Çocukmuşum gibi saklıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Allah rahmet eylesin.
İnsan yaşlılıkta olsa,umutsuz bir hastalıkta olsa sevdiklerine ölümü konduramıyor.
Benim dedem de kanserden vefat etti,durumu kötüleşince haber verdiler bir hafta bekledim geri döneceğim gece vefat etti..
Ben hastalık zamanında uzağında olunca sanki bana öyle bir dönem yok gibi gelmişti.
Ütüsü bozulan kıyafete tahammülü olmayan,yemek saatlerini aksatmayan,beyaz saçları hep taralı,uzun boylu dik duruşlu dedem..
Yoğun bakıma girdiğimde saçları dökülmüş, çıplak vücudu beyaz bir çarşafla örtülmüş, güzel yüzü küçücük kalmış biri vardı,sanki o değil gibiydi..
Ama elleri hala aynıydı,yumuşacıktı.
Rabbim mekanlarını cennet etsin.

İnsan uzakta ölüm haberi alınca çok üzülüyor.
Cenaze evinde acı ilk gün çoktur,sonra onu sevdiklerinle bölüşürsün,vefat eden kişinin hayrına bir şeyler yapayım derken telaşe ruhuna biraz rüzgar üfler,içindeki ateş hafifler.

Gurbette yalnız sen,hatıralarınız ve uzaklığın,orada olamamanın hüznü kalır.Bence bu daha zordur.

Aileniz sizin bu konuda çok üzüleceğinizi düşünerek böyle hareket etmiştir.
Anneannenize başsağlığı dilerseniz,belki biraz sarılır ağlarsınız..
Rahmetlinin iyiliklerinden bahseder,güzel anılarınızı yad edersiniz.
Dedenizin mezarını ziyarete gidip,
ağaç,çiçek dikebilir,dua okur,onun adına sadaka verebilirsiniz.

Başınız sağolsun.

Yazdıklarınızı okurken ağladım.
Çünkü çok iyi özetlemişsiniz durumu.
Aynı şekilde kanseri geriledi, artık geziyor ohoo çok iyi falan filan deyince benim de içim rahat etti, diyordum bu yazı da beraber geçiririz.
20 günle kaçırmışım ya.
Kışın gelemedim zaten oturma iznim gelene kadar çıkamadım ülkeden.

Öbür dedemde bir nebze bekliyorduk uzun yıllardır hastaydı.
Ama bu seferki değişik geliyor.
Çünkü dedem çok hareketli, kıpır kıpır bir adamdı yani yaşına başına bakmaz kafkas oynardı falan herkesi şaşırtacak bir enerjisi vardı işte her gördüğümde de dediğiniz gibi küçüldü yani :/

Hep yanındalarmış da şimdi yalnızlık süreci başlıyor işte dediğiniz gibi yapayım, elimden geldiğince destek olucam. Çok teşekkür ederim yazınız için.

En azından yalnız değilmişim, sanırım ailelerimiz 40 da olsak bizi korumak için yapacaklar bunu.
Babaanneniz için de üzüldüm, başınız sağ olsun...

Başınız sağolsun, ölüm gerçekten çok acı bir durum.Ben de defalarca yaşadım sevdiklerimi kaybetme hissini, Allah sabır versin

Ooo

O zaman kadına asla birşey deme

Seni düşünüp tutmuş da tutmuş kendini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…