Çocuksuz seyahat , vicdan muhasebesi

Eşimde anne psikolojisinden farklı olarak küçük anlamaz o kalsa problem olmaz ama büyük kardeşini götürmezsek anladığı için etkilenir diyor. Ki bugün çocuk gelişimci bir arkadaşımlada konuştuk hak verdi eşime . Küçüğü götüreceksenizde büyüğün bundan ömür boyu haberi olmamalı diye söyledi fotoğraflarınızda bile görmemeli dedi ki bu mümkün mü

="damdan, post: 45289020, member: 370851"]Belki belki de o çocukların annesi
Umursamamıştır

Ben umursayan çocuğum da Park'ta sıra bekler

Bilmediğimiz veriler ile çıkarım yapamayız ki
ben çevremde gördüğümü söylüyorum. Çok fazla hırçın, şiddet yanlısı, ağlamayı silah olarak kullanan çocuk var. Ben benimki süper demiyorum demem de ama en azından etrafını rahatsız etmez. Ya parkta o sana vurduysa sen de ona vur diyen babalar var. Hatta birini kızımı okuldan alırken okulda gördüm şok oldum. Konu bu değildi zaten konu her şeyi psikolojiye bağlamanız. Ben ki rahat bir anneyimdir ama bu yaştaki çocuğu bırakmazdım ama konu Sahibi belli gidecek ona göre yorum yapılıp bilinçsiz anneye kadar vurmaya gerek yok.

çocuksuz gidelecek diye bir mahalle baskısı bana pek iyi niyetli gelmedi.sanki gidenlerin sayısını azaltmaya yönelik gibi

Buyugunu birakip kucuk cocugu goturmeyi teklif etmeniz cok aci umarim ilerdede boyle ayrimlara girmezsiniz neyseki esiniz kabul etmemis zaten.
Ben çocuklarımı ayırmam ,umarım Allah ayırmamı gerektirecek ciddi bir durumlada sınamaz beni. Sizin kaç çocuğunuz var bilmiyorum ama şu anda onların yaşları farklı ve ihtiyaçları da farklı. Tabiki ikisi de her zaman ana baba yanında olmalı ama böyle özel bir durumda ihtiyaçlarda göz önünde bulundurulmalı

Çocuksuz gitmek beni üzerdi tatildende çok zevk alacagımı sanmıorum heleki emzirme doneminde olunca 1-2 gün neyse 5 fazla geldi tavsiyenin inadına çocuklarımla gıtmek isterim

Seni bazen kendime benzetiyorum ( :
O yüzden anladım aslında hatta katılıyorum, çocukluk çok önemli

İnanın gitmek benim de aklımda yoktu hatta ilk başta eşim tek kendini bildirdi. Ama sonra düşününce bu fırsat bir daha olmaz. Bu geziyi ben tatil olarak görmüyorum kesinlikle çok yorucu eziyetli stresli bir yolculuk olacak ama orda eşimin kariyerinde yardımcı olacak ilerde bana kolaylık sağlayacak protokol anlamında bir takım tecrübeler edineceğim. Şimdi bunlar bir yana çocuklarım bir yana bu yüzden de vicdanımla savaşıyorum işte
herkes kendini çocuğunu tanıyarak karar veriyor. Benim büyük oğlumun özgüveni gayet yerinde sosyal babanneye sabahtan akşama kadar bile bıraksam öperek uğurlar karşılar. Mesela tam tersi bensiz duramayan bir çocuk olsa bu durum kararımı farklı etkilerdi. Ki bireysel bir gezi planlıyor olsak buna rağmen yanımıza alırdık çocuklarıda

aynen her çocuk ve her anne farklı, o yüzden gerçekten bu konuyu ciddiye alıyorsanız bir pedagog a danışın. burda birçok arkadaş bırakmış mesela, ama mesela benim kızım bana değil memeye çok düşkündü, birdenbire 5 gün emzirilmemek bir yana, 5 saat emzirmediğimde çocuk mahvoluyordu, çocuğunuzun huyunu suyunu siz biliyorsunuz ama siz bile objektif bakamazsınız, bence bir bilene danışın.

