Çocuksuz seyahat , vicdan muhasebesi

Arada eşlerin başbaşa olmalarıda bir avantaj birazda öyle düşünün ..
Çocuklarınız nasılsa emin ellerde değilmi..

Ay abartmayin. Kucuk kuzenim 1-2 hafta bizim yanimizda kalmak durumunda kalmisti 2 yasinda varmiydi yokmuydu bilmiyorum. Simdi cok guclu bir cocuk hicte psikolojik problemleri yok. Asil annesinden ayrilmayan benden 2 yas kucuk kuzenim 1 hafta tatile gitse aglayarak annesine telefon aciyor koca kız surekli bunu yapiyor. Bi drfacannesinden 5 gun ayri kaldi diye travma gecirceksede artik vay haline

Oğlum bir yaşındayken tatile gitmiştim anneme bırakıp. Telaşsız bir kaç gün,uzun uykular o kadar iyi gelmişti ki anlatamam. Eğer çocuklarınız emin ellerdeyse düşünün gitmeyi.

Ben emzirirken 1 hafta iş dolayısıyla ayrı kaldım kızım 11 aylıktı. Dolapta benim yokluğumda idare edebileceğinden çok daha fazla anne sütü vardı. Bende ayrıyken sütümü sağıp dondurdum. dönerkende cold bag le sağdığım sütleri getirdim. Buzluğa koydum tekrar. Zaten çalışan bir anne olduğum için gün içinde benim bıraktığım sütü tüketiyordu sorun olmadı.

anne değilim baştan onu belirteyim de.

biz küçükken böyle şehir dışına çıkmalı durumlarda hiç bi anne baba gidip de birilerine sormuyordu ne yapayım diye. gayet de sağlıklı, bilinçli, sağlam çocuklarız. tamam devir değişti, artık başka türlü yürüyor işler. ama bırakacağınız yer güvenilir ise bırakın gidin. size iyi gelir. siz iyi olun, çocuklar da iyi olur. belki anne olmadığım için böyle söylüyo olabilirim ama bu devirde böyle çocuğu 5 günlüğüne bırakırsam etkilenir mi diye uzmana danışmak vs sakınan göze çöp batar dedirtiyor insana.

Büyük olanı bırakıp küçüğü götürseniz?

Küçük zaten orda emer,uyur,gezer. Bir sorun çıkarmaz eğer zor bir bebek değilse.

Ben emen bebeğimi bırakıp gitmezdim.

Kızım var 2 yaşında onu bile bırakıp gidemem şu an ...büyük oğlunuzu değilde en azından küçüğü götürün eşiniz ikna olmasa da sizde gitmeyin eşiniz yalnız gitsin daha çok küçük gezmeye her zaman gidilir ama o çocuk annesiz bir hafta Nasıl dayanacak

Benim kızım şu an 11 aylık ve emiyor. Emdiği için bırakmazdım. Ama karşı değilim. Çocuklar emin ellerdeyse neden olmasın..i

Canım öncelikle gitsende gitmesende hayırlı yolculuklar benim bebeğinde tam dokuz aylıkti mecburiyetten hastanede refakatci olarak üç gün kalmıştim şehirler arası olarak ikinci gün göğüslerim taş gibi oldu süt birikti sağamadim şişti mahfoldum bir yandan vicdan azabı çektim senin yerinde olsam küçük olanı yanımda götürürdum büyük olanı babaanne veya Anneanneye bırakırdım

Bence 5 güncük ayrı kalabilirler. Ne olacak sütünü sağ bırak. Orda çocuklarla hiçbir şey anlamazsın. Çocuklardan birini alırsan da ben olsam büyüğünü alırdım. Küçüğünü alıp giderseniz büyüğü daha çok etkilenir. İlle emzircem küçüğünü götürşyim diye düşünme yani. Ama ikisini de bırakırsınız. Büyük çocuğa da durumu izah edersiniz. Kardeşinle ilgilen biz yokken ona sahip çık falan sorumluluk da yükleyin. Hiçbir şeycik olmaz. Farzedin ki mecburiyet oldu. Hastalık olur ölüm olur. Bi yere gitmeniz gerekir. Çocuklar alışsın ayrı kalmaya da.

5 gun cok uzun bu yaslar icin.
Hele de emen bebek icin. Emmeyi bir anda birakmak zaten psikolojisini etkileyecek bir de annesizlik babasizlik agir gelmez mi?
5-6 yaslarinda olsalar rahatlikla gidilir ama zaman kavramlari tam oturmamis yaslar icin guven sorunu olusabilir.
Isin bir de yurt disi boyutu var bi sorun olsa ha desen geri donemezsin.
Bence al cocuklari git.
Gitmeden otelde falan bakici bulmaya calis. Ararsaniz belki oyle hizmetleri vardir.
Disarida gezerken yaninizda olmamis olurlar.
Veya annen kayınvaliden
gelebilirse gelsin sizinle. (Diger sartlar da uyarsa tabii)

Ablam hamile kalın a oğlunu sütten kesmişti sonra bebekler erken doğup vefat etti. Sonra oğlu yeniden emmeye devam etti. Ara verdikten sonra da emzirilebiliyor ama yerinizde olsam emzikli çocuğumu da büyüğünü de 1 hafta bırakıp gitmeye gönlüm razı olmazdı. Herhangi bir zorunluluğunuz yok ayrıca yapacağınız gezi tamamen keyfii..

