çocuksuz evlilik ?

yok yanlış anlaşılma olmasın kendimle ilgili bi rahatsızlığım yok yani bildiğim kadarıyla yok eşimde bşy var mı onu da bilemem. ben psikolojik olarak olmayacağını hissediyorum diyorum sadece

evet doğru

psikolojik olarak öyle inandırdım belki de kendimi herkeste farklı tabi ama çocuklara karsı içimde garip bir his var her çocuğu sevemiyorum kendi çocuğum olsa onu koruyamayacağımı faydalı olamayacağımı yapamayacağımı düşünüyorum.

bakın istememiş ama benimki bana değişik değişik imalarda bulunuyor hata edersin diyor mesela evlilik eksik kalır diyor vs

önemli olan onun değil sizin ne düşündüğünüz, ne hissettiğiniz, çocuğu doğuracak olan da sizsiniz,
çok büyük sorumluluk bu, öyle eşim bunu dedi, şu şunu dedi diye alınacak şey değil.

Bu cocuklarin gencligini neden hic dusunmuyorsunuz? Kadin 40, erkek 45 yaşında cocuk sahibi oluyor. En hareketli, en deli dolu zamanlardinda anne baba artik ihtiyar denilecek yaşta oluyor. Neden hic buradan bakmiyorsunuz

Arkadaşım sanırım millet keyfinden çocuk sahibi olmak istemiyor sanıyorsun.Hayat şartları zor.Okuyorsun çalışıyorsun yuva kuruyorsun oluyorsun 30.Çalışmayan bir bayansan 20 sinde de evleniyorsan zaten erken çocuğun olacak.Ben okudum afedersin şehir dışlarında eşşek gibi çalıştım düzenimi kurdum yıllarca bekleyip tayinle eşimin yanına geldim 30 unda ancak evlendim.Ve hemen pat diye olmadı çocuk.İnan ben yine şanlsyım.bir sürü okuyup iş bulamayıp yada doğru insanı bulamayıp evlenemeyen 30 lu yaşlarda bay bayan arkadaşlarım var..Devir eskisi gibi değil ayaklarımı uzatayım çocuk yapayım keşke öyle olsaydı.

Ayrıca eşimi annesi 40 yaşında doğurmuş keza ablam 38 de doğurmuş gayet dinç sağlıklı çocukları ile ilgilendiler ve hepsi akıllı zeki dışa dönük insanlar.Hareketli ve aktifler.25 yaşında doğuranın çocuğu ile 40 yaşında doğuranın çocuğu arasındaki fark kaliteli zaman geçirmeye bakar yaşa değil.

o da doğru artık insanlar 20 yasında hayat sartlarından dolayı olamıyorlar sonrasında da geç oluyor ama hep bunları belirleyen şartlar işte

Iki sene korunmadiginiz halde çocuk sahibi olmamak pek normal olmayabilir. Isterseniz bi doktora görünün.
Diger taraftan, 2 yıldır korunmadiniz ve eşinizle bunu hic konusmadiniz mi? Mesela, ya neden olmuyor gibi. Veya, ilk evlendiginizde, korunmama karari alirken cocuk istediginize de karar vermissinizdir sanirim.
Ben biraz celiskili buldum

özelden anlatayım isterseniz

Bence siz hata yapiyorsunuz sizden de niye baba olmasinn bu adamm yada ne biliyimm esinizden evlat shibi olmak mi istemiyor musunuz annelik duygusunu tatmayi her bayan ister bence ertelemeyinn eteklerinizden cekistirenn bi bebek olsunn artikk

Bence siz hata yapiyorsunuz sizden de niye baba olmasinn bu adamm yada ne biliyimm esinizden evlat shibi olmak mi istemiyor musunuz annelik duygusunu tatmayi her bayan ister bence ertelemeyinn eteklerinizden cekistirenn bi bebek olsunn artikk
20 Yaşında çocuğu var tekrar çocuk sahibi yapmak ve ona yeniden sorumluluk üstlemek biraz bencilce geliyor bana ve galiba psikolojik olarak çocuk sahibi olmaya kendime yakıştıramıyorum

Bence de cocuksuz evlilik olmamali ama bende daha uuzuuun yillar dusunmuyorum mesela.. Yani cocuk sahibi olun tabi guzel bir duygudur. Ama sirf mahalle baskisi yuzunden cocuk dogurulmaz..

bilmiyorum insanlar baskı yaptıkça kafam karısıyor
Sirf insanlar baski yapiyor diye cocuk yapilmaz. Herkes guzel anilarini anne oldugu zamanda hissettiklerini sizin de hissetmenizi istedikleri icin iyi niyetli bir yonlendirme yapmaya calisiyor bence boyle dusunebilirsiniz. Ama herkes anne olacak diye bir kaide yok. Zorla da cocuk sahibi olunmaz. Iyilik degil tam aksine size de cocuga da zarar getirir.

Mutlaka çyle evet

Ben de 3 senelik evliyim. Çevremdeki herkes bana da söylüyor çocuk yap artık zamanı geldi diye. Gerçekten çok sıkıcı. İnsan ne zaman hazır hissederse o zaman çocuk yapmalı bence. Yapmış olmak için yapmamalı.

Evet herkes sizde bşy yok mu diye soruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…