W whitequeenn ee karar verebildin mi :)
Buraya yazana kadar gitme fikrine daha yakındım ama yorumlar ve bugün konuştuğum çocuk gelişimci arkadaşım darmadağın etti düşüncelerimi şimdi daha kararsızım :)
Benim sizlere danışmamdaki bir sebep dönüşte küçüğün emmeye devam edip etmemesini düşünüyor ve bunu deneyimleyen annelerden sonuç öğrenmek istiyor olmamdı . Bir çok yorum geldi yazan zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim . Şimdi biraz daha kafa yorma zamanı :)

Hic cocugum yok ama ihtiyaclari ne anlayabiliyorum.Ben size yaninizda olmalida demek istemedim aslinda buyuk kalsin kucukle gidelim fikrinizi adaletsiz buldum ileride dusunsenize fotograflar anilar ama buyuk cocuk yok.
Ben size cocuklarinizda yaninizda bulunmali diye bir imada dahi bulunmadim fikrim ya ikisinide goturun sosyal acidan engel teskil etmezse kadin aktivitelerine katilmazsiniz yada ikisinide goturmeyin.

Verdiğiniz örnek için sizede çok teşekkür ederim

Bizde 1 gün tatile gittik oğlum 3 aylık ti o zaman ben süt sagip gittim biraz da mama takviyesi yaptık tatilde de süt sagip süt posetlerinde sakladik mini buzdolabında gelince onları verdik emdide sıkıntı olmadı.
Sutunuzu sağyın düzenli birşey olmaz

Çocuk gelişiminde bazı dönemeçler var 1 yaş 2 yaş civarı vs gibi , bırakmak ikisini de farklı şekillerde etkileyip farklı izler bırakacak. Her ikisinide götürme şansım yok gibi nerdeyse keşke imkan olsa ikisinide yanımda isterim bunu demeye çalıştım yoksa ikisinide götür demek istediğinizi düşünmedim. Bugünde uzman bir arkadaşla götüştüğümde büyüğün tahminimden daha çok etkilenebileceğini öğrendim . Ayırma fikrini tamamen eledim. Ya hep ya hiç olacak orda yada burda

En guzeli ikisinide goturme sansiniz yoksa ikiside kalsin hatta ben sizin yerinizde olsam o zamana kadar iki gun bakacak kiseye birakir denerdim.

bence ilk 6 ay zaten anne sütünü almış bundan sonrası ekstra.. ebeveynler kendilerine vakit ayırmadıkları zaman çocuklarına da sağlıklı fayda sağlayamıyorlar psikolojik olarak diye düşünüyorum..
ben olsam sütümü bol bol sağar kesin giderdim.. çocukların bu kadar fazla üstüne düşmemek gerektiğini düşünüyorum..
süreklilik arz etse tamam yanlış ama arada bir ebeveynlerin kendilerine zaman ayırdığını gören çocukların da onlara saygı göstermeleri gerektiğini gördüklerini düşünüyorum.
ben oğlum doğduğundan beri gerek onunla gerek onsuz baya baya gezdim.. 5 gün ayrı kalmadık ama bir kaç kere 1 gece eşimle kaçamaklar yaptık..
böyle bir fırsat olsaydı ve 11 aylık olsaydı giderdim..
ama anladığım kadarı ile sen çok rahat olmayacaksın, yazdıklarından onu gördüm. bu süreçte hem gidip hem mutsuz olacaksan gitme derim.

Cocuk gelisimciler daha dogru yönlendirme yapacaklardir eminim,tabi ki evlatlarına göre hayatlarini yasamamali ebeveynler.Onlar hem karı koca hem anne baba,her cocuk farkli yapiya sahip oglum dogdugundan beri sürekli yanında durmadim bana bagimli olmasin diye esimle olsun arkadaslarimla olsun planlar yaptim cokta iyi geliyordu disarida bir kahve bile icsem sanki dünya turuna cikmis gibi mutlu oluyorum :) saglikli anne baba saglikli cocuklar demek

Kararin ne olursa olsun umarim pismanlik yasamazsin

Bu kadar vicdan azabiyla soru isaretleriyle gozun arkada gidecegin gezmenin ne keyfine varacaksin ki? Tatil eglenmek icin yapilir azap cekmek icin degil

Teşekkür ederim umarım yaşamam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…