Ufaklığı alıp büyüğünü evde bırakma fikrini düşünmeyin bile. Kardeşini kıskanır, 9 aylık kardeşi dahil tüm ailenin gidip kendinin gidemeyeceği bir ortam olduğunu kabullenemez. Üstelik öyle bir ortam yok zaten. Etkinlikte çocuk getirilmemesi rica edilmiş, 9 aylık bir bebek 3 yaşında bir çocuktan daha az kabul edilebilir olur tüm katılımcılar açısından. Uçakta kulakları tıkanır ağlar, otobüs yolculuklarında sıkılır bunalır ağlar. Acıkır, susar, gürültüden, kalabalıktan rahatsız olur ağlar. Neticede bebek bu çok fazla kendini ifade edebilme şansı yok.

Bence gitmelisin, benim iki oğlum var ikisine babaanne anneanne çok iyi bakıyor hem bu gibi değişiklikler hepimize iyi geliyor çocuklarım bağımsız.
Ben çok bıraktım çocuklarımın psikolojik bir sorunu yok, tam tersine ikiside çok sosyal başka insanlar ile iletişimleri mükemmel, bu arada biri 7 diğeri 4 yaşında.

emzirme konusunu bilemem ama şu işle ilgili yerlere nolur çocukları getirmeyin.
ben yurtdışına gittiğimde otel de gittiğimiz geziler de katılımcıların daha kucaklarındaki çocuklarla doluydu. gezi sırasında saatlerce otobüs yolculuğu yaptık ve ağlama bağırma seslerinden kafam şişti. çişleri gelir wc ararız yollarda..
çocuklar da sersefil oluyor, diğer insanlar da.
yetişkinlere ait etkinliklerde çocukların işi yok diye düşünüyorum.
biraz kendinize de zaman ayırırsınız fena mı? :)

sütünüzü sağıp derin dondurucuya koysanız olmuyor mu ki

Soylediklerinize katiliyorum ama 9 aylik daha cok kucuk anneye bagimli olunan zamanlar
O zamana kadar 11 aylik, yani koca bir bebek oluyor. Anne ile baginda bir sorun olmaz. Zaten o yasta oyaladiginda hemen herseyi unutuyorlarki.

Ya af edersin de, millet bir ögrenmis güvensiz baglanmayi fakat icerigini bilmeden bu terim daima ortaya atiliyor. Bunu cogu konularda görüyorum.

Baglanmanin bir dönemi yoktur. Baglanmakta cocugun ile dogumdan beri nasil bir iliski oldugunun önemi var. Yani sirf 5 gün tatile gidiliyor diye bir cocuk travma gecirip, ömrü boyunca annesine küs büyümez. Her konudaki gibi, bu konudada iletisim cok önemli. Önemli olan 5 gün tatil degil yani, önemli olan bunu o cocuga nasil anlatip, alistirmandir.

Cocugu karsina alip tüm olayi detayina kadar anlatip, sorularina cevap vermek farkli, öylecene cekip gitmek, cocuga birsey söylemeden gitmek, tatile onu arayip etmemek farklidir.

Elbette cocugun psikolojisi daima önemlidir fakat cocuklar sanildigindan cok daha güclülerdir. Hersey travma nedeni degil.

Çocuklarınız çok küçük,5 günde az bir süre değil.Emmiyo olsa dahi daha anne babasının nerede olduklarını,neden yanlarında olmadıklarını kavrayabilecekleri bir yaşta değiller,terkedilmiş ve yalnız hissedebilirler,korkarlar,bu onlar için büyük bir şok,travma yaratabilir.

Çocuk olunca hayat kısıtlanıyor deyince kızıyorsunuz bir de.

W whitequeenn bence gitmelisin. Bu öyle her sene karşına çıkacak bir fırsat değil anladığım kadarıyla. Fırsat varsa değerlendirmek lazım. 5 gün çok uzun bir süre değil. Bebiş idare eder anne sütü olmadan da, ya da sağar koyarsın olur biter.

Bir arkadaşım işi gereği ayın iki haftası seyahatte olurdu. Üç gün gider, döner bebeği emzirir beş gün sonra tekrar giderdi. 2.5 yaşına kadar emdi sanırım onun bebeği böyle aralıklarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…