Anlatmamak güçlülük mü, olgunluk mu... Bunu henüz anlamış değilim. Belki anlatsaydım ve o zamanlar ''olması gerektiği gibi'' ilgilenilseydi bu konuyla, bilakis benimle, bugün daha güçlü durabilirdim ayakta.
Senin durumun biraz daha üzücüyüş, manik depresyondan nasıl böyle bir çıkarımda bulunmuş aklım almadı. Kadın doğumcuya götürmek gibi terbiyesizlik yapmalarına asla izin vermemeliyiz.
Ne yazık ki ailemizi kendimiz seçemiyoruz.
Onlarla konuşmak için biraz daha zamana ihtiyacım var, bu süre içinde her şeyi hatırlayabilmek ve biraz da olsa daha sağlam durabilmek istiyorum hayata karşı.
Doktoruma anlattıktan sonra erkek arkadaşıma anlattım. O benim sorunlarım olduğunu biliyordu, borderline üzerinde duruyorduk ikimiz de. Kendimi buna teslim etmemem gerektiğini söylüyordu bana. Açıkcası, bu hastalığın ilk ve en önemli sebeplerinden biri çocuklukta yaşanılan travmalar. Ben babamdan hep dayak yedim, babamla aram hiç iyi olmadı. Bu başka ve çok uzun bir konu. Borderline'ın sebebini buna bağlıyorduk ama doktorla konuştuktan ve benim sahiden kendimi zorlayarak hatırlamaya çalışmamdan sonra böyle bir sonuç çıktı ve bunu erkek arkadaşıma anlattım... İlk birlikte olduğum insan oydu, arada büyük bir güven ve ten uyumu vardı. Ona olan sevgimden başka hiçbir şeyin kafama takılmasına izin vermedim. Bazen aklıma geliyor, bunu söylemekte çekiniyorum ama, bana arkamdan sarıldığında (yani öyle) kendimi kötü hissediyorum. Ama bu geçiyor zamanla. Sevdiğim adamla olmam unutturuyor çoğu şeyi.
Oldukça çok hobim var, ilgilendiğim çok şey var, ama genelde yalnızım. Okul işini biraz askıya aldım çünkü önce kendimi iyileştirmem gerekiyordu. Bir sonraki dönem devam etmeyi umuyorum, o zamana kadar her şeyin geçmesini umuyorum.
O yazıları okudum ben de, kanım dondu. Küçücük kız... Bazen kendimi gördüğüm oluyor onlarda. Ama annei çok güçlü bir kadın.
Mail atmak iyi fikir olabilir ama çok daha sonra. Kendi başarı öykümü anlatmak istediğim bir kitap yazmak istiyorum. Başka borderline kişilik bozukluğu yaşayan insanlara ve böyle travmalar yaşayan insanlara yardımcı olmak istiyorum bir nebze. Yorumun için çok teşekkür ederim, çok yakındı.