okuyunca tum uykum kacti,ofkeden cildiriyorum su an!

Ne yazsam,nasil anlatsam,size nasil bi faydam dokunsa diye panik oldum resmen!

Soyle kadinlara lutfen psikolojis bozuk dememeye ozen gosterelim,psikolojisi bozuk olan evlat ayirt etmez ,kocaya sirin gorunmeye calismaz bunun psikolojiyle alakasi yok boyle insanlar KÖTÜ,baska hic aciklamasi yok.

Forumda psikiyatrist ,psikolog ya da pdr okumus uye var mi acaba,varsa bi gelse konuya.

Ailen sorunlu bir aile mesleğin ve maddiyat gücün varsa küçük te olsa bir eve çık ruhun dinlensin çok üzüldüm bu duruma..

Gercekten yazmak işe yarar mı? Yazdıgımızı surekli okumalımıyız yoksa hep yenıden mı yazmalıyız

Seninle sohbet etmek isterim.Özelden yazabilirsin tasfiyelerimi dinlersen çabuk atlata bileceğin durum.

Çok üzüldüm, beni de abim döverdi ben küserdim bu seferde küsüyorum diye döverdi eli ağır değildi daha çok hirpalar ve bir iki tokat atardı. Pijamasinin ipindeki minik metal topu her yakınından geçmemde bana vururdu şimdi panik atak hastasıyım abimle aram çok iyi onun ergenliği bitince sorunlar bitti aramızda hastalığımın sebebi sensin dediğimde -ben tam bi psikopatmışım nasıl el kaldırmışım diye hayret ediyor.
Bence anı yaşa canım suan sana eziyet eden biri yok hayatında ve güçlüsün umarım merhametli biriyle evlenirsin ve çocukların olur. Hepsi geçti derin bi nefes al ve hayatına devam et. Millet neler atlatiyo tatlım seni öldürmeyen şey güçlendirir kimsenin seni ezmesine izin verme.
Bazen keşke aile diye bişey olmasaydı diyorum kayadan doğsaydik hoşumuza giden insanları çevremizde tutsayık, gitmeyenin üzerimizde bi hakkı olmasaydı.

Nedn yapmş evlatlıkmısn sanki yazklar olsun üzme kendini artk

geçmişi unutamayan tek kşi sen değilsin canım böle senin gibi ( bende dahil ) unutamadığımız aacılarımız var maalesef.. Daha bugün oldu mesela, dolmuşta adamın biri sarhoş diye gözlerim yaşardı yine, ağlamaklı oldum ama bu kez eskisi gibi olmadı... zamanla geçiyor, geçecek.. babam bir zamanlar çok içerdi . içer gelir kavga edrdi.. annemi çok dövdü.. hala aklımda o günler ... keşke unutabilseydim tamamen... ama eskiye nazaran iyiyim şimdi... eskiden daha çok ağlardım böle sarhoş birilerini görünce ... ben psikoloğa gitmeyi çok düşündüm ama yapamadım, kendi kendime iyileşmeye çalıştım... öle bişey ki hiçbişeyi anlatamazdım hiç kimseye.. önceleri günlük tuttum içimde olan her bi şeyi döktüm, yazdım çizdim ağladım.. dua ettim... sonra eşim çıktı karşıma, o yavaş yavaş bana herşeyi unutturdu. ve inan bana yeni yeni hayattan tat almaya başladım.. 27 yaşındayım ve hayat çok güzel ya diyeli daha bir kaç sene oldu.. isterseniz benim gibi sizde bir yerlere yazın çizin dua edin ve inşaAllah benim gibi karşınıza o cümleyi söyletecek bi eş çıkar ve siz de yaşama yeniden başlarsınız...Allaha emanet olun..

Gercekten yazmak işe yarar mı? Yazdıgımızı surekli okumalımıyız yoksa hep yenıden mı yazmalıyız
Yeniden yazmalıyız,yazdıktan sonraki günler okuyup korkularımızın kaygılarımızın üzerine gitmeliyiz. Karşında bir insanla dertleşir gibi yazabilirsin, asıl derman insanın beyninde,sen neyin sana iyi geleceğine o sana şifa olur.

Seninle sohbet etmek isterim.Özelden yazabilirsin tasfiyelerimi dinlersen çabuk atlata bileceğin durum.
merhaba tavsiyelerinizi bize de yazsanız? benim de bu şekilde olmasa da aileden gelen travmalar var geçmedi.(dayak vs)

:) ne güzel olurmuş gerçekten

O kadini sorgulamayi birakmalisiniz,eskiden size yaptiklarini simdi ona hatirlatip ozur dilemesini,pisman oldugunu duymak istiyosunuz ama gordugunuz gibi o hic pisman degil,sadece yasiniz buyudugu icin ,tepkinizden cekindigi icin eskisi gibi davranamiyo yoksa iyilestigi falan yok bunu unutmayin.

Siz onu onemsedikce o sizin uzerinize gelmeye devam edecek,onu yok sayin,ayni evde yasayinca zor tabi ama mesela size bi sey icin tepki gosterdiginde karsilik vermeyin tamam deyip gecin cunku konusma uzadikca kucuklukten itibaren uzerinizde kurdugu baski hissi guncelleniyo,kendinizi o gunlerden siyiramiyosunuz.

Karsisinda o eski kucuk kiz cocugunun olmadigini hissettirin,guzel giyinin makyajinizi yapin guclu oldugunuzu hissetsin ,sizi mutsuz gordukce onun mutlu olduguna adim kadar eminim ona bu zevki yasatmayin,icinizden gelmese bile daima gulun onun yaninda.

Anneniz Yaptiklarinin,soylediklerinin ,gecmisin sizi etkilemedigini fark ettiginde siz de rahatlayacaksiniz,gecmisin etkisinden boyle boyle kurtulacaksiniz.

Her psikolog/psikiyatrist isini iyi yapmiyo maalesef,imkaniniz dahilinde size yardimci olacak bi terapist arastirin,eminim bu gunler gececek.

Çok üzüldüm özellikle annenin yanına oturduğun zamanki lafları beni çok üzdü..
Aklıma direk baban öz olabilir ama acaba annen mi üvey? babamın aldatması vardı demişsin
Çok emin söylüyorsun ikisininde öz çocuğuyum diye ama hiç bir anne bu kadar ayrımcılık yapmaz
Sen hariç 2 çocuk özele gitmiş ben burda bile işgillendim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…