- 5 Kasım 2015
- 1.526
- 1.310
- 133
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Bhnim oğlum 7 yaşında, tek çocuk. Çok zor bir şey; anne için de zor ama asıl çocuk için çok zor, hep yalnız, hep anne babaya bağımlı, hep gözü yollarda, bir arkadaşı, kuzeni gelse oynasa diye. Bizim ev hiç dağılmıyor mesela, çünkü oyuncaklarıyla kimse yokken oynayası gelmiyor. Ya da parklarda kendi koşturuyor. Uzun ara verilmesini hiç tavsiye etmiyorum ben kendi tecrübemden dolayı. Biz 3 kardeşiz, aramızda toplam 4 sene var. Ve hiç anne bizimle oyna dediğimizi bilmem ya da oynayacak arkadaş aradığımızı, annemin işi bize yemek yapmak filandı. Şimdi ben anne, oyun arkadaşı karışımı bir şeyim ve bu daha çok zaman alıyor.
Konu sahibi, 3 ü bir arada çok zor olsa gerek ama tek seferde kurtarmışsın maşallah. İlk seneler tabi ki zor olacak ama bir anda büyüdüklerinde bir bakmışsın rahata ermişsin bile. Aynı bebeklik süreçlerini tekrar tekrar yaşamak zorunda değilsin ama zordur ya. İkizi olan arkadaşlarım bile, uzun ara veriyorlar ya da düşünmüyorlar bir daha, çok yıprandıkları için.
Evet dogal yolla ben istedim 1 tane Allah verdi 3 tane.:)Üçüzler dogal yolla mı oldu? Ben coook ozluyorum cocuksuz gunlerimi.. Bazen kaçıp gitmek istiyorum
Iyıki anneyizde ya bizde insanız kadınızAyyy ucuzmu Allah kolaylik versin ben bir tane yle beş edemiyorum vallahi kizim 15 aylık oldu 6 yıl sonra tedavilerin ardından doğal oldu çok kıymetli yavrum.ve su an çok aktif dis çıkarıyor hiç oturmuyor ben peşindeyim.ramazan da çok zorlanıyorum annem kendi annem üst katimda oturuyor çok sukur arada bırakıp iş güç yapıyorum.
Kizim doğduğunda beri ne bir yemeği tam yiyebildim ne bir diziyi tek seferde oturup izledim.uykular boluk pörçük kendimi unuttum yani.annelik cooookkk güzel ama çok sabır istiyor üzgünüm ama anne olunca gerçekten kendine ayıracak zaman kalmıyor kalsa da koca dikiyor gözlerini bu sefer ben de varim farkondaysan.ışte o en culdiriyosun hiç kolay değil. Lakin yavrunun bana anne deyip kucagima atlamasi yokmu iyiki Allahim nasip etti kizim askim kuzum coookk seviyorum iyiki varlar iyki ANNEYIZ..
Afferin kız sanaHenüz Ergenken 17 yaşımda karar verdim çocuksuz kalmaya. 17 sene geçti fikrim değişmedi. Annem Allah pişman ettirmesin diyip duruyor Amin diyorum bende. Çocuk sahibi olmak beyazdan siyaha geçmek gibi geliyor, 1 tane hakkında düşünürken/düşünemezken 3üzleriniz için Allah yardımcınız olsun:) sürekli bakıcı ile ancak kendinize Zaman ayırabilirsiniz sanki
Selam herkese,
Baslıktanda anlasılcagı uzere
Acı ama gercek cocuklarımı canımdan cok sevsemde onlardan onceki hayatımı özgurlugumu özlüyorum. Bağımsız hareket etmeyi, dur yapma gitme yat artık kalk hadi demeden sadce kendime kendi kafama gore yasadıgım gunlere hasretim.
Diger yandan onlarsız da kalamıyorum yani birkac saat sonra yanımda degillerse gelsinler istiyorum ama eve gelipte bir sure gecince aynı hisler.
Ucuzlerim var aynı yasta 3 cocuk kıpır kıpır hareketli ve cok yaramaz.
Anneler siz nasıl hissediyosunuz? Bide 1 cocuk evde 2 si baska yerdeyse inanılmaz kafa dinliyorum yani 1 cocukla ev sessiz ne kadar kolaymıs 1 cocuga bakmak diyorum . Sizede boyle oluyomu?
Asla hazır degılsen yapmayaa of kafam çorba oluyor ya böyle
tam da 3-4 sene sonra bi tane çocuk yapmaya karar vermiştim
yok ya ben bakamıycam
Asla hazır degılsen yapma
Bugunlerini ararsın demedi deme
Ama ben sabırlıyım cocuk olsunda kendimi bosver diyosan hemen yap
Muthis bir anne olursun ozmn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?