- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Denizci benim eşim. Yılın bazen yarısı, bazende tamamı seferleri oluyor..ama geldiğinde 5 ay yanımızda kalıyor. Doğumda geldi bir ay önce gitti. Zaten atalarımız denizcinin parasi pul, karısı dul olurmuş diye boşa dememislerEşim yok derken? Boşandınız mı?
Ay ne güzel bir baslik, Canim iyi yapmissin duygularini paylasmakla. Benimde 3 cocugum var , oglum 4 yasindayken ikizlerimiz dogdu. Ayni senin Gibi hissediyorum. Tipkisinin aynisini yaniSelam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
Seni cok iyi anliyorum Canim , Bende ilk cocugmda öyle düsünüyodum. Ama Simdi farkli düsünüyorum. Tek cocuk hic cocuk gibiymis nerdeyse. Bosuna dert etmisim, stres yapmisim cogu seyleri. Ama cocugun huyu cok önemli. Oglumun bitanesi o kadar uslu o kadar uysal ki, onun Gibi 10 Tane cocuk büyütmek bile kolay olur Gibi geliyor bana. Ama diger ikisi Allah bagislasin, canlari sagolsun , duracell tavsani gibiler masallah ;-)Benimde 1 kızım var size allah sabır versin ama emin olun benim kızım 3 çocuk gürültüsüne bedel. Çok yorgun hissediyorum kendimi tarifsiz bi yorgunluk ve sadece kızım uyudumu bdv da iki konu açıp okudummu rahatlıyorum:)
Tabii düsünüyo insan, Ama doganin kanunu, naparsin, ic güdülerimiz agir basiyo. Herzaman kücük cocuk kalcaklar degil ya, yarin birgün büyüdüklerinde, yine hür yine özgür olacagiz. Biyolojik saatlerimiz normal calisiyo sanirim. Belirli yasta, insan yuva sahibi olmak istiyo, Söyle yemekte hep beraber bir sofrayi doldurmak istiyo insan. Tam bir aile gibiAnne degilim ve tamda sizin özlem duydugunuz sebeblerden dolayi cocuk sahibi olmayi hic istemiyorum. Cesaret edemedim. Merak ettigim sey cocuk sahibi olmadan bunlari hic dusunmediniz mi?
Yani evdeyken bıktırıyor, gidince hasret çektiriyor zormuş arkadaşım senin işin, en iyi koca akşam eve gelince yorgunluktan yatağını zor bulan koca candır derler.Denizci benim eşim. Yılın bazen yarısı, bazende tamamı seferleri oluyor..ama geldiğinde 5 ay yanımızda kalıyor. Doğumda geldi bir ay önce gitti. Zaten atalarımız denizcinin parasi pul, karısı dul olurmuş diye boşa dememisler
Maşallah sizeSeni cok iyi anliyorum Canim , Bende ilk cocugmda öyle düsünüyodum. Ama Simdi farkli düsünüyorum. Tek cocuk hic cocuk gibiymis nerdeyse. Bosuna dert etmisim, stres yapmisim cogu seyleri. Ama cocugun huyu cok önemli. Oglumun bitanesi o kadar uslu o kadar uysal ki, onun Gibi 10 Tane cocuk büyütmek bile kolay olur Gibi geliyor bana. Ama diger ikisi Allah bagislasin, canlari sagolsun , duracell tavsani gibiler masallah ;-)
Tabii düsünüyo insan, Ama doganin kanunu, naparsin, ic güdülerimiz agir basiyo. Herzaman kücük cocuk kalcaklar degil ya, yarin birgün büyüdüklerinde, yine hür yine özgür olacagiz. Biyolojik saatlerimiz normal calisiyo sanirim. Belirli yasta, insan yuva sahibi olmak istiyo, Söyle yemekte hep beraber bir sofrayi doldurmak istiyo insan. Tam bir aile gibi
Yok bacim bizimkisi biktiran cinsten degil valla hep dizimin dibinde olsa sikayet etmem çünkü çok yardım ediyor birde cene yapmaz hiç. Çok gezdirir ve cocuklarla cok ilgilidir sagolsun. Gece kalkmazsa tepik yer bendenY
Yani evdeyken bıktırıyor, gidince hasret çektiriyor zormuş arkadaşım senin işin, en iyi koca akşam eve gelince yorgunluktan yatağını zor bulan koca candır derler.
Ozel degilse ikinciyi neden düşünmüyorsunuz peki.Bhnim oğlum 7 yaşında, tek çocuk. Çok zor bir şey; anne için de zor ama asıl çocuk için çok zor, hep yalnız, hep anne babaya bağımlı, hep gözü yollarda, bir arkadaşı, kuzeni gelse oynasa diye. Bizim ev hiç dağılmıyor mesela, çünkü oyuncaklarıyla kimse yokken oynayası gelmiyor. Ya da parklarda kendi koşturuyor. Uzun ara verilmesini hiç tavsiye etmiyorum ben kendi tecrübemden dolayı. Biz 3 kardeşiz, aramızda toplam 4 sene var. Ve hiç anne bizimle oyna dediğimizi bilmem ya da oynayacak arkadaş aradığımızı, annemin işi bize yemek yapmak filandı. Şimdi ben anne, oyun arkadaşı karışımı bir şeyim ve bu daha çok zaman alıyor.
Konu sahibi, 3 ü bir arada çok zor olsa gerek ama tek seferde kurtarmışsın maşallah. İlk seneler tabi ki zor olacak ama bir anda büyüdüklerinde bir bakmışsın rahata ermişsin bile. Aynı bebeklik süreçlerini tekrar tekrar yaşamak zorunda değilsin ama zordur ya. İkizi olan arkadaşlarım bile, uzun ara veriyorlar ya da düşünmüyorlar bir daha, çok yıprandıkları için.
yap bırtane gec kaldın:)Ben de kendi kendime kaldıgım zamanlar özleyexeğimi düşünürüm hep
Rahatımın kacacagını düşünürüm ve cocuk korkusu sarar beni
36 yasındayım oyle rahata alıstım ki
Bir yandan da bir tane olmalı derim
Sizin işiniz daha zormus 3 cocuı allah yardımcınız olsun
Cevremden duydugum kadari ile tüm anneler rahat günlerini özlüyor ama cocukları olmadan da yapamıyor
Sizin duygularınız normal yani :)
Yap deyince olmuyor zaten :))yap bırtane gec kaldın:)
olur olur:)Yap deyince olmuyor zaten :